Periodiek systeem

Periodiek Systeem der Elementen
1 18
1 1
H
2 13 14 15 16 17 2
He
2 3
Li
4
Be
5
B
6
C
7
N
8
O
9
F
10
Ne
3 11
Na
12
Mg
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Al
14
Si
15
P
16
S
17
Cl
18
Ar
4 19
K
20
Ca
21
Sc
22
Ti
23
V
24
Cr
25
Mn
26
Fe
27
Co
28
Ni
29
Cu
30
Zn
31
Ga
32
Ge
33
As
34
Se
35
Br
36
Kr
5 37
Rb
38
Sr
39
Y
40
Zr
41
Nb
42
Mo
43
Tc
44
Ru
45
Rh
46
Pd
47
Ag
48
Cd
49
In
50
Sn
51
Sb
52
Te
53
I
54
Xe
6 55
Cs
56
Ba
57-71
*
72
Hf
73
Ta
74
W
75
Re
76
Os
77
Ir
78
Pt
79
Au
80
Hg
81
Tl
82
Pb
83
Bi
84
Po
85
At
86
Rn
7 87
Fr
88
Ra
89-103
**
104
Rf
105
Db
106
Sg
107
Bh
108
Hs
109
Mt
110
Ds
111
Rg
112
Cn
113
Nh
114
Fl
115
Mc
116
Lv
117
Ts
118
Og
* 57
La
58
Ce
59
Pr
60
Nd
61
Pm
62
Sm
63
Eu
64
Gd
65
Tb
66
Dy
67
Ho
68
Er
69
Tm
70
Yb
71
Lu
** 89
Ac
90
Th
91
Pa
92
U
93
Np
94
Pu
95
Am
96
Cm
97
Bk
98
Cf
99
Es
100
Fm
101
Md
102
No
103
Lr


Chemische reeksen van het Periodiek Systeem
Hoofdgroepmetalen Overige metalen Metalloïden Niet-metalen Onbekend
Hoofdgroepmetalen Alkalimetalen Aardalkalimetalen Overgangsmetalen Lanthaniden Actiniden Niet-metalen Halogenen Edelgassen


PeriodiekeTafel.JPG

Elementary, my dear Watson, elementary!
~ Sherlock Holmes over het Periodieke systeem

Welke Oncyclopedist heeft mijn Jomandanium (nummer 666) vergeten?
~ Jomanda over haar eigen periodieke cyclus


Radioactivo.png WAARSCHUWING! 
Dit artikel is radioactief en dus levensgevaarlijk.
Lezen op eigen risico!

WaterstofBewerken

 
Een Waterflan

Waterstof is een stof die bestaat uit water. Vaak komt dit stoffige water voor in de vorm van overheerlijk softijs of in de vorm van een Waterflan. Die laatste beschikt over de krachten om waterstof te maken en dit te lanceren naar een tegenstander. Dit veroorzaakt meestal (als de tegenstander geen schild heeft) 400HP schade.

HeliumBewerken

Helium is een stof die een hoge piepstem veroorzaakt. Deze stof komt vrij als een man in zijn ballen wordt getrapt of geknepen. Deze stof wordt kort erna opgenomen in het bloed waardoor de longen veel sneller gaan werken waarna ze overwerkt raken. (te merken aan de verstikking die volgt na de trap)

LithiumBewerken

 
Nirvana in zijn volle glorie

Lithium is een nummer van de rockband Nirvana. Hoe dit nummer zich een weg heeft kunnen banen in het Periodiek Systeem is dan ook een raadsel waar velen hun hersens over laten kraken. Het schijnt dat deze "stof" mensen laat headbangen zodra er een Overvoerde Gitaar wordt aangeslagen.

BerylliumBewerken

Beryllium is de stof waaruit countryzangeressen worden gemaakt. Nadat deze stof uit de aarde wordt gehaald kan deze worden gegoten in een vorm. De bekendste vorm was June Carter, zij trouwde met de succesvolle Johnny Cash maar leefde echter niet lang genoeg om van zijn erfenis of alimentatie te genieten.

BoorBewerken

Boor is stof die in andere stoffen gaten kan veroorzaken. Deze stof wordt veel gebruikt door mensen die werken in de bouw omdat ze te lui zijn om ergens zelf een gat in te slaan. Het probleem aan boor is dat deze stof ook gaten maakt in het glas waarin het moet worden bewaard. Boor wordt verwerkt in homeopathische middelen voor mensen die er geen gat meer in zien.

KoolstofBewerken

Koolstof is het stofje dat bubbels maakt in frisdrank zodat men een lekker verfrissend drankje kan nuttigen. Bedrijven als Coca Cola, Pepsi en River maken overtollig gebruik van deze stof om hun drankje zo bubbelig mogelijk te maken. Koolstof wordt verkregen door de een of andere soort kool (vul zelf maar in, spruitjes mogen ook) te laten rotten, daarna in te drogen en dan tot stof te stampen.

StikstofBewerken

Stikstof is een stof waar niemand iets aan heeft, zodat er in het heelal nog steeds voldoende van is. (Het stikt er in het heelal zelfs van, vandaar de naamgeving). Stikstof komt oorspronkelijk uit de ruimte en heeft de gewoonte mensen te laten stikken. Dit is tevens de reden dat niemand in de ruimte naar buiten kan zonder zuurstoffles.

ZuurstofBewerken

Zuurstof is wat wij mensen dagelijks nodig hebben om te kunnen leven. In zuurstof zit een zogenoemde Fotsruuz dat ervoor zorgt dat mensen kunnen leven en muziek achteruit gaan draaien. Verder is het erg zuur. het wordt vooral gewonnen uit citroenen en limoenen. Voor een goedkopere variant kan ook de sinaasappel worden gebruikt.

FluorBewerken

 
Ja lach maar kindje.... Zodirect werkt het gif in.....

Fluor is één van de twee bestandsdelen van tandpasta. Fluor heeft een giftige werking op levende cellen (dus ook op je mond) en is daarom goed reinigend. Vroeger werd fluor toegevoegd aan drinkwater maar toen bleek dat fluor niet van een maag hield en ging staken werd besloten het fluor uit het drinkwater te halen. fluor heeft zich nu teruggetrokken op zijn buitenhuis in de Ardeche.

NeonBewerken

Neon is een stof die altijd voor komt in de vorm van reclameborden. Vaak komt neon voor in de vorm van een mooie tekst of een prachtige afbeelding. Het probleem van neon is dat deze stof niet kan worden aagepast en dat bedrijven hierdoor vaak gedwongen worden om hun naam aan te passen aan de grillen van neon.

NatriumBewerken

Natrium, oftewel zout, is datgene wat men bij het vlees doet om het een lekkere smaak te geven. Een overdosis aan deze stof is mogelijk en heeft vaak uitdroging of de dood tot gevolg.

MeganiumBewerken

Meganium is de 154ste Pokémon. Deze Pokémon komt van nature alleen voor in Japan en kan alleen worden gevangen met een speciale bal gemaakt van puur Goud.

AluminiumBewerken

Aluminium is een glanzend en licht knisperend metaal, dat als enige in de natuur voorkomt op rollen. Daaromheen is als een flinterdun vlies meermalen gewikkeld, en het aantal wikkelingen wordt weergegeven als een exponent van het atoomgetal. A13³³ is dus aluminium dat gevonden wordt op rollen van 33 wikkelingen. Al in de Oudheid werd gewag gemaakt van deze rollen van "een voet breed en geschikt om boterhammetjes in te wikkelen", aldus Plinius de Oudere.

SiliciumBewerken

 
Eerder een gebrek aan siliconen ¬¸¬

Hoorde ik siliconen?
~ Lolo Ferrari over Siliconen

Heb jij een borstvergroting gehad? Zo ja dan heb jij silicium in je lichaam zitten, deze stevige en toch zachte massa die een gemiddelde lichaamstemperatuur heeft en lekker kneedbaar is en.. en...... *kwijlt* Silicium is ook hoofdingrediënt van knapperige paprikachips met Provencaalse kruiden.

FosforBewerken

Fosfor is een pyromane stof die zichzelf in brand steekt bij 20°C. Het dooft vrijwel meteen als het in een ruimte komt die onder de 20°C is maar ontvlamt meteen daarna weer als het weer boven de 20°C is. In oorlogen wordt fosfor vaak in combinatie met een bananenprakje op mensen gegooid. Dit prakje van fosfor en banaan kleeft hierna vast aan iedereen waardoor ze een langzame en bijzonder pijnlijke dood sterven.

ZwavelBewerken

Zwavel is een stof die vrijkomt bij vulkanen. Er schijnt een Grieks Orakel te zijn geweest die in een vulkaan woonde en daar de toekomst kon voorspellen. Later is gebleken dat ze high was van de zwavel (het meisje met de zwavelstokjes) waardoor het hele Griekse imperium in handen viel van de Visigothen.

ChloorBewerken

Chloor is een giftige stof met giftige dampen die wordt gebruikt om zwembadwater schoon te houden en kinderen te laten slapen zodat de ouders eens een dagje rust kunnen hebben. Chloor heeft geen enkel effect op volwassenen waardoor het lijkt dat volwassenen een veel betere conditie hebben dan kinderen als ze een dagje naar het zwembad gaan.

ArrrrgonBewerken

 
Jaja, zelfs lieve meisjes kunnen een piraat worden van Arrrrgon!

Arrrrgon is de stof waarvan levende wezens een piraat worden. Deze stof werd vooral aangetroffen in de 17e eeuw in Indonesië. hier werd het stofje geruild voor thee, koffie en stroopwafels.

KaliumBewerken

Kalium is een stof die zorgt voor spontane kaalheid. Het optredende haarverlies vindt echter niet alleen plaats op het hoofd. Kalium wordt hoofdzakelijk gewonnen in Tsjernobyl in Oekraïne. Kalium is erg waardevol de laatste tijd, vooral dankzij de opkomst van de kale poes. Ook de kale nicht is in Nederland uit de kast gekomen en dus steeds vaker in het straatbeeld waar te nemen (met snor, dat dan weer wel).

CalciumBewerken

Calcium is het witte stof waarvan botten worden gemaakt door minuscuul kleine beestjes in je lichaam. Deze zelfde beestjes zorgen ervoor dat je spijsvertering werkt, je ternauwernood een griep kan overleven en dat marsmannetjes sterven na het drinken van water en daarmee een oorlog verliezen.

ScandiumBewerken

Scandium is een stof die dingen inscant. Tegenwoordig wordt hiervoor echter licht gebruikt. Veel scandium-liefhebbers vinden dat een scande.

TitaniumBewerken

Bekende stof die omstreeks 1912 van de wereld verdween na een aanvaring met bevroren waterstof, waardoor het titanium een reactie aanging met zink.

VanadiumBewerken

Met vanadium kan iemand zichzelf iets toe-eigenen. Iedereen maakt van nature een dosis vanadium aan. Deze kan men over objecten heen spuiten vanuit de oksel waardoor het object een nare geur krijgt die iedereen behalve de spuiter kan ruiken. Hierdoor kan een mens zijn territorium afbakenen op een socialere manier dan in het openbaar urineren.

ChroomBewerken

 
Zie je die velgen?! CHROOM NIGGA!

Ik hoorde dat je van Chroom hield dus hebben we je sig helemaal verchroomd!
~ Xzibbit bij Pimp my Sig

Chroom is het vette stof dat mooi glinstert en laat zien dat je geld hebt. Tegenwoordig is het in om zoveel mogelijk chroom op je eigendommen te hebben. Dit kan geweten worden aan Rapmuziek en MTV.

MangaanBewerken

 
Helaas komt er niet altijd iets goeds aan Mangaan  

Mangaan is het element waaruit Manga's zijn opgebouwd. Mangaan komt op aarde niet in de vrije natuur voor, maar wordt gewonnen uit de hersenen van nerds, autisten en ouwe kerels, die veroordeeld zijn voor zedendelicten.

IJzerBewerken

Ijzer is een stevige zware grijze massa die wordt gebruikt in de bouw. IJzer wordt hierbij omsingeld door beton om zo een heel huis te laten staan. Tegenwoordig is er een groep van milieuactivisten actief die het ijzer bevrijdt uit zijn benarde situatie.

KobaltBewerken

Kobalt hebben wij gestolen van de kobolden (kobolds?), een naargeestig klein volkje dat tot dan als enige toegang had tot de door hen naar hen genoemde kobaltmijnen. De eindeloze stroom arbeidsongevallen in onze kobaltmijnen (die van Breda, om er maar één te noemen) danken wij aan hun wrok en tomeloze haat.

NikkelBewerken

Een nikker? Help!
~ YUI over Nikkel

Nikkel is waar die kleine muntjes met een 1, 2 of een 5 van worden gemaakt. Nikkel staat bekend als een gevaarlijke stof waarvan men diverse aandoeningen kan krijgen waaronder Alzheimer en spontane verpixeling.

KoperBewerken

Koper is het belangrijkste bestand binnen het kapitalisme. Het element is dan ook onvindbaar binnen communistsiche landen. Het tegengestelde element van koper is verkoper. De twee kunnen echter niet zonder elkaar.

ZinkBewerken

Zink is een zware stof en zal, als je het in het water gooit, gelijk zinken. Deze stof wordt vaak gebruikt bij de bouw van onderzeeërs.

GalliumBewerken

Galileo! Galilieo! Galileo! Galilieo! Galileo magnifico, ow let me go go go GO GO. Gallium is een stof die van biseksuele mannen een muzikant kunnen maken die vervelende Rapsodieën gaan schrijven.

GermaniumBewerken

Germanium is de enige stof die een echte Duitser onderscheidt van andere mensen. Sommige mensen beweren/beweerden dat mensen met germanium beter zijn dan mensen zonder. Volgens dezelfde mensen hebben Nederlanders ook een germanium in hun lichaam. Germanium is echter een hele goedkope, maar degelijke, stof. Reageert heftig met jood.

ArsenicumBewerken

Arseen houdt van verstoppertje spelen, en is daar zo goed in dat het nog nooit is waargenomen. Dit element wordt alleen maar in het periodiek systeem genoemd om het gat tussen germanium en seleen op te vullen.

SeleenBewerken

Een wijd verspreid volksgeloof beschrijft de maan als een op grillige wijze geërodeerde bol kaas, terwijl een béétje wetenschapper weet dat onze satelliet uitsluitend bestaat uit seleen. Het is trouwens pas sinds de eerste maanlanding dat de gevreesde maanziekte kan worden bestreden, en wel door het toedienen van door astronauten meegebracht seleen. Er is nog nooit iemand van maanziekte genezen door het eten van kaas. Toch hebben deze harde feiten de kaaslegende nog niet kunnen aantasten, laat staan ze naar de prullenmand verwijzen. "De mensheid wil bedrogen worden", zei Robert Aldi.

BroomBewerken

Elke popmuzikant kent het vervelende verschijnsel van de brommende versterker. Helaas weten té weinig muzikanten dat dit brommen te wijten is aan een te grote hoeveelheid brom, ook wel broom genoemd, in de lucht. Dit element wordt geproduceerd door de bedorven adempjes van een deel van het publiek, en tot nu toe is nog geen middel hiertegen gevonden. De meest elementaire oplossing, frisse lucht, wordt als niet compatibel met popmuziek beschouwd, en wordt dus hardnekkig geweerd. De popmuzikanten zullen moeten leren kiezen tussen klankkwaliteit en ambience.

KryptonBewerken

 
Superman staat erom bekend dat hij neergaat van Krypton

Krypton is de stof waar superman zwak van wordt. Naar verluidt komt deze stof alleen voor op de planeet Krypton alwaar Superman en Balkenendeman zouden zijn geboren.

RubidiumBewerken

Rubidium (Nederlands: wrijfium) is een poeder dat vooral door kinderen wordt gebruikt om anderen te irriteren. Deze stof veroorzaakt namelijk een sterke drang om te wrijven over de plek van waar het poeder is aangebracht. Naar verluidt schijnen ouderen deze stof ook te gebruiken om elkaar in een bepaalde bui te krijgen. Dit is echter een taboe en er mag niet over worden gesproken.

StrontiumBewerken

Ondanks zijn tot goedkope scherts aanzettende naam, is strontium wellicht één der meest edele elementen uit het periodiek systeem. De totale onnadenkendheid waarmee de naamgeving gebeurd is, zegt iets over de mentaliteit van de ontdekker. Als gevolg hiervan wil niemand dit element toepassen, en blijft de mensheid verstoken van uitzonderlijke eigenschappen van dit element. Zo kan men bijvoorbeeld een Airbus 300,56 twee dagen in de lucht houden wanneer men de tanks vult met zuiver water en één (1!) gram strontium. Maar niemand wil eraan. 't Is een schande.

YttriumBewerken

Yttrium ys ein stuf dy ein vraimd Neeterlantsje spelinj fjeereurzeekt. Vulguns Wytensjabbers ys ein konsuntretie vin 30 mulucolen pur veerkante minimeeter dy vereurzeeker vin geprekkig Neeterlants.

ZirkoniumBewerken

Zirkonium is een populaire stof op thuiswinkelkanalen. Volgens de presentatoren is het een zeer waardevolle stof en lijkt zij op enkele dure edelstenen. Zirkonium wordt gewonnen uit menselijke uitwerpselen en wordt maar op één plaats gemaakt, in Franeker. Deze herkomst zorgt dan ook vaak voor verwarring bij mensen voorzien van een zeer grof en goedkoop gevoel voor humor, die zirkonium vaak verwarren met strontium. Foei!

No-NobiumBewerken

No-Nobium is een zeer veel voorkomende stof die geproduceerd wordt door buitenbeentjes op de middelbare school. Deze stof zal indien er veel van voorkomt in de bloedsomloop een werking hebben waarvan menig al onzeker jongetje nog onzekerder wordt en veranderd in een zogenoemde no-no. Sommige docenten beheersen een eeuwenoude en door velen vergeten techniek om zekere jongens een grote dosis no-nobium te kunnen laten aanmaken zodat zij hun les niet verstoren.

Molly de DeenBewerken

Molly de Deen is een tekenfilmserie uit de jaren 80 die het leven volgde van Molly uit Denemarken. Molly is een hyperactief meisje met de ambitie om een stemacteur te worden. Dit lukt haar echter niet omdat ze veel te veel energie heeft en maar 49 cent in haar portemonnee die ze van haar oma had gekregen. Haar ouders, de "Director" en Kumi Kumi werden echter vermoord waarna Molly ook nog eens haar step kwijt raakte. Uiteindelijk wordt Molly opgevangen door haar beste vriendin genaamd Anika die verliefd is op Molly. Anika's zusters besluiten dan dat Molly bij hun mag intrekken waarna Molly onderdeel wordt van de familie van Anika die tevens een groep superhelden zijn met alleen maar verdedigingstechnieken. Met hen maakt Molly diverse avonturen mee waaronder het verslaan van een jongen genaamd K waar ze stapelverliefd op is. K blijkt echter een alien te zijn die dacht dat hij alles kon doen door de Director te vermoorden. In de laatste aflevering wordt Molly herenigd met haar ouders en krijgt ze haar eerste kans als stemacteur.

TechnetiumBewerken

Technetium is een zeer technisch stofje dat alles en iedereen verstand geeft van techniek mits deze persoon kan omgaan met techniek. Technetium heeft echter de nare eigenschap om verslavingen te veroorzaken bij nerds en internetgebruikers.

RutheniumBewerken

Ruthenium werd toevalligerwijs ontdekt in 1967 door het broertje van ene Ruth Ruthen, toen die laatste zich net lekker liet verwennen door een Kappersknecht uit Blaricum. Het broertje, dat op de uitkijk stond, struikelde over een vreemdgekleurd steentje en riep huilend: "Ruth! Ruth! een Ium! De zus, die met rode wangen uit het struikgewas kwam, zag het steentje en woedend slingerde ze het in het meertje, dat aan het bos grensde. Het broertje dreigde met verraad als ze niet zou zorgen dat het steentje terugkwam, maar zijn zuster lachte hem vierkant uit, zeggende: Het steentje bestaat niet eens, Trouwens, jij en ik bestaan ook niet, we zijn verzonnen door een Oncyclopedist die bij 'Ruthenium' niets wist op te schrijven en daarom maar een lulverhaal oplepelde, waar wij zogenaamd in voorkomen. Dus stop met dat denkbeeldige gejank, anders geef ik je een imaginaire draai om je verzonnen oren. Zie je wel: nu is mijn lieffie er ook vandoor. Nou ja, die bestond ook niet, dus laten we maar naar huis gaan. O nee, er is geen huis. Nou, laten we dan maar gewoon in het niets verdwijnen." en zo geschiedde (het niet).

RhodiumBewerken

Rhodium is het geheime element dat de Fender Rhodes elektrische piano zijn kenmerkende en tevens irriterende klank geeft. Eén milligram van deze stof geeft nóg meer gevaarlijke straling af dan het doorsnee onsje uranium, wat de meteen de meest voor de hand liggende verklaring is voor de vreemde improvisaties die Fender Rhodes-pianisten plegen te spelen, alsmede voor de vreemde gedragingen die zij buiten het podium vertonen. Het feit dat er, behalve de bespelers, nog anderen gevonden worden met waardering voor dit instrument, de bijhorende klank en de ermee verwekte muziek wordt als bewijs beschouwd voor de grote reikwijdte van de straling.

PalladiumBewerken

Toen Pallas Athene eens flinker dan anders haar fraaie neus snoot, vond zij de oogst te mooi om zomaar weg te gooien. De uitscheiding werd in een zilveren schrijn tentoongesteld, maar spoedig bleek de substantie zich spontaan te vermeerderen, zodat het schrijn uiteindelijk aan diggelen ging. De zich immer ontwikkelende stof, die men intussen palladium was gaan noemen, begon hele delen van het oude Griekenland te bedekken, totdat Zeus zich ermee moeide, en de woekering een halt toeriep. Hij moest wel driemaal roepen vooraleer het palladium stopte met groeien, en de Grieken konden beginnen met het in de grond te stoppen, en in bodemloze ravijnen te kieperen. Niet voor niets is Griekenland nu 's werelds enige leverancier van palladium, dat vooral bij juweliers in trek is. Wel, die juweliers die de juiste weg niet kennen noch de juiste relaties hebben om hun klanten enige jade voor te zetten.

ZilverBewerken

Zilver is de stof waarvan minstens twee werkwoorden (spreken en verzilveren) en minstens één vloot (de Zilvervloot, maar ja!) gemaakt zijn. De context van deze begrippen wijst op de grote waarde van dit metaal, dat niet gemakkelijk gewonnen wordt. Getuigen hiervan de grote hoeveelheden indianen die bij de winning ervan het loodje gelegd hebben. De grootste concurrent van zilver is goud. Het is ook een vreselijk lelijke kleur die veel wordt gebruikt voor lepels.

CadmiumBewerken

Cadmium is het mysterieuze gemeenschappelijke element van CAD-programma's, caddies, cadenza's en Cadillacs. Het wordt echter zelden aangetroffen in cadeautjes: alleen wanneer één der eerder genoemde objecten weggeschonken wordt.

IndiumBewerken

Indium is een stof die veel muzikanten in de jaren '60 en '70 tot zich namen. Het heeft een groot effect op het muziekgedeelte van het menselijk brein. Met name de Beatles gebruikten grote hoeveelheden indium. In combinatie met alcohol, tabak, cafeïne, heroïne, suiker, cocaïne, chocola, insuline, methadon, water en vitamine C is indium dodelijk.

TinBewerken

Toen Kuifje in 1929 meende een nieuw element ontdekt te hebben, en het gewoon tin bleek te zijn (een vrij ordinaire stof waarvan wij antieke drinkbekers maken, en de Amerikanen, in de waan dat het blik is, drankblikken...), kreeg hij als spotnaam TinTin. Hij aanvaardde meteen een gevaarlijke verslaggeversopdracht naar de nog jonge Sovjetunie, in de hoop daar snel maar eervol gefusilleerd te worden. Het mocht niet baten en nu zit de wereld opgescheept met de verhalen over dit pedante en arrogante betwetertje, die door het Dierenbevrijdingsfront eens flink zou moeten worden aangepakt vanwege de manier waarop hij zijn hond Bobby mishandelt en emotioneel verwaarloost.

AntimoriBewerken

Antimori is de stof die doden weer doet leven en wordt veel gevonden in huizen van rijke oude mensen. Volgens sommigen gebruiken zij dit om te blijven en langer te kunnen genieten van hun rijkdom. Dit ondanks het feit dat ze vaak last hebben van een zwakke blaas en falende nieren.

TelluurBewerken

Telluur wordt uitsluitend in Vlaanderen gevonden, en is een populair hoofdbestanddeel van het Vlaamse bord, de "telloor", ook wel "teljoor" gespeld. Het is nauwelijks te onderscheiden van pottenbakkersklei, maar daar willen de telluurmijnuitbaters niet van weten. Telloren gemaakt uit onvervalst Vlaams Telluur zijn wél superieur aan Nederlandse borden, Engelse saucers en Franse assiettes, laten we eerlijk blijven.

JoodBewerken

Jood is een stof die voornamelijk in Israël voorkomt, maar ook in clusters verspreid over de hele wereld. Het is een stof met een sterke cohesie. Wetenschappers veronderstellen dat de stof vroeger alleen in Egypte voorkwam, maar dat het op een gegeven ogenblik tot een ontploffing kwam (waarschijnlijk door de inslag van een neerstortend Vliegend Spaghettimonster), waardoor jooddeeltjes over de hele wereld verspreid raakten. Door het sterke automagnetisme hebben jooddeeltjes de neiging om samen te klitten en terug te worden getrokken naar de bron, waar nog een grote voorraad jood te vinden is. Reageert agressief met palestinium en germanium.

XenonBewerken

Xenon is een stof die eigenlijk niet bestaat. Sterker nog, het beschrijven van deze stof lijdt tot een stille doo.....

CesiumBewerken

 
Cesium-atoom

Van cesium worden alle mensen die Cees heten gemaakt. Het is nauw verwant aan kesium een element dat niet bestaat, maar dat weer grote verwantschap vertoont met kasium, een stof waar veel mensen aan verslaafd zijn. Door de verwantschap van cesium met kasium wordt vaak gedacht dat mensen die Cees heten, ook Kaaskoppen zijn. Tot nu toe zijn er geen studies uitgevoerd die deze stelling hebben kunnen ontkrachten.

BariumBewerken

Barium is een ideale stof om dingen op te leggen/zetten en ze dan al dan niet te vervoeren, zoals bijvoorbeel draagbaren (voor gewonden) en barbaren (voor rum). In homeopathische hoeveelheden wordt het gebruikt om vrouwen te helpen bij de bevalling en de Aztecs kenden het al als betaalmiddel. Een convergentie hiervan is het gebruik in de spreektaal van "baar goud" of "baar geld".

LanthaanBewerken

Voor de uitvinding van de elektriciteit was Lanthaan een onmisbaar element voor lantaarnopstekers. Het wordt voornamelijk gewonnen uit kattenpis. Tegenwoordig wordt het element bijna niet meer gebruikt, omdat elektriciteit goedkoper en sneller is, en omdat het minder stinkt.

CeriumBewerken

Cerium is genoemd naar de dwergplaneet Ceres. Dit werd gedaan om ervoor te zorgen dat het element Plutonium zich niet meer uitgesloten voelde. Helaas heeft deze poging gefaald en heeft Pluto daardoor moeten verhuizen naar het uiteinde van het zonnestelsel.

PraseodymiumBewerken

Een vreemde stof waarvan niemand het gebruik weet, of de betekenis van de naam.

NeodymiumBewerken

Is de stof gebruikt in de Matrix, en is vernoemt naar de redder van de Martix.

PromethiumBewerken

Promethium is vernoemd naar Prometheus , de Griekse held die de mensen het vuur gegeven heeft. Een van de eigenschappen van promethium is dan ook dat het continu brandt, in de buitenlucht, onder water en zelfs in vacuüm. Andere eigenschappen van dit element zijn helaas nog niet ontdekt, maar het onderzoek loopt nog.

SamariumBewerken

Deze stof bestond al lang en mensen die de stof in zich hadden werden Samaritaan genoemd. Tijdens de eerste eeuw na Christus werd deze stof echter bekend voor het feit dat deze mensen barmhartig maakt. Niemand minder dan de heer Jezus zelve heeft deze eigenschap ontdekt, door middel van een diepgaand wetenschappelijk proces dat verder uitgebreid beschreven wordt in het evangelie volgens Lucas. Helaas heeft men moeten vaststellen dat deze stof, ondanks deze wonderbaarlijke eigenschap, nooit in zijn pure vorm op de aarde voorkomt. Vaak is zij namelijk intermoleculair verbonden met Jood.

EuropiumBewerken

Europium is een stof die wordt gewonnen uit de slaapbol van alleen die papavers die binnen de Europese Unie groeien. Het wordt gebruikt als primair betaalmiddel en de waarde verschilt per dag. Vroeger bestond er slechts opium buiten europa (Vooral azopium), maar sinds de aardappelziekte midden vorige eeuw toesloeg in Drenthe, kweken de boeren daar (zogenaamd voor bodemverbetering) vooral ook de papaver, waardoor Nederland de belangrijkste producent van europiumin de wereld is geworden. Maar in vergelijking tot azopium stelt dit natuurlijk nog niet veel voor, wat waarschijnlijk de reden is dat Europese terroristische groeperingen nooit zoveel invloed kregen als de Aziatische.

GadoliniumBewerken

Is het belangrijkste ingrediënt in Gatorade, een bekende drug gebruikt in sporten.

TerbiumBewerken

Terbium zit in alle etenswaren die kleine kinderen niet lekker vinden, maar wel moeten eten van hun ouders (ofwel: groente), om deze reden is terbium al 40 jaar op rij de winnaar van de 'het minst populaire element op aarde' verkiezing. Voor de ontdekking van terbium won erbium deze verkiezing, deze stof wordt alleen teruggevonden in spruitjes, en is dus niet te verwarren met terbium, dat in hoge concentraties voorkomt in nagenoeg iedere groente.

DysprosiumBewerken

Stof die leidt tot extase op een symposium. Niet te verwarren met aphrodisiacium.

HolmiumBewerken

Bruine substantie die door te veel humor in onderbroeken wordt geproduceerd met een doorgaans streperig resultaat. Voor het eerst aangetroffen bij Holbewoners en Hollanders.

ErbiumBewerken

Na een spraakgebrek (in een land waar ze de "t" niet uispreken) werd het element Terbium voortaan Erbium genoemd. (vraag ons niet welk land)

ThuliumBewerken

Thulium komt uit Thule, een mythisch land in het hoge noorden. Van deze stof zijn weinig toepassingen bekend, al vermoeden sommige wetenschappers dat zogeheten weersmurfen grotendeels uit thulium bestaan, dit omdat thulium de eigenschap heeft om tijdens volle maan blauw te kleuren. Waarom thulium tijdens volle maan blauw kleurt, en welke kleur thulium heeft als het geen volle maan is, moet nog worden onderzocht.

YtterbiumBewerken

Friese variant van ontbijtkoek. Heeft nummer 70 gekregen om verwarring met sexbierium (in het Fries periodiek systeem nummer 69) te voorkomen.

LutetiumBewerken

Afkomstig van Lutetia, ook wel Parijs genoemd. Lutetium is een typisch Franse schimmelkaas. Het is werkelijk niet te vreten, tenzij je het met een oude schoen eet. Het is een echte Franse delicatesse.

HalfniumBewerken

Halfnium is de helft van een nium. Nium wordt veel gebruikt voor het bereiden van diverse gerechten en dient als decoratie. Halfnium is echter waardeloos omdat dit niet kan worden gekneed in mooie vormen en voor eeuwig eruit blijft zien als een halve nium.

TantaalBewerken

Deze stof werd vor het eerst waargenomen door ene Tante Alie van Nazareth. Niemand geloofde dat ze iets anders dan gewoon huis- tuin- en keukenniobium gevonden had, dat in geen enkel fatsoenlijk huisgezin ontbreekt. Toen ze echter volhield dat het wel degelijk een nieuwe stof was, werd ze door een woedende menigte gelyncht. Maar toen ze aan de boom hing, scheurde de hemel open en was er drie dagen lang duisternis over het land. Bloed viel uit de hemel en kikkers en er werden vele Vliegende Spaghettimonsters waargenomen. Toen kwam het volk tot inkeer. Ze trokken de haren uit hun oksels, scheurden hun kleren en strooiden as over hun geslachtsdelen. "Wee ons!" riepen ze, "wij dwaalden en een onschuldige is het slachtoffer geworden. Waarlijk, Tante Alie is de dochter van God." Vanaf die tijd bestaat er een stof die tantaal heet, maar eigenlijk heeft nog steeds niemand het verschil met niobium ontdekt. Dit wordt echter verzwegen, uit angst dat Tante Alie uit de doden zal opstaan en het land zal teisteren met plagen.

WolfraamBewerken

Wolfraam is de stof (de naam zegt het al) waarvan wolven de ramen van hun huizen zouden maken als ze in huizen zouden wonen. Maar wolven wonen niet in huizen en dus zal wolfraam een ongebruikte stof blijven, linksgelaten door ieder levend wezen, tot de evolutie zover gevorderd is, dat wolven in huizen gaan wonen en een materiaal nodig zullen hebben om ramen van te maken.

ReniumBewerken

Renium is één elementaire toon hoger dan Donium. De daaropvolgende elementaire toon is minium, daarom werd renium vroeger ook wel dominium genoemd. Dit woord was te lang voor zo'n onbeduidend stofje en is daarom uit het spraakgebruik verdwenen.

OsmiumBewerken

Osmium is de basisstof van broodjes smos, en is dan ook een van de benodigdheden voor het volgen van het smoscisme. Vroeger heette het dan ook smosmium, maar is verbasterd in osmium omdat mensen die het woord uitspraken altijd een broodje in hun mond hadden en daardoor onverstaanbaar waren.

IridiumBewerken

Heeft je zus, moeder of tante weer last van vervelende buien? Dan zat er teveel Iridium (niet te verwarren met ombidium, waar ze heel ombetant van worden.) in haar make-up. Daar gaan mensen namelijk nogal Irri van doen. Iridium kun je halen uit zo'n beetje alles en iedereen die irritant doet. Hoe je ze kunt herkennen? Simpel: staat het je niet aan, dan is het irritant. Wil je zelf Iridium maken? Doe dan gewoon iets dat anderen irritant vinden, zoals: Blijven zingen "Ik heb een poootje met vet...", eisen dat iedereen je met Excellentie aanspreektt of kauwen op geleende pennen. Wees creatief! (Maar niet zo creatief dat iedereen Iridium binnen krijgt.)

 
Een ruwe vorm van platina.

PlatinaBewerken

Platina is de stof waaruit hits gefabriceerd worden. De producer die investeert in platina als drager van een muziekopname, is meteen verzekerd van... een platina plaat. Simpel, maar duur. Duur, omdat platina zeer zeldzaam geworden is, nadat het door Franse deejay's in de jaren zestig en zeventig intensief gebruikt werd bij het upgraden van hun draaitafels. Door te spreken van "platine" in plaats van het ordinaire "tournedisque" te gebruiken, wekten zij bij hun publiek de indruk dat zij betere muziek draaiden dan hun traditioneler ingestelde concurrenten. Schaarsheid is dus daarvan het gevolg.

GoudBewerken

Goud is de stof waarvan minstens twee werkwoorden (zwijgen en vergulden) en minstens één Aards Paradijs (Eldorado, maar ja!) gemaakt zijn. De context van deze begrippen wijst op de grote waarde van dit metaal, dat niet gemakkelijk gewonnen wordt. Getuigen hiervan de grote hoeveelheden indianen die bij de winning ervan het loodje gelegd hebben. De grootste concurrent van goud is zilver.

KwikBewerken

Kwik is een bijzonder levendig metaal dat genoemd is naar het al even levendige broertje van de al even levendige Kwek en Kwak. Kwik is een bijzonder giftige stof en wordt daarom veel gebruikt voor vullingen in tanden en kiezen. Het wordt dan ook bij voorkeur bewaard in practicumlokalen, in grote open bakken, zodat de leerlingen er vrijuit hoeveelheden van kunnen meenemen voor grappige experimenten. Kwik wordt voornamelijk gewonnen uit zeevoedsel. (zie: Noordzeerestaurant "Quick").

ThalliumBewerken

Thallium is een zeer bekend ingrediënt voor snoepgoed. Het zal gaatjes kunnen voorkomen en kinderen zouden er minder vaak ziek van kunnen worden. Vooral in lolly's en toffee zit veel thallium omdat kinderen vooral dol zijn op deze twee soorten snoepgoed.

LoodBewerken

Lood is een hele lichte stof. Zo licht dat de zwaartekracht er geen werking op heeft. Het wordt dan ook vooral gebruikt in luchtballonnen. Lood is onzichtbaar, reukloos en het smaakt ook nog eens nergens naar. Lood wordt ook voor tandenstokers gebruikt. Hiermee haal je al je vuil tussen je tanden weg. (oral-plee)

BismutBewerken

Biscuitjes zijn wel lekker, alleen wat droog. Daarom zijn ze het lekkerst als ze in hete chocolademelk worden gedoopt. Mijn oma noemt dat soppen, maar ik denk daar heel iets anders bij. Mijn oma heeft altijd biscuit in huis en als ik bij haar logeer, dan wacht ik tot ze slaapt. Dan ga ik naar de keuken. en maak chocolademelk, gooi een bord vol biscuitjes en ga dan op bed lekker liggen soppen. Ik hoef niet zachtjes te doen, want mijn oma is stokdoof. O, wacht.... het gaat niet over biscuit? Wat dan? Bismut? Nooit van gehoord. Is dit dan niet de Watvindiklekkerwiki?

PoloniumBewerken

Polonium is de stof waarvan poloshirts gemaakt worden. Polonium werd ontdekt door de heer Lacoste, toen hij een krokodil van zijn huid ontdeed om er schoenen van te maken. Poloshirts waren lange tijd ondergewaardeerd, tot men het polospel uitvond, waardoor poloshirts een functie kregen. Jammer genoeg verloor het deze functie weer bij het waterpolo, wat overigens niets meer met polonium te maken heeft.

AstatiumBewerken

Astatium is een van de meest voorkomende stoffen ter wereld. In China werd deze stof vaak toegepast in graftombes van keizers als Qin Shi Huang. Deze hedendaagse waardeloze en veelvoorkomende stof kan men vinden onder iedere rots. Productie van deze stof is verboden aangezien het hoogstwaarschijnlijk de aarde zou kunnen gaan bedekken in 2087 als men zou doorgaan met het kunstmatig fabriceren van astatium.

RadonBewerken

Radon verwijst naar de Germaanse godheid Donar. Toen dit element naar hem vernoemd werd, was hij zo boos dat hij het 100 dagen liet onweren. Dit deed hij omdat de ongetwijfeld briljante wetenschapper die radon had ontdekt, blijkbaar niet in staat was om 'Donar' te spellen.

FranciumBewerken

Francium is een stof die BOEM doet als het in aanraking komt met water. De reden hiervoor is net als het nut ervan een raadsel.

RadiumBewerken

Radium is de stof die wordt gebruikt voor het omrekenen van graden naar radialen. De bedenker van radialen had namelijk radium gesnoven omdat hij geen raad meer wist met hoe hij die cirkel nou nog moeilijker kan maken. Hij vroeg raad aan het radium, en dat gaf hem een briljante ingeving om een cirkel 2π radialen te maken, omdat dit wiskundig logisch zou zijn. Maar wiskunde is onlogisch dus dat klopt niet!

ActinideBewerken

Tegenhanger van Passinium. Zit in Actimel. Tevens het stofje dat ervoor zorgt dat ADHDers zo druk zijn.

ThoriumBewerken

Thorium komt van de dondergod Thor. Tijdens het onweer kan het zich soms in de wolken mengen.

ProtactiniumBewerken

Protactinium is het ultieme geneesmiddel voor wratten, jeugdpuistjes en overtollige hoeveelheden oorsmeer. Eventuele bijwerkingen zijn blindheid, Hippopotomonstrosesquippedaliofobie, en, ironisch genoeg, nog meer oorsmeer.

UraniumBewerken

Deze stof staat bekend om haar radioactiviteit. Deze kan spectaculaire gevolgen met zich meedragen zoals een derde arm, een vierde neusgat of zelfs een tweelingzus. Tijdens de hoogdagen van de radio werd uranium massaal genuttigd door disc-jockeys, die de radioactiviteit zeer op prijs stelden. Van de bijwerkingen was in die kringen vooral het derde-armverschijnsel erg populair: in die dagen moesten zij zelf hun plaatjes op de draaitafel leggen, de telefoon opnemen en koffie schenken, dus elk extra lidmaat was welkom. In onze dagen van computergestuurde klankproductie is uranium minder en minder geliefd in radiostudio's. Zie ook chemisch bewerkte vis.

NeptuniumBewerken

Een grote voorraad neptunium werd ontdekt in 1963 en men was daar aanvankelijk heel blij over, want men dacht dat het tunium was, één van de duurste stoffen op aarde, sinds vastgesteld werd dat zonder tunium mensen nooit gelukkig zouden kunnen zijn, Toen echter .bleek dat het geen tunium was en de mensen er net zo ongelukkig van bleven als vóór het gebruik, doopte men de stof "nep-tunium" en vergat men verder alles over het bestaan ervan.

PlutoniumBewerken

Plutonium is een zeldzame en totaal nutteloze stof (enorm soortelijk gewicht, lelijke groengele kleur en slapper dan vuile was: een soort supersnot dus) die uitsluitend op de planeet Pluto gevonden wordt. Of liever werd, want toen aardse wetenschappers het opgegeven hadden om een toepassing voor deze stof te vinden, vonden zij het ook niet langer nodig om Pluto nog als een planeet te beschouwen.

AmericiumBewerken

Americium is een stof die, wanneer men het tot zich neemt, leidt tot grootheidswaanzin. Andere effecten zijn: de wil om alles groter te maken dan nodig is, een verhoogde kans op obesitas, een verhoogde kans op het plegen van incest, de wil om meerdere wapens bij zich te dragen en bij een verkiezing stemmen op de domste kandidaat/partij.

CuriumBewerken

Curium is zo genoemd vanwege de curieuze eigenschappen die het heeft. Zo is het 100% transparant, reuk-, geur- geluid- en smaakloos en toch wil je niet graag een brok curium met een vaart van 300 kilometer per uur tegen je voorhoofd geslingerd krijgen. (Dit is trouwens een karakteristiek van alle elementen in deze tabel, behalve van "............" want die stof heeft geen massa en geen lading en bestaat dus niet. Maar toch... 300 kilometer is wel erg veel kilometers per uur, zelfs in een 0-dimensionaal continuüm) . Een andere curieuze eigenschap van curium is zijn eigenschaploosheid. Hoewel gemoedelijk in de omgang, zal men met cuium nooit in een dieper gesprek verwikkeld kunnen raken dan over de prijs van een pakje boter en dat is curieus. Daarom heet het dus curium.

BerkeliumBewerken

Rauwe verbastering van het Brabantse/Friese dorp Berlikum. Komt in vloeibare vorm ook voor in de provincie Gelderland.

CaliforniumBewerken

Deze stof veroorzaakt het succes van acteurs en actrices. De stof kan worden gefabriceerd door mindere stoffen zoals Alabamium of Iowaïum (zie ook Americium) te californiceren, een proces dat vroeger aan slecht weinigen bekend was maar sinds de Red Hot Chili Peppers er een nummer over meenden te moeten maken kan iedereen zomaar artist worden. Tegenwoordig is er zelfs een cursusprogramma over te volgen op Comedy Central.

FermiumBewerken

Fermium is een stof die niet bang is, maar stevig standhoudt en strijdt voor de dingen waar het voor staat. Het komt voor zijn mening uit en is sterk, dapper en alert. De romeinen gebruikten de stof dan ook voor zwaarden en hang en sluitwerk.

MendeleviumBewerken

Mendelejev was de grondlegger van het periodiek systeem. Toen scheikundigen in 1896 het graf van Toetanchamon dun Ûrste vonden, zagen de archeologen een stof die ze nog niet kenden. Nadat was vastgesteld dat de stof waardeloos was en dat er nooit een toepassing voor gevonden zou worden, hebben ze het maar Mendelevium genoemd.

NobeliumBewerken

Nobelium is de slimste stof die bekend is voor de mens. In zijn loopbaan heeft hij diverse Nobelprijzen gewonnen voor stofeigenschappen. Nobelium stierf op 2.005.219jarige leeftijd in 1967 aan een hevige hoestbui.

LawrenciumBewerken

 
Een van de vele butlers genaamd Lawrence

Lawrencium kan verwijzen naar twee stoffen:

Lawrencium+ (butler)Bewerken

Lawrencium+ is de stof waar butlers uit gemaakt worden. Deze stof wordt gewonnen diep in de aardkorst van onze planeet. Na het winnen van lawrencium+ kan het in diverse fabrieken worden gevormd tot een butler genaamd "Lawrence".

Lawrencium- (wetboek)Bewerken

Lawrencium- is de stof waaruit wetten worden gemaakt. Deze methode van het winnen van nieuwe wetten is omstreden omdat lawrencium- een sterke gewoonte heeft om de minderheden te negeren en de rijken rijker te willen maken. Lawrencium- wordt net als lawrencium+ gewonnen in de aardkorst. Het enige verschil tussen de stof die een butler maakt en een stof die wetten maakt is dat de ene negatief geladen is (en dus wetten maakt) en de andere positief (en dus vrolijk en behulpzaam is).

RutherfordiumBewerken

Onstaan na de splitsing van genesium (Rutherfordium,gabrielium,collinsium,banksium). Stof met heel goede mechanische eigenschappen . Heeft samen met Townsendium een bevoorrechte plaats in de ontwikkeling van de gitaarsnaartheorie.

DubniumBewerken

Dubnium is een stof die mensen ernstig maakt, somber en pessimistisch. De stof is zo problematisch en zo verantwoordelijk voor het sacherijn in de wereld, dat men al eeuwenlang loopt te dubben over dubnium, en hoe dit element de wereld uit te krijgen. Tot nu toe heeft men als enige tegengif alcohol ontdekt, maar de heilzame werking hiervan duurt maar even, waarna de concentratie Dubnium in het bloed weer toeneemt, tot een hoger niveau dan daarvoor. De enige manier om Dubnium te bestrijden is om dronken te blijven.

SeaborgiumBewerken

Seaborgium is de nieuwe naam voor het slecht befaamde cyborgium. Dit element kwam in een slecht daglicht te staan toen aan het licht kwam dat allerlei louche organisaties en dito mogendheden het element gebruikten om hun androïde superspionnen leven mee in te blazen. Hoewel de in opspraak gebrachte autoriteiten volhielden dat bioscoopfilms niet voetstoots als documentaires mochten worden geïnterpreteerd, voelde de internationale wetenschappelijke gemeenschap dat het ogenblik gekomen was om dit bijzondere element een lichtjes afwijkende naam te geven, en er meteen een fictieve "Professor Jurgen Seaborg de Jongere" bij te bedenken, naar wie het element zou genoemd zijn.

BohriumBewerken

Boring stofje dus. Komt vrij na een avondje in de disco, onder de oksels, maar ook na een nucleaire melt-down in een klasse 3 kerncentrale. Voorts aangetroffen in goedkopere sigarettenmerken en tafelzout dat over datum is. Boring dus.

HassiumBewerken

Hassium is de stof gebruikt voor het scheppen van Hasselt. Het is een vaste stof bij kamertemperatuur, en heeft de gestalte van Friet.

MeitneriumBewerken

Meitnerium is de stof waarvan de meiter van Sinterklaas is gemaakt. De tabberd en de staf bevatten ook sproren van meitnerium. Meitnerium is ook de stof die ervoor zorgt dat zwarte pieten zwart worden. Als zwarte pieten een tekort aan meiternium hebben, als ze bijvoorbeeld te lang in de zon hebben gestaan, verkleuren ze naar lichtroze. Meiternium kan aangevuld worden door cadeautjes aan kinderen te geven.

RoentgeniumBewerken

Roentgenium is een combinatie van verschillende groentes, ontdekt door een stam genaamd Huismoeders. In eerste instantie werd het groentenium genoemd, maar hogere instaties vonden dat dat reclame was voor het Vliegend Spaghetti Monster, waar ook groenten aan zijn toegevoegd.

CopernicumBewerken

Copernicum is genoemd naar de ontdekker van koper vanwege de eigenschap dat het koper aantrekt. Omdat dit element alleen kan worden gemaakt met een deeltjesversneller wordt deze toepasiing echter niet vaak gebruikt.

NihoniumBewerken

Vernoemd naar het land waar anime vandaan komt. Dus als je hoog gekreun hoort kan je beter je nihoniumdetector aanzetten.

FleroviumBewerken

MoscoviumBewerken

LivermoriumBewerken

TennessineBewerken

OganessonBewerken

OncyclopediumBewerken

Oncyclopedium is een zeer zeldzaam, en dus waardevol element. Door zijn vele positieve sub-atomaire deeltjes is het zeer instabiel; dit element moet je dan ook nooit bij Wikipedium houden, want dat geeft een enorme knal, die zelfs een atoombom niet overtreft.

WikipediumBewerken

Wikipedium is een zeer veel voorkomend, en dus waardeloos element. Door zijn vele negatieve sub-atomaire deeltjes is het is het zeer instabiel; dit element moet je dan ook nooit bij Oncyclopedium houden, want dat geeft een enorme knal, die zelfs een atoombom niet overtreft.

Aan de schandpaal genageld! Vastgenagelde versie:
26 mei 2008
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.