Purmerend

Octagon-warning.png Dit artikel legt de locatie van een concurrent van Amsterdam bloot!
Houd Den Haag dus extra goed verborgen, Sysops!


Bouncywikilogo.gif
Voor de uilskuikens die de afgelopen eeuwen onder een rots hebben gelegen zonder krant of Twitter, heeft Wikipedia ook een artikel over: Purmerend.

Purmerend ligt in Nederland.
~ Kapitein Overduidelijk over de ligging van Purmerend

Ik ging gillend naar huis!
~ Gordon over Purmerend

Ja, en met gierende banden!
~ Gerard Joling over Purmerend

Ik vind het een toppertje van een stad.
~ René Froger over Geer en Goor hun Purmerendofobie

De Toppers waren HIER?! WAAAAAAAAAAAAUUUUUUUUUUUW!!!!
~ Purmerendse schoolmeisjes over het feit dat de Toppers in Purmerend waren

Kan ik nu eindelijk beginnen?!
~ De schrijver van dit artikel

Purmerend is een plaats in Nederland waar nogal over geruzied wordt. Het is namelijk volgens de VS-norm, die natuurlijk heilig is en boven alles staat, een gehucht, maar volgens de Fah Tsun Luhke Norr Menh En Waarrh Dehn, de Nederlandse Bijbel, is het een stad. In ieder geval is bekend dat het 80.000,4 inwoners heeft.

GeschiedenisBewerken

Purmerend is gesticht in 500 als gedenkplaats voor alle gestorven Romeinen. Tot ongeveer 609 werd daar ieder jaar een gedenkmars gehouden en werd er met druiven gegooid. Toen werd het verboden door de Germanen.

In 1590 raakte Purmerend in een isolement door een enorme sneeuwstorm die niemand zag aankomen, omdat Piet Paulusma hem niet had voorspeld. Daardoor hoorde de Spanjolen pas rond 1890 dat de toen Driehonderdjarige Oorlog voorbij was. De Purmerenders kregen extreme uitprocedeerneigingen. Ze vermoordden alle Spanjolen en Beemsterkazen en maakten hertogin Rita VI van Den Helder en graaf Geert de Blonde van Limburg hun regenten. Dit ging echter niet goed, omdat hertogin Rita veel te bazig was. Daardoor viel de regering uiteen en viel Purmerend in handen van een linkse regering. Dit is helaas nog steeds het geval, in de vorm van de VVD.

LiggingBewerken

 
Hoe het kon dat de RTL-journalist verdwaalde. Het Beemster-commentaar wordt (nog) niet door Oncyclopedia ondersteund.

Purmerend ligt in Noord-Holland, ongeveer ziptig kilometer ten noorden van Amsterdam. Sinds de afschaffing van het getal zippie weet niemand dus meer waar Purmerend nou precies ligt. Een dappere RTL-journalist probeerde het en kwam debiel terug. Leuk detail is dat als hij Purmerend wel had gevonden, hij debiel was geworden van het Domding, de klok in de kerk die voor elke zippie minuten 3 keer slaat.

Dat Purmerend maar niet gevonden wordt door anderen verbaast de Purmerenders. Zij proberen elke dag aan hun Amsterdamse vrienden uit te leggen welke afslag ze moeten nemen. Echter, dit is Afslag ## (zippieënziptig), dus hier geldt hetzelfde probleem.

In Sovjet Rusland, Purmerend zoekt JOU!
~ De situatie in Sovjet-Rusland over de zoektocht naar Purmerend


De Purmerenders proberen dus nog steeds om de Amsterdammers en andere toeristen hier te krijgen. Zo nemen ze buitenstaanders zelf mee en verkopen ze TomToms. Maar door toedoen van de Amsterdamse toerismesector heeft ook dit geen effect. De enige die Purmerend ooit heeft gevonden, is Johan Cruijf.

Ik vond het, maar dasj dusj logisch. Ik sjag het gewoon op un momento dado.
~ Johan Cruijf over hoe hij Purmerend vond

CultuurBewerken

 
De Beemsterlingen denken ook dat ze HAK hebben uitgevonden, maar dat komt toch echt uit het Haanenland.

Purmerend heeft een cultuur die sterk stadionalistisch (spreek uit: stà-tsí-jó-ná-lìs-tís) is. Dit is niet echt hun schuld. Het is de schuld van de Beemsterlingen. Die hebben koeien met auto-alarmen in plaats van bellen en blijven maar doorpochen over hun geweldige kazen. Het probleem voor de Purmerenders is dat ze als Nederlanders nou eenmaal niet zonder kaas kunnen. Daarom hebben zij Ik kan niet geloven dat het geen kaas is uitgevonden. Melk kunnen de Purmer Eenden (zoals hun bijnaam is) echter niet maken, daarom proberen ze steeds de Beemsterkoeien te stelen. Dit wordt steeds tegengehouden door hun auto-alarmen.

Purmerenders hebben als ontbijt altijd Ik kan niet geloven dat het geen beker melk is en een Ik kan niet geloven dat het geen broodje kaas is, of, zoals in de plaatselijke volksmond, een boterham met Purmerkaas. Elke zondag gaan ze naar de Koppelwoordenkerk en vertellen welke nieuwe koppelwoorden ze hebben gevonden. Ze hebben ook een website gemaakt, de Koppelpedia.

De Purmerkaasindustrie is de grootste industrietak in Purmerend. Daar werken 8.000 mensen. Andere werkzaamheden zijn koeien stelen, de Koemarkt renoveren, Beemsterlingen doden, sokken wassen, buschauffeurs uitschelden en een terrasje pikken.

Er zijn ook veel Purmerenders die in andere steden, zoals Amsterdam, werken. Dan proberen ze, tevergeefs, uit te leggen, waar Purmerend ligt en nemen ze Euro's mee, teneinde die om te smelten en te verkopen, vaak met verlies.

  Dit artikel gaat helemaal nergens over.
Leuk he?TrekpleistersBewerken

Purmerend heeft wel degelijk een aantal bekende trekpleisters. Dit wordt steeds ontkend door de Amsterdammers, omdat zij alle toerismeopbrengsten willen ontvangen. Een selectie van de Purmer Trekpleisters:

De MerendBewerken

Purmerend is Oud-Waterlands voor "Aan de Merend" (spreek uit: Murrend), dus als jij wel ooit Purmerend weet te vinden, moet je zeker eens een tochtje maken op de Merend. Er is wijde verzameling aan zeefauna daar, zoals groene alg, voorn, baars en Diptera Aquaria, een zwemmende DNA-neef van de Diptera America. Visvergunningen worden verkocht bij het stadhuis voor één gespieste Beemsterling of Amsterdammer, of een topvoetballer voor één van de voetbalclubs.

De KoppelwoordkerkBewerken

Ook koppelwoorden hebben gevoelens, dacht drs. Norbert E. Erlandico waarschijnlijk toen hij de Koppelwoordenkerk opzette, waarin alle bekende koppelwoorden uit alle talen van de wereld worden gecategoriseerd en bewaard. Deze kerk wordt door vrijwilligers beheerd. Je kunt hem vinden in het centrum (vraag naar het stadje!) en de entreeprijs is een halal geslachte Beemsterkoe.

2,5DBewerken

Een heel theater gewijd aan reliëf, dat ook wel bekend staat als net-niet-3-oftewel-tussen-2-en-3-in-dus-2,5D (2,5D voor de leken.) Hier vindt men alles wat ooit textuur, maar geen diepte heeft gehad. Dit theater staat in de Gors en een kaartje kost €12 in muntgeld, want het reliëf ontbreekt in de biljetten.

De KoemarktBewerken

Dit plein, dat in het midden van de stad staat, was vroeger de plek waar de gestolen Beemsterkoeien gemolken werden en de melk verkocht werd. Nu wordt daarvoor de nieuwe wijk, de Weidevenne, gebruikt. Tegenwoordig is het terras gedeeltelijk overdekt en is het groter dan alle andere terrassen in de wereld.

TrekpleisterBewerken

Purmerend heeft ook een drogist die zichzelf Trekpleister heeft genoemd, om gevonden te worden als iemand "trekpleisters Purmerend" opzoekt. Dit werkt echter niet, aangezien Google Purmerend nog niet heeft gevonden. De Trekpleister heeft twee vestigingen in Purmerend, waarvan er één gelegen is op het adres Zesmarkt, huisnummer Kaas. Hoe het bedrijf Trekpleister Purmerend heeft gevonden en er vestigingen heeft geplaatst, is nog onduidelijk.

Zie ookBewerken