Powerpuff Girls

Powerpuff Girls
Powerpuff Girls

Powerpuff save the day!

Genre: Kinderserie, Komedie, Satire, Surrealistische komedie, actie-avontuur, Fantasie
Gemaakt door: Craig McCracken
Uitgezonden tussen: Late jaren 90 totop de dag van vandaag
Hoofdrollen: Blossem, Buttercup en Bubbles
Afleveringen: Heel erg veel + een film + 2 specials.
Land van herkomst: Amerika
Waardering: Ster.pngSter.pngSter.pngSter.pngSter.png
Zou Galileo Galilei het kijken? Alleen als ie zich weer 8 jaar oud voelt


Het is ik, Mojo Jojo. Niet iemand anders met de naam Mojo Jojo maar ik, de enige Mojo Jojo die Mojo Jojo is. Dus niet jij maar IK, MOJO JOJO!
~ Mojo Jojo over Zichzelf

De Powerpuff Girls (PPG) is een tekenfilmserie gemaakt door Craig McCracken om te bewijzen dat een kinderrijmpje wel degelijk echt is. Hiervoor had hij echter Element X nodig wat alleen in tekenfilmwereld bestaat. Ondanks het feit dat deze tekenfilm bedoeld is voor jongens en meisjes van 8 is deze serie een groot succes onder tieners. Dit komt waarschijnlijk doordat er 3 meisjes inzitten die als ze eenmaal volwassen zijn best geil zouden kunnen zijn.

Ontstaan van de PPGBewerken

Zoals hierboven vermeld wou Craig bewijzen dat een kinderrijmpje echt is. Dit rijmpje ging als volgt:

What are little boys made of?
Snips and snails, and puppy-dogs' tails.

Nadat hij keer op keer dit uitprobeerde werd hij het zat en dook hij achter zijn Apple alwaar hij een element opzocht via Yahoo (Google bestond toen nog niet). Hij vond uiteindelijk een tekenfilmelement genaamd X. Nadat hij het tekende kwam hij tot een schokkende ontdekking. Het werkte niet. Toen hij het rijmpje afmaakte kwam hij op het volgende deel terecht:

What are little girls made of?
Sugar and spice, and everything nice

Toen Craig dit tekende volgde vanzelf een explosie in Flash met als gevolg dat de Powerpuff Girls werden geboren.

De Powerpuff GirlsBewerken

BlossemBewerken

 
Van links naar rechts, Buttercup, Blossem en Bubbles, allen in sexy lingerie

Blossem is de lijder van het trio. Zoals alle lijders is zij slim en heeft als doel de wereld overnemen van de rest. Tijdens de missies die dit mogelijk moeten maken wordt ze echter steeds gestopt door andere groepen die de wereld willen overnemen. ACROSS, Nazi's, Grues en Mojo Jojo zijn er hier maar een paar van.

ButtercupBewerken

Buttercup is de vechtersbaas van de drie. zij staat erom bekend dat zij zelfs Mr T kan neer krijgen en maar zelden luistert naar Blossem. Buttercup heeft een hekel aan rokken en geniet ervan om vies te zijn.

BubblesBewerken

Bubbles het leuke meisje van de drie. Ze praat met eekhoorntjes, houdt van lieve dingen, houdt van jou, houdt van school en houdt nog meer van tekenen met haar krijtjes. Bubbles kan vrij weinig al wordt er gespeculeerd op diverse internetfora dat zij de kracht zou bezitten om alles lief te maken met een liefheidskus.

Ontvangst van de PPGBewerken

Nadat de Powerpuff Girls werden geboren besloot Craig ze te verlaten. 3 dagen later begon hij spijt te krijgen hiervan en tekende hij "de Professor" (ookwel Prof. Utonium genoemd). Hij werd met 2 klikken op de muis de wettelijke vader van de 3 uit het niets verschenen meisjes met superkrachten. Iets wat hij natuurlijk leuk vond. Zo leuk zelfs dat hij meteen boodschappen ging halen en zijn dochters vergat mee te nemen waardoor iedere willekeurige pedo slechte dingen met ze kon uithalen. De volgende dag bracht de Professor ze naar school (waarschijnlijk een school zonder wachtlijst) alwaar de drie meiden begonnen met het spelen van een onschuldig kinderspel genaamd tikkertje. Omdat Buttercup pissig werd begon zij lasers te gebruiken waarop de 2 andere terug begonnen te vechten en er overal willekeurige explosies waren en gebouwen de lucht in gingen, zwarte helikopters overal uit de lucht vielen en een meteoriet die op rampkoers met de aarde was iets had "Ja daaag.... daar stort ik dus niet neer". Toen zij eenmaal klaar waren met hun spel werd hun vader gearresteerd en de meiden genegeerd door de hele stad. Uit pure woede gingen zij de ruimte in alwaar zij op een meteoriet gingen huilen. Dit vonden ze erg moeilijk omdat ze niet konden ademen en na nog geen 30 seconden vlogen ze terug naar de aarde alwaar een van hun tegenstanders, Mojo Jojo, hun geboorteplaats (Townsville) had overgenomen met andere apen. Blossem pikte dit niet omdat zij de stad wou overnemen als wraak met als gevolg dat ze Buttercup liet vechten tegen alle apen terwijl Bubbles ze knuffelde en Blossem zelf maar een soapserie ging kijken. Na zo'n 15 minuten vechten had Buttercup alle apen vermoord op gruwelijke wijze waardoor Mojo Jojo spontaan heeeeeeeeeeeeeeeeeel groot werd en een toren ging beklimmen met de wettelijke vader van de PPG. Omdat Craig lui werd besloot hij Mojo te laten vallen waardoor de PPG de dag hadden gered van de ondergang en zij zelf de stad overnamen.

Het regime onder de PPGBewerken

 
Op deze foto is duidelijk te zien hoe de stad werd verdeeld

Omdat de Powerpuff Girls bestaan uit drie leden werd besloten Townsville op te delen in 3 delen. Het territorium van de drie meiden werd duidelijk gemaakt met kleuren. Buttercup kreeg het groene deel waar veel criminaliteit was, Blossem nam het slimme rode deel alwaar men de hele dag kaviaar eet en Bubbles het lieve blauwe deel dat steeds liever werd door haar aanwezigheid.

Het ging met alle drie de delen heel anders in de loop der tijd. Het groene deel raakte langzaam vervallen met een hoog aantal drugsgebruikers en tienermoeders. Buttercup vond dit echter oke. Sterker nog, ze bemoedigde het juist om veel onbeschermde seks te hebben. In het Rode deel ging het er heel anders aan toe. Hier werd de technologie zo geavanceerd dat men niet meer hun bed uit hoefde. Alles werd voor hun gedaan waardoor niemand iets wou doen. Blossem nam dagelijks een snipperdag omdat ze haar bed niet uit kon komen. Dat men zo lui werd had echter ook een nadeel, men plante zich niet voort waardoor het aantal mensen afnam. Het lieve blauwe deel van Bubbles werd echter één groot dagelijks Woodstockfestival. Iedere dag traden diverse hippies hier op en hippiejagers werden direct naar het groene deel verbannen alwaar zij gegarandeerd zouden worden neergestoken voor geld.

Terugkeer van Mojo JojoBewerken

 
Zeer onopvallend als je het mij vraagt.

Na 3 jaar dood te zijn verklaard kwam Mojo Jojo terug. Hij bleek niet dood te zijn maar gewoon goed vermomd als gitaar van de blues/rock gitarist Gary Moore. Dit was onderdeel van Mojo's meesterplan om onopgemerkt Townsville in te kunnen. Gary Moore had namelijk een optreden in Townsville blauw op het Woodstock. Na het optreden kwam Mojo Jojo uit zijn vermomming en begon hij zijn geheime plan. Hij plaatste onopgemerkt explosieven op de pilaren van de gebouwen met de leiders erin om ze tot ontploffing te brengen. Hij ging Townsville uit en toen hij op een veilige afstand was vernietigde hij Townsville met de Powerpuff Girls erin. Althans dat dacht hij. De PPG overleefde de explosie die alles en iedereen had weggevaagd van de aardbodem. De Powerpuff Girls antwoordde hierop met hun eerste gevecht sinds de overname 2 jaar geleden. Mojo, die in topconditie was, kon de Girls makkelijk hebben en hij versloeg de 3 meiden met als gevolg dat Townsville bevrijd was (en helaas ook vernietigd).

Zie ookBewerken