Oncyclopedia:Etalage

Shortcut:
ON:E

In deze speciale etalage staat een selectie van de Klassiekers van de Oncy. Verder komt er elke week een nieuw artikel bij, het artikel van de week.

Er staan op dit moment f*cking weinig nog niet genoeg een paar artikelen in de Etalage. Doe dus je best om wat leuks te schrijven! Voor een verdere toelichting zie onze tips voor het schrijven van een goed artikel.

Etalage ster2.png

Klassiek leesvoer, verplicht voor elke goede Oncyclopedist.

Zomaar een greep

Een algebraïsche voorstelling van een negatieve aardappel.

De negatieve aardappel, ook wel de anti-aardappel genoemd, is een minder bekende variant van de aardappel. Een negatieve aardappel is te onderscheiden van normale of positieve aardappels doordat het bezitten ervan het totale aantal aardappels vermindert. Een negatieve aardappel moet niet verward worden met geen aardappel. Immers, als je geen aardappel hebt, heb je nul aardappels, maar als je een negatieve aardappel hebt, heb je minus één aardappel.

Het hele artikel...


Dit moet je ook lezen:100 beste dingen om te zeggen in een rechtbank · Analoog · Autist · Babyolie · Blik
Comité voor Puberplagen · De boterham met kaas · Drs. P · Eerste Wereldoorlog · Egypte
Geluid · Goethe · Hoe bouw je een tijdmachine? · Hoe breek je in in een bankkluis?
Hoe word je feministisch? · Huis · Kiwi · Negatieve aardappel · Onderwaterdammen
Osama bin Laden · Prehistorie · Professor W. Druyff · Rotterdam · Tachtigjarige Oorlog
Uitstelgedrag · Voetnoot · Voynichmanuscript · Wijn · Willem-Alexander der Nederlanden

Etalage ster2.png

Uitgelichte artikelen

Deze week:
PAFkweker.GIF

Straffen toebak!
~ Urbanus van Anus over dit artikel.

Tabak is het enige volledig door legale overheden geteelde en gecontroleerde genotsmiddel, en dit in alle beschaafde landen. Het werd in 1547 door Spaanse monniken ontwikkeld door diverse planten uit de nachtschadefamilie te kruisen. Doordat een aantal van die oorspronkelijke planten intussen uitgestorven is, kan de kruising niet meer overgedaan worden. In 1547 verkregen de monniken van de Dominicanenabdij van het Spaanse León, onder leiding van bioloog, dichter en, uiteraard, geestelijke Fray Luis de León tijdens het kruisen van diverse uit Amerika meegebrachte planten uit de nachtschadefamilie een nieuwe plant, die oneetbaar bleek. De planten werden gerooid en op een hoopje gegooid, om verbrand te worden. Toen de rook die daarbij vrijkwam de omstaanders in hogere religieuze sferen bleek te brengen, in een veel sterkere roes dan tot dan toe met smeulend wierook was bereikt, beseften ze dat de nieuwe plant wél waarde had. Een door diezelfde roes ontlokte loslippigheid deed hun vondst echter in wereldlijke oren terechtkomen.

PafLees hier meer over dit dampende fenomeen...


Vorige week:
JupiterManen.JPG

Jupiter is een enorme gasbel die zó ver van onze planeet in de ruimte hangt, dat wij

  1. geen last van de geur hebben;
  2. er niet met de tram naartoe kunnen zonder ons blauw te betalen;
  3. er geen energie kunnen gaan stelen;
  4. er geen raketten op kunnen gooien.

De eerste drie eigenschappen zijn zo vanzelfsprekend, dat ze in dit artikel niet hoeven besproken te worden. Wie er tóch meer wil over weten, kan terecht bij respectievelijk

  1. de Interplanetaire Hygiënedienst;
  2. De Lijn;
  3. Electrabel.

Intussen gaat dit artikel over de voordelen die de afstand tussen de aarde en Jupiter heeft voor manen die met rust willen gelaten worden, en over andere perikelen die manen in exponentieel toenemende aantallen naar Jupiter drijven. Lees verder, het wordt alleen maar beter...