Peter R. de Vries

PeterR.jpg

Goedenavond, en welkom bij het programma dat onderzoekt, ontmaskert, verdedigt, aanklaagt, en vandaag een licht werpt
op één van de meest spraakmakende misdaadjournalisten die Nederland en heel de wereld ooit gekend hebben. Peter R. de Vries, binnen zijn milieu ook wel bekend als
“die geweldige man die een Emmy won door Joran van der Sloot ten overstaan van heel televisiekijkend Nederland te laten bekennen dat hij Natalee Holloway in zee gedumpt heeft”,
is een gevierd misdaadjournalist, maar ook boekenschrijver, tv-persoonlijkheid, hobbykok, en Oncyclopedist. Maar wat vinden we, als we eens echt in zijn leven gaan graven?
Is hij werkelijk zo geweldig als men door zijn geweldige successen zou denken? Of is hij nog geweldiger, nog inventiever, nog slimmer dan hij laat zien, immer bescheiden als hij is.

Immers, niet voor niets heeft Arend Langenberg, vanuit het hiernamaals nota bene, een voice-over gemaakt op een aantal reconstructies die ons team speciaal voor u heeft gemaakt.Jeugd

Arend.jpg

Er fietst een man... door Gouda...

PeterR.jpg

Dit is natuurlijk allemaal zeer verdacht. Waarom fietst deze man door Gouda? Het is immers in ons land altijd rotweer.
Zou hij niet beter de auto pakken? Maar dat doet er nu even niet toe. Terug naar mijn levensverhaal.

Arend.jpg

Het is... 14 november 1956 als, ergens in Aalsmeer, Peter Rudolf de Vries wordt geboren in een gezin dat... gereformeerd opgevoed wordt. Peters vader, die directeur is in de kruitfabriek te... Muiden,
wil dat zijn zoons zo vaak mogelijk naar de kerk gaan. Het valt echter... verschillende mensen op, dat Peter hierbij enorm onverschillig overkomt, en met zijn school-...vrienden vrij weinig over God praat.
Er ontstaat het beeld van een lichtelijk opstandige jongen, die duidelijk anders wil zijn dan zijn vader en zijn... vijf broers.

Maar... er is meer.

Als Peters moeder, Maria, Peters... slaapkamer doorzoekt, vindt zij verschillende Sherlock Holmes-boeken, evenals... een loep, een notitieblokje, en... een rechtersok, waarin zich enkele spermaresten bevinden.
Maria doet tijdens het... avondeten een poging haar zoon te ondervragen, maar het valt haar op dat haar zoon antwoordt met retorische vragen, als:

 
 
Vindt u zelf nou niet, dat God misdadigers laat lopen?
 

 

—Peter R. de Vries.

Peters moeder ziet in dat het verhoor geen zin heeft, en de daaropvolgende drie weken bidt ze onophoudelijk dat haar zoon bij zinnen zal komen.

PeterR.jpg

Je hoeft geen geweldige rechercheur te zijn om te snappen dat dit bijzondere kind in de wieg is gelegd voor een glansrijke carrière in de misdaadjournalistiek.
Op foto's die in deze tijd zijn genomen, zie je gewoon de passie in de ogen van de speurneus in spe. Maar of dit ook zal slagen, dat hangt natuurlijk van vele factoren af.
Factoren, die je nou eenmaal ook als geweldenaar geen vat op hebt. Zou het deze jongen lukken, zich omhoog te werken in de harde wereld van de journalistiek?

Dat ziet u, na de reclame.


Peterboek.jpg

Nu in de OnMarkt, gratis bij aankoop van twee OnBoeken, mijn boek, door mij, over mij, via mij en vooral... langs mij!


Heineken

Arend.jpg

Er fietst een man... door Gouda...

PeterR.jpg

Alweer? In de rechtspraak spreekt men dan van recidive. Het zal hier wel om een zware jongen gaan. In dat geval is het misschien ook maar goed, dat hij fietst.

-- grimas die een glimlach moet voorstellen --

Maar we dwalen weer af van het hoofdverhaal: mijn verhaal. Want nu komt het deel waarin wijlen Arend u vertelt hoe ik eigenhandig de Heineken-ontvoering oploste.

Arend.jpg

Men schrijft het jaar 19... 83... als Freddy Heineken, de man die met bier een fortuin maakte, wordt ontvoerd door vier mannen.
Brein achter de ontvoering was Willem Holleeder, die ook later nog... regelmatig in aanraking zou komen met justitie.
Lang was het voor iedereen een raadsel... waar Heineken naartoe was gebracht. Maar niet... voor Peter.
Hij werkt op dat moment voor De Telegraaf en ontwikkelt zich tot een... briljante misdaadjournalist. Hij neemt contact op met de ontvoerders.
Daarna belooft hij hen... eeuwige roem, als zij hem een boek helpen schrijven. Zo schrijft hij het bekende boek over de Heineken-ontvoering.

Maar... er is meer.

De ontvoerders willen een deel van de... royalty's voor Peters boek. Peter weet zeker dat hij er goud geld aan gaat verdienen, dus hij stemt in.
Het boek, dat later ook meermaals verfilmd wordt... wordt een kaskraker en Peter... en de ontvoerders verdienen miljoenen.
Inmiddels heeft Peter echter zijn zinnen gezet op een ander medium. Hij wil op... tv.

PeterR.jpg

Zo beginnen de tv-ambities van deze jonge doch zeer wijze misdaadverslaggever. Niet veel later begint op RTL zijn eigen tv-programma, Peter R. de Vries, misdaadverslaggever.
Tja, hij was nou eenmaal zo bezig met alle criminelen in Nederland en daarbuiten opsporen, dat hij even geen betere titel kon vinden.
Zo dadelijk meer over dit programma dat uiteindelijk een Emmy won. Daar is namelijk nog veel meer interessants over te vertellen, na de reclame.Peterfilm.jpg


De toekomstige winnaar van de Oscars, nu in uw bioscoop.


Programma

Arend.jpg

Er fietst een man... door Gouda...

PeterR.jpg

Wat is dat toch met die man in Gouda? Waarom steeds die herhaling? Dit is toch niet het lange artikel?
Ik ga u meer vertellen over de modus operandi van de geweldige verslaggever die Peter R. de Vries is.

Arend.jpg

In het programma Peter R. de Vries, misdaadverslaggever... behandelde Peter elke week een dossier dat door teams van soms duizenden rechercheurs niet was opgelost.
Zo loste hij op: de... Puttense moordzaak, de zaak van Mabel Wisse Smit, de moord op John F. Kennedy, en de Aanslagen op de Achmeatoren.
Helaas vond hij zijn snor, die in 2005 van de aardbodem verdween, nooit meer terug.
Door middel van opsomming van de feiten in het dossiers, snoepreisjes naar het buitenland en... discutabele verborgen-camera-acties, loste Peter verschillende zware misdrijven op.

Maar... er is meer.

Handelsmerk van Peter was de... confrontatie. Peter wachtte een verdachte op, vaak bij huis of bij een restaurant, en legde hem dan het vuur... aan de schenen.
Vaak was het resultaat niets meer dan een... welles-nietes-scène, en werd Peter vervolgens aangeklaagd wegens huisvredebreuk, maar... spraakmakend... was het zeker.

PeterR.jpg

-- fluisterend--

Deze techniek is later geërfd door mijn buitenechtelijke zoon, Alberto Stegeman, maar daarover misschien in een andere uitzending meer.
We staan op dit moment voor het huis van iemand die ik ontzettend graag eens persoonlijk wilde spreken.
Het gaat hier om de leider van de Bende van Oss, ook wel bekend als de SP, waarvoor ik eerder al naar Transnistrië ben afgereisd.
Ja... hij komt nu naar buiten. Kees! Hij komt naar buiten. Ik ga eruit. Die deur zit klem... hrrngh! Ja...

PeterR.jpg

Goeiedag, meneer R-- PIEP! --, ik ben Peter R. de Vries, misdaadverslaggever. U kent me wel, van die Emmy.

Roemer.jpg

Goeiedag, meneer De Vries. Hoe kent u mij dan?

PeterR.jpg

Nou, dat weet je zelf maar al te goed, geloof ik.

Roemer.jpg

O, nou, dat weet ik niet, hoor.

PeterR.jpg

Nou, hou je nou maar niet van de dommen. Jij weet net zo goed als ik waarom dit gaat.
Heb jij dan niet beloofd dat jij de verkiezingen zou winnen en meer blauw op straat zou zetten?

Roemer.jpg

Nou, eh, Peter, dat is voor mij een weet en voor jou een vraag.

PeterR.jpg

O, is dat zo?
Vindt u zelf nou niet dat u een oplichter bent?
Vindt u zelf nou niet dat ik beter de politiek in had kunnen gaan?
Vindt u zelf nou niet dat ik er ontzettend goed uitzie in mijn strakke shirt met V-hals?

Roemer.jpg

Nou, ik vind, dat als u niet nu weggaat, dat ik dan de politie ga bellen.

PeterR.jpg

O ja? Nou, bel ze dan. Leg dan aan hen uit hoeveel politie-agenten jij wilde aantrekken zonder budget.

Roemer.jpg

Ja, is goed, ik ga ze nu bellen.

PeterR.jpg

Nou, is goed, hoor. Ga ik hun wel even uitleggen wat voor dingen jij allemaal op je geweten hebt. Zullen we wel zien hoe het afloopt.

--Terug naar de studio--

Hoe deze spannende confrontatie afloopt, dat ziet u zo. En dan ziet u ook, welke erkenning ik allemaal heb gekregen voor mijn uitmuntende onderzoeken.
Want één ding is zeker. Wie zoveel bergen werk verzet voor volk en vaderland, moet beloond worden.

--Paar seconden stilte--

Toch?

--Langere stilte--

Maar daarover meer, na de reclame.Petermusical.jpg


De allereerste one-man-show-musical, Peter en de Verdwijning van de Snor, binnenkort in de grote theaters.


Erkenning

Arend.jpg

Er fietst een man... door Gouda...

PeterR.jpg

Nou alweer die man in Gouda! We lijken zo langzamerhand godværdåmmæ het RTL Nieuws wel. Ik ben toch zeker Jan de Hoop niet? Die heeft niet eens een Emmy.
Dat is trouwens wel een fantastisch bruggetje naar het blokje over de bescheiden erkenning die ik heb gekregen voor mijn geweldige werk.

Hm... eigenlijk zou ik een talkshow moeten beginnen.

Excuseert u mij, soms word ik een beetje wazig als ik denk aan waar ik allemaal goed in ben.
Gaat u ervoor zitten, want hier komt de allerlaatste voice-over van Arend, over de prijzen die ik heb gehad.

Arend.jpg

In Nederland vindt Peter niet... de erkenning waar hij stiekem op hoopt. Vrienden merken op dat dit aan hem en aan hem knaagt, waarvan getuige zijn steeds... scherper wordende stem.
Dat verandert allemaal in januari 2008... wanneer Peter bekend maakt de zaak-... Natalee Holloway te hebben opgelost. Nederland en de wereld schudden... op hun grondvesten.
Met behulp van een duurbetaalde informant, een verborgen camera en... een joint met een waarheidsserum, dat Peter van de KGB had gestolen, kwam Peter met de doorbraak van het millennium.
Joran van der Sloot bleek Holloway te hebben gedumpt... nadat zij aan een epileptische aanval was overleden.
Holloway was al jaren vermist, en de Curaçaose politie was maar al te blij dat het de zoektocht mocht staken.

Maar... er is meer.

Ook in de... Verenigde Staten blijft Peters doorbraak niet onopgemerkt. Het is uiteindelijk niet verrassend dat Peter... een Emmy wint.
Dronken van het succes, probeert Peter een wereldwijde revolutie te beginnen om president van Nederland, de VS en Indonesië te worden.
Dit laatste... zodat Peter niet meer zoveel hoeft te betalen, voor de snoepreisjes die hij... een paar keer per jaar maakt onder de dekmantel van een moordzaak.

PeterR.jpg

Hm. Ik denk dat we nu toch maar afscheid moeten nemen van Arend. Over de doden niets dan goeds, maar niemand is groter dan mij.
Of moet het zijn: groter dan ik? Het wetboek ken ik uit mijn hoofd, maar Nederlands is zelfs voor mij te ingewikkeld.
Eigenlijk had ik natuurlijk veel meer erkenning moeten krijgen voor al mijn werk. Ik had leider van de wereld moeten worden, of toch op zijn minst paus.
En tja, als u nou maar op mijn partij gestemd had, dan had u niet opgescheept gezeten met de PvdA en VVD.

Goed, zo komt alweer een eind aan deze speciale uitzending.
Mocht u tips hebben over deze, of andere zaken, dan kunt u altijd terecht bij mij.
Natuurlijk weet ik al alles wat u mij vertelt, maar het is toch fijn te weten dat u meedenkt.
Volg mij ook op Twitter, waar ik dagelijks mijn gal spuw over alles wat mij dwarszit.
Kijkt u volgende week weer, want dan een uitzending over één van de meest vreemde verdwijningen ooit.
Na lang zoeken kom ik met het antwoord op de vraag: waar is Wally?
Zorg dat u kijkt, dan heeft u in ieder geval... een alibi.


Categorieën

PeterR.jpg

Hm... welke sjabloontjes passen er nou bij dit artikel?

Arend.jpg

Wel, Peter, hier in de... hemel, kan ik Nederland goed zien, en... ik zie jou... daar... een televisieprogramma maken. Dus...


PeterR.jpg

Ja, dat kan natuurlijk elke amateur zien. Maar ik zie alles. Daar past deze bij.
Phrenology.jpg Orakels en Orakelkunstenaars

Astrologie · Bezetenheid · Cleopatra · Dobbelstenen · Filosofie · Feng shui · Frenologie · Gelukskoekjes · Handlezen · Helderziendheid
Horoscoop · I Ching · Jomanda · Koffiedikkijken · Staren in een kristallen bol · Monopoly · Necromantie · Nostradamus · Numerologie
Pendelen · Peter R. de Vries · Tarotkaarten · Rad van Fortuin · Tao Te Ching · Telepathie · Tepellezen · VolksetymologieArend.jpg

Maar... misschien ook deze...


Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
21 oktober 2013
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.Kimberley Vlaeminck.jpg
Jongens en meisjes die aandacht zoeken

Ballenjongen · Boomknuffelaar · Bosjesjongen · Damschreeuwer · Dambrander · Discussiejongen · Mister Emmy · Grasmeisje · Kattenmeisje
Krantenjongen · Lavendeljongen · Maasmeisje · Mangelmannetje · Naaldenjongen · Pandaknuffelaartjes · Regelneven · Relnichtjes (Jut & Jul)
Richtingaanwijzers · Sjongejongen · Spekjongen · Sterrenmeisje · Peroxidejongetje · Zangaapjes · Zeilmeisje