In Sovjet Rusland, paard berijdt JOU!!
~ De situatie in Sovjet Rusland over paardrijden

Goed voorbeeld van een paard.

Paarden zijn over het algemeen niet meer dan op 4 benen staande stoelen. Het verschil tussen een paard en een stoel is dus dat paarden geen poten hebben. Mensen die paardrijden kun je herkennen door te vragen hoeveel poten een paard heeft. Je vraagt: 'Hoeveel poten heeft een paard'. Antwoordt het meisje dat een paard benen heeft; dan is het een paardrijdster. Hoor je gehinnik, dan is het een paard.

Het paard lijkt op een ezel, het enige verschil tussen een paard en een ezel is dat je van een ezel geen heerlijke, zachte wollen wintertruien kunt breien. Het verhaal dat je paardenvlees niet mag eten is niet waar, maar je moet ze niet vergeten eerst dood te maken.

NutBewerken

De meningen over het nut van een paard zijn verdeeld, sommigen mensen zeggen dat een paard ooit het lijf van Julius Caesar heeft gedragen, anderen zeggen dat paarden helemaal geen nut hebben. Weer anderen zeggen dat zij het paard zouden missen als het zes uur is en het eten klaar staat. Ook is er de mening dat het paard goed is voor een extra Oncyclopedia pagina, maar dit is nooit bewezen. Er is echter één man die vindt dat paarden nut hebben, en dat is Sinterklaas. Hij kan namelijk van het dak afvallen en in coma raken zegt hij. Het paard wordt ook wel eens gezien als rund of koe en komt daardoor ook wel voor in vleesproducten.

De geschiedenisBewerken

Het paard heeft een lange geschiedenis. In de oertijd is het paard ooit gebruikt voor het bouwen van hunebedden. Daarna is het paard vergeten. Totdat Koningin Wilhelmina een gouden koets cadeau kreeg en de slaolie op was. Toen moest de voormalig bezitter van de Gouden Koets opkomen draven met een paard. Nadat uitgelegd was wat het is en hoe het doet, werd het paard weer in ere hersteld en er wordt na elke Prinsjesdag weer heerlijk van gegeten. Tijdens het metworstrennen worden paarden ook gebruikt. Hierbij wordt een plak worst onder de buik van het paard gebonden, zoals dit in de geschiedenis al vaker bij katten is gebeurd. Vervolgens is het aan de vooraf geselecteerde vrijgezelle, werkloze, kleine, kale mannen om dit na het startschot er zo snel mogelijk eraf te knabbelen (zie ook anti-vegetarisch koekhappen). De winnaar krijgt een troffee gemaakt van Afrikaanse knolrapen en heeft het geluk opnieuw een jaar lang vrijgezel te mogen blijven, wat niet in relatie staat doordat ze klein, kaal en werkloos zijn.

EvolutietheorieBewerken

Het hok van een paard is geëvolueerd van een grot, naar een hunebed en inmiddels is er bekend dat er zelfs speciale hokken worden gebouwd voor deze voedselvoorraad. Er zijn ook mensen tegen het opsluiten van voedsel. Deze mensen zijn lid van de Partij van de Dieren of streaken in de show van Paul de Leeuw. Voor deze mensen zijn ook speciale hokken, maar zij mogen in Nederland niet worden opgegeten.

VoedingBewerken

 
Zin in hooi? Word Conducteur! Pizzabezorger!

Een paard leeft op Dr. Pepper. Dr. Pepper eet weer hooi. Daarom staan de stallen van paarden vaak ook vol met hooi, dit is om Dr. Peppers te lokken. Heel soms eet het paard ook pizza's van Dr. Oetker, maar dat gebeurt alleen wanneer de Pizzakoerier trek heeft in hooi.

Rita VerdonkBewerken

Rita Verdonk heeft een speciale band met het paard. Dit heeft niets te maken met het feit dat haar auto niet altijd wil starten.

Zie ookBewerken