Niet afBewerken

Voor artikelen die nog niet af zijn hebben we het sjabloon {{wiu}}. Dat kan je bovenaan een artikel plaatsen, dan laten de beheerders het met rust tot dat het af is. MDV   Overleg 12 jan 2018 11:26 (UTC)

CitatenBewerken

Wees spaarzaam met het toevoegen van clichématige citaten (zoals Johan Cruyff of Kapitein Overduidelijk). De algemene consensus is dat ze wel aanwezig genoeg zijn op deze site.

13 jan 2018 11:32 (UTC)

De situatie in Sovjet-Rusland valt daar ook onder. En dan nog iets: als er een 'zie ook' in je artikel staat, gebruik deze dan vooral voor artikelen die men anders niet zo makkelijk vindt. Onderwerpen zoals bier en voetbal hebben dat niet nodig. MDV   Overleg 14 jan 2018 10:32 (UTC)

AlmelooooBewerken

Omdat het artikel wat aan de lange kant wordt zou ik je willen aanraden genoeg plaatjes toe te voegen. Dit maakt het leesbaarder. Het streven is sowieso om op elk artikel minimaal een afbeelding te hebben. Je kunt hiervoor kijken tussen de afbeeldingen die we al hebben of iets uploaden van Google. Voor het laatste: Zie de knop bestand uploaden. Als je nog vragen hebt mag je ze hieronder zetten of op mijn overleg zetten. HungryTiger Verblijf · Niet Graag voeren 13 jan 2018 17:48 (UTC)

BewerkingwatervalBewerken


VTMBewerken

Het artikel is bijna goed. Het heeft alleen nog minstens één categorie en nog wat grappen nodig. Nu is het net een tikkeltje te feitelijk. MDV   Overleg 12 feb 2018 10:16 (UTC)

TwentsBewerken

Leuk begin, ik ben benieuwd naar het eindresultaat! Let wel, dat artikelen vaak leuker zijn als ze encyclopedisch overkomen qua opmaak. Lijsten passen wat minder in dat beeld, dus het is het best om je grappen zoveel mogelijk in een lopend verhaal te typen.

Je bent goed bezig. Ga zo door.   · Bart | Overleg · Bijdragen 12 feb 2018 18:10 (UTC)

Ik heb {{Wadw}} vervangen door {{Wiu}}, want volgens mij is dat wat je bedoelde: je bent met het artikel aan het werken. Je kunt ook nog kiezen voor {{Nk}}, wat betekent dat het open staat voor andermans input. · L. Catepé · Overleg · 14 feb 2018 08:09 (UTC)
Uit ervaring geef ik de tip mee niet te veel werken in uitvoering tegelijk in de steigers te zetten, want dan willen wel eens al die steigers instorten. Ik gebruik daarom zelf vaak de gebruikersnaamruimte. Je kunt dan bijvoorbeeld Halbe Zijlstra aanmaken in je werkplaats en het later hernoemen. · L. Catepé · Overleg · 14 feb 2018 16:00 (UTC)

OndertekenenBewerken

Het valt me op dat de berichten die gebruikers hier op je overlegpagina plaatsen onbeantwoord blijven. Indien het je niet bekend was: je kunt berichten achterlaten op overlegpagina's door ze te bewerken als iedere andere pagina, en je handtekening (~~~~) erachter te zetten. Succes met je verdere schrijfsels.   · Bart | Overleg · Bijdragen 15 feb 2018 08:03 (UTC)

VTMBewerken

Je scheldt nogal veel in het artikel. "Vlaamse teringmoffen" is niet grappig. De tekst bij je afbeelding is eveneens ongepast. Het is niet zo dat schelden volstrekt verboden is, en dat het allemaal genderneutraal verantwoord moet zijn. Het moet echter wel grappig zijn, en dat is het hier niet. Ook het gebruik van "haha" zou ik willen afraden. Het staat niet, en het is niet grappig. /// The tiger was here -   - Hol van de leeuw tijger /// 16 feb 2018 14:20 (UTC)

Wat is er precies mis met de tekst bij de afbeelding? Ik zie het probleem niet zo. MDV   Overleg 16 feb 2018 14:59 (UTC)
Dat er op de pagina van het bestand zelfs wordt gesproken van een vieze vuile transgender, zonder humoristische context. /// The tiger was here -   - Hol van de leeuw tijger /// 16 feb 2018 15:06 (UTC)
De humoristische context is het groeiende taboe op grappen en negatieve opmerkingen over transgenders. Dat maakt het juist lekker carnavalesk om het toch te doen. Schuttingtaal wordt vervelend als het dient als middel om een gebrek aan inhoud of woordenschat te maskeren, dat is hier niet meteen aan de gang. Zo beleefd hoeft het allemaal niet. Een beetje choqueren is prima, zolang er ook maar wat creativiteit bij komt kijken. Dat is mijn kijk althans. MDV   Overleg 16 feb 2018 16:34 (UTC)
Daarin ben ik het eens met MDV. Schelden is geen probleem, mits het een doel dient. Choqueren kan effectief zijn. Sterker: ik denk dat we de laatste jaren erg braaf zijn op Oncyclopedia, en dat de overgevoelige maatschappij wel een klap in het gezicht kan gebruiken. We hebben meer Hans Teeuwens nodig; we zijn niks meer gewend. · Bart | Overleg · Bijdragen 16 feb 2018 18:10 (UTC)
Ik kan het niet meer eens zijn met u beiden. Ik ben echter van mening dat dit geen doel dient. Ik vind dit alleen geen "goede" grap. Het eenvoudig "vieze" ergens voor zetten is geen kunst. Een goede grap verzinnen, dat wel. Wees grappig en niet gewoon stompzinnig. Zolang maar duidelijk is dat ik niet tegen "Teeuwenhumor" heb. /// The tiger was here -   - Hol van de leeuw tijger /// 16 feb 2018 19:13 (UTC)
Ah. Ik had de context nog niet gezien, maar dit is inderdaad weinig humoristisch. · Bart | Overleg · Bijdragen 16 feb 2018 22:01 (UTC)
Ik ben net als HungryTiger totaal niet gecharmeerd van de toon van het artikel; Vlaamse Tering Moffen en Tering Transgender zijn niet mijn smaak, net als de clichés dat Vlamingen dom zijn en Nederlanders alles beter weten. Dat is echter een kwestie van smaak en op andere Oncy's zie je dit soort artikels veel meer. Overigens zou het wel prettig zijn als Mijk een keer op zijn overleg zou antwoorden. · L. Catepé · Overleg · 16 feb 2018 22:19 (UTC)

Alsjeblieft...Bewerken

Automatische spellingscontrole geneest geen kwalen die op
spraakkunst, zinsbouw en/of woordenschat
betrekking hebben!

Mij vielen vooral de ontbrekende hoofdletters op, zeker omdat je ze dan weer wel, dan weer niet gebruikt. Gelieve daarop te letten, want het staat erg slordig. · L. Catepé · Overleg · 20 feb 2018 21:36 (UTC)