In Sovjet Rusland, Ondi три verkoopt JOU!!
~ De situatie in Sovjet Rusland over de Ondi три.

Ondi is een merk van auto's die uit de Oncyclopolisfabrieken komen en daar dus ook gemaakt worden. Dit merk staat vooral bekend als dat van een sportwagen vol verrassingen.

Hoe Ondi ontstondBewerken

 
Het logo van het o zo beruchte geliefde Ondi.

Ondi ontstond toevallig een paar jaar geleden in het pas geopende Oncyclopolis. Hier hadden fabrieksmedewerkers Kaut Hop en zijn broer Laul Hop die op de Oniversiteit zaten, een weddenschap aangegaan om een goede auto te bouwen. Zo kwam de Ondi tot stand. Ze begonnen met een auto die ze de "O3" noemden. Deze auto won het van de tegenstanders van ®Over en de gebroeders wonnen een hoop geld om de auto verder te produceren. Toen de O666 werd uitgevoerd ging het wat slechter met Ondi. Het geld was bijna op en er werd geen enkele Ondi verkocht. Toen gingen ze uit paniek schroefjes, moertjes en boutjes verkopen op de markt om wat extra geld te verdienen. Dit lukte niet, dus gingen ze alle stoelen en tafels verkopen, tot het uitliep op het faillissement van Ondi.

De redding van OndiBewerken

Ondi was dood. De de verkochte auto's waren zó zeldzaam, dat ze steeds meer waarde kregen. Maar opeens kwam er een anonieme investeerder die Ondi weer op de been hielp. Zo bestond Ondi weer, wat de mensen die een Ondi bezaten en dachten deze auto voor een grote smak geld te verkopen lelijk op hun neus deed kijken! De productie door het nieuwe Ondi van deze oude modellen ging nog een tijdje door, totdat er een aantal nieuwe modellen op de markt kwam. Heden ten dage worden er minder Ondi's verkocht ten gevolge van de milieu- en kredietcrisis. Ondi heeft nu nog genoeg geld maar, er moeten steeds meer slaven en arbeiders ontslagen worden, wat grote gevolgen zal hebben in de toekomst.

De modellenBewerken

Er zijn in totaal vijf Ondi-modellen gemaakt, met de Ondi O666 als beruchtste model. Er is momenteel nog een zesde ontwerp in voorbereiding.

Ondi 03Bewerken

 
Op je knieën voor de Ondi O666!

De Ondi O3 was de allereerste Ondi. Dit autootje, niet zo ontzettend veel groter dan een vrachtwagen, heeft vijf versnellingen (waaronder ook de achteruit) en de topsnelheid is 16 kilometer per uur (met de wind mee). Deze troep op wielen heeft vleugeldeuren (die er bij tegenwind telkens af vliegen), de motor van een grasmaaier, en een grote schijnwerper vooraan.

Ondi O666Bewerken

De Ondi O666 is de enige van de Ondi-modellen waarin de paus gezeten heeft. Deze auto is ook door de koningin gebruikt ter vervoer naar een plek ergens in Nederland. Ook prins Filip heeft er een, in de zeldzame gouden uitvoering. De O666 is het beste model uit de Ondi-reeks en heeft vleugeldeuren, een topsnelheid van 240 kilometer per uur (bij tegenwind), en lampen van Philips.

Ondi TredeciBewerken

De Ondi Tredeci is het enige model waarvan slechts één exemplaar werd verkocht. De Ondi Tredeci werd voorheen Ondi O13 genoemd, maar dit werd spoedig aangepast omdat het niet goed overkwam bij het koperspubliek. De enige koper heet trouwens Donald D., die dan ook nog het kenteken 313 heeft. Hij noemt zijn wagen "Duckatti", maar de auto komt wel degelijk uit de Ondi-fabrieken.

Ondi триBewerken

De Ondi три of Ondi OSSSR is het Ondi-model dat meest verkocht is in Rusland. Daar zijn er al 18820 modellen van verkocht. De Ondi три heeft een kleine Harley-Davidsonmotor (die tot 120 kilometer per uur kan halen indien de eigenaar tenminste benzine gevonden heeft), lampen die gebaseerd zijn op die van de Mini, en banden gevormd door een combinatie van vijf (vooraan, aan elke zijde) of zeven (achteraan, aan elke zijde) verstevigde fietsbanden naast elkaar.

Ondi F1Bewerken

 
De Ondi F1 in Super-Sportuitvoering met V12 in het midden.

De Ondi F1 is de snelste Ondi die er ooit gebouwd is. Dit model heeft de vorm van een caravan, maar dan wel een caravan met een V12-blok in het midden. Dit model bestaat ook in Rustige-Roffelbakuitvoering, Super-Sportuitvoering en Twin-Turbobakuitvoering (met twintig versnellingen) . De caravan bevat een bed van ijzer, een aanrecht van ijzer, toilet en douche van ijzer, kortom het interieur heeft alles van ijzer. De Ondi F1 heeft ook een ingebouwde laptop van iPC. Dit is tevens het enige model dat geen vleugeldeuren heeft. De Ondi F1 reed één keer mee in de F1 en eindigde als voorlaatste wegens problemen met de gootsteen.

Ondi O-MG W.TF Rocket Engined Superfly Version 0.11 Powered by NASA. Ook wel Ondi Apollo O11 genoemd.Bewerken

Jemig! Wat een naam voor zo'n auto!
~ Jij over de bovenstaande naam.

De meest recente Ondi. Zo recent dat dit model nog in voorbereiding is. Maar deze auto wordt een sportwagen die weer de oude vertrouwde vleugeldeuren krijgt. Dit wordt ook het laagste ontwerp, en krijgt weer de grote schijnwerpers in een wat 'mooiere' vorm. Er wordt gedacht dat deze Ondi een topsnelheid van 14400 kilometer per uur krijgt (buiten de dampkring) door middel van een raketmotor achterin met Nitropower-XtremFasT-aandrijving die de auto zo snel zal maken dat deze spontaan uit de bocht vliegt. Vandaar dat de vleugeldeuren aangepast worden: bij het naar buiten klappen komen er minivliegtuigmotoren tevoorschijn aan de zijkant. Een combi-spoiler drukt de auto tegen de grond tijdens het rijden, en houdt hem in de lucht tijdens het vliegen. Er wordt nu momenteel nog een elegante oplossing gezocht voor het plaatsen van een landingsgestel en zuurstoftanks in de kofferbak. Handig wanneer deze Ondi letterlijk naar de maan gaat.

Zie ookBewerken

  Automobiles, voertuigen, sleeën, wagens, karren, kortom: Auto's  

Alfa Romeo · Aston Martin · Audi · Bentley · BMW · Bugatti · Chevrolet · Citroën · DAF · Daihatsu · Ferrari · Fiat · Ford · Honda
Hyundai · Jaguar · Jeep · Kia · Lada · Lamborghini · Land Rover · Lexus · Maserati · Mazda · Mercedes · Mini · Mitsubishi
Nissan · Nokia · Opel · Porsche · Renault · Saab · Seat · Škoda · Suzuki · Toyota · Trabant · Volkswagen · Volvo