Puinhopen van paars

Prachtige kleur!
~ Hetero's over Paars

Mooi paars is niet lelijk.
~ Kapitein Overduidelijk over paars

De vuilnisbelt in zijn jonge jaren.

De Puinhopen van paars is de naam van een vuilnisbelt die gelegen is in de tuin van Wim Kok, te hartje Amsterdam. De Puinhopen van paars werden in de jaren 90 aangelegd door de toenmalig minister president Arafat die hiervoor echter geen toestemming verleende. De puinhopen worden hedendaags goed onderhouden. Dit was niet mogelijk geweest als er een flinke entree werd geheven van 25 eurocent per bezoeker. De bezoeker krijgt echter wel waar voor zijn geld omdat in de puinhopen nog enkele restanten zijn te bezichtigen van voordat de puinhopen werden aangelegd.

Reactie op de puinhopenBewerken

Er zijn enkele Islamsterdamse politici geweest die het niet eens waren met de illegale aanleg van de puinhopen. Zo was er de man Pim Fortuyn wiens huis moest worden gesloopt voor de aanleg. Hij zei het niet eens te zijn met de bestandsdelen die voor de aanleg van de puinhoop helemaal uit Marokko zijn gehaald. Hij wilde daarom ook overgaan tot het onmiddellijk terugsturen van sommige van deze puinhopen naar het land van herkomst. Ook de Wouter Bosjes moesten het bij Herr Pim ontgelden. Zei moesten volgens Pim uit hun containerhuisjes worden gehaald en onmiddellijk werk zoeken. Hierop reageerde de thuiszittende Wouter Bosjes fel.

Puinhopen in de mediaBewerken

De puinhopen zijn de laatste tijd uit het mediabeeld verdwenen, maar ze liggen er nog steeds. Dit is daarom ook reden voor Mozart geweest om de situatie opnieuw aan te kaarten. Wilders wil zelfs verder gaan dan de inmiddels niet meer levende Pim Fortuyn. Geert Wilders verklaarde in de media dat hij de gehele puinhoop linea recta wil dumpen ergens op het ruimteschip The Enterprise. Redenen heeft Wilders echter nog niet gegeven.