Schnappi

Schnappi, een poging doend om de Westerse Beschaving volledig te vernietigen.

Schnappi is een in de Tweede Wereldoorlog ontwikkeld Mofs geheim wapen. Het is ontworpen om de geallieerden zo op hun zenuwen te werken dat ze de oorlog maar gauw weer zouden opgeven. Gelukkig voor de geallieerden hadden zij ook een geheim wapen genaamd de atoombom, waar Schnappi toch niet tegenop kon.

Na de oorlogBewerken

Na de oorlog bleef het lange tijd rustig rond Schnappi, zo rustig dat eigenlijk iedereen hem vergat. Echter, Schnappi smeedde een plan om de wereld waarin hij zich niet meer thuis voelde te vernietigen. Zelf had hij een spaceshuttle overgekocht van de NASA om zo naar een andere planeet te kunnen vertrekken. In 2004 had hij een meesterlijk plan bedacht om de wereld te vernietigen: hij nam een single op met de volgende tekst:
Ich bin Schnappi, das kleine Krokodil.
Komm aus Bochum, das liegt direkt am Nil.
Zuerst lag ich in einem Ei,
dann schni, schna , snappte ich mich frei.

Schni Schna Schnappi, Schnappi Schnappi Schnapp, Schni Schna Schnappi, Schnappi Schnappi Schnapp

De werking van deze duivelse noten is niet duidelijk. Talloze discussies en oorlogen zijn gevochten op het internet, maar een unaniem antwoord is niet gevonden. Nog steeds zijn Elton John en Paulus de Boskabouter het niet eens en praten niet meer met elkaar. De dodelijkheid van het nummer zou onder andere zitten in:
A) het luisteren
B) de trillingen van de bas die gebouwen in zou laten storten
C) de plaat achterstevoren afspelen en acute zelfmoord plegen
D) het nummer meezingen, totdat de keel spontaan begint te bloeden

Suriname zag er geen gevaar in en verhief Schnappi tot volksheld. Helaas voor Schnappi bleek zijn plan niet te werken, waardoor hij nog meer wrok kreeg tegen de rest van de wereld. In Mofrika waren namelijk de smartlapartiesten aan de macht gekomen, waardoor het niveau van de muzikale smaak tot het minimum kelderde en het liedje zowaar geliefd werd. Enkele Mofrikanen stierven inderdaad aan een mysterieuze dood, maar daar kraaide geen haan naar. Schnappi's muziek werd immers populair en geliefd. Zo geliefd zelfs dat de Mofrikanen er maar direct hun volkslied van gemaakt hadden.

Schnappi ontstak in zijn kamer in een van zijn fameuze woedeaanvallen. Toch bleef hij en publiek grijnsde hij braaf zijn krokodillentanden bloot.

TegenwoordigBewerken

Tegenwoordig leeft Schnappi ergens teruggetrokken in Australië. Nadat hij uit woede zijn hele huis kort en klein heeft geslagen, ging hij een paar kilometer verder in een grot wonen. Dat had hij afgekeken van zijn grote voorbeeld Osama. Daar probeert hij een nieuw plan te verzinnen om de westerse beschaving (de oosterse ook als het even kan) te vernietigen, alleen heeft hij daar geen bereik met zijn mobieltje. In Mofrika kijkt men nu al uit naar zijn volgende poging.

Zie ookBewerken

  Mensen die je niet in een donker steegje wilt tegenkomen

A.A.P.J.E.S. · Algemene Internationale Vernietigings Dienst · Al Gore · Alfred Jodocus Kwak · Antic Cafe · Baks
Bassie en Adriaan · Beesie Wouterse· De Neus · Eddy Wally · Garfield · Hans Teeuwen · Jan van Speijk · Luis Figo · Marco Borsato
Marco van Basten · Mario · MI6 · Mohandas Gandhi · Nelson Mandela · NERF · Osama bin Laden · Pedobeer · Piet Piraat
Pikachu · Plafondkat · Saddam Hoessein · Samira · Schnappi · Sinterklaas · Spekkerd · Ultra Terror Oosterhout · Wally