San Marino

San Marino is een op zich erg klein landje dat maar een buurland heeft: Italië. San Marino komt ook voor in de game Grand Theft Auto San Marino dat echter niet zo succesvol werd als het land plus de geschiedenis en wat het allemaal zelf te bieden heeft. Het enige succesvolle dat San Marino heeft is de kerncentrale die te zien is in de vlag.

San Marino
Vlag
Vlag
Basisgegevens
Talen San Marinees
Regeringsvorm San Marinees communisme
Religie Pausisme
Inwoners Niet veel
Staatshoofd Gianluigi Pablo "Jack" Degli Pavarotti-Guiatano
Overige
Volkslied San, Saahahahahan, San, Ja Ja San-San-San Marinooooooo
Munteenheid Gulden
Traditioneel eten Pasta met knoerteharde koekjes
Portaal  Portaalicoon Land

De ontdekking van San MarinoBewerken

In Italië heeft men de Italiaanse Alpen. De Alpen heeft bergen. De bergen hebben sneeuw. Ook als het zomer is. Maar in San Marino niet! Dat ligt ergens over de rand van de Alpen naar Italië. Daar is het zomers warm en dat was natuurlijk een geweldige vakantiebestemming. Hoewel in 301 San Marino pas gevonden is door heilige Marinus, wil dat niet zeggen dat het toen al van de Romeinen was. Het doelde eigenlijk voor zwervers en andere Italianen die gewoon nergens heen konden. San Marino lag toen aan de kust. Rustig en vredig, nooit oorlog, soms een gevecht om brood of dergelijke en altijd die bergen op de achtergrond. Daar kwam verandering in. In 1813 gingen de Italianen het landje in het oosten aanvallen zodat San Marino uiteindelijk niet meer aan de kust lag. Daar hadden ze zwaar de pest in en gingen ze geheime torens maken die zogenaamd bestand moesten zijn tegen die aanvallen. Helaas bleef de helft van de torens overeind. De bovenkant bleef staan. Dat is nu een monument. Wat er met de onderkant is gebeurd weten we niet. Men denkt dat er een onzichtbare god voorbijkwam en de toren als legoblokjes uit elkaar haalde. Dit zou waarschijnlijk nooit gebeurd zijn volgens wijze wetenschappers, dus we denken dat het iets onzinnigs is. Toch is San Marino nu volledig omringt door Italië, wat men niet geloven kan, maar ze zijn niet de enige. Ook Vaticaanstad heeft hieraan te lijden. Alleen daar is het erger als bij San Marino want het Vaticaan is alleen voor de Paus met zijn slaven en volgelingen.

San Marino en de oorlogBewerken

San Marino was in 1940 nog van Italië en heeft toen vrolijk meegevochten met de Nazi's. Maar toen het Mofrikaanse rijk ten onder ging, was de reputatie van Italië volledig in de as gegooit. Maar die van San Marino bleef als enige overeind! Inmiddels was het onafhankelijk en hadden ze zelf meegeholpen met het platbranden van grenshuisjes die er stonden. Daar hebben ze een muur omheen gebouwd zodat er niemand meer doorheen kon. Men kon er alleen doorheen om door het deurtje te gaan of om over de muur te springen. Het muurtje had inderdaad een verbazingwekkende, adembenemende hoogte van een halve meter. Deze ging voor een gedeelte ook plat uit wraak van de Italianen omdat ze die huisjes hebben vernield. De San Marinese mensen hebben geklaagd bij de regering en de regering had niets meer aan het landje. Dus verkocht Italië San Marino voor 4840.68 Lire (€2,50) en San Marino was onafhankelijk.

TweestedenoorlogBewerken

De leugenaars aan de overkant hebben ook een uitgebreid overzicht over San Marino.

De Tweestedenoorlog is een legendarisch verhaal dat zich in maart 1966 tot eind maart 1966 afspeelde en zeker een keer verteld moet worden. Vooral omdat het iets is waardoor er een vijandschap kwam tussen de San Marino's en de Fiorentino's kwam. Nu echter, zijn ze weer vriendjes maar de vijandschap van toen zal men daar nooit vergeten!

Week 1Bewerken

Er was een kleine onenigheid bij de Steden der San Marinezen en hoofdzakelijk tussen San Marino (stad) en Fiorentino. Dit leidde tot een eerste vechtpartij in de rechtzaal, na deze schokkingwekkende gebeurtenis kwam dit allemaal in de krant en noemden elkander in San Marino een verrader en opschepper noem maar op. Nu werden er duidelijk grenzen gesteld tussen elke stad en steden pikten dorpen in waarmee ook weer gevechten kwamen. De bouwmarkten in San Marino, de IKEA en de 'Faccialo voi stessi', de bekende Doe het zelf zaak in San Marino. En deze kregen de opdracht om pijlen of kleinere wapens te maken om deze dorpen terug te winnen. De Fiorentino's deden hetzelfde en het eerste dorp, Faetano was al platgebombardeerd.

Week 2Bewerken

Nu is de oorlog verklaard aan de San Marino's en de Fiorentino's. Nu stonden er gebouwen van elkaar in brand, hekjes werden met de krik uit de grond gerukt en schoten elkaar de vijand overhoop. De vredelievende mensen gingen naar een verboren kamer en gingen praten over hoe ze het konden oplossen. Ze kwamen er niet uit. Maar plots kwam daar... een stem uit het antwoordapperaat. De stem zei: U heeft 0 nieuwe antwoorden. De vredelievenden werden hier zo kwaad om en sloegen het antwoordapperaat stuk. Nu was er niks meer mogelijk. Ze waren gedoemd om te vechten dachten de bazen en toch stopte het, 1 week later. De grens was getrokken en de strijd was nog niet over. De strijd was zelfs nu nog heviger , dat er zelfs gebieden ingenomen werden en ook weer kwijtraakte. Dit begon steeds meer op een Risk spel te lijken. Er was nu nog geen winnaar, geen verliezer, alleen maar een hoop ellende.

Week 3Bewerken

De oorlog was op zijn toppunt. Er was een nieuw antwoordapperaat geleverd vanuit Engeland en deze bleef onbeantwoord. Het toppunt was echter dat de vierde toren van San Marino volledig verpulvert werd. Iedereen van San Marino en Fiorentino was geschokt. Er kwam een dag wapenstilstand omdat er een monument vernietigd was. Iedereen gaf elkaar de schuld om wie de dader is. Niemand weet het nog. De betovergrootzoon van die andere betovergrootzoon van die betovergrootovervader, of zoiets, Marinus XV ging naar het land van zijn betovergr... laat maar, om te kijken hoe het er nu is. Hij keek en zag alleen maar vechtende mensen. Hij wist nog niet wat er aan de hand was, maar hij had wel een gevoel dat hier iets niet in orde was. Maar hij wist niet wat. Ook de ongelovigen geloofden elkaar niet meer. Dit was het dieptepunt van het land dat ooit zo vredig begon en nu leek te eindigen op een hel! Toch werd het iets minder met het geweld. Er werden geen bommen gebruikt en andere wapens. Nu werd er nog een keer gekeken of er vrede gesloten kon worden tussen de vijandige steden. Dit lukte en San Marino en Fiorentino werden eindelijk wijs door te stoppen met de ruzies. Dit was werkelijk 3 weken lang waardeloze acties en zooi dat er eigenlijk gewoon niet thuis hoort.

San Marino en het spelBewerken

San Marino had voor zichzelf een spel gemaakt van een versie van een ander spel dat de zelfde titel had, maar andere stad. Dat spel was Grand Theft Auto San Marino. Het spel speelt zich af in het land zelf en het is volledig gebaseerd op de oorlog die in 1966 plaatsvond. Dit spel was echter niet zo succesvol dan het andere spel zelf, dat Grand Theft Auto San Andreas heet. Ook ongeveer dezelfde categorie onder de games maar het was eigenlijk een grote grap om deze game te maken. Omdat zij Italiaans spreken, hoeft dat niet te zijn dat ze het ook in het Engels te maken. Dit spel op zich was veel beter volgens de kenners dan dat de Italianen en de San Marinezen vonden. De Amerikanen probeerden het spel te vertalen in het Engels. Dit lukte niet, omdat het Italianen zijn. En zij hebben de trots op zichzelf (hoewel het nu iets anders is).

San Marino op de kaartBewerken

San Marino is bijna niet te vinden op een standaard wereldkaart, maar als je zoekt in de buurt bij Italië, dan vind je vast wel iets dat erop lijkt. Klein landje, stelt niet echt veel voor, nog niet eens zo groot als Rusland, en gewoon nutteloos als je bijvoorbeeld naar Australië zoekt. Als je een kaart van Europa erbij pakt, zie je wel Italië liggen, maar heel misschien alleen maar lettertjes die beweren dat San Marino daar ligt. Dit is wel zo, maar je zoekt het land zelf. Ga dan naar de kaart van de Verenigde Staten. Zoek Californië in, zoom in, ga naar Los Angeles nog verder in zoomen en dan bij de rand zie je San Marino liggen. Maar dat zoek je niet! Je zoekt naar San Marino! Dus kijk je nog eens de hele atlas door tot je een ons weegt. Uiteindelijk als je de atlas eindelijk uit hebt, ga je naar het Middenlands zeegebied, kijk naar de aparte kaart van Italië, en je ziet het kleine landje liggen dat trots de naam San Marino draagt. Nou, zo moeilijk was dat toch niet? Maar als je het NOG niet gevonden hebt, dan moet je gewoon niet naar Wikipedia gaan en niet opzoeken waar San Marino ligt, maar gewoon doorzoeken. Ooit als je honderd bent (of ouder) zal je het vinden in de weet ik veel hoeveelste editie van de Grote Bosatlas.

Pas als je het eindelijk gevonden hebt zie je twee bergen er bovenuit komen - dit zijn geen bergen, maar dit zijn de twee koeltorens van de kerncentrale waar San Marino zijn energie vandaan tovert, in een deal met Iran.

De inwonersBewerken

De inwoners in San Marino zijn eigenlijk San Marinees. Oorspronkelijk zijn ze vanuit verre wortels onder de grond van de stamboom van iedereen, Italiaan. Het land was ook eigenlijk toen Jezus geboren werd van Italië. Maar dat wist je al, dat had je namelijk al in het begin gelezen. Iedereen staat onder de code RSM geschreven, dat voor Republiek San Marino staat. Waar dat rare Republiek vandaan komt weet ik niet, maar de kritische geografieman zal dat er wel zeker bijgezet hebben. Maarja, wij zijn de wikipedia niet, dus we laten het gewoon staan. Zo simpel is het. Maar dit stuk tekst gaat niet over de bewoners. Het gaat over iets anders dat wel een kleine aanleiding heeft. Maar goed, de San Marinese mensen zijn over het algemeen gastvrij en milieuvriendelijk, maar als die herrie van die raceauto's voorbijkomt die in heel San Marino te horen is, die me toch een partij benzine slurpen en uitlaatgassen vrij laten komen, wordt er alweer opnieuw getelt tot wanneer 'de ellende' komt. Sommigen vinden dit geweldig en gaan er naar kijken, maar toch zijn de meeste bewoners op zich rustig over al het motorgeluid. De gemiddelde San Marinees is een paprika eter. De paprika's worden daar ook verbouwd tot appelen en worden daar ook met zorg voorbereid met een speech, en dan worden ze opgegeten.

Het kasteel op de heuvelBewerken

Het grote kasteel op de heuvel staat vol met trappen en trapleuningen, gammele muren en afbrekende paden. Dit kasteel op de heuvel werd gebouwd in de tijd dat door de heilige Marinus gebouwd werd in 302. Dit kasteel op de heuvel moest bescherming bieden tegen de Chinezen die ooit op 'de grote dag' zouden komen. Het volk vreest er nog steeds voor, dat de Chinezen het land zullen overnemen en te McDonaldsiseren. Dan zullen de San Marinezen het kasteel op de heuvel ingaan na een zeer zware klim met de kabellift of met de benenwagen en de geheime bom die onder de grond ligt tot ontploffing te laten brengen. Niemand weet waar hij ligt, maar alleen de wijze mannen en vrouw weten waar de knop zit. Deze zit verborgen in het kasteel op de heuvel. De kans is groot dat de bom ook werkelijk onder het kasteel op de heuvel ligt maar daar is het kasteel op de heuvel wel voor bestand. Denkt men tenminste.

De twee koeltorensBewerken

De twee koeltorens zijn overal terug te zien in San Marino, want de heilige San Marino van 2013 heeft deze torens zalig verklaard. Deze torens zijn het alles van het land en zonder de torens zou San Marino slechts een kale vallei zijn met zo nu en dan een boompje. De vlag heeft de koeltorens zelfs opgenomen in het ontwerp.

}


Dese articola is gescrefe door ene Italiano!

}