Oncyclopedia:Spionnen

(Doorverwezen vanaf Oncyclopedia:Controlegebruiker)
De Geheime Oncyclopedische Dienst houd je in de gaten, al is het maar schijn, want het bestaat niet.

Een spion (ook wel checkuser genoemd) is een gebruiker met uitzonderlijke mogelijkheden om informatie over een slachtoffer te weten te komen. Er zijn echter geen bekende spionnen of organisaties zoals een Geheime Oncyclopedische Dienst hier aanwezig waardoor spionage op de Oncyclopedia nutteloos is. Wel zijn er flapdrollen, maar die doen geen bal. Hun bestaan wordt tevens ontkend.

Spionnen in het algemeenBewerken

De Oncyclopedia heeft nog nooit een spion noch organisatie gekend. Wel meerdere flapdrollen, maar die kwamen allemaal - na een excursie naar het kamp van Wikipedia - met een zware psychotische stoornis en in shock terug, om vervolgens nooit meer een been te verzetten en om te verrotten in een oude schommelstoel. Er zijn zelfs geruchten dat er één is, die het overleefd heeft, maar die nu teruggetrokken in een grot wegkwijnt, omdat hij geen aandacht meer wilde.

Spionnen werken over het algemeen voor de Geheime Oncyclopedische Dienst, onder toezicht van het Allesziende Oog (zie het logo!) met mysterieuze vormen eromheen. Over de Geheime Oncyclopedische Dienst bestaan veel complotten: er zijn er zo'n 1783 bekend, en vermoedelijk gaat dit aantal richting 3000. Een voorbeeld van zo'n spionagecomplot is, dat een gek beweerde dat de Geheime Oncyclopedische Dienst in de gaten werd gehouden door een verschijnsel hoog in de hemel, maar hier kon nooit iemand antwoord op geven. Het bestaan van de Geheime Oncyclopedische Dienst is zelfs helemaal in de vergetelheid geraakt, toen de beheerders met bureaucraten onder hun tirannie de spionnen niet meer nodig hadden, terwijl er toch hardnekkige geruchten blijven, dat er nog spionnen rondlopen in de eeuwigheid van Oncyclopolis, om alles en iedereen in de gaten te houden en te verraden aan de hogere heren der Oncyclopædianen/isten.

Wat spionnen kunnenBewerken

Heel veel, maar dit is allemaal in de vergetelheid geraakt sinds de Geheime Oncyclopedische Dienst zó geheim werd, dat iedereen het ook vergat - op een aantal na, wiens namen ook vergeten zijn, al is dit niet zeker. Wel zijn er geruchten, dat een spion iemand zodanig kan uitpluizen en navorsen met adres, andere adres, naam en wellicht ook andere dingetjes, dat sommig mensch nog wel eens vreest voor de spionnen, of zij er nu zijn of niet. De Geheime Oncyclopedische Dienst houdt iedereen toch wel in de gaten.

Zie ookBewerken