Scroll Lock

Scrollock.jpg

De Scroll Lock is een letter van het alfabet en is een van de belangrijkste toetsen op het toetsenbord, al is er tot nu toe nog niemand in geslaagd om over dat belang meer details te weten te komen.

Dingen die je kunt doen met de Scroll Lock:

  • de manbeerbighondkat om hulp roepen.
  • erop drukken, just for fun (een aanrader op regenachtige zondagmiddagen).
  • het scroll lock lichtje aanzetten[Bron: Chaudfontaine of Bru?].
  • het aan je kat voeren. Hierdoor krijgt de kat 5% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid plastic binnen!
  • een scrollwieltje nadoen. Handig wanneer je een verouderde muis gebruikt.
  • Windows 2000 crashen.
  • de kleur van je eigen zwaartekrachtmanipulerend geweer veranderen.

Hoe kom je aan een berg Scroll Locks?Bewerken

Als je je eigen Scroll Lock verwijdert en je krijgt 5 vrienden zo ver om het zelfde te doen en je krijgt ze ook nog zo ver dat ze ze aan jou toe sturen en die krijgen ook weer 5 vrienden zo ver om de Scroll Locks toe te sturen, heb je binnen de kortste keren een enorme verzameling Scroll Locks. Zo hoef je hem nooit meer te vervangen!

Ik heb thuis ook een berg liggen, als ik foto kon maken dan zou ik hem laten zien. Maar mijne Kodak ligt begraven onder de Scroll Locks.
~ Urbanus van Anus over zijn collectie Scroll Locks.

De theorieën achter Scroll LockBewerken

Uit de vele theorieën achter de Scroll Lock in toetsvorm lichten wij hier de twee voornaamste, wat meteen een idee geeft van wat de overige waard zijn:

  • De conservatieve theorie: veel Scroll Lock experts denken dat de toets ooit wel degelijk een belangrijke functie heeft gehad. Vroeger had de Scroll Lock namelijk geen S, die is later foutief toegevoegd. Dit maakt de functie van de Scroll Lock meteen heel wat duidelijker. Er staat dan namelijk Krol Lock, zij het enigszins Angelsaksisch gespeld. Met deze toets kun je dus de weerberichten van Erwin Krol blokkeren als je online het nieuws bekijkt. Handig!
  • De progressieve theorie: deze luidt dat het vroeger helemaal niet aanwezig was op toetsenborden en dat het werk is van uit rollenspellen ontsnapte slangen en trollen. Deze theorie doet in aannemelijkheid in niet onder voor de vorige, maar daarmee is dan ook alles gezegd.

Uit de nog veel talrijker theorieën achter "Scrollock!" als bezweringsformule lichten wij er hier maar één: het zou volgens spellenexperts de geknipte formule zijn om eender welke tegenstander uit te schakelen, mits ze luid genoeg, op de juiste toonhoogte en met de geschikte stemmodulatie te lanceren. O ja, en de microfoon moet open staan.

Weerstand tegen Scroll LockBewerken

De onduidelijke morele en sociale situatie van de Scroll Lock[1] ontaardt steeds vaker in steeds heftiger opstootjes. Bij de laatste Scroll-Lockrellen in Neder-Over-Heembeek waren zeventien gewonden te betreuren, waarvan er eenentwintig naar het plaatselijke brandwondencentrum moesten afevoerd worden, omdat vier bejaarden, die nog nooit een computer van dichtbij hadden gezien, in vuur en vlam raakten door de opstootjes, en dat bijzonder aanstekelijk deden. Van oude schuren die in brand vliegen kan men in gindse gemeente meespreken. Diezelfde situatie versterkt het mythische karakter van de Scroll Lock, die binnenkort "Any Key" en Jomanda dreigt in de schaduw te zetten. Indien binnen afzienbare tijd de Westerse wereld niet verscheurd wordt door de sluierkwestie, dan zal de Scroll-Lockkwestie wel korte metten maken met onze beschaving, tenzij de redder des volks nu opstaat. Neenee, niet straks, niet morgen, niet volgende week: NU.

NotenbalkBewerken

  1. De fysieke situatie is doorgaans vrij duidelijk, zeker wanneer het over de toets gaat.