Rozen Maiden

Rozen Maiden
Rozen Maiden

Poppen die spelen met een jongen.

Genre: Anime
Gemaakt door: Pedobeer
Afleveringen: 26 te veel
Land van herkomst: Japan
Waardering: Ster.pngSter.pngSter.pngSter.png
Zou Mozart het kijken? nou eens even denken.... anime met poppen.... NATUURLIJK!


Zal je winden of niet winden?
~ De brief aan Jun

Rozen Maiden is een anime die het verhaal volgt van 7 poppen die allemaal kunnen vliegen, thee drinken en nog genoeg tijd overhouden om een tekenfilm te kijken.

VerhaalBewerken

Spoiler waarschuwing!
Dit artikel bevat spoilers als
Shinku wordt hard verslagen maar omdat Barasuishou geen echte Rozen Maiden is komt Shinku helaas terug voor meer thee!


Het verhaal begint met een student genaamd Jun die te lui is om naar school te gaan en daarom zijn leven doorbrengt op het Internet. Hierop bestelt hij allemaal producten die hij vervolgens terugstuurt aan het eind van de proefperiode. Jun vindt op een dag een brief op zijn bureau met als vraag of hij zal "winden" of "niet zal winden". Jun vult meteen in dat hij zal "winden" waarna er een vliegende koffer door zijn ruit heen gaat. Jun opent deze koffer om er vervolgens een meisje in te vinden.

 
Juist ¬¸¬.. het bewijs dat justitie faalde in het terugvinden van een lijk.

Hij windt dit meisje vervolgens op (nadat hij onder haar rokje keek) waarna hij meteen wordt belaagd voor een kop thee. Jun, bang en op het punt van sterven vindt een manier om zich te bevrijden en thee te zetten voor de pop. Nadat hij de pop thee heeft gegeven stelt de pop zich voor als "Shinku, de meesteres van al het aardgespuis". Al gauw wordt Jun's leven opnieuw bedreigd. Deze keer door een clown die als doel heeft Jun te doden, zonder dat daarvoor enige reden gegeven wordt. Shinku doodt de clown en eist voor het redden van Jun's leven meer thee.

Na zo'n 20 afleveringen waarin de rest van de personages wordt voorgesteld begint het doel van de anime duidelijk te worden. De poppen moeten namelijk tegen elkaar vechten in de lucht terwijl ze thee drinken. De winaar zal dan een "Roza Mystica" krijgen van de andere pop die dan nooit meer thee zal kunnen drinken. Het doel van dit duel is om één van de poppen Alice te laten worden, een echte vrouw wiens neus langer wordt als ze liegt. Uiteindelijk volgt er een grote anticlimax als blijkt dat de pop die wint geen echte pop is gemaakt door de grote poppenmaker "Vader" maar door zijn kwaadaardige leerling. Alle poppen, behalve de vervelende, komen daarom spontaan terug tot leven om van voor af aan te beginnen.

KaraktersBewerken

Jun (aka chibi)Bewerken

Jun is de jongen die iedere dag spijbelt van school om no-life achter zijn pc goederen te bestellen en terug te sturen. Hij wordt door zijn vreemde gewoonte al gauw de slaaf van Shinku die naast zijn thee, ook zijn leven gebruikt voor zichzelf. Gek genoeg bloost hij frequent als hij bij Shinku, is wat aangeeft dat hij een pedofiele poppenliefhebber is die niets lievers zou willen dan de pop echt te maken naar een zogenoemde "Real Doll".

Nadat Shinku Jun helemaal gek heeft weten te drijven besluit Jun te vluchten naar school om geen thee te zetten en uren door te brengen in de bibliotheek om ook nu weer geen thee te zetten. Vaak komt Jun dan ook veel te laat thuis waarna Shinku hem spankt voor thee. Jun vindt dit echter niet erg en lijkt er juist genot aan te beleven.

Nori (Jun's zus)Bewerken

Nori is Jun's zuster en tevens zijn slaaf. Zij moet Jun vaak thee brengen en zijn pakketjes wegbrengen zodat hij niet hoeft te betalen voor zijn op Internet gekochte goederen. In het kleine beetje vrije tijd dat Nori heeft speelt ze graag lacrosse of aanbidt ze haar broertje Jun. Er wordt beweerd dat Nori Jun leuk vindt op een andere manier dan doorgaans onder familieleden het geval is.

ShinkuBewerken

Fout bij het aanmaken van de miniatuurafbeelding: Bestand is zoek
Gemiddelde scene waarin Shinku aan het voorspel doet nadat ze haar thee smerig vond.

Shinku is de eerste pop en (waarschijnlijk) de hoofdrolspeelster onder de 7 poppen. Zij is diegene die continu bij Jun om thee zeurt om het vervolgens af te kraken en hem te martelen in een zwart leren sm-pakje. Dit gebeurt in alle afleveringen behalve in aflevering 23, omdat ze daar eindelijk dood gaat. Helaas komt ze alsnog terug voor meer thee, dit tot grote spijt van de fans die een hekel hebben aan Shinku.

Shinku heeft naast Jun ook een groep andere Rozen Maidens tot haar slaaf gemaakt waaronder DESU, Boku, Chibi Chibi en Kanaria. Ook deze 4 poppen moeten steeds thee zetten waarna ze worden gemarteld omdat het voor geen meter smaakt.

SuiseisekiBewerken

Suiseiseki is een Rozen Maiden met een gieter in haar handen.haar "artifical spirit is suisdream sweet dream" Hiermee kan Suiseiseki zogenoemde "levensbomen" laten groeien. Om dit te kunnen moet ze echter wel iemands droom wereld in gaan om daar alle geheimpjes te weten te komen over hoe hun droomwereld eruit ziet.

Suiseiseki heeft een zwak voor het gebruik van het woord DESU en chibi. Zo noemt ze Jun altijd "chibi human" (vertaald: mini mensje) en noemt ze Hina-Ichigo vaak "chibi" of "chibi-Ichigo".

BokuBewerken

Boku is de tweelingbroer van DESU. Zij kleedt zich graag als een jongen die zich voordoet als een meisje met als gevolg dat er vaak beweerd wordt dat alle 7 Rozen Maiden vrouwen zijn. Dit is dus niet waar. Ook is het niet waar dat Boku gewoon een meisje is, verkleed als jongen.

Chibi ChibiBewerken

Chibi Chibi is de laatste theeslaaf van Shinku. Ze heeft echter geen nut als Rozen Maiden. Zo verliest zij de Alice Game al voordat het begint omdat Shinku haar thee afgrijselijk vindt met als gevolg de dood van Chibi Chibi. Toch heeft Shinku spijt en geeft ze steeds kleine beetjes van haar energie (die ze van de thee en voornamelijk van Jun krijgt) als een soort drug aan Chibi Chibi zodat ze kan leren thee zetten.

KanariaBewerken

Kanaria is een vioolspelende gele vogel. Zij staat vooral bekend om haar rol in de Amerikaanse Sesamstraat als Pino. Kanaria heeft in Rozen Maiden echter een hele andere rol. Hier moet ze namelijk viool spelen om haar vijanden zich dood te laten vervelen.

SuigintouBewerken

 
Suigintou is love!

Suigintou is een onafgemaakte pop met als bijnaam "junk". Waarom iemand haar troep zou willen noemen is echter één groot raadsel aangezien ze bestaat uit pure liefde. Suigintou is een eenzame pop en vijand van Shinku. Vooral het feit dat ze Shinku's aartsvijand is is genoeg reden om van haar te houden.

Rol in de ATVBewerken

Suigintou heeft een belangrijke rol in de Anti-Thee Vereniging. Suigintou is namelijk fel tegen thee en theedrinkers en probeert zo veel mogelijk mensen koffie te laten drinken. Momenteel strijdt de ATV fel in Amerika met de keten Starbucks. Hier hebben zij naar verluid al 250.000.000 van de 300.000.000 Amerikanen bekeerd tot koffiedrinkers.

BarasuishouBewerken

Barasuishou is de 7de Rozen Maiden. Althans, dat beweert ze. Zij is namelijk veel te sterk om een Rozen Maiden te zijn en nadat zij iedereen heeft vermoord op brute wijze (helaas ook Suigintou) valt ze helemaal uit elkaar omdat ze niet echt is. Zij was namelijk gemaakt door de leerling van "Father" die wat jeugdproblemen had en daarom zijn leven maar moest wijden aan wie er beter was, meester of leerling?

KirakishouBewerken

Kirakishou is de echte 7de Rozen Maiden. Zij komt echter pas op het scherm in de laatste 15 seconden en ziet er vrij stoned uit. Verder is er niets over haar bekend.

Alice GameBewerken

De Alice Game is waar alle poppen voor leven. Alle poppen hebben een Roza Mystica, een geheim smaakorgaan om thee (of in Suigintou's geval koffie) te kunnen proeven dat hun tevens in staat stelt commentaar te leveren op de thee, te praten over thee, lopen naar de thee, thee op te pakken en thee te drinken (behalve Suigintou die dit alles ook kan, maar dan met koffie). Zonder de Roza Mystica zullen de Rozen Maiden gewoon veranderen in de zoveelste barbiepop zonder mogelijkheid om thee te drinken. Uiteindelijk is het de bedoeling om alle Roza Mystica in handen te hebben zodat de pop in kwestie kan veranderen in Alice. Een echte levende theedrinkende vrouw die dan mag trouwen met Father in een select aantal landen waar incest is toegestaan. De eerste Alice Game werd gehouden met 6 echte en 1 neppe Rozen Maiden. Uiteindelijk was het allemaal voor niets omdat er eentje net bleek te zijn waardoor Vadertje Tijd een reset maakte zodat iedereen verder kon gaan met thee drinken.

Verloop van de Alice GameBewerken

Deelnemer 1 Deelnemer 2 Winnaar Opmerkingen
Shinku Chibi Chibi Shinku Shinku hield dit gevecht al voordat de Alice Game begon en moest als straf koffie drinken.
Suigintou Boku Suigintou Boku had die dag geen druppel thee gedronken.
Barasuishou DESU en Kanaria Barasuishou DESU ging er als eerste aan toen zij zichzelf opofferde op Kanaria rustig haar thee te laten drinken. Helaas lette Kanaria niet op waarna Barasuishou haar in een klap vermoordde en de thee opdronk.
Suigintou Shinku Shinku WAAROM?!
Barasuishou Shinku Barasuishou Barasuishou vond het oneerlijk dat Shinku Suigintou vermoordde. Hierom vuurde Barasuishou een ijspegel recht door Shinku's hart voor de ogen van Jun.

Barasuishou was de uiteindelijke winnaar. Helaas vonden fans het niet kunnen dat Suigintou dood was waarna duizenden fans de animestudio binnenvielen en een eind eisten met een levende Suigintou. Hierdoor kwam er nog een laatste gevecht...

Deelnemer 1 Deelnemer 2 Winnaar Opmerkingen
Barasuishou De grote fanbase De grote fanbase Barasuishou bleek uiteindelijk geen echte Rozen Maiden te zijn waarna ze uit elkaar viel en Vadertje Tijd een reset maakte die iedereen terug bracht behalve Chibi Chibi en Boku

Zie ookBewerken