GastenboekBewerken

Laat hier een reactie achter zodat gebruikers weten waarom U deze overlegpagina of de bijbehorende gebruikerspagina bezoekt.

Om de bewerking te controleren en te zien wat je zojuist geschreven hebt. Dat zal ook wel de motivatie van de volgende zijn. MDV   Overleg 27 jun 2016 08:31 (UTC)

Deze mededeling kent U waarschijnlijk alBewerkenGeachte redacteur van de Oncyclopedia Neêrlandica,
  • Oncyclopedia is in staat van beleg. Dat betekent dat de noodtoestand is uitgeroepen. Alle macht aan de admins, die naar eigen goeddunken zullen handelen in het belang der Oncyclopedia en hare aardappeligheid Sophia. Wat dat betekent? Er zijn wat nieuwe admins zonder verkiezingen bijgekomen om de boel schoon te houden zonder afhankelijk te zijn van de admins die in diepe slaap verkeren, bij gebrek aan ridder (m/v) met paard. Sophia save Oncyclopolis.
  • Ook de relatie met 21 juni was van korte duur: 26 juni is nu de vaste partner van onze Hoofdpagina, voor zolang het duurt, natuurlijk (zei Napoleons Bonapartes mama: al: "Pourvou qu'ça doure!").
  • De winnaar van de Herfstkool 2018 is bekend: Lambic voegt met Badminton een vijftiende Pieperster toe aan zijn collectie. Op naar de Winterpeen Lentepieper 2019!
  • De OncyChef is al anderhalve eeuwigheid afgerond, en de jury heeft plechtig beloofd één dezer met een officieel eindresultaat tevoorschijn te komen. De twee in the running gebleven penneridders kijken in ontspannen verwachting uit naar de bevestiging van wat ze eigenlijk al weten, want dat is eigen aan de formule van deze schrijfwedstrijd. In de wandelgangen wordt intussen gefluisterd dat er een tweede editie in de maak ende op komst is... wordt achtervervolgd!
  • Omdat we gek zijn op voorgevels, hebben we een spik-splinter-spnieuwe etalage. HIER is te zien welke artikels de crème de la crème zijn en HIER kunt u helpen de etalage verder vorm te geven.
  • Volgens de automatische teller hebben we 3.102 artikels, maar in werkelijkheid wachten we nog in spanning op het drieduizendste artikel. De exacte hoeveelheid artikelen valt HIER te volgen.
  • Voor de meest ambitieuze kwaliteitscontrole die de Oncyclopedia ooit heeft meegemaakt, worden alle muggenneukers en mierenzifters opgeroepen zich HIER of HIER te melden.
Dit mededelingenbord is gebouwd onder het credo: "Samenstellen, Construeren, Hameren, Renoveren, IJveren en Formuleren!"

Passer CollegeBewerken

Geachte meneer Artem,

U heeft de pagina Het passer college genomineerd om weg te gooien. Ik zelf vind dat erg jammer, omdat ik nog niet helemaal klaar was met het maken van het artikel en Renshi2 ook nog niet. Zou U de weggooien status kunnen terugdraaien? en weet U waarom de knop 'bewerken' bovenaan de pagina verdwenen is? En heeft U nog tips om het artikel te verbeteren?

Met vriendelijke groet, Jeroezie

Er schort nogal veel aan: artikels over scholen, waarin vooral een hoop frustratie vanwege de schrijver(s) aan bod komt, zien we met de regelmaat van een antieke klok defileren, meestal op maandagen. Wikipedia als " de vijand" of "de leugenaars aan de overkant" is een leuk mini-themaatje om in een artikel terloops naar te verwijzen, maar dat is het dan ook. Verder zijn er nog de courante tekortkomingen qua lay-out en taalgebruik, maar daaraan kan gewerkt worden. Als je echt aan het artikel en aan het idee gehecht bent, kan het nog altijd in je gebruikersnaamruimte geplaatst worden, waar je eraan kan werken tot je denkt dat het een afgerond en leuk om lezen geheel is geworden.     Lambic Ptoïng     16 jun 2016 18:49 (UTC)
Inderdaad zouden de vele artikelen over "de school" een willekeurige titel/naam (random/choose)kunnen hebben met grotendeels dezelfde inhoud. Het zou leuk zijn als de scholieren zich meer richten op de humoristische en specifiek voor die school aparte aspekten of in ieder geval zich buiten het veelgebruikte stramien begeven. Meestal is het een afreageren op. Taal en lay out zijn als er leuke grappen in zitten van minder belang en daarvoor krijgt het geen snelwegstempel. eereN .G .D   gelrevo 16 jun 2016 20:50 (UTC)
Is het mogelijk om de verwijderde pagina te bijkijken om de tekst te kunnen kopieeren en naar mijn gebruikerspagina te plakken? Ik heb zelf helaas gaan kopie van de pagina bewaard.   Jeroezie       klagen   20 jun 2016 10:43 (UTC)
Voilà!
17 jun 2016 13:36 (UTC)
Bedankt voor de hulp! Jeroezie (overleg) 17 jun 2016 14:35 (UTC)
Als u iets van mij wilt weten waarom ik iets gedaan heb (In dit geval dacht ik : Dat is weer zo'n artikel), kan je dat bij voorkeur op mijn OP zetten. Dan zie ik het ook. Als je het hier zet, zal niemand behalve de RW-stalkers het zien. Mvg --Artem(Spampagina) 17 jun 2016 18:12 (UTC)

SigBewerken

Leuk dat je een signature hebt bedacht, maar het kost nogal veel ruimte als die elke keer in zijn geheel op de overlegpagina wordt geplakt. Daarom zetten we signatures over het algemeen in een sjabloontje. Je kunt hier vinden hoe dat moet.

20 jun 2016 03:13 (UTC)

Zoiets?   Jeroezie       klagen   20 jun 2016 10:43 (UTC)
Nee, als je de pagina bewerkt, dan zie je dat mijn sig bestaat uit {{Gebruiker:Vsotvep/sjabloon:sig1}}, terwijl jouw sig bestaat uit [[Bestand:Sprintert.png|18px]] [[gebruiker:Jeroezie|Jeroezie]] [[Bestand:Idee.jpg|21px]] [[Bestand:Pruillip_emoticon.gif|21px]] [[Bestand:Escritor.gif|21px]] [[Overleg gebruiker:jeroezie|klagen]] [[Bestand:Logo_Het_passer_college_bewerkt.png|22px]] (in zijn geheel meer dan anderhalve regel in mijn bewerkingsvlak). Lees deze pagina eens, daar heb ik ooit uitgelegd hoe je er een sjabloon van maakt.
20 jun 2016 11:27 (UTC)
Ik had van die ~~~~ ingevuld, maar zo moet het dus wel kloppen:

  Jeroezie      Mopperkonten   Vertrekstaat   

Het is de bedoeling dat je sig verschijnt met de vier tildes. Dus als in je voorkeuren {{SUBST:Gebruiker:Jeroezie/sig2}} staat, dan zou het met de tildes moeten werken. Waarschijnlijk heb je er {{SUBST:Gebruiker:Jeroezie/sig}} staan als het niet werkt.
20 jun 2016 12:21 (UTC)
Ik heb er nu .../sig2}} van gemaakt. Even proberen of het werkt:

  Jeroezie      Mopperkonten   Vertrekstaat    20 jun 2016 12:26 (UTC)

Hij werkt nu goed! Bedankt voor de hulp.
Graag gedaan  
20 jun 2016 12:29 (UTC)

TipBewerken

Met een lijst van geschreven artikelen op de eigen gebruikerspagina is niets mis, maar breng ook altijd verwijzingen naar je artikelen op andere pagina's aan. Artikelen waarnaar alleen maar verwezen wordt op een gebruikerspagina zijn zo goed als onvindbaar; niet alleen voor de lezer, maar ook voor medegebruikers die de vindbaarheid van artikelen hoog in het vaandel hebben staan. MDV   Overleg 21 jun 2016 13:15 (UTC)

Ik ben er nog niet uit hoe ik dat kan doen zonder (erg) opdringerig/opschepperig te doen, nog suggesties/tips voor dit probleempje? Ik hoor lees ze graag!

  Jeroezie      Mopperkonten   Vertrekstaat    21 jun 2016 14:57 (UTC)

Je bestaande artikelen zijn onnieuwtjes, en daarbij maakt het niet zoveel uit. Er zijn in principe drie methodes:
  1. Kies een niet al te vergezocht onderwerp. Wat ik vaak doe als ik met een artikel begin, of een idee voor een artikel heb, is kijken of de naam van het artikel al genoemd word op de Oncyclopedia. Vaak hoef je van deze woorden vaak alleen even links te maken, en dan zit je al goed. Dit heb ik bijvoorbeeld gedaan bij demoon. De woorden demon, demoon en termen die daarvan afgeleid zijn werden hier en daar al genoemd, dus daarom volstonden en aantal linkjes om het lemma over demonen vindbaar te maken.
  2. Gebruik een categoriesjabloon. Dit ligt vrij voor de hand. Ik heb mijn artikel over Confucius vindbaar gemaakt door het op het orakelsjabloon en het filosofiesjabloon te zetten.
  3. Breng een verwijzing naar het artikel aan op een stukje dat beter te vinden is. Zo heb ik de obscure artikelen Helabaïsme, Darwincultus en Bijenidolatrie en De Erotische Avonturen van Pinokkio vindbaar gemaakt door ze in het lemma over Thailand te noemen. Het is helemaal niet erg om zo artikelen die je eerder zelf hebt geschreven te nomen. Het is juist een goed idee en Lambic en ik doen het ook. MDV   Overleg 21 jun 2016 15:20 (UTC)
Bedankt voor de tips! Ik zal er binnenkort wat mee gaan doen.

  Jeroezie      Mopperkonten   Vertrekstaat    21 jun 2016 15:30 (UTC)

Koekjeeee!Bewerken

Bedankt voor die linkjes toe te voegen aan Waarheid. Hierbij, een koekje:

 
Tiz

heeft een cadeau voor je!
Namelijk een lekker koekje.
Eet je het niet helemaal in één keer op?

En trouwens, ik denk niet dat wij elkaar al hebben ontmoet. Dus: ik ben Tiz en ik ben een beetje de klopgeest van Oncyclopedia. Nee, daar klopt niets van. Hahahaha!
Oei, sorry! Wat voor indruk moet ik nu niet hebben gemaakt  . Zie mijn gebruikerspagina maar gewoon voor (hopelijk) een betere indruk van mij te krijgen.
Groetjes,

Tiz

23 jun 2016 13:19 (UTC)

Wilhelmina de junkieBewerken

Hey daar!
Ik heb je pagina over Wilhelmina en haar toffe hobby gelezen, en vond ze echt tof! Good work! Ik heb een paar dingetjes verbeterd, die je hier makkelijk kan bekijken.
Omdat je nu welgeteld één artikel hebt afgeleverd, word jij gepromoveerd tot Soldaat tweede klasse! Proficiat! Nu mag je {{KM|B1}} op je gebruikerspagina zettennn!
Veel plezier verder op Oncyclopedia en zeg het gerust als je nog vraagjes hebt,

Tiz

23 jun 2016 13:34 (UTC)

Taal[f/v]outjesBewerken

De Facebookcommunity heet Taalvoutjes met v, wat een eigennaam is. Is de benaming in het OnWoordenboek dan ook bewust misspeld? In dat geval raad ik puur voor het lemma de juiste schrijfwijze aan zodat de lezer weet dat het effectief om de community gaat en niet opeens een dubbeltje gaat aanmaken met de v. Als je begrijpt wat ik bedoel | Cartoonist | Contact | World | 7 jul 2016 21:55 (UTC)

Ik heb de naam doelbewust voorzien van een spelfout waardoor de eigenlijke spelfout geer recht gezet wordt. Dit omdat het (bewust) artikel volstaat met spelfouten. De pagina taalfoutjes en de pagina taalvoutjes zijn beide een doorverwijzing naar Onwoordenboek: Taalfoutje(s), dus er zouden geen dubbele pagina's moeten kunnen ontstaan.

  Jeroezie      Mopperkonten   Vertrekstaat    8 jul 2016 12:09 (UTC)

Oké   Cartoonist | Contact | World | 9 jul 2016 12:16 (UTC)

kleine foutjesBewerken

Omdat je ze vooraf nog niet gemaakt hebt!  

24 jul 2016 10:16 (UTC)

Daar zit wat in! Bedankt voor de tip...

  Jeroezie      Mopperkonten   Vertrekstaat    24 jul 2016 10:14 (UTC)

HaastigaardBewerken

Seg manneke, de SUA loopt tot zondagavond negen uur: ook al is de kans klein dat er nog iets aan de uitslag verandert, strikt genomen mogen zowel het uitgelichtsjabloon als de lijst van uitgelichte artikelen pas daarna aangepast worden. Bon, zoals ik al zei, zij het in andere bewoordingen: weinig kans op spectaculaire ontwikkelingen, dus laat maar staan, maar toch, maar toch...     Lambic Ptoïng     21 aug 2016 10:04 (UTC)

Stemmingen sluiten elke zaterdag om 21:00, waarna het uitgelicht-sjabloon van de volgende week wordt aangepast en Sjabloon:Topartikel op het winnende artikel (zie hierboven) wordt geplaatst; het vorige uitgelichte artikel blijf echter nog tot maandag op de hoofdpagina staan. De stemmingen beginnen de zondag erna.
~ Jeroezie over de uitleg op de SUA pagina.

  Jeroezie      Mopperkonten   Vertrekstaat    21 aug 2016 10:22 (UTC)

Ow, dan loop ik achter: ik heb dat jarenlang op zondagavond geweten... welke snoodaard heeft dat tersluiks veranderd? En waarom is de SUA dan ook niet aangepast? En het uitgelichtsjabloon? Allemaal mysteries, mysteries...
En volgens wat ik lees op de OP van de SUA, is dit al de tweede keer dat mij dit ontgaat... De leeftijd zeker?     Lambic Ptoïng     21 aug 2016 10:31 (UTC)
Wat is de Op van de SUA precies?

  Jeroezie      Mopperkonten   Vertrekstaat    21 aug 2016 10:32 (UTC)

De O(verleg)P(agina) van de S(temming voor het)U(itgelichte)A(rtikel).
21 aug 2016 10:38 (UTC)
Nu we toch bezig zijn over dit onderwerp, is dit een goed stukje als intro op de hoofdpagina voor Hoe:kom_je_van_een_bloedneus_af? Er is namelijk geen goede intro in het artikel zelf...
 
En dat allemaal op uw neus er piekfijn uit te laten zien!

Komt er wel eens bloed uit uw neus? Dan heeft U dus waarschijnlijk last van een bloedneus!

Heel vervelend allemaal, maar gelukkig zijn er vele goede methodes om dat op te lossen en wij van de Oncyclopedia Neerlandica zijn van harte berijd om

deze kennis met U te delen.

 Op dit artikel is een medische bijsluiter van toepassing, lees deze even voordat U het artikel leest.


Dat lijkt mij een prima oplossing. Waarom heb je de welkomst- en mededelingensjablonen eigenlijk naar hieronder verplaatst?
21 aug 2016 18:07 (UTC)
Ik ben te lui om er iedere keer langs te moeten scrollen, en iedereen kent ze toch al! Ik zal de intro gelijk op het sjabloon Sjabloon:Uitgelicht_34 zetten, is dat ook maar weer gebeurd.

  Jeroezie      Mopperkonten   Vertrekstaat    21 aug 2016 18:11 (UTC)

Het nadeel van een vast kopje onderaan, is dat het aanmaken van een nieuw kopje, zelfs wanneer je dat, zoals ik, manueel doet, een bron van onoverzichtelijkheid wordt: nieuwe kopjes worden immers aangemaakt na ofte onder het laatste kopje der pagina... Vluchtig nazicht leert me dat mijn eerste interventie op deze natte zondag eveneens onderaan stond, en dan achteraf moest verplaatst worden! Bovenaan, die twee sjablonen, dat maakt het -gemiddeld- voor iedereen gemakkelijker!     Lambic Ptoïng     21 aug 2016 18:49 (UTC)
Zo beter?

  Jeroezie      Mopperkonten   Vertrekstaat    21 aug 2016 18:53 (UTC)

Yep       Lambic Ptoïng     21 aug 2016 20:58 (UTC)
Je kunt ze ook überhaupt weghalen. Ik heb beide sjablonen niet meer op mijn pagina staan.
22 aug 2016 03:42 (UTC)
Als je tussen haakjes moeite hebt met taal of het dt-verhaal, voel je vrij om dit stukje eens door te kijken. Ik heb dat gedoe in kleurtjes uitgewerkt en luchtige voorbeelden. Wie weet kan het je wat helpen! R7 •   • je maintiendrai •   • FAQk 22 aug 2016 10:52 (UTC)
Bedankt voor de tip, maar waarom zet je het sjabloon sjabloon:semiserieus niet bovenaan de pagina?
Omdat onze R7 de Nederlandsche Tael hoog in het vaandel draagt! Eerbied voor dezen dapperen!     Lambic Ptoïng     22 aug 2016 11:38 (UTC)

Sjabloon:GodbanBewerken

Met het sjabloon is niks mis, sterker nog, met mijn programmeerkunsten doe ik het je niet na. Maar toch is hier dan nog een klein puntje: "Hij die de hellepoort geschapen heeft" verwijst naar de pagina Duivel. Het is toepasselijker gezien de inhoud om hem naar Satan te linken. Satan gaat namelijk over het grote kwaad en duivel over een soort creatie van Hitler. HungryTiger Verblijf · Niet Graag voeren 24 aug 2016 07:56 (UTC)

Bedankt voor de tip om te verwijzen naar Satan (ik had zijn pagina nog nooit gezien, vandaar...). Het sjabloon werkt inmiddels goed. Nog nog wat pagina's schrijven om het sjabloon op te gebruiken...

  Jeroezie      Mopperkonten   Vertrekstaat    24 aug 2016 11:22 (UTC)

Misschien kan het op de pagina's Duivel, Satan en SGP. HungryTiger Verblijf · Niet Graag voeren 24 aug 2016 12:45 (UTC)
Ik zie de grap van het betrekken van de SPG niet in bij diot sjabloon en kan er niet zo om lachen, duivel en satan kan dan weer wel, ik zal er een choose van maken!

  Jeroezie      Mopperkonten   Vertrekstaat    24 aug 2016 13:27 (UTC)

Nou, bijvoorbeeld omdat de SGP hier staat voor de Satanische en Gemene Partij.
25 aug 2016 08:16 (UTC)
Ik snap trouwens ook niet precies waarom er twee versies van het sjabloon moeten zijn. Wat is precies je probleem ermee? Ik durf te wedden dat het in ééntje past.
25 aug 2016 08:19 (UTC)
Maak anders een sjabloon dat willekeurig nummer 1 of 2 weergeeft. Met een option ding of hoe dat ook mag heten. Moet me er nog eens verder in verdiepen. HungryTiger Verblijf · Niet Graag voeren 25 aug 2016 14:22 (UTC)
Eerst werkte het al met choose en option, maar toen ik de functie er in zetten om bijv. artikel in iets anders als Onboek te veranderen, gaf het een hoop problemen, dus toen heb ik er dit maar van gemaakt. De reden dat er 2 mogelijke sjablonen is om wat meer diversiteit te creëren, altijd hetzelfde sjabloon wordt snel saai...

  Jeroezie      Mopperkonten   Vertrekstaat    25 aug 2016 16:55 (UTC)

Hoppa, gefixt.

25 aug 2016 18:31 (UTC)

Bedankt voor het oplossen van het twee sjablonen gedoe, en ook voot het toevoegen van de mogelijkheid om de kleuren aan te passen.

  Jeroezie      Mopperkonten   Vertrekstaat    25 aug 2016 18:44 (UTC)

  Zozo....
jeroezie
heeft een lekkere stroopwafel voor je!


UitlichtingBewerken

Hoi Jeroezie, probeer iets meer tekst op het uitlichtingssjabloon te zetten, anders ziet het er heel treurig uit op de voorpagina. Ook plaatjes liever niet te groot en aan de rechterkant. Verder bedankt dat je het werk doet.  

5 sep 2016 21:40 (UTC)

Bedankt voor de tips, ik zal er de volgende keer zeker aan denken!

  Jeroezie      Mopperkonten   Vertrekstaat    7 sep 2016 15:55 (UTC)

Tweede PrijsBewerkenHartelijk Gefeliciteerd
met de
Zilveren Winterpeen 2018


Namens de piepercommissie,

29 jan 2018 20:40 (UTC)

Nogmaals gefeliciteerd!Bewerken

Maar nu met je promotie tot Controleur. Dit geeft jou de mogelijkheid om helemaal gek te worden van rode uitroeptekens op onze RW, alsook de mogelijkheid om in één klap alle bewerkingen van een gebruiker in een artikel terug te draaien, stemmen voor adminverkiezingen en nog wat andere dingen. Tot slot mag je helpen met het beoordelen van nieuwe artikelen, daarvoor heeft D. G. Neree eens een pagina over geschreven. Je kunt nu ook je rang aanpassen en een gummetje op je potlood plaatsen.

Dan nu stiekem ook nog de echte reden van deze benoeming: dit betekent dat je bewerkingen automatisch worden gecontroleerd, dus dat wij niet meer alles hoeven af te vinken.  

1 feb 2018 19:45 (UTC)

In ieder geval, heel erg bedankt! Ik zal mij binnenkort eens gaan verdiepen in mijn nieuwe onverantwoordelijkheden...

  Jeroezie      Mopperkonten   Vertrekstaat    1 feb 2018 19:47 (UTC)

Gefeliciteerd! Voor jouw persoonlijke lol, maar ook zeker voor het welzijn van de Oncy hoop ik dat jouw Oncyclopedistische carrière een lang leven is beschoren. Het lezen van die pagina is sowieso goed, maar als ik je - volstrekt uit persoonlijke titel - een advies zou mogen geven:
Als controleur is de kern van de zaak, dat de bureaucraten (admins die gebruikers mogen promoveren/degraderen) erop vertrouwen dat je goed genoeg kan inschatten wat leuk is en wat niet om de bewerkingen te beoordelen. Dit betekent niet dat je ook maar een enkele verplichting hebt. Blijf de RW stalken om andermans werk te analyseren en blijf je eigen schrijfstijl bekijken en verbeteren.
Adieu en veel succes. · Fey|Bart · Bijdragen 2 feb 2018 01:28 (UTC)

TeleOnTekstBewerken

Zou je daar niet toch liever 'teletekst' van willen maken? Teletekst werkt prima als onderwerp op zich. Het is totaal niet nodig om overal 'On' voor of tussen te zetten. Sterker nog, dat wel doen geeft artikelen een beetje een luchtje van incrowd, of doet vermoeden dat de Oncyclopedia een soort kruising tussen Simcity en een rollenspelletje met tekst is. MDV   Overleg 2 feb 2018 09:57 (UTC)

Ter aanvulling, het was een tijdje heel 'in' op de Oncy, met de OnRoep, de Oncycloversiteit, de OnLympische Spelen, Oncyclopolis, OnKruid, maar de laatste jaren zijn de bakens een beetje teruggezet. TeleOnTekst is ook eerlijk gezegd geen sterke woordspeling. Dus ik sluit me bij MDV aan dat gewoon teletekst beter is. Het kan dan natuurlijk best wel de teletekst van de Oncy zijn. Je kunt trouwens misschien een verwijzing maken naar het feit dat in Vlaanderen teletekst is stopgezet. · L. Catepé · Overleg · 2 feb 2018 10:14 (UTC)
Ik zal het On binnenkort weghalen als ik toch met de betreffende pagina's bezig ben. Ik moet nog even brainstoren of ik een leuke grap kan maken met de Belgische stop van teletekst. Kan het OnRoep logo wel blijven staan, zodat ik kan doen alsof de zij de teletekst verzorgen?
Ik denk dat het logo van OnRoep linksbovenin op de plek van Sophia wel kan als het verder niet prominent in de tekst naar voren komt. MDV   Overleg 2 feb 2018 11:54 (UTC)

BankkluisBewerken

Ik heb alle pagina's van je bankkluizenreeks binnen één pagina gezet. Het werkt nog steeds hetzelfde, maar nu neemt het geen 20 pagina's in beslag. Het bewerken is wel iets lastiger geworden, maar hopelijk kom je daar wel uit. Ik ben van plan hetzelfde te gaan doen met Teletekst, maar ik wacht even tot het af is, zodat het nu nog gemakkelijk te bewerken is.

6 feb 2018 19:07 (UTC)

Bij de bankkluis ziet het er zo prima uit (mijn complimenten voor het technische gepuzzel). Maar om hetzelfde te doen bij de teletekst, kan de teletekst dan nog wel met het nummertjes intypen worden bedient? Ik heb zelf geen idee... En wat is nou eigenlijk het super grote voordeel van alles in een pagina proppen?

  Jeroezie      Mopperkonten   Vertrekstaat    6 feb 2018 19:22 (UTC)

Het super grote voordeel is dat mensen niet halverwege je artikel terecht kunnen komen als ze op Speciaal:Willekeurig klikken, en dat je niet geregistreerd staat als de schrijver van tientallen pagina's terwijl je er nog maar een paar hebt geschreven. Het staat een stuk netter dus. Ik zal kijken of ik een sjabloon kan maken dat dit nog wat verder automatiseert, zodat het in de toekomst gemakkelijker is te implementeren.
6 feb 2018 19:25 (UTC)
Dan snap ik het ook weer... Trouwens, goed plan om het in een sjabloon te zetten!

  Jeroezie      Mopperkonten   Vertrekstaat    6 feb 2018 19:29 (UTC)

HIER zijn we aan het stemmen over de etalage, en jij mag ook stemmen, dus voice with! (Het mag onder dit kopje, want de bankkluis is ook genomineerd.) · L. Catepé · Overleg · 14 feb 2018 18:03 (UTC)

UITNODIGINGBewerken

UITNODIGING

Hierbij nodig ik u uit om bij te dragen tot het bepalen van de
Nieuwe Etalage van de Oncyclopedia Neerlandica
en het publiek op basis van uw jarenlange ervaring
in de Nieuwe Etalage van het allerbeste dat Oncyclopedia te bieden heeft te laten genieten.
U kunt nu stemmen in het etalagestemcentrum en uw tijdloze favorieten aanvinken in de lijst,
of zelf een artikel nomineren dat nog ontbreekt.

R7 •   • je maintiendrai •   • FAQk 14 feb 2018 21:36 (UTC)

KawaiiBewerken

Goed gedaan dat uitlichten, ik was het glad vergeten. MDV   Overleg 19 feb 2018 09:53 (UTC)

Graag gedaan!

  Jeroezie      Mopperkonten   Vertrekstaat    19 feb 2018 09:57 (UTC)

Stemgerechtigden aller Lage Landen, verenigt u!Bewerken

De kandidaten voor de Lentepieper MMXVIII zijn binnen, maar de jury raakt maar niet samengesteld. Stem mee! Elke stem is welkom, en laat onze dierbare Oncy toe een stap voorwaarts te zetten richting Ideale Wereld.     Lambic Ptoïng     28 apr 2018 21:06 (UTC)


Godfried BomansBewerken

De laatste bewerking op Godfried Bomans wás al een terugdraai: de pleger ervan had besloten om dat stukje commentaar bij het afbeeldingsbestand te voegen, in plaats van in de tekst. Daar bleek het minder storend (hoewel volgens mij nog altijd overbodig)     Lambic Ptoïng     17 jun 2018 08:58 (UTC)

Ik kwam het als ongecontroleerde bewerking tegen in de RW, ik zal hierna niet goed hebben opgelet. Gelukkig doe jij het wel!

  Jeroezie      Mopperkonten   Vertrekstaat   

Ach, elk mens heeft zo z'n wakkere momenten. Dit wakker moment was waarschijnlijk en tegenstrijdiglijk opgewekt door het ontbreken van voldoende energie om aan een reeks evaluaties te beginnen volgens een totaal van de pot gerukt systeem. Onderwijs? Blijf eruit, als je een behoorlijke baan kan vinden, tenzij je focust op veel betaalde vakantie.     Lambic Ptoïng     17 jun 2018 09:10 (UTC)

Nieuwe baanBewerken

Gefeliciteerd, je bent aangenomen. Je taken bestaan uit het controleren of ik mijn taken heb uitgevoerd, en indien dat niet het geval is, mijn taken uit te voeren. Ook kan je de uitlichting bij mijn afwezigheid uitvoeren. Als ik afwezig ben hoop ik dat wel van te voren kunnen aankondigen. /// The tiger was here -   - Hol van de leeuw tijger /// 8 jul 2018 12:14 (UTC)

Lijkt mij een prima regeling. Ik wens je succes met jouw nieuwe benoeming!   Jeroezie       klagen   8 jul 2018 12:27 (UTC)
Dankuzeer. Weet je trouwens al hoe een uitlichting werkt? Zoniet: Er staat een checklist op mijn GP. /// The tiger was here -   - Hol van de leeuw tijger /// 8 jul 2018 12:55 (UTC)
Ik heb het in het verleden een paar keer gedaan toen iedereen het vergeten was, waarschijnlijk komt het dus wel goed.   Jeroezie       klagen   8 jul 2018 14:53 (UTC)
Mooi, dat scheelt dan ook weer. Als je nog iets weet voor mijn reservelijst onderaan de SUA mag je een voorstel doen. De bedoeling van deze lijst is om een reserve te hebben wanneer er geen nominaties zijn. Als het voorkomt en je doet de uitlichting mag je in principe elk artikel van de lijst plukken, naar eigen voorkeur. Als je een van je eigen artikelen op deze manier wil uitlichten, sta ik er wel op dat ze eerst op de lijst komen. /// The tiger was here -   - Hol van de leeuw tijger /// 8 jul 2018 17:22 (UTC)

PieperkersjuryBewerken

Gestreden hebt gij niet, mijnen dierbaren, althans niet op een voor stervelingen waarneembare wijze, doch voelt gij lust om R7² bijstand te verlenen in het beoordelen der inzendingen?     Lambic Ptoïng     21 jul 2018 21:30 (UTC)

Je mag je eventuele commentaar ook doen door het formulier opnieuw in te vullen. En Lambic kun je volgens de heer L himself overslaan in het commentaar.  
28 jul 2018 11:48 (UTC)

UitlichtenBewerken

Kan jij het een paar weken over nemen? Ik heb de komende weken misschien wat weinig tijd, net zoals de afgelopen week al het geval was. /// The tiger was here -   - Hol van de leeuw tijger /// 6 aug 2018 16:04 (UTC)

komende zondag gaat het niet lukken, want dan zit ik op de camping. Er zou WiFi zijn, maar dat soort netwerken werken vaker niet dan wel, dus daar vertrouw ik niet op... Bovendien heb ik alleen mijn telefoon bij me, dus een tekst voor het uitgelicht-sjabloon uitwerken gaat wat onhandig worden. Met de administratieve kant van de uitlichting komt het wel goed, of anders doe ik het achteraf na thuiskomst. Misschien kunnen we de auteurs oproepen om deze keer zelf een tekstje aan te leveren? De weken daarna zullen voor mij waarschijnlijk geen probleem vormen.   Jeroezie       klagen   9 aug 2018 04:58 (UTC)
Goed, ik zit enigzins met hetzelfde probleem dus een beroep op de deelnemers lijkt me goed. Mooi sjabloontje trouwens. /// The tiger was here -   - Hol van de leeuw tijger /// 9 aug 2018 08:26 (UTC)

SuggestieBewerken

Misschien is het niet het beste idee om nieuwe gebruikers op de manier zoals bij de SUA indirect te bekritiseren, want ze zijn soms nogal snel weggepest. (En ja, ik weet dat ik me hier zelf veelvuldig schuldig aan heb gemaakt en nee, daar hoeft niemand me nogmaals aan te herinneren.) /// The tiger was here -   - Hol van de leeuw tijger /// 6 okt 2018 16:53 (UTC)

Het was inderdaad bepaald geen handige manier o het te brengen. Het artikel zelf vind ik best goed, alleen de foto bovenaan in het van sjabloon :Bier en Tieten stoort me. Ik ben een nogal preuts type... Ik had deze overweging ook moeten plaatsen of er helemaal niet over moeten beginnen, voor Warmepoep was het zo inderdaad best ontmoedigend... Dat zal ik een volgende keer beter aanpakken. Hierbij mijn excuses voor Warmepoep.   Jeroezie       klagen   11 okt 2018 10:30 (UTC)

Nog een suggestieBewerken

Iets heel anders nu: Kijk hier eens. Dit stevent af op weer een verhaal waar Lambic en ik beiden minstens 45% van de bijdragen hebben geleverd. Misschien dat iemand daar verandering in kan brengen. Lees wel eerst het verhaal goed door, anders wordt het een puinhoop. /// The tiger was here -   - Hol van de leeuw tijger /// 6 okt 2018 18:40 (UTC)

"Puihoop" is altijd het nettere synoniem geweest voor dit project.     Lambic Ptoïng     6 okt 2018 19:20 (UTC)
Eigenlijk preekt die om de beurt een zin mij niet zo aan. Vinden jullie het erg al ik met daar niet in meng?   Jeroezie       klagen   11 okt 2018 10:30 (UTC)
HOE DURF JE?! Nee, als je het niet leuk vindt moet je het niet doen. Je kunt het eens proberen, maar niets is verplicht. Misschien is het wat fijner om er vanaf het begin al aan mee te schrijven zodat je het verhaal goed volgt. Dat zeg ik omdat we nu net beginnen met nummer tien. Overweeg het, probeer het, of probeer het niet. /// The tiger was here -   - Hol van de leeuw tijger /// 11 okt 2018 18:21 (UTC)

PromotieBewerken

Je mag jezelf nu sergeant noemen. Dat betekent dat je ook je sjabloon mag aanpassen. In geval van oorlog zou dit betekenen dat je overlevingskansen toenemen. Nu betekent het alleen dat je minder vaak hoeft wacht te lopen./// The tiger was here -   - Hol van de leeuw tijger /// 7 nov 2018 15:58 (UTC)

Eigenlijk kom ik een half artikel te kort, omdat ik 666 nooit echt heb afgeschreven.

  Jeroezie      Mopperkonten   Dienstrooster    7 nov 2018 19:29 (UTC)

Qua lengte zie ik er niks verkeerds in en het is nooit verwijderd, dus technisch gezien voldoe je aan de criteria. /// The tiger was here -   - Hol van de leeuw tijger /// 7 nov 2018 20:05 (UTC)

StemBewerken

Wat heb je gestemd? Ik zie je stem niet staan... /// The tiger was here -   - Hol van de leeuw tijger /// 8 dec 2018 18:22 (UTC)

Laatmaar, de SUA heeft last van serverkuren. /// The tiger was here -   - Hol van de leeuw tijger /// 8 dec 2018 18:26 (UTC)


Morgen maandag...Bewerken

...en ook nog eens wel degelijk de zevende. Waar jij met die derde vandaan komt is me een raadsel... Is dat om in fase te blijven met de stilgevallen hoofdpagina?     Lambic Ptoïng     6 jan 2019 18:41 (UTC)

Zelf schrijf ik altijd de datum op waarom de pagina voor het laatst is bewerkt voor de uitlichting, en waarnaartoe het de revision verwijst. Die pagina heeft de datum op 3 januari staan.

  Jeroezie      Mopperkonten   Dienstrooster    6 jan 2019 18:44 (UTC)

Nope, nope: de datum op het topartikelsjabloon is die van de eerste dag van de week gedurende dewelke het artikel uitgelicht staat. Sommige uitlichters zetten ook wel de datum van de zondag ervóór, maar voor mij begint de week op maandag. Stel je voor dat het artikel twee jaar vóór de uitlichting niet meer bewerkt is geweest... dat zou verwarring zaaien omtrent de periode van uitlichting nietwaar?     Lambic Ptoïng     6 jan 2019 20:37 (UTC)
Nog eens gaan kijken naar dat sjabloontje: daar staat inderdaad "Uitgelichte versie"... Ik ga er toch vanuit de de uitgelichte versie die van de eerste maandag van die week is: in realiteit scheelt dat meestal heel weinig, en ik vind het overzichtelijker. Al weet ik wel dat er de "Artikel van de week"-pagina is om de uitlichtingsperiode te checken, dat kunnen nagaan op de pagina van het artikel zelf vind ik toch handig.     Lambic Ptoïng     6 jan 2019 20:46 (UTC)