Oncyclopedia:Forum:Op naar 10 jaar

Forum: Index > Forum:Op naar 10 jaar
Let op: Dit forum is al 1563 dagen verlaten. Dus het is gearchiveerd - de discussie is over. Bewerk deze pagina dus niet, tenzij je wat nuttigs hebt te melden.


Oncyclopedisten, Oncyclopedianen, iedereen,

Gisteren, 1 februari, is het nog precies 150 dagen voordat het 1 juli is, m.a.w. de dag waarop Oncyclopedia een decennium lang onzin verspreidt over het Nederlandstalige gebied. Het idee is simpel: dat moet gevierd.

Het is nog een mysterie wat we gaan doen, hoe we het gaan aanpakken, waar we afspreken en wanneer: zodoende leg ik graag dit voor om iedereen bewust te worden dat Oncyclopedia al echt 10 jaar bestaat dit jaar!. 10 hele jaren! Om hier wat nuttigs uit te krijgen is het nuttig om een overzicht te genereren van momenten waarop wij in ieder geval niet kunnen afspreken. Het is nog kort dag, veelal is onbekend wat we allemaal gaan doen rond de periode van 1 juli, maar ik wil graag vragen - indien hier animo voor is - om daar eens over na te denken. Ik denk dat dit forum een dynamische plek wordt die ook op het moment van 'nog 100 dagen te gaan' zal fungeren als trefpunt. Aanvullingen, suggesties, vragen en activaties kunnen hier uiteraard terecht.

Omdat we een internationaal *kuch* project zijn, willen we iedereen hierbij betrekken, maar het is onmogelijk om werkelijk iedereen op een plek te krijgen, al is dat een streven op zichzelf. Een idee dat rondspookt bij mij, is dat wij op twee moment afspreken, waarbij we natuurlijk niet met z'n allen op 2 plekken gaan afspreken, maar dat een groep op plek A afspreekt en op plek B, waarbij iedereen die op plek A en plek B kan komen, natuurlijk welkom is. Deze plek A en plek B zie ik voor me als Nederland en Vlaanderen, mede omdat niet iedereen naar Nederland komen kan en vice versa. Het is een gedachtenspinsel, maar ik wil 't wel voor iedereen een optie houden. R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 2 feb 2016 18:57 (UTC)


 • Update 1 - Er is een datumprikker gelanceerd: zie DEZE LINK om de momenten waarop je mogelijk aanwezig bent of zeker aanwezig bent aan te passen.

Ik zit vanaf april tot juni in het buitenland. Liever daarna dus! MDV Jankrijk.png Overleg 2 feb 2016 19:11 (UTC)
Het plan is om het rond juli te doen, wanneer de Oncy opgericht is! R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 2 feb 2016 19:50 (UTC)
Los van mijn mogelijke vakantieplannen lijkt het mij een goed idee! Ik zou met plezier één of beide van de ontmoetingen bijwonen.
2 feb 2016 20:18 (UTC)
Tjongejonge, 10 jaar, ongelofelijk! Rond die tijd is het wel hectisch voor mij, zodra de hectiek over is ga ik op vakantie dus ik moet even zien. Maar ik hou het in de gaten! :) 유유유ΞΞΞΞ @ 2 feb 2016 20:50 (UTC)
Wow, dat is lang geleden alweer. Moet inderdaad gevierd worden. Ik zit sowieso tot eind juni in het buitenland, maar juli zou eventueel moeten kunnen. Zal het in ieder geval ook in de gaten houden. --Wubbomethalo.png RONGONIUS-overleg 2 feb 2016 21:03 (UTC)
Tien jaren, en ik ken dit pas anderhalf jaar... Hoe oud was ík tien jaar geleden, zeven...
Ik heb alleen geen idee of ik bij een bijeenkomst zou kunnen komen, sorry. GEORGIVS NeoGeo.png Vraag maar... 3 feb 2016 07:29 (UTC)

Kijk nou wie hier opeens weer komen opduiken! Twee veteranen van het eerste uur! Lang niet gezien. Marco, een vraagje: Hoe vond je het een paar jaar geleden toen Roye je opeens kwam opzoeken? eereN .G .D Oog1a.gif gelrevo 3 feb 2016 17:16 (UTC)

Voor de mensen die niet kunnen komen, kunnen we een skypeverbinding opzetten o.i.d. eereN .G .D Oog1a.gif gelrevo 3 feb 2016 17:16 (UTC)
By the way, Marco, ik geloof dat we collegae zijn.. Ik zag je e-mail in een cc staan in een mailtje dat ik van ene Roosmarij kreeg
Dag allen, ook ik ben benaderd. Dit lijkt me een heel tof initiatief. Ik wil graag meehelpen om dit grote moment te vieren. Ook ik zit dan wel in een hectische fase. Ik zal dit weekend even nadenken wat locaties en activiteiten zouden kunnen zijn. Tot later! L. Catepé //// Mess //// Log 4 feb 2016 19:23 (UTC)
Hey Vsotvep, ik zie dat je voor MW schrijft al DWO-opdrachten? Leuk! Ik ben auteur en zal met enige regelmaat kopij aanleveren ;) 유유유ΞΞΞΞ @ 9 feb 2016 13:21 (UTC)
Yup, sinds 1 dag nu. Wat een kleine wereld toch..
9 feb 2016 15:34 (UTC)
MW? DWO? Normaal bemoei ik me nooit met andermans zaken maar waar hebben we het nu over? GEORGIVS NeoGeo.png Vraag maar... 9 feb 2016 15:39 (UTC)
Da's een onderling zaakje. R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 9 feb 2016 16:31 (UTC)
Een complot van wiskundeleraars die de wereld gaan overnemen... siddert en beeft, gij allen! En ik erbij, want ik ben altijd nul geweest in wiskunde. Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 9 feb 2016 18:26 (UTC)
Ik ruik een complot dat Lambic gewoon al jaren contact heeft met bovengenoemden, dat zij regelmatig een trappist drinken. Sterker, Lambic is gewoon een sokpop van Alzheimlich, of andersom! Wat er toch allemaal tevoorschijn komt na al die jaren! R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 9 feb 2016 19:14 (UTC)
Absoluut een complot! MW = Moderne Wiskunde, één grootste wiskundemethode voor het VO in NL. DWO = Digitale Wiskunde Oefenenomgeving, systeem waarbij je applets kunt maken voor wiskunde onderwijs. Het is zeker een kleine wereld! 유유유ΞΞΞΞ @ 12 feb 2016 12:24 (UTC)
Een héél kleine wereld, ik had de eerste vier jaar van mijn havo Moderne Wiskunde! 't Is nu mijn vijfde jaar en we leren nu uit Getal en Ruimte (mede doordat ik nu op een andere school zit). GEORGIVS NeoGeo.png Vraag maar... 12 feb 2016 15:50 (UTC)

Een meetup voor het tinnen jubileum klinkt mij als muziek in de oren! Weekenden zijn voor mij altijd vrij flexibel mede door mijn treinabonnement dus de kans is groot dat ik gewoon van de partij kan zijn. Dan rest nu alleen nog de grote onthulling, wie ben ik? Ik ben een man uit het tweede kwartier, een man die veelvoudig over Chinese Emo Otto's heeft geschreven, en vooral een idioot die zijn gebruikersnaam en wachtwoord is vergeten. Bij deze, de Sergeant zegt hallo! EppsNL (overleg) 12 feb 2016 21:31 (UTC) Negeer dat, blijkbaar heb ik ooit mijn naam veranderd naar Il Palazzo en toen weer verder naar deze. '·.·' Sgt Pepper RAF icon.png Gratis therapie .·'·. 12 feb 2016 21:37 (UTC)

In het dagelijkse leven, wanneer hij zijn maskertje en cape veilig opgeborgen weet, heet Sergeant Pepper alias Il Palazzo alias EppsNL alias Alias alias Badman gewoon Bruce Wayne, maar dat mag ik niet zeggen van de geheime dienst. Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 13 feb 2016 08:55 (UTC)
En ik altijd maar denken dat Il Pallazo en Sgt Pepper verschillende accounts waren.. MDV Jankrijk.png Overleg 13 feb 2016 09:31 (UTC)
Wat komt er veel boven water, ik dacht dat sokppoppen verboden waren. GEORGIVS NeoGeo.png Vraag maar... 13 feb 2016 15:49 (UTC)
Nee en ja, maar daar doen we niet moeilijk over in veel gevallen. R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 13 feb 2016 16:47 (UTC)
Ligt aan de intentie. Bij Sgt Pepper was het geen geheim alias en werd het niet gebruikt om mensen om de tuin te leiden. eereN .G .D Oog1a.gif gelrevo 13 feb 2016 17:01 (UTC)
Tijd voor een geschiedenisles. Op 18 januari 2007 ontstond Otto, die later op 14 februari 2007 werd gesplitst naar meerdere accounts. Dit waren onder andere "sgt pepper", MDV en Skander. Om te trollen had Skander Sgt Pepper en andere nepaccounts aangemaakt die ook vrij snel geblokkeerd werden. Ergens besloot ik dat ik "sgt pepper" zat was en heb (of D. G. Neree) mijn account hernoemd naar Il Palazzo, vandaar dat er nergens een spoor is van "sgt pepper". Op 10 augustus 2008 besloot ik afstand te nemen van alle Japanofilie en maakte ik Sergeant Pepper aan, enkel en alleen omdat de user-rename tool verdwenen was. Hier bleef ik mee actief tot 16 maart 2010 waarna ik zo goed als afscheid had genomen van de Oncyclopedia. Maar toen, op 26 februari 2013 had ik weer inspiratie om terug te komen en weer te gaan schrijven. Dit deed ik echter onder de schaduwnaam EppsNL om te voorkomen dat men te hoge verwachtingen van me zouden hebben, terwijl ik zo goed als alle wikicode en dergelijke ben vergeten. Maar goed ook trouwens, aangezien ik er nergens mee kwam. Oh, en ik besef me nu dat mijn eerste account morgen 9 jaar oud wordt... '·.·' Sgt Pepper RAF icon.png Gratis therapie .·'·. 13 feb 2016 22:09 (UTC)


Daar, in het koude post-Communistische Oosten, daar ver weg, ergens achter de van mineralen beroofde bergen, tussen de weemoedig neergebogen hoofden van de nazaten der gulag-gevangen, daar zetelt zich een man, fier van stuk en scherp van geest, die ondanks zijn weinige activiteit op desbetreffende site zich altijd nog verbonden voelt met de (n)onzinnigheden der Oncyclopedie. Zijn revolutionaire jaren zijn onderhand ver achter hem en met een rijkelijk gevulde pretsigaret tussen de tanden, denkt hij in nostalgische sepia-tinten terug aan voorbije jaren, jaren toen ondergetekende kleiner was in de lengte, maar groter in de breedte. Jaren waarin hij zichzelf niet zo goed wist te positioneren in die vreemde gewaarwording die men 'samenleving' gedoopt heeft, maar zich de te meer thuis voelde in een gemeenschap die één waarde hoog in het vaandel had staan: de zin van onzin. Otto's, parkietenkwesties, maanden van minieme activiteit: tezamen hebben we het doorstaan, als zij het niet altijd zonder kleerscheuren10 jaar Oncy zegt men? Ook al bijna 10 jaar Cruor, zo blijkt opeens. 19 november 2006, een vreemde dag. Hoe ik hier ooit terechtgekomen ben, is me tot op heden nog een raadsel, maar dat het goed idee is om gezamenlijk het jubileum der Oncyclopedie te vieren, dat lijkt me buiten kijf staan. Uwen huisch-communist meldt zich aan. Герой Hens.png Советского Союза! 13 feb 2016 18:15 (UTC)
Kijk kijk, meer en meer oudgedienden laten van zich horen! Benieuwd wie er nog uit de schaduwen zullen treden! Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 13 feb 2016 22:12 (UTC)
Zeg Lambic, ben jij eigenlijk niet stiekem geïnteresseerd in een kleine ontmoetingsronde in Vlaanderen of Nederland? R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 13 feb 2016 23:33 (UTC)
De allerbeste periode lijkt mij de laatste week van juni. In juli ben ik in Vlaanderen noch in Nederland. Maar he, Oncyclopolis is overal! Waar heb ik gezeten de laatste tijd? Het klopt dat ik Zwarte Piet heb gered van de postmoderne tortuur in mijn stad. Men wilde zijn zwarte huid vakkundig scalperen, kun je je zoiets voorstellen? Dat is evenwel niet gelukt: de snevende legerbenden met hun dikke brilmonturen, haren in een vettige kuif, sjaaltjes, mintgroene broeken en een soort would-be afgeborsteldheid, trokken zich net op tijd terug voor de gaffels en toortsen de skyline van mijn stad zouden tekenen. Daarna heb ik me blijvend moeten inzetten tegen onrecht. Zo ben ik de laatste jaren terechtgekomen in een complot waarbij mij de beloofde studiepunten - uiteraard verdiend omwille van mijn verdienstelijke activiteit op Oncyclopedia - niet werden gevalideerd. In plaats van mij melodramatisch en vol neerslachtigheid op het zwaardpunt te storten, om blijk te geven van enkele aangeleerde gekkigheden in mijn secundaire schoolloopbaan, ontpopte ik zowaar tot het brave schoonzoontype (welteverstaan zonder een lief te hebben) dat zich ten volle smeet voor de vetbetaalde carrière als leerkracht Engels en geschiedenis. Jedoch lijkt er meer bewijs nodig te zijn dat mijn capaciteiten de modaliteiten van het leraarschap benaderen of laat me het zo boekstaven: het is een politiek spel tussen wat er in de kaarten van de zogenaamde experts speelt en in welke mate ik de waarheid, de saaiheid, de horror moet verkondigen. Aberrantie wordt alvast niet getolereerd. Vandaar vergt dit mijn uiterste concentratie. Als ik dan toch van deze gelegenheid gebruik mag maken - en daar doen we niet moeilijk over - om voor eens en voor immer te zeggen dat ik mijn dictatuur mijn banden met Oncyclopedia Groot-Neêrlandica niet heb doorknipt. De bruggen zijn niet opgeblazen en de ferry's zijn met platslaande overheidssteun van de pas opgerichte Oncyclopolische Grootfederatie Wetenschapsbeleid (alles is immers wetenschap, ook de technologie waarop veerboten varen) nog steeds en route. Al wat moet verbinden, verbindt. Al wat gedeleted moet worden, wordt ook gedeleted. Ik ben tijdelijke banneling in het Land van Waarheid (ten zuiden van het Land van Ooit), maar weet wel dat ik dictator voor het leven ben. "Hahahaha!" zoals de graaf in het Spaans lachte om te tonen dat hij zijn talen volkomen machtig was. Hopelijk weerklinkt en bereikt dit vurige jolijt dan ook in geen tijd alle kamers, alle ruimtes waar devices toegang tot het internet hebben. De taak van Oncyclopedia is nog niet volbracht, zelfs na tien jaar vanuit een sterke speler te zijn geweest We bevaren immers een eindeloze zee. Indien wij namelijk land bespeuren, stopt de reis op het droge, wat twee zaken zou willen zeggen:
 1. mensen kunnen niet meer lachen;
 2. mensen kunnen niet meer lezen;
 3. mensen zijn uitgestorven en vervangen door robotten;
 4. het internet bestaat niet meer!
Al een geluk dat we nog zover niet zijn. Hartelijke groeten van de vier tildes. Oh, dat rode linkje wordt trouwens nog ingekleurd | Cartoonist | Contact | World | 14 feb 2016 04:09 (UTC)
Deze delegatie van veteranen is waarschijnlijk niet toevallig. Ik heb in ieder geval alvast dit voor juli (de maand, anders zei ik wel ons) gemaakt:
Oncy10-1a.png
Wie weet waar we dit voor kunnen gebruiken, groeten van GEORGIVS NeoGeo.png Vraag maar... 14 feb 2016 07:36 (UTC)
@Roye: nope. Enerzijds verkies ik geassocieerd te blijven met/aan mijn schrijfstijl, die anders is dan mijn dagdagelijkse spreekstijl, en anderzijds zou de generatiekloof mij doen opvallen als een hond in een kegelspel. De Oncy is voor mij een puur schriftelijk gegeven, ook al misloop ik zo de kans om een bende interessante mensen "in person" te ontmoeten. Op twee andere sites (een forum en een "besloten" FaceBookpagina) is dat anders, omdat de leden daar verbonden zijn door een "real life" activiteit, namelijk het zich verplaatsen per Brompton. In die wereld is het elkaar in levende lijve ontmoeten een kers op de taart. Voor de Oncyclopedisten zal Lambic dus eeuwig en altijd een gezicht- en stemloze Internet-entiteit blijven. Tja, "that's life", zoals Napoleon zei op Sint-Helena. Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 14 feb 2016 10:32 (UTC)
Ik denk dat het mij het eveneens goed zou uitkomen de meet ergens eind juni of de eerste week van juli te doen. In juli heb ik (weliswaar nog niet vastgelegde) plannen waarbij ik mij eveneens niet in NL of VL bevinden zal. R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 14 feb 2016 11:34 (UTC)
Het affiche ziet er leuk uit, alleen zou denk ik het 10 jaar bestaan er nog op weergegeven kunnen worden. R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 14 feb 2016 11:37 (UTC)
Komt goed, even geduld, aub. GEORGIVS NeoGeo.png Vraag maar... 14 feb 2016 12:11 (UTC)
Oncy10-1b.png
Aste! GEORGIVS NeoGeo.png Vraag maar... 14 feb 2016 12:17 (UTC)

Liever een Ottoïst dan een Ottomaan. eereN .G .D Oog1a.gif gelrevo 14 feb 2016 22:24 (UTC)

Een datum prikkenBewerken

Beter kortdag dan laatdag. Lars863 kwam ermee als idee en ik kende het al: er is een datumprikker geopend voor de maand juni, waarop we mogelijkerwijs meetups kunnen houden. Om zo veel mogelijk mensen aanwezig te krijgen, werk je aanwezigheid VIA DEZE LINK BIJ. Het kan ieder moment nog aangepast worden.

Een suggestie voor een locatie is in ieder geval tot nu toe Zwolle. Voor Vlaanderen schat ik Antwerpen geschikt. Een kleine noot: ik heb nu wel overal not sure staan, maar tenzij ik echt aangeef wanneer ik niet kan, kun je me in principe meerekenen. R7 •   • je maintiendrai •   • FAQk 22 feb 2016 20:18 (UTC)

Het is overigens niet zo dat iedereen naar beide locaties moet, maar het gaat om het idee dat de hoofdmeet in Nederland is in principe, terwijl voor degenen in België die dan niet kunnen of willen er ook een meeting is in Vlaanderen. R7 •   • je maintiendrai •   • FAQk 24 feb 2016 11:37 (UTC)
Staat ingevuld, ik zal de weekenden wel bijwerken zodra ik daadwerkelijk plannen heb. Vrijdagen hangen vooral af van de treinkosten aangezien mijn weekend-vrij abonnement pas om 18:30 ingaat en ik niet al te veel aan treinkosten wil uitgeven. '·.·' Sgt Pepper   Gratis therapie .·'·. 24 feb 2016 20:42 (UTC)

Om alvast wat statistiekjes te gevenBewerken

Ik heb het Oncyclopedisch Comité voor Archieven achter hun hielen gezeten, om wat statistiekjes te krijgen. Het zijn eerbiedwaardige oude mannetjes met rollators die diep gebogen met 1 meter per minuut vooruit komen. Het kostte me een hoop moeite, met name om ze ook het gammele keldertrapje af (en weer op!) te krijgen met deze toestand, maar uiteindelijk moesten zij precies naar het archief omdat zij precies weten waar alles staat... nou ja, na veel pijn en moeite en vele gebeden richting Sophia heb ik dus de volgende cijfertjes tevoorschijn weten te halen omtrent artikelaantallen per jaar.

 • Hoofdnaamruimte
  • 2006: 201
  • 2007: 404
  • 2008: 403
  • 2009: "Meer dan 370" was het antwoord. Exacte getallen hadden de mannetjes niet tussen 21 maart en 22 augustus. Hoe het kwam dat zij die niet hebben, wisten zij zelf ook niet. Een simpel rekensommetje met het huidige artikelenaantal dat op 2728 (26 maart 12:57) staat, kun je alles aftrekken en krijg je 576.
  • 2010: 285
  • 2011: 181
  • 2012: 126
  • 2013: 271
  • 2014: 116
  • 2015: 109
  • 2016 (26 maart, 12:57): 56; (31 december): 147

Opmerkelijk feit is dat de pagina Nederlands nog eerder werd aangemaakt dan de Hoofdpagina...

OnNieuws, inclusief OnVertenties en dergelijke:

 • OnNieuws
  • 2006: 1 (welgeteld de hoofdpagina...)
  • 2007: 62
  • 2008: 114
  • 2009: 108 (hier hadden ze wel alle resultaten voor...)
  • 2010: 27
  • 2011: 40
  • 2012: 36
  • 2013: 85
  • 2014: 53
  • 2015: 19
  • 2016 (26 maart, 12:57): 23; (31 december): 51
 • OnBoeken
  • 2006: 2
  • 2007: 11
  • 2008: 21
  • 2009: 18
  • 2010: 0
  • 2011: 5
  • 2012: 1
  • 2013: 4
  • 2014: 3
  • 2015: 0
  • 2016 (26 maart, 12:57): 0; (31 december): 0

En nog iets zinloos om te tellen:

 • OnZinnen
  • 2006: -
  • 2007: -
  • 2008: 8
  • 2009: 16 (wat een jaar moet 2009 toch geweest zijn - nota bene het jaar wanneer ik bij de Oncy actief begon te worden :D)
  • 2010: 2
  • 2011: 0
  • 2012: 1
  • 2013: 0
  • 2014: 1
  • 2015: 0
  • 2016 (26 maart, 12:57): 0; (31 december): 0

Ik zou zo nog wat stats kunnen opdrammen, maar dat zal heel wat tijd in beslag nemen... R7 •   • je maintiendrai •   • FAQk 26 mrt 2016 13:24 (UTC)

Om dan nog maar te zwijgen van OnWoordenboek, dat al sinds het ontstaan van deze site op 26 letters en 1 termenlijst is blijven hangen...
26 mrt 2016 13:39 (UTC)
Wat hebben we hier eigenlijk aan, als ik vragen mag? GEORGIVS   Vraag maar... 26 mrt 2016 14:44 (UTC)
Dat mag je voor jezelf invullen. R7 •   • je maintiendrai •   • FAQk 26 mrt 2016 15:24 (UTC)