One Direction

Ook al genationaliseerd?
~ Kapitein Overduidelijk over het voormalig maatschappelijk kapitaal van One Direction

Gut, begrijpen jullie het nog niet? Waarom nemen jullie het toch zo zwaar als wij het over het Zijn, de zijnden en het Hoogste Zijnde hebben? Tot Nietsche was God het Hoogste Zijnde, tot 2010 Justin Bieber en In Het Heden is onder de zijnden zijnde Directioners Het Hoogste Zijnde One Direction. Onder de Overige Zijnden bevindt One Direction zich aan de andere zijde van het Zijn, het Niets.
~ De Onbegrepen Filosoof over Het Een en Ander


One Direction
One Direction gezellig op bed van Simon. (in volgorde van verschijning: Niall, Louis, Liam, Zayn, Harry r.a.)
Oorsprong Huiskamer van Simon Cowell
Opkomst Van opkomst kan eigenlijk niet gesproken worden
Genre Kauwgomballenpop
Actieve leden Geen, 1D is 'label'zoekende momenteel
Passieve leden Liam Payne, Louis Tomlinson, Zayn Malik, Niall Horan en Harry Styles; op grond van de interventiewet actief.
Cuteness-gehalte Gestaag verminderend omdat ze niet eeuwig Peter Pan blijven
Muziekinstrumenten Geen van allen is in staat een instrument te bespelen
Aantal gecomponeerde muzieknummers 0
Aantal zelfstandig geschreven liedteksten 0
Haar Dan weer emo, dan weer kaal, dan een retro jaren '50 kapsel
Kleding Geen peil op te trekken
Label Geen, momenteel Per 1 februari 2013 de Staat der Nederlanden.

One Direction (Originele naam: One Erection) is een gelegenheidsformatie bestaande uit vijf drop-outs die in 2010 verschillende keren optrad in de Britse versie van X-factor. Belast met de namen Harry, Louis, Niall, Liam en Zayn zagen de vijf een glansrijke solocarriere voor zich. Simon Cowell, onder andere bekend als uitmelker van verschillende kauwgomballenpopboybands uit de jaren '90 gaat sinds 2008 gebukt onder de crisis. Doordat zijn zielenkind X-factor dreigde kapot te gaan door copy-formats van concurrente zenders en door een naderend fallissement van Saiko, zijn platenmaatschappij, wist hij dat een reanimatie van het boyband-concept het enige middel zou zijn om gezichtsverlies en een financieel ondergang te voorkomen.

In 2008 wees hij op zijn gebruikelijk vileine wijze de toen 14-jarige deelnemer Liam de deur. "Je bent er nog niet klaar voor", snauwde hij hem toe, na hem een veelbelovende carriere in het vooruitzicht te hebben gesteld. Liam verlaatte gedeceptioneerd X-factor en heeft enige maanden daarna een eetstoornis ontwikkeld, omdat het verlies voor hem moeilijk te dragen was.

Alsof De Almachte God onmiddellijk straft. Niet lang na de afwijzing, begint het door economisch teneur slecht te gaan met bedrijf Saiko. Westlife, de je-weet-weljarennegentigkauwgomballenpopboyband is jarenlang onder de vleugels van Saiko geweest. Het afkickbeleid van de band heeft het bedrijf vele miljoenen gekost. Nu de crisis weer is ingeslagen als een "zeepbel", was er voor de verouderde ex-leden van de band een nieuw prijzig afkickprogramma noodzakelijk. Op advies van Keith Bakker zouden ze een speciaal programma volgen in Schotland. Afijn, we dwalen af.

Simon Cowell, met zijn handen in het haar, kon in 2010 nog net een nieuw seizoen voor X-factor ervan af krijgen bij de tv-zender. Plots dacht hij terug aan Liam. Simon was op de hoogte van zijn eetstoornis en vroeg zich af of hij nog de X-factor zou hebben. De zangkwaliteiten zijn immers van secundair belang. Hij besloot een bezoekje af te leggen aan Liam. Onaangenaam verrast, of eigenlijk niet. Nou ja, wel onaangenaam maar.... Onaangenaam verrast zag hij een morbide obesitas-patiënt de deur openen. Het was toch geen anorexia.

Alleen als Liam, naar eigen zeggen, 'beroemd' zou worden, zou hij gaan stoppen met eten. Simon besefte echter dat stoppen nu dweilen met de kraan open is. Hij besloot wederom Keith Bakker, kenner van verslavingsklinieken, in de arm te nemen. "Schotland zit al vol, maar in Wales is nog wel plaats, met mogelijkheden tot een maagverkleining en cosmetische chirurgie." En aldus kwam Liam weer fris en fruitig in de wijde wereld terug uit Wales. Simon, die inmiddels uitstel van betaling heeft moeten aanvragen bij de rechtbank, pakte Liam bij zijn armen en zei: "Nu staan we kiet".

Liam was maar een matige zanger. Een succes met een jongeling die net zijn baard in de keel heeft, lijkt te zijn uitgesloten. Simon hoopte op genade van De Almachte God. En ja, een nieuwe boyband was geboren, althans in zijn gedachten. Op het moment dat hij Harry, Niall, Zayn en Louis met hun emo-geknipte koppen de studio heeft zien binnenwandelen wist hij dat zijn Westlife 2.0 realiteit was. Het zingen was matig en de vier gingen met de hakken over de sloot door, althans dat moest zo lijken.

Al spoedig bemind door puberende meisjes doorliep One Direction de lifeshows met gemak. Het geschreeuw van het publiek verbloemde de valse tonen van enkele van de jongens. Toch werden ze tegen alle verwachtingen van Simon in, tweede.

De vijf jongens werden kort na hun laatste verschijning in X-Factor, in een genante houding op bed aangetroffen door een journaliste van The Mirror die door het kijkgat tuurde van hun hotelkamer. De journaliste maakte hiervan gewag, uiteraard.

Een van de (nog minst) compromitterende foto's die de journaliste van The Mirror vastlegde door het kijkgat van de hotelkamer van One Direction, met een speciaal daarvoor bestemde camera. (Liam en Niall r)

De volgende dag, ergens in 2010, werd Saiko falliet verklaard. Partners trokken zich terug omdat ze meer niet geassocieerd willen worden met One Direction, Saiko, Westlife, X-factor en Simon Cowell. "Dat gesodemieter moet een keer over zijn met je 'bands'."

Nina BrinkBewerken

Nina Brink heeft de failliete boedel van Saiko opgekocht en is een beursgang aan het voorbereiden. De naam van het gloednieuwe bedrijf van welke de merknaam One Direction is sinds de dag volgende op de volgende dag, ergens in 2010, heet "One World". Volgens Nina Brink is One Direction enorm ondergewaardeerd en zullen de aandelenprijzen verdriedubbelen bij de beursintroductie, als alles goed gaat tenminste. Nina Brink neemt naar eigen zeggen "deze keer ruim de tijd om alles goed op orde te maken, omdat je nooit helemaal weet wat er na een beursintroductie gebeurt."

Op 1 februari 2013 heeft de Staat der Nederlanden "One World" genationaliseerd. "Het ging niet zo goed meer met de vennootschap", verklaarde de minister van Financiën. "Maar zij heeft een te groot publiek belang om falliet te laten gaan. Hierbij beroep ik me op de Interventiewet. Alle aandelen zijn nu van de Staat. Jullie krijgen hier niks voor terug. Zo is het en niet anders."Jongens en meisjes die aandacht zoeken

Ballenjongen · Boomknuffelaar · Bosjesjongen · Damschreeuwer · Dambrander · Discussiejongen · Mister Emmy · Grasmeisje · Kattenmeisje
Krantenjongen · Lavendeljongen · Maasmeisje · Mangelmannetje · Naaldenjongen · Pandaknuffelaartjes · Regelneven · Relnichtjes (Jut & Jul)
Richtingaanwijzers · Sjongejongen · Spekjongen · Sterrenmeisje · Peroxidejongetje · Zangaapjes · Zeilmeisje