Zijn cellen Seychellen

De Seychellen (soms verward met "Zijn cellen"), ook wel Hof van Eden genoemd , zijn een land en archipel in Afrika ten noorden van Madagaskar in de Oceaan der Indianen, ongeveer 1600 km ten oosten van het Afrikaanse continent.

Zijn cellen Seychellen
Vlag
Vlag
Basisgegevens
Talen Engels
Hoofdstad Victoria
Religie Da's de vraag
Inwoners Ongeveer 500.000.000
Overige
Munteenheid Seashells (SYS)
Oppervlakte 200 km²
Aantal inwoners per vierkante kilometer 2.500.000
Portaal  Portaalicoon Land

De Seychellen bestaan uit een aantal eilanden
~ Kapitein Overduidelijk over Seychellen

Anse Source d'Argent op La Digue met granietformaties die op het strand lopen.

GeschiedenisBewerken

Austronesiërs afkomstig van Borneo hebben de Seychellen mogelijk tussen 200 en 300 na Christus bewoond voordat ze zich uiteindelijk vestigden op Madagaskar. Arabische handelaren kenden de eilanden, en gebruikten ze als uitvalsbasis voor hun plunderingstochten in de Oceaan der Indianen. Arabieren stalen vaak de noten van de zeekokospalmzeeboom die alleen op de Seychellen te vinden zijn.

De Seychellen werden in 1501 herondekt door Christoffel Columbus toen hij op zijn terugreis was van zijn Amerikaanse Avontuur. Tussen 1734 en 1756 waren de Fransozen de baas en vielen ze onder Mauritius. In 1756 vermoorden de Engelse de Franse gouverneur en werden zij de baas in de Seychellen. In 1814 werd het officieel een Britse kroningskolonie, wat betekent dat de koning er werd gekroond. Na 1830 kwamen er veel vrijgelaten slaven op de Seychellen wonen, die zich vreselijk snel voortplantten. Hierdoor wonen er zoveel mensen op de Seychellen.

GeografieBewerken

De Seychellen bestaan uit meer dan 115 eilanden. Meer dan vier drie vierde daarvan is onbewoond. Van de 0,5 miljard inwoners woont zo'n 90% op het hoofdeiland Mahé, dat met 155 km² net zo groot is als Texel. De hoofdstad Victoria ligt ook op dit eiland. De Seychellen zijn met hun inwoneraantal het grootste land van Afrika, wat vreemd is aangezien het net zoveel oppervlakte heeft als Flevoland Texel en Ameland samen en het behoort tot de kleinste landen van de wereld.

Erg tekenend voor het land zijn de granietformaties, met name de Anse Source d'Argent op het eiland La Digue.

EconomieBewerken

De Seychellen leven voor een groot deel van het toerisme. Niet alleen vanwege de stranden met hun typische granietformaties maar ook door de unieke flora en fauna. Een lokaal gezegde stelt dat hier ooit het hof van Eden lag. In de Seychellen betaalt men met Schelpen, ook wel Seashells genoemd. Het land scoort het hoogst op de ontwikkelingsindex (HDI) van alle landen in Afrika maar heeft tegelijkertijd ook de grootste inkomensgelijkheid.

CultuurBewerken

De maatschappij is vooral feministisch. De meeste moeders zijn alleenstaand en maken in ook de dienst uit, in 1920 waren de Seychellen zelfs het eerste land met een vrouw als president.

KlimaatBewerken

De Seychellen kennen door het jaar heen een relatief koud klimaat. Doordat je altijd dicht bij zee zit is de boomgrens wel hoog. Op de hoofdeilanden variëren de temperaturen van 20 °C in juli en augustus tot 0 °C in maart en april. Er valt zo'n 30 milimeter regen per jaar.

De beste tijd om de Seychellen te bezoeken is van juni tot augustus. In die tijd is het lekker warm, terwijl in de andere maanden het over het algemeen vrij koud is.

Aan de schandpaal genageld! Vastgenagelde versie:
11 juli 2016
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.


 
Afrika

Algerije · Angola · Bassaland · Benin · Botswana · Burkina Faso · Burundi · Centraal-Afrikaanse Republiek · Comoren · Niet-meer-Belgische Republiek Congo · Niet-meer-Franse Republiek Congo
Carthago · Djibouti · Egypte · Equatoriaal Guinea · Eritrea · Ethiopië · Gabon · Gambia · Ghana · Guinee · Guinee-Bissau · Ivoorkust · Kaapverdië · Kameroen · Kenia · Lesotho · Gadaffië
Madagascar · Malawi · Mali · Marokko · Mauritanië · Mauritius · Mozambique · Namibië · Niger · Nigeria · Oeganda · Rwanda · São Tomé en Principe · Sauriër Jungle · Senegal · Seychellen
Sierra Leone · Somalië · Soedan (Noord · Zuid) · Swaziland · Tanzania · Tsjaad · Togo · Tuinesië · Vuvuzela · Westelijke Sahara · Zambia · Zimbabwe · Zuid-Afrika