Oeps! Bedoelde je soms paniek? Waarschijnlijk niet...
De panic knop is in sommige gevallen boven de delete te vinden.

De panic knop is een zeldzame knop op het toetsenbord die een andere kleur heeft dan alle andere toetsen. De panic kan gebruikt worden als men er echt niet meer uit komt of als men wanhopig wordt van alle problemen. De panic knop is zo zeldzaam dat deze alleen op sommige toetsenborden te vinden is die Windows ondersteunen.

GebruikBewerken

 
Bij dit soort situaties kunt u het beste de panic knop gebruiken in plaats van het toetsenbord te mollen.

De panic knop is niet te gebruiken als alles wel rustig en goed gaat. De panic knop is speciaal voor overvloeden van errors en onherstelbare vastloopmomenten gemaakt die niet te verhelpen zijn met CTRL+ALT+DEL waardoor dan juist méér vensters komen en de computer nog verder vast komt te zitten. Tevens voorkomt de panic toets dat de gebruiker de aan/uit knop niet overvloedig gaat gebruiken wat erg slecht is voor de computer zelf die dan opeens vermoord wordt doordat deze opeens van 165 vensters naar 0 en een zwart scherm gaat. Dat is natuurlijk extreem en dat is niet toe te passen bij een mens omdat:

  • A: Een mens geen CTRL+ALT+DEL heeft;
  • B: Een mens na de dood een kans heeft van 0,01% dat deze dan weer tot leven komt;
  • C: Een mens geen aan/uit knop heeft, alleen een hart dat constant aan en uit gaat.

De panic knop is te gebruiken door op het toetsenbord een rode knop te zoeken met "PANIC" erop. Als u deze niet kunt vinden, heeft u pech en zult u de computer moeten mishandelen door deze te vermoorden d.m.v. de aan/uit knop. CTRL+ALT+DEL wil soms ook nog wel eens helpen maar pas na het moment dat deze gaat werken bent u al doorgedraaid door de stress en hebt u de computer inclusief het innerlijk zootje vermoord zonder dat u het doorheeft.

Als u wel de panic knop heeft gevonden moet u deze 5 seconden lang ingedrukt houden of deze 10 keer snel achter elkaar in te drukken. Dan zal er een zelfde venster verschijnen zoals bij de plaktoetsen, filtertoetsen en schakeltoetsen, maar dan met alleen de panic functie. Dan klikt u op OK, of u wacht 10 seconden, want dan treedt de panic toets ook in werking, want de computer loopt tenslotte vast. Als de panic toets in werking treedt, moet u van de computer afblijven en iets anders gaan doen dan lopen stressen tegenover de computer. De computer zal dan, nog meer vensters krijgen en de cursor zal dan een eigen leven krijgen die in het rond zal bewegen en alle vensters als een gek gaat uitklikken. Door de gekte kan de cursor dan ook wel eens sommige iconen aanklikken die normaal niet aan horen te zijn in dit soort gevallen. Na een tijd lang vensters uitgeklikt te hebben gaat het beeldscherm trillen en de taakbalk verdwijnen. Alle lichtjes op het toetsenbord en de computer gaan aan en op dit moment moet u de CTRL+ALT+DEL functie twee keer inzetten. Dan zal de computer in slaap vallen en weer opnieuw opstarten.

MisverstandenBewerken

 
Soms is de panic knop ook wel eens onderin het toetsenbord te vinden...

De panic knop is in feite het tegenovergestelde geval van de Any Key die blauw is i.p.v. rood en een willekeurige knop inschakelt en gebruikt terwijl de panic button op meerdere knoppen reageert of op alle waardoor er in de processor paniek ontstaat en errors verschijnen zoals deze hieronder:

Terwijl u niet aan het slaan bent op de computer. Hoewel... u kunt uzelf ook vergelijken met de afbeelding boven links...

Overvloedig gebruikBewerken

 
Altijd de beste keuze! Zoals u kunt zien is de panic knop ook los te krijgen, al moet u een manier vinden om de panic knop op een plek te krijgen waar de panic knop zijn functie kan uitvoeren. Tegenwoordig zijn er aparte "doosjes" met alleen een panic knop erop te verkrijgen die aan te sluiten zijn met een USB poort.

Bij erge stress kan het zijn dat u de panic knop bijvoorbeeld 20 keer aanslaat (letterlijk en figuurlijk). Dan zal er een Blauw Scherm des Doods verschijnen die u al van uw lijden verlost, dan wel, van alle errorvensters. Het blauwe scherm vertelt dan wat dan te moeten doen, hoewel u z.s.m. door kan krijgen dat alle niet-opgeslagen gegevens nu weg zijn. Als u dit niet wilt, kunt u de speciale functie inschakelen: CTRL+ALT+PANIC. CTRL+ALT+PANIC vervangt de CTRL+ALT+DEL die vanwege de DEL alle ellende gaat verwijderen. Dit kunt u uzelf niet aandoen na alle ellende en stress met het vastlopen en het niet uitkomen bij iets. CTRL+ALT+PANIC zorgt er juist voor dat er bij de processor ingebroken wordt en het CPU gebruik van 100% onmiddellijk stilgelegd en vernietigd wordt zodat de computer niet meer vast loopt maar juist niet meer onder controle is. De computer zal dan ongecontroleerd aan en uit gaan, totdat er alsnog een blauw scherm des doods verschijnt met een andere boodschap dan het CTRL+ALT+DEL blauwe scherm. Na het wegdrukken van dat blauwe scherm zal de computer weer leeg terug in leven komen, met de vensters die daarvoor al waren terwijl u met iets bezig was.

Zie ookBewerken