Paalzitten

Het Paalzitten is een van de bekendste sporten ter wereld. Overal ter wereld is deze sport geliefd, vooral onder de mensen. Deze mensen zullen je ook daadwerkelijk aanbidden na je poging. Hierdoor is Balkenendeman ook een superheld en beroemdheid geworden die wij overal zullen toejuichen.

Het paalzitten toen het uitgevonden werdBewerken

 
Ze zitten er nog steeds geduldig te wachten tot de ander er vanaf valt...

Het paalzitten is oorspronkelijk uitgevonden door de Romeinen. Dit als een variant op dat eeuwige wachtlopen. De eerste beoefenaar en bewaker probeerde dit, maar hield dit slechts drie minuten vol omdat hij zijn evenwicht niet kon bewaren. Later kwamen er nog meer soldaten en bewakers proberen. Eentje hield het maar liefst 17 minuten vol. Later sprong hij er vanaf om wat te gaan eten. Een aantal jaar verder gingen de Nazi's dit ook proberen. De soldaten van toen deden echt alles wat hen werd opgedragen en ze gingen de palen op. Ook zij hielden het niet lang vol. En sindsdien was het record niet hoger gekomen dan 50 minuten. Nu is het record:...tja... hij zit er nog steeds! Dus dat is nog niet officieel. Wel is het zo dat het oude record van 388 dagen verbroken is.

Regels bij het paalzittenBewerken

Net als bij bijna elke sport heeft ook het paalzitten een aantal regels, die staan opgeschreven in het Wetboek der Onlympische Spelen.

  • De winnaar wordt pas bekend gemaakt nadat de tegenstander(s) opgeeft(opgegeven hebben). Tot die tijd is je doel om gewoon zo lang mogelijk te blijven zitten.
  • De paal mag maar een bepaalde breedte en hoogte hebben. De minimale breedte is 10 centimeter en de maximale breedte is 80 centimeter. De paal mag qua lengte niet hoger zijn dan 60 meter.
  • Men mag elkaar ook niet aanraken/hinderen tijdens het paalzitten. Men mag absoluut geen contact maken, dus geen dingen tegen elkaar gooien etc. Er mag ook niks anders aan de paal komen dan de deelnemer zelf. Dus stoelen, planken, een hemelbed of dergelijke dingen aan de paal vastmaken is een overtreding. Anders kan ik het ook.
  • Op de vorige regel wordt een uitzondering gemaakt voor etenswaren. Helaas is hier geen overkoepelende regel voor, waardoor de favoriet van het WK 1984 op zijn oor werd geraakt door een Edammer Kaas en van vijftig meter op de klinkers viel.

Paalzitten en bekende mensenBewerken

 
Wilde paalzitter in het wild.

In de inleiding stond al dat Balkenendeman een recordpoging had gedaan. Dit is dan ook een beroemd hiaat in de sport. Maar de allerbekendste deelnemer was Jezus. Hij werd ook later gediskwalificeerd omdat hij geen paal had maar een kruis, en hij hing aan het kruis in plaats van er op te gaan zitten. Dat is dus sowieso fout! Maar jij hebt natuurlijk het paalzitten ook wel eens eerder geprobeerd. Misschien nog niet, maar je zal het ooit proberen! Ik voel het!

In 1965 was Flip v.d. Waerelt uit Den Haag van plan het wereldrecord paalzitten te verbreken. Hij maakte een ton op de mast van 100 meter vast. Daar ging hij voor 563 dagen in zitten. Hij merkte pas na dag 563 dat hij gediskwalificeerd was, omdat hij op een te hoge paal (mast) zat, een te brede paal zat (90 centimeter) en hij had iets aan de mast vastgezet (de ton). De poging werd afgekeurd. Hij kon dit niet hebben en pleegde zelfmoord toen hij dit hoorde. Alleen was het jammer dat het record 'vrije val' al op 7700 meter stond... toen was het echter al te laat.

Wereldrecords van het WK:Bewerken

In rood aangegeven zijn de ongeldige pogingen.

Jaar Zittijd Naam deelnemer Bijzonderheden
30 9 uur Jezus Christus Zie vorige kopje.
1960 54 min. Dennis Wankelaer Toernooi werd beschouwd als grap; deelnemer werd woest toen hij moest blijven zitten.
1964 56 min. Lambertus Lamzak Deelnemer was stomdronken en viel in slaap op de paal.
1965 563 dagen Flip v.d. Waerelt Zie vorige kopje.
1969 63 min. Zebedeus Rolvink Eerste volwaardige toernooi. Had bij inspectie behanglijm gebruikt- hij moest zijn broek losscheuren.
1974 69 min. Daan v. Drochten Heel ambitieus; schrok alleen zo van een scheepshoorn dat hij viel de poging moest afkappen.
1979 78 min. Archibald v. Glooring Prachtig record. Paal was helaas van lage kwaliteit; bij afstappen werd de deelnemer gespiesd.
1984 84 min. Efrim Bovenaer Geweldige poging. Had vijftien koppen koffie op die er na de anderhalf uur weer uitkwamen.
1989 98 min. Willem Notenkraker Er is veel ophef gemaakt over deze overwinning; want er is inderdaad nergens vastgelegd dat spijkers verboden zijn.
1995 149 min. Mieke Maaike Juffrouw Maaike ontdekte figuren in de wolken en wou daar eigenlijk de volgende dag mee doorgaan. Werd helaas afgeleid door een schaap.
2002 180 min. Balkenendeman Met deze schitterende overwinning werden R. Verdonk, P. Fortuijn en W. Kok verpletterend verslagen.
2007 197min. Hieronymus Vlekkenwater Poging werd na lang beraadslagen afgekeurd; slapen onder recordpoging niet toegestaan.
2021 ??? Mush Deze wedstrijd is nog bezig. Heb nog even geduld (dus blijf hier even staan wachten...) en dan kunt u genieten van deze overwinning. De heer Wilders is gestopt; hij werd gehinderd door meeuwen die zijn haar voor hun nest aanzagen.

Zie ookBewerken

Nutteloze verspillingen van energie en tijd

Atletiek · Badminton · Basketbal · Biatlon · Boksen · Bowlen · Bridge · Bukkake · Cricket · Curling · Dammen · Darts · Discussie · Fierljeppen · Formule 1
Golf · Heuvelspotten · Hockey · Hoken · Honkbal · IJshockey · In Die Kar · Jeu de boules · Judo · Karate · Karten · King of the Hill · Klootschieten
Koorddansen · Korfbal · Lopen · Mandjebal · Marathon · Midgetgolf · NASCAR · Niezen · Onderwaterdammen · Paalzitten · Pingpong · Rollatorwerpen
Rugby · Schaatsen · Schaken · Skiën · Snelwandelen · Snooker · Strijken · Struukduken · Tennis · Trefbal · Turnen · Veldrijden · Voetbal · Volleybal
Vrije val · Waterglijbaanbobslee · Waterpolo (met haaien) · Waterskiën · Wielrennen · Wikiworstelen · Winkelwagenracen · Worteltrekken · Zeilen · Zwemmen

Olympische Spelen (van Mongolië) · Paralympische Spelen · Winterspelen

Aan de schandpaal genageld! Vastgenagelde versie:
30 april 2012
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.