De Sahara gezien vanuit de ruimte.

De Sahara is de grootste verzameling zand ter wereld. Deze wordt beheerd door een Amerikaanse overheidsinstantie die zichzelf de FBI noemt en zich voornamelijk bezighoudt met het dumpen van 'werkongevallen'.

De GolfoorlogBewerken

 
Een veteraan van de Golfoorlog.

Deze gebeurtenissen speelden zich af in het jaar 1991, een zeer interessant jaar tevens.

Voordat de Sahara Amerikaans grondgebied was behoorde het tot Koeweit. De Irakezen echter, die jaloers waren op de Koeweitiers, namen het gebied over met behulp van, hoogtechnologische wapens zoals de stok, de steen en het toetsenbord (dit kwam zeer hard aan). Het gebied was in een wip Irakees grondgebied. De mensen met hoge hoed die logeerden in het Witte Huis werden nog jaloerser. Zeker toen ze ontdekten dat de Sahara rijk was aan zand, een zeer zeldzame grondstof die de Amerikanen gebruikten om hun auto's te laten rijden.

Met een slimme list zorgden de Amerikanen ervoor dat de Irakezen heel de Verenigde Naties op hun dak krijgen. Ze vormden een heilige alliantie en met operatie Desert Storm elimineerden ze iedere Irakees in de Sahara. 325 dappere Amerikanen kwamen om. Maar gelukkig voor hun families kregen ze een leven lang gratis zand.

NasleepBewerken

In een interview met The New York Times zei George Bush Senior (hij was al een senior) het volgende.

Ik hoop dat iedere Irakees die nog een voet zet op Amerikaans grondgebied, zal branden in de hel en dat heel hun familie zal verkracht worden door onze eigen soldaten. Wij Amerikanen zullen direct starten met de ontginning van het zand. Oeps!

Hiermee had Bush natuurlijk heel zijn bedoeling verklapt aan de buitenwereld. Maar ja, wat geeft het?

ZandontginningBewerken

 
OlieZandpomp

Het zou natuurlijk dom zijn om de waardevolle grondstof zand zomaar te laten bakken in de zon. Amerika startte meteen na de Golfoorlog met de ontginning, export, zichzelf insmeren, import van zand. Het zand wordt massaal geconsumeerd. Echte Amerikanen houden van zand, het zit in alle echte Amerikaanse producten zoals muffins, oorlog, pizza en McDonalds. De arbeiders in de Sahara zijn allemaal kleine restjes van de voornamelijke lokale bevolking. Zij werken in slavernij.

In deze tabel zie je hoeveel tonnen zand de Verenigde Statenaars hebben ontgint.

Jaar Aantal tonnen zand.
1992-1995 3
1996-1999 11
2000-2003 5045
2004-2007 11546
2008-30 V.c. 3.64478954254

Lokale bevolkingBewerken

 
Typische inwoner van de Sahara, of Saharraäan.

Ondanks de uitroeiing van de Irakezen zijn er in het gebied nog veel Moslims met baard te vinden en natuurlijk is de mooie woestijn (oei had ik nog niet gezegd dat de Sahara een woestijn was?) geaccentueerd met hier en daar een groene cactus.

OnafhankelijkheidsstrijdBewerken

In de Sahara strijden de Moslims voor de onafhankelijkheid onder leiding van vakbond Hamas. Dit verzet dat ze bieden is uiteraard gewapend, want wie kon het anders iets schelen? Hun eisen zijn dat ze onafhankelijk worden, niet in slavernij moeten werken, dat geen enkele Jood voet zet in de Sahara en dat ze 3000kg schepijs krijgen.

Vijftig Tinten

Blauw - Bruin - Geel - Grijs - Groen - Paars - Rood - Wit - Zwart