Tartaar-Oss
Vlag Oss.png
Wapen Oss.png
Motto: Zon neer, zoeklichten aan!
Officiële talen: Nederlands en Brabants
NS Stations: 2 (Buiten gebruik)
Burgermeester: Herman Klitsie (PVDA) al ligt alle macht bij Agnes Kant (SP)
Scholing: 12% kamper, 88% ongeschoold
Inwoners in 2007: 57.980
Inwoners in 2008 (na het vertrek van Jan Marijnissen): 12.578
Voetbalclub: Top Oss
Munteenheid: Euro en Rotondes

Jan Marijnissen is watching you!
~ De tekst van de verouderde posters in Oss.

Kom wonen is Oss! Wij spreken altijd de waarheid! Let wel op, eenmaal in Oss kom je er nooit meer uit!
~ Een afgekeurde slogan voor de "Wonen in Oss" campagne.

Oss is een stad tussen Den Bosch en Nijmegen in en staat bekend als de thuishaven van de SP, het communisme, en farmaceutisch concern Organon. In het verleden beheerste Oss over een groot aantal inwoners maar met het vertrek van Jan Marijnissen als lijsttrekker vertrokken veel mensen uit Oss waarna de stadspoorten werden gesloten. Deze zijn sinds 2008 niet meer open geweest.

GeschiedenisBewerken

 
Een verouderde poster opgerold aangetroffen in een salami.

Oss werd opgericht op 22 Oktober 1971 om te dienen als thuishaven voor de Socialistische Partij van Nederland. Dit werd gedaan door een groot gebouw te plaatsen (nu het stadhuis) in een niemandsland. Terwijl de populariteit van de SP groeide nam het aantal inwoners ook toe. Uiteindelijk groeide de SP uit tot een gewilde politieke partij en groeide Oss uit tot een grote stad. Echter toen Jan Marijnissen vertrok als lijsttrekker van de SP begon Oss leeg te lopen. Treinen vol mensen vertrokken weg uit Oss richting de nabij gelegen dorpen Ravenstein, Geffen en Lith. Hierdoor raakte Oss in verval en nam de criminaliteit toe. Dit alles bereikte een hoogtepunt toen de SP, nu onder leiding van Agnes Kant, besloot de stadspoorten te sluiten. Sindsdien is er geen contact meer geweest met Oss of met de SP. Volgens geruchten en helicopterbeelden gaat het er momenteel vreselijk aan toe in Oss. Zo zouden de mensenrechten gelijk zijn aan die in China, er op iedere straathoek posters hangen met "Jan Marijnissen is watching you!" of "Agnes Kant is watching you!" en heerst er honger waar zelfs de kindjes in Afrika niet tegenop kunnen.

Vrije tijdsbestedingenBewerken

Let op! Door een gebrek aan communicatiemogelijkheden kan het zijn dat deze informatie verouderd is!


MessentrekkenBewerken

Één van de meest favoriete bezigheden van de inwoners van Oss is messentrekken. Dit spannende bordspel dient te worden gespeeld met 2 personen. Beiden gooien ze een 3 keer dobbelsteen op en verplaatsen hun poppetje op het spelbord. Vervolgens lezen beide spelers de opdracht op het vakje waar ze opstaan. Deze kan variëren van "Steek een kind dood" tot "Steek een bejaarde dood". In de jaren 90 was er veel controversie over dit spel omdat er geen opdracht in zat om homofielen dood te steken. De Nederlandse Homobeweging voelde zich daarom zwaar gediscrimineerd waarna de maker van het Messentrekspel het spelbord aanpaste. Een compleet bordspel van voor de aanpassing levert tegenwoordig enkele honderen euro's en een rotonde voor de deur op.

Wiet telenBewerken

Als een inwoner van Oss niet bezig is met het Messentrekspel dan zijn ze wel bezig met het telen van wiet. Er wordt geschat dat er in iedere straat van 50 huizen minstens 43 kwekerijen zijn. Hier wordt echter weinig voor een onbekende reden. Roddels vertellen over omkooppraktijken en zelfs van een opdracht van hogerop.

Grote KerkBewerken

Één van de weinige dingen die nog zichtbaar zijn over de muren van Oss is de Grote Kerk. Deze kerk van wel 60 meter hoog is gebouwd voor de verering van demonen en verkopen van zielen voor zetels. Het CDA heeft samen met de SGP en de ChristenUnie al meerdere pogingen gedaan om deze kerk te sluiten. Dit gebeurde echter niet omdat geen één sloopbedrijf het langer dan 6 minuten, 6 seconden en 6 milliseconden wist vol te houden om aanwezig ze zijn in de kerk.

Oude WatertorenBewerken

In de Oude Watertoren, tegenwoordig een moskee, worden offers gebracht in de vorm van hangjongeren en democraten. Vroeger gebeurde dit nog in de Grote Kerk maar door een gebrek aan ruimte voor de levende offers werd dit ritueel verplaatst naar de Oude Watertoren. In tegenstelling tot de Grote Kerk is dit bouwwerk niet zichtbaar over de stadsmuren. Dit komt omdat de Oude Watertoren is gaan verzakken in de loop der jaren onder zijn eigen gewicht.

BinnenstadBewerken

De binnenstad van Oss is waarschijnlijk één van de meest levende dingen in Oss. Hier bevinden zich alle winkels alwaar men onder andere hun hamers, sikkelsl, rode uniformen, gele sterren, rode tomaten en Russische vlaggen kan kopen. Er is echter een plaag van scholieren in de binnenstad waardoor burgerinitiatieven pleiten voor de sluiting van alle scholen.

Jan Cunen MuseamBewerken

In het Jan Cunen Museum is al 16 jaar lang dezelfde tentoonstelling over het leven van Jan Cunen te zien. Deze stadsarchivaris staat bekend om zijn spannende leven vol sensatie en gevaar. Zo had hij eens ruzie met de papierversnipperaar waarna zijn stropdas het slachtoffer was. Ook was een keer de melk op waarna hij naar de winkel moest rijden terwijl het buiten motregende. Kinderen worden verplicht om dit museum te bezoeken zodra ze 6 jaar oud zijn ter voorbereiding van hun volwassen leven. Sommige kinderen vinden het echter te eng. Voor deze kinderen wordt een uitzondering gemaakt (na betaling van €50 euro en ene rotonde voor de deur) aan de burgemeester. Als dit gedaan is hoeven de kinderen pas op hun twaalfde het museum te bezoeken.


Zie ookBewerken

}