Quantumfysica

Als je dingen ziet dan zijn ze d'r. Da's toch logisch?
~ Johan Cruyff over Quantumfysica

Op een bepaalde manier hebben wij best veel gemeen, weet je dat?
~ Kapitein Overduidelijk over Johan Cruyff

Quantumfysica is een relatief jonge wetenschap binnen de natuurkunde die de laatste jaren snel aan terrein gewonnen heeft. Vooral in Quantumcomputers heeft het een recente toepassing gevonden. Wetenschappers die zich met deze tak bezighouden worden Quantumfysici of dorpsgekken genoemd.

Een korte uitlegBewerken

 
Dit is hoe de Oekraïnse prostituee er wel, niet, misschien en in uw verbeelding uitziet

Een korte uitleg is ter plaatse, aangezien Quantumfysica veel verwarring op kan leveren bij niet-ingewijden. Als voorbeeld neem ik dit artikel. Voordat u dit artikel las, waarde lezer, wist u toen dat dit artikel bestond? Nee hè? Kunt u dan zeggen dat dit artikel bestond voordat u het gezien had? U zult nu zeggen: natuurlijk. Ik kan, als lezer en vaardig Oncyclopedist, gewoon in de geschiedenis kijken, en gewoon zien dat dit artikel er al op 6 maart 2013 was. U kunt zelfs kijken naar de inhoud die het op die datum precies had.

Dit is echter niet de zaak. Dit artikel nam pas vaste vorm aan toen u het bekeek. Daarvoor waren alle atomen verspreid over het uni- en misschien wel het multiversum! De atomen die nu deze woorden vormen, misschien waren ze een halfuurtje geleden nog wel in de door herpes aangetaste mond van Oekraïnse prostituee. Dat weten we dus niet. Aangezien de atomen pas vaste vorm aannamen toen u ze zag, kunnen ze daarvoor overal zijn geweest. En pas als iemand de prostituee in kwestie ziet, weten we welke atomen waar zitten. In dit artikel, of in de door herpes aangetaste mond.

Daarom, mijn waarde lezer, wil ik zeggen: dit artikel bestaat niet! Misschien is dat artikel er wel een over vrolijke hondjes die speels door de weilanden dartelen, door uw saaie, droge interpretatie is het dit vermoeiende stuk tekst geworden. Dat gezegd hebbende, is er eigenlijk überhaupt geen vaste vorm aan te wijzen, aangezien de deeltjes constant afsterven en doorstromen! Dit artikel is niet meer het originele artikel (wat het überhaupt natuurlijk nooit geweest was omdat pas uw waarneming dit artikel vaste vorm heeft gegeven en het de volgende keer weer een andere zou zijn) maar eerder een gerecyclede vorm van dit artikel, met tweedehands deeltjes die voor een prikkie op de vlooienmarkt op de kop getikt zijn.

Kunnen we daarmee echter zeggen dat dit artikel dan, voor uw waarneming ervan niet bestond? Nee, natuurlijk kan dat niet, maar hoe zijn anders de deeltjes allemaal op hun plek gevallen? Volgens de derde wet van Sophia kunnen deeltjes geen deeltjes zijn als de deling ondeelbaar is. Daarop voortbordurend kan de oplettende denker dus zeggen: als deze pagina niet bestaat, waar zijn de deeltjes dan die dit artikel niet vormen? Een goede vraag inderdaad, een vraag die ons weer terugbrengt naar onze oude vriendin, de prostituee uit Oekraïne.

Want de grap in dit gebied is dat dingen die niet echt bestaan, niet niet bestaan! Hoe verklaart u anders dit! Zo ook de Oekraïnse prostituee: ze bestaat niet echt, maar doordat wij veronderstellen dat ze bestaat bestaat ze in onze hersenen alsnog! En, zoals we gezien hebben aan het begin van dit artikel, worden dingen pas echt als ze als zodanig geïnterpreteerd worden. Dit beteken dus dat de Oekraïnse prostituee tegelijkertijd wel én niet bestaat, tot het moment dat u haar daadwerkelijk ziet: dan pas neemt ze vaste vorm aan.
Zo, en dat is het dan, Quantumfysica. Alles is verzonnen en echt tegelijk, alle onderdelen van alles zijn altijd overal, en dingen bestaan niet tot u ze ziet. Een goedenavond mijn waarde lezer, en denk u er nog maar een goed over na!

Een kort gedichtjeBewerken

Alles bestaat
Wel en niet
Tot het moment
Dat u het ziet
Alles is altijd
Overal
Tot het moment
Dat u het stal
Dit is niet fijn
Mijn hoofd doet pijn
Wat is dat wat ik zie?
Altijd alles en altijd niets

Zie ookBewerken


Wetenschappen, en allerlei obscuur gepruts dat daarvoor doorgaat

Astrologie · Astronomie · Natuurkunde · Paleontologie · Psychologie · Quantumfysica · Scheikunde