Geachte redacteur van de Oncyclopedia Neêrlandica,
SCHRIJF!
  • Oncyclopedia is in staat van beleg. Dat betekent dat de noodtoestand is uitgeroepen. Alle macht aan de admins, die naar eigen goeddunken zullen handelen in het belang der Oncyclopedia en hare aardappeligheid Sophia. Wat dat betekent? Er zijn wat nieuwe admins zonder verkiezingen bijgekomen om de boel schoon te houden zonder afhankelijk te zijn van de admins die in diepe slaap verkeren, bij gebrek aan ridder (m/v) met paard. Sophia save Oncyclopolis.
  • Ook de relatie met 21 juni was van korte duur: 26 juni is nu de vaste partner van onze Hoofdpagina, voor zolang het duurt, natuurlijk (zei Napoleons Bonapartes mama: al: "Pourvou qu'ça doure!").
  • De winnaar van de Herfstkool 2018 is bekend: Lambic voegt met Badminton een vijftiende Pieperster toe aan zijn collectie. Op naar de Winterpeen Lentepieper 2019!
  • De OncyChef is al anderhalve eeuwigheid afgerond, en de jury heeft plechtig beloofd één dezer met een officieel eindresultaat tevoorschijn te komen. De twee in the running gebleven penneridders kijken in ontspannen verwachting uit naar de bevestiging van wat ze eigenlijk al weten, want dat is eigen aan de formule van deze schrijfwedstrijd. In de wandelgangen wordt intussen gefluisterd dat er een tweede editie in de maak ende op komst is... wordt achtervervolgd!
  • Omdat we gek zijn op voorgevels, hebben we een spik-splinter-spnieuwe etalage. HIER is te zien welke artikels de crème de la crème zijn en HIER kunt u helpen de etalage verder vorm te geven.
  • Volgens de automatische teller hebben we 3.102 artikels, maar in werkelijkheid wachten we nog in spanning op het drieduizendste artikel. De exacte hoeveelheid artikelen valt HIER te volgen.
  • Voor de meest ambitieuze kwaliteitscontrole die de Oncyclopedia ooit heeft meegemaakt, worden alle muggenneukers en mierenzifters opgeroepen zich HIER of HIER te melden.

Het Archief
Archief 1
Archief 2
Archief 3
Archief 4
Archief 5
Archief 6
Archief 7
Archief 8
Archief 9
Archief 10

MededelingBewerken

Dames en Heren, ik zal de komende tijd een stuk minder tijd op de Oncy doorbrengen.
Ow nee, waarom toch geliefde Sergeant?
Simpel, Henk de Vries. Ik heb de laatste tijd mijn studie erg verwaarloost en mijn cijfers liegen er niet om, ze zijn vreselijk. Dus zoals iedereen in deze wrede wereld zal ik mijn best moeten doen om ze weer omhoog te krikken, een diploma te halen, werk te zoeken en een leven hebben. Het is dat of de rest van mijn leven in een veel te kleine kamer wonen waar ik voortdurend anime kijk, mezelf aftrek en eenzaam ben door een angst voor mensen die dan zo groot is dat ik amper naar de winkel durf. Wat ene mooie beschrijving van een neet hikokomori al zeg ik het zelf.
Ow oke machtige machtigheid, maar wat betekend dit?
Dat betekend dat ik voorlopig minder actief zal zijn. Oftewel (vrijwel) geen bewerkingen meer naloop, gebruikers controleer of welkom heet en alleen nog ingrijp als het echt nodig is. Discussies blijf ik wel volgen, niets leuker dan iemands mening kapotmaken (of steunen).
Dus dit betekend dat we een nieuwe admin nodig hebben? *hoopt op ja*
Nee gierig ettertje, dit betekend alleen dat de andere admins het ietsjes drukker zullen krijgen. Ik vertrek niet, ik ga gewoon iets minder uitvoeren en het is niet zo dat ik nu zo heel veel doe (RW stalken, dingen verwijderen en mensen verbannen). Zie het maar als een toename van het werk van 15% voor de andere admins/controleurs.
Jammer... maar wat nou als er...
Als er iets serieus aan de hand is zoals een raid? Dan ben ik aan te spreken op mijn MSN ([email protected]). Kleinigheden kan je gewoon melden op mijn OP, dat is deze pagina. Nou tot zover de boodschap, zijn er nog vragen dan hoor ik het wel. Groet '·.·' Sgt Pepper   Gratis therapie .·'·. 13 nov 2009 01:15 (UTC)

Het is dus niet vanwege je opname in het gekken gesticht vanwege schizofrenie? :P 유유유ΞΞΞΞ @ 13 nov 2009 12:02 (UTC)
Nee, daar hebben we gewoon internet. '·.·' Sgt Pepper   Gratis therapie .·'·. 13 nov 2009 15:56 (UTC)

19-dec 09 - TF2 Sgt Pepper updateBewerken

Jawel, een update want ben ik jullie nu wel verschuldigd. Om nog maar te zwijgen over het feit dat jullie me natuurlijk hartstikke hebben gemist (sarcasme of gemeend, we zullen het nooit weten…).
Het is momenteel, zoals jullie wel weten, vakantie. Wat houdt dit in? Dat ik geen school-malaria heb op het moment en dus zoveel meer vrije tijd. Kort samengevat, ik heb zowaar wat tijd over om zowel hier als op mijn clan tijd door te brengen.
Ja heel leuk natuurlijk (en wat is een clan?) maar laat eerst maar is zien dat je het meent! Nou dat zal ik doen want ik heb iets groots in petto. Zo groot dat de servers het niet aan zullen kunnen en dat ik het byte voor byte moet uploaden om de server niet te overbelasten. Jawel, al die keren dat de Oncy een ‘problem’ had kwam door mij en mijn monster-bijdrage. Een item dat al sinds het begin van de Oncy in de making is. Wat zal het zijn? Nieuwe banhamers, een robot die automatisch vandalisme herkend en ongedaan maakt, een brugpieperjasser of misschien toch een puzzelmat zodat we de dode leden kunnen herstellen?
Wat het ook is, jullie zullen maar gewoon geduld moeten hebben zoals alle fatsoenlijke mensen. Niet ik daarmee wil zeggen dat we fatsoenlijke mensen zijn, mocht je je beledigd voelen..
Tot zover de mededeling. Wat doe je hier nog? Het bericht is over, ga schrijven, ga werken, ga naar vrienden, leef!
'·.·' Sgt Pepper   Gratis therapie .·'·. 19 dec 2009 08:39 (UTC)

Spam spam spam spam spam spam spam, spam spam spam, spam spam. 유유유ΞΞΞΞ @ 19 dec 2009 11:12 (UTC)

22-dec-09 - the update update!Bewerken

Ik staar naar de RW, geen fut om te bewerken. Ik zie de bijdragen van nieuwkomers en van vertrouwde leden. Ik open ze en wat ik aantref is precies wat ik had verwacht: meer van hetzelfde. Meer artikelen die voorspelbaar zijn als maar kan, een niveau die niet meer hoog genoeg is om mij te laten lachen. Het moge duidelijk zijn, de site waar ik zo een 3 jaar mijn tijd aan heb besteed bestaat niet meer. Het is veranderd in een richting die ik niet waarderen kan, veranderd van een ooit leuke site naar een schoolkrant, om (ik meen) Alzheimlich vrij te citeren.
Het mag dan ook geen wonder zijn dat ik de laatste paar weken niets heb uitgevoerd. De fictieve koek is voor mij nu helemaal op. Bij deze mijn officieel vertrek, al was ik dat al sinds november met als vermomming 'schoolwerk'. Ik heb gezien dat de Oncy makkelijk verder kan draaien zonder mij waarmee mijn laatste obstakel voor mijn vertrek, de toekomst van deze site, geen probleem lijkt te zijn.
Ik kijk terug op de Oncy als een kneedbare site. Grenzen werden opgezocht en verlegd, ruzies en hevige discussies gaven ons een goede indruk over hoe de site moest voortbestaan. Nieuwe leden kwamen, oude leden vertrokken en de bijdragen wisselvallig. Van matige snelle werkjes tot goed uitgewerkte lemma's. Mensen die braaf de regeltjes bleven volgen en mensen die vragen durfden te stellen bij de regeltjes. Jullie weten zelf wel wie ik met wat bedoel.
Ik hoop dat de Oncy in de toekomst rijkelijk gevuld zal zijn met originele artikelen met een eigen stijl, dat de bronnen maar niet de internet-popcultuur zullen zijn maar eigen inbreng en toch toegankelijk zullen zijn, voor iedereen, jong en oud. Maar of dat zal gebeuren is iets wat alleen de tijd ons zal kunnen vertellen.
Nou, tot zover de update update. Ik hoop dat ik jullie niet al te veel heb gedemotiveerd met dit bericht.
Groet, '·.·' Sgt Pepper   Gratis therapie .·'·. 22 dec 2009 16:19 (UTC)

Allez dan, geef er een lap op zou ik zeggen! (Niet op de leraren die jou deden zakken, hehe...) Cartoonist | Contact | World | 22 dec 2009 18:32 (UTC)
Awel sergeant, je had het er idd al langer over. Misschien is drie jaar de uiterste houdbaarheidsgrens. Ik zal je hier in ieder geval missen. Je bent één van de mensen die zich het meeste voor de oncy heeft ingezet, ondanks de meningsverschillen. Een deel van je bezwaren deel ik ook en misschien wil ik daar een Forumtopic aan wijden. Misschien is het eens tijd om te praten over hoe de Oncy er na drie en een half jaar voorstaat. Ik wil de spits wel afbijten met een overzicht van hoe ik het hier heb zien groeien en veranderen. In ieder geval is dit geen afscheid, want ik heb je emailadres en zal je af en toe nog wel aan je kop komen zeuren als ik een ehm... gemodificeerd programma niet aan de praat krijg. Verder het allerbeste gewenst. eereN .G .D   gelrevo 22 dec 2009 21:15 (UTC)
 
vertrek svp niet met een lege maag! Dank voor je werk! Druipneus smalltalk 22 dec 2009 22:05 (UTC)

AlvastBewerken

 

 

Sergeant Pepper

 oye.·. 22 dec 2009 23:42 (UTC)

  Aeno wenst

een hele prettige kerstdagen
en een gelukkig 2010!

Aeno Overleg   23 dec 2009 10:04 (UTC)

Biedt d'uwen aan!Bewerken

Beste Sergeant Pepper,

Zoals je waarschijnlijk wel weet ben ik de Nederlandse Vertaler in het Foreign Office Project. Zoals je misschien ook hebt meegekregen, is er om dit project en om de rol van ondergetekende veel te doen. Gezegd is dat ik de Oncyclopedia niet kan vertegenwoordigen, omdat ik dingen op mijn eigen houtje doe.
Omdat het Foreign Office Project juist wél bedoeld is als een verzameling van Oncyclopedia's, is mijn persoonlijke conclusie dat ik de gebruikers meer moet betrekken. - NB: Voor sceptici die nu denken "alweer" belazerd te worden, lees a.u.b. het hele bericht.
Dit betekent in de eerste plaats dat ik graag van de goegemeente wil horen. Zo hoor ik het graag als je iets op je lever hebt, zoals een suggestie, of als je graag een artikel wil voordragen ter vertaling.
Dus schroom niet om naar de Mess toe te stappen met een bericht. Biedt uw'artik'len aan!
Ook belangrijk is om te melden dat ik, zodra de lucht geklaard is, ik in de Assemblée Internationale meld dat Cartoonist Henning de rechtmatige Ambassadeur der Oncyclopedia Neerlandica is en dat ik dus enkel de vertaler ben.
Dus, nogmaals, schroom niet betrokken te raken bij het Foreign Office Project. De steun is hard nodig.

Lars863 | Vertaler | 15 jan 2010 21:12 (UTC)
Write on! L. Catepé - Mess - Log

Beste Sergeant Pepper,
Heb je niet door dat ik voorlopig niet van plan ben ook maar iets uit te voeren op deze site? Zo nee dan heb je iets gemist. Ik bekijk de RW nog maar 1 á 2 keer per week zonder er ook maar iets mee te doen. Dat ik maar liefst 2(!) comments gaf bij Laura Dekker is omdat ik dat kutkind niet mag om overduidelijke redenen en maar al te graag in de categorie ‘Attention Whores’ wou terugzien.
In ieder geval, ik weet dat jij de Nederlandse vertaler bent van het FLOP, erm, FOP. Een van de dingen die daarbij komt kijken is nou eenmaal het afwerken van een lange lijst van grappige artikelen die per Google Translate de Nederlandse strot in geramd moet worden. Wat er het nut van is weet ik alleen niet, iets in de trend van “alle zelfstandige *cyclopedia’s op elkaar laten lijken zodat ze allemaal hetzelfde niet leuke troep kunnen aanbieden” lijkt mij.
Dus artikelen die je zou kunnen laten vertalen… originaliteit (ow wacht, bestaat niet) en poep en pies. Weet zeker dat de tweede een goede aanwinst zou zijn.
'·.·' Sgt Pepper   Gratis therapie .·'·. 15 jan 2010 23:46 (UTC)
Excuus. Toch bedankt voor de reactie. Al keek ik eerder in de richting van “alle zelfstandige *cyclopedia's elkaar wel leuke troep laten uitwisselen”, maar zo is ieders perspectief weer anders... | Write on! L. Catepé - Mess - Log | 16 jan 2010 09:12 (UTC)
Dat zeg ik, maak onleuke klonen van elkaar. '·.·' Sgt Pepper   Gratis therapie .·'·. 16 jan 2010 13:50 (UTC)

JárigBewerken

Deze korte maar krachtige verjaardagsode werd gezongen door het elvendertigkoppige Oncyclopedistenkoor onder de kundige maar enigszins verdwbaasde leiding van
Sergeant Pepper


Ach ja, járig. Je kan het opvatten als twee punten, vieren dat je een jaar ouder bent geworden, of dat je een jaar dichter bij de dood bent gekomen, ik weet het niet in ieder geval... in ieder geval kies ik voor vandaag voor de eerste! Gefeliciteerd!  oye.·. 1 nov 2010 14:28 (UTC)

KM3.0Bewerken

 Deze gebruiker is Kolonel (con) (SvdMbij de Oncyclopedische Krijgsmacht in de orde van Sophia en Oncyclopolis.

In verband met een nieuwe Krijgsmacht zijn de rangen veranderd. De oude rangen zijn niet meer geldig. Vanaf heden gebruik je het KM-sjabloon. Jouw rang is naar eigen onderzoek nu Kolonel. Gebruik {{KM|J2}} (indien ik het oude sjabloon nog niet vervangen heb) en zie voor de uitleg wat deze J2 inhoud hier. Groet van de bot van R7

Noot: het precieze aantal artikelen en uitgelichten is onduidelijk. Polaroyd7   Staying focused! 28 feb 2013 20:38 (UTC)