Oncyclopedia:Forum:Herfstkool 2018

Forum: Index > Forum:Herfstkool 2018
Let op: Dit forum is al 1034 dagen verlaten. Dus het is gearchiveerd - de discussie is over. Bewerk deze pagina dus niet, tenzij je wat nuttigs hebt te melden.

BEIDE KOLEN BINNEN:
DE JURY KAN BEGINNEN!

Ik hou het kort.

Het is mijn doel dit jaar aan alle vier Piepers mee te doen.

Dat kan natuurlijk alleen als er vier wedstrijden zijn.

Dus ik ben maar even zo brutaal: laten we onszelf tot 1 november tijd geven voor schrijfsels.

Groeten uit Baden-Baden,
· L. Catepé · Overleg · 1 okt 2018 21:22 (UTC)

1 november komt nabij met rasse schreden:
en het was hier nogal stil, toch tot op heden.
Blijft de massa zitten dromen,
zal de Herfstkool er nog komen,
of wordt hier massaal aan lust'loosheid geleden?
Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 15 okt 2018 09:05 (UTC)


Gebrek aan tijd en inspiratie gok ik zo. /// The tiger was here - Gebruiker:HungryTiger/bijdragen - Hol van de leeuw tijger /// 15 okt 2018 15:03 (UTC)

Gebrek aan aanwezigheid, tijd maakt nu PLAATS voor een KoolBewerken

Ulieden! Schrijver dezes bevond zich in het land van de Spanjolen de afgelopen weken. Eenmaal terug, constaterende dat het gevoelsmatig nog steeds zomer is, en constaterende dat er een gebrek aan een georganiseerde Kool is, laat ik Ulieden het volgende aanbieden ter uitdaging:

  • Schrijf een nieuw artikel voor in de hoofdnaamruimte, in jouw eigen naamruimte en noem die: [[Gebruiker:Henk de Vries/pieper]]. Op die pagina zet je: {{Pieperzegel3|2018}} jouw schrijfsel de zegening te geven die het verdient.
  • Laat dat artikel leuk zijn.
  • Laat dat artikel qua taal in orde zijn.
  • Laat het nieuw, origineel en geen vertaling zijn van iets bestaands. Het mag ook nog niet bestaan in de hoofdnaamruimte dus op het moment dat dit getypt is. Weest Koreatief.
  • U krijgt tot 1 november, nee, komaan, tot 11 november de tijd, ook om het weet nog even de tijd te geven om het echt herfstig te laten worden.

De jury bestaat voorlopig uit mijzelf, tenzij iemand zich spontaan aanmeldt of zo. De jury beoordeelt al uw werken op de dingen waarop de jury altijd uw werken beoordeeld. Kijk maar bij iedere andere wedstrijd hiervoor waarbij het doel is om een nieuw artikel in de hoofdnaamruimte te schrijven.

De prijzen zijn goed te versmaden, want kolen worden altijd onafhankelijk van het weer goed geoogst. Ik wens de brave mededingers veel plezier, geluk, inspiratie en een overvloed aan bewoordingsdrift! R7 •   • je maintiendrai •   • FAQk 15 okt 2018 20:46 (UTC)

De juryBewerken

Vervoeg hieronder geen werkwoord, maar wel Roye7777777 als jurylid.

De KolenBewerken

Plant hieronder uw Kool:

  Jeroezie      Kritiek   Vertrekstaat    29 okt 2018 09:27 (UTC) met Vertraging

De opmerkingenBewerken

Leg hieronder uw ei.

Is dit een poging tot uitsluiting van een concurrent? Iedereen weet, of zou minstens moeten weten, dat tijgers geen eieren leggen. Ditzelfde geldt ook voor ijsberen, maar dat doet verder niet terzake. /// The tiger was here -   - Hol van de leeuw tijger /// 18 okt 2018 16:37 (UTC)
Er zijn toch teigers? R7 •   • je maintiendrai •   • FAQk 18 okt 2018 17:24 (UTC)
Net zoiets als eisberen zeker? /// The tiger was here -   - Hol van de leeuw tijger ///
Juistem! R7 •   • je maintiendrai •   • FAQk 20 okt 2018 11:54 (UTC)
Kot, kot, kodaak! Oorspronkelijk niet van plan om mee te doen, kon ik toch de heer DG niet tegen zichzelf laten strijden, en een blik op het lijstje van gevraagde onderwerpen leverde, na lang turen, toch wat inspiratie. Mijn Kool nadert haar plukbaarheid, en wordt wegens voorziene uithuizigheid eerstdaags hernoemd.     Lambic Ptoïng     26 okt 2018 21:11 (UTC)
Waarschijnlijk zal ik niet deelnemen. Mijn examens beginnen namelijk op 2 november, wat mijn schrijftijd enigszins inperkt. /// The tiger was here -   - Hol van de leeuw tijger /// 27 okt 2018 13:29 (UTC)
Dus, in het beste geval: Lars-uit-Baden-Baden, DG en ik: een podiummeke vol dan toch. 'k Zal de (het?) koperpoets al maar bijvullen: brons is immer een koperlegering... Toch nog eventjes de jury eraan herinneren dat deze jongen géén bespreking wenst van zijn schrijfsel, dat er enkel is om het deelnemersveld aan te vullen, en lege plaatsen op het podium te voorkomen.     Lambic Ptoïng     27 okt 2018 15:14 (UTC)
Voilà, Pieperkool hernoemd, weer een zorg minder.     Lambic Ptoïng     27 okt 2018 21:00 (UTC)
Dankzij de onovertroffen werklust bij Aviapartner is mijn vlucht morgenvroeg geannuleerd, en kan ik dus de Herfstkoolontwikkelingen gezellig thuis op de voet volgen...     Lambic Ptoïng     28 okt 2018 18:54 (UTC)
Het lijkt nog niet heel erg spannend te gaan worden. Twee deelnemers hebben zich gemeld, een derde heeft slechts het voornemen uitgesproken een deelname in te sturen. Intussen ergert nummer vier zich KAPOT aan het feit dat hij nu wel een idee heeft en dat waarschijnlijk niet kan afschrijven terwijl het slechts één dag scheelt. #@€£+№*•π÷√✓ /// The tiger was here -   - Hol van de leeuw tijger /// 28 okt 2018 20:03 (UTC)
Aha, de spanning wordt opgedreven met de komst (met vertraging) van een derde speler!     Lambic Ptoïng     29 okt 2018 09:39 (UTC)
Tot mijn spijt moet ik deze keer verstek laten gaan. Ik zit een beetje vast qua onderwerp en de komende dagen heb ik het erg druk. Misschien dat ik morgenavond nog de geest krijg, maar reken er niet op. Mijn excuses. eereN .G .D   gelrevo 29 okt 2018 21:15 (UTC)
Ik stel het maar gewoon voor, want onderhand lijkt het eerder bittere noodzaak dan overbodige luxe, maar voelt er iemand wat voor om de deadline op te schuiven naar zondag 11 november? Het is een week en een weekend extra wat zou kunnen leiden tot een uitgebreider deelnemersveld. De huidige situatie met twee deelnemers waarvan een zijn artikel voltooid lijkt te hebben en de ander al dagen niet meer gezien is levert namelijk niets op wat nog een wedstrijd te noemen is. Verder wens ik nog aan te voeren dat de laatste dagen weer technische problemen met de site voorkwamen waardoor de mogelijkheid om te schrijven voor sommigen beperkt werd. Tenslotte zou ik graag alsnog meedoen, ondanks het feit dat dat als argument nauwelijks serieus te nemen is. Graag uw mening hierover.
M'en fous, mijn bijdrage dient tóch enkel om het deelnemersveld aan te vullen. 11 november, 13,75 november, 32 december... jullie doen maar, al heb ik de indruk dat zulks de wedstrijd enkel nog verder verdunt.     Lambic Ptoïng     31 okt 2018 18:28 (UTC)
Ik zou erg geholpen zijn met een verlenging, want Het Echte Leven was afgelopen weken erg vol en ik heb op het laatste moment ook nog eens besloten een totaal ander onderwerp te nemen. · L. Catepé · Overleg · 31 okt 2018 19:18 (UTC)
Mijn artikel is door vertraging nog niet af, dus alle extra tijd is bij mij zo welkom dat ik daar geen onbevooroordeelde uitspraak over kan doen.

  Jeroezie      Kritiek   Vertrekstaat    1 nov 2018 21:06 (UTC)

Meer tijd nodig? Nee Is prima, 11 november, maar als we het tot 4 februari moeten doen, zal ik toch nee moeten zeggen. 11 november is het. Overigens is het alweer zo lang geleden dat ik iets gedaan heb, dat de inlogcookie in mijn browser is verlopen. O boy R7 •   • je maintiendrai •   • FAQk 3 nov 2018 16:47 (UTC)
Inlogkoekje? Is dat van Delacre of van LU?     Lambic Ptoïng     3 nov 2018 21:18 (UTC)


11 november komt nabij met rasse schreden.
Hoor dat blad dat valt: da's één van Oncy's leden,
dat in slaap valt onder 't schrijven.
"Zal dat schrijversblok nu blijven?
dan maar Sophia om ingeving gebeden!"
    Lambic Ptoïng     8 nov 2018 13:04 (UTC)


Ik heb geprobeerd om tijd en inspiratie te vinden om mijn pieper af te pieperen, maar het is me niet gelukt. De strijd om overleving eist teveel van mijn tijd en energie/motivatie. De volgende keer hoop ik er weer bij te zijn. eereN .G .D   gelrevo 10 nov 2018 18:05 (UTC)

Een was al ruim op tijd klaar, de tweede meldt zich nog net op tijd, de derde heeft een rode link opgegeven en de vierde had slechts een voornemen. Wie zal er winnen? Wie zal er verliezen? Met nog minder dan anderhalf uur te gaan lijken die twee opties de enige. /// The tiger was here -   - Hol van de leeuw tijger /// 11 nov 2018 21:26 (UTC)

Den dagh loopt soet ten eynde,
twee koolen syn geoogst:
diens vrucht gepreesen seynde,
sal scooren allerhooghst.
't En magh ons niet verwond'ren,
't en doet er oock niet toe,
't en sal in Köln niet dond'ren:
't is waerheyt als een koe.
    Lambic Ptoïng     11 nov 2018 22:25 (UTC)


@HT: en dan was er nog de vijfde man, de aanzetter van deze Pieperkooldinges, een zekere Lars uit Baden-Baden...     Lambic Ptoïng     12 nov 2018 12:54 (UTC)

Dan dus twee met een voornemen, want hij die in badende baden baadt mag niet vergeten worden. /// The tiger was here -   - Hol van de leeuw tijger /// 12 nov 2018 15:07 (UTC)
    Lambic Ptoïng     13 nov 2018 11:50 (UTC)


 
De voltallige Pieperkooljury in beraad
    Lambic Ptoïng     16 nov 2018 20:22 (UTC)
Oeioeioei ik ben het helemaal vergeten zie ik. Morgen kom ik met de uitslag. R7 •   • je maintiendrai •   • FAQk 18 nov 2018 00:18 (UTC)

De uitslagBewerken

Lees hieronder de uitslag: er moest zo eens meer dan één kolenkweker zijn!

  1. Lambic
  2. HungryTiger
  3. D. G. Neree

Lambic: chapeau. Ik vond wel de (space)shuttle erin ontbreken. Jij kan heus wel een fotosoepje maken van een US space shuttle in de vorm van aan badmintonshuttle of zo en dat in het hedentendaagse plaatsen.

Tiger: het begint leuk, het artikel is een mooi stuk, maar eigenlij is de hoofdvraag in de eerste paragraaf al beantwoord waardoor de rest in de categorie 'Hoe voer je oorlog als ridder?' kan zetten of zoiets. Het wordt wat langdradig zo. Qua details: pluspunten voor het gebruik van afbeeldingen, taal lijkt mij prima; minpunten: geen categorieën, gebrek aan linkjes.

D. G.: het is een leuk onderwerp, die precies de ridiculiteit van vandaag de dag aanstipt en benadrukt wat voor mongolen er rondrijden op de fiets met een telefoon in hun klauwen. Plus: actueel onderwerp, taal is prima; min: het oogt niet af, geen categorieën, geen linkjes, geen afbeeldingen.

En dan hebben we Jeroezie nog, wiens artikel ik niet terug kon vinden. Derhalve gediskoolaificeerd.

Met achting, en koolknuffels R7 •   • je maintiendrai •   • FAQk 18 nov 2018 12:57 (UTC)

Post scriptum: categorieën, linkjes en dergelijke zijn maar details, maar ze zorgen ervoor dat een artikel 'af' is, dat ze bij direct zo op de hoofdnaamruimte kunnen en passen bij de rest. Dat zijn ze nu al, derhalve moeten ze nog wel aangevuld worden met deze ergens wel belangrijke dingetjes. R7 •   • je maintiendrai •   • FAQk 18 nov 2018 13:01 (UTC)

Yes! 't Was even geleden: weer een Piepersterreke bij! En die Spaceshuttle heb ik er bewust uitgelaten, omdat de woordspeling enkel in het Engels werkt, maar ter vervanging dient dan wel de Mercury-bemanningscapsule, vermeld helemaal achterin, en geïllustreerd in het vervanglogo.     Lambic Ptoïng     18 nov 2018 13:42 (UTC)
Koolpiepersterreke aan KM-sjabloon toegevoegd: schijnt nog te werken ook! Ha! Maar ik zie de hoofdpagina nog altijd op 14 november staan!      Lambic Ptoïng     23 nov 2018 21:54 (UTC)
Zelfde hier /// The tiger was here -   - Hol van de leeuw tijger /// 23 nov 2018 21:57 (UTC)