Sinterklaas

Sinterklaas
Hoezo kindervriend?
De zogeheten Skaterpiet

Nee, natuurlijk pas je niet door die schoorsteen! Daar ben je veel te vadsig voor!
~ Sinterklaas tegen Vadsige Piet

Hij is te dik!
~ Kapitein Overduidelijk over de Vadsige Piet.

Pretbederver ende broodroover!
~ Kerstman en Sint-Maarten over Sinterklaas in een oude vete.

Maar zijn pepernoten zijn zo lekker. Ik kan er niks aan doen!
~ Vadsige Piet tegen zijn Psychiater over zijn misbruik door Sinterklaas

De Sint is een Heilige!
~ nogmaals Kapitein Overduidelijk over Sinterklaas.

Sinterklaas is een hoge piet.
~ Sint Nicolaas over de functie van Sinterklaas

Ten GeleideBewerken

Sinterklaas is volgens de overlevering een dakenloper die pakjes rondbrengen zou aan lieve,en minder lieve, doch niet-stoute kindertjes. Hierin wordt hij bijgestaan door een schare hulpen, knechten, demonen, slaven, blackfaces en medeplichtige schavuiten-verhaaltjesvertellers, ouders en speelgoedketens. De kinderen die het al te bont maken krijgen een verblijf in de zak, steenkool of de furie Gods over zich uitgeroepen voor de rest van het jaar. De overigen krijgen snoep- en speelgoed, lekkernijen en een zitje op de Sints "Heilige" Schoot. De Sint is, in tegenstelling tot menig gelover, een sint vanwege zijn vermeende heiligheid, niet vanwege zijn bisschoppelijke kleren en oudemannengeur.


Deze jaarlijkse, manische joelvertoning, vaak voorafgegaan door een blijde intrede per boot of per schimmel is losjes gebaseerd op het leven van de Heilige Nicolaas van Myra, die ergens in de vroege jaartjes leefde in het hedendaagse Turkije, een (Griekse) Turk dus en geen Spaanse Spanjaard. Deze elementen werden vermengd met plaatselijk bijgeloof en rituelen en daar had je dan het complot om de kindertjes binnen de lijntjes te laten kleuren. "Kinderen aller landen, verzet u!" voert menig ontgoochelde puber hier tegenin. Ouders daarentegen lijken veel meegaander in het complot en afgaande op de intredes lijken zij zich nog veel devoter voor Zijn (de Sints) voeten te storten dan hun goedgelovende hummeltjes dat doen. In hoeverre Sint Nicolaas zelf nog leeft of een opvolging heeft is voer voor debat.

Na de Geleiding de ontledingBewerken

Er bestaan omwille van die puberale ontgoocheling en kinderlijke bewierooking vele misverstanden over Sinterklaas, al dan niet in de persoon van Sint Nicolaas, zoals de aandacht voor zijn uitermate goed-, dan wel slechtheid in vele zaken:

 
de bijbehorende opsporingsposter naar levend model met onderschirft: Zet hem terug de boot op!

Sinterklaas is een vermeend


" (...) pedofiel, kindervriend, racist, ruiter,piraat,zeeschuimer, hovaardige en de schijnheilige oude man van Nederland (of ergens gelijkwaardig), die zich ook nog eens te pletter zuipt, slikt en spuit. Hij heeft sinds kort nog een 'paar' kinderen aangerand. Deze informatie is vrijgekomen na een lek van WikiLeaks. Sinterklaas wordt nu wereldwijd gezocht en aan alle nep-Sinterklazen wordt nu aangeraden om hun potlood maar thuis te houden want iedere Sinterklaas die de politie tegenhoudt is medeplichtig aan het aanranden en het seksualiseren van kinderen, wat niet zomaar kan worden toegelaten! Vorig jaar werden er zelfs dildo's, condooms, sexfilms en kledij cadeau gegeven aan kinderen! En vergeet dit jaar niet dat er vibrerende ringen werden gegeven in plaats van pepernoten!"


Aldus luidt een pamflet van een schimmige organisatie met banden in het misdaad- en speelgoedmilieu. Het gaat nog verder:


"Dit is onacceptabel! Wij moeten opstaan voor onze rechten en Sinterklaas de wereld af bombarderen als het moet! Daarom zijn er ook van die sinterklaas liedjes zoals: Sinterklaas is jarig steek hem in de fik etc. Steun ons om Stinkerklaas de wereld af te krijgen! Steun het sinterklaasfonds om deze gênante vertoning van de wereld te ruïneren! Doneer geld of stuur van die vervelende liedjes over Sinterklaas naar rekeningnummer: 8669353 of naar postbus 5544 in Hilversum"

 
gevolgen van een overdaad aan Sinterklaas volgens het vernoemde pamflet

Kritikasters alom, dus. En niet van de minste zo te lezen. Waarom ruiter zijn nu een slechte eigenschap is, weet men niet, maar het schept een beeld.

De algehele domheid, stunteligheid en al dan niet koldereske verschijning van de slaafse entourage van de Sint, de kinderstelende snoepjesrooiers met roetig gelaat in een Moors Pagekostuum, zijn voor velen een doorn in het oog en doen de muze en voorbeeldfunctie teniet die hen zou moeten leren over goed en kwaad in deze wereld. "Zwarte Piet is geen Zwarte, hij is een demonische shelm die ons zwart maakt", luidt de kritiek. Geen wonder dat Sinterklaas eventjes naar de bak Trappistflessen grijpt en ze elke ochtend op een nuchtere maag leegdrinkt alvorens de krant nog te lezen, om dan nog te zwijgen over zijn Whiskeyuurtje juist voor het slapen gaan. Naar verluidt kan je hem tot diep in de nacht horen lallen en huilen tot hij in slaap is gewiegd door de Hoofdkussenpiet (HP), Wiegeliedpiet (WP), Liegende Piet (LP) en Peter Piet (PP) alias Nicolaas Flamel.


Andere organisaties wijzen op het heilige karakter van deze -al dan niet verzonnen- goedheilige man/schim van Spanje,Turkije en onder meer begraven in Bari, Italië, vroeger Spanje. Galspuierijen omtrent zijn persoon of entourage zijn er al sinds de moderne tijd, al zeker van bij de eerste ontdekking van Jantje Appelga uit Hattum die in 1645 ontdekte dat Ome Piet de Sint speelde en Ome Henk de "noghal kleijn gheschaepen ende laghwekkende" Schimmel Witje. Daarnaast dreigden de vroegere companen van de Sint, een "Kerstman" en een "Heilige" Maarten ook al sinds 1363 met een eigen beweging rond hun persoon en begonnen uiteindelijk een lastercampagne eigen compagnie "Ter Bevreediginghe Van het Middenvolk", die zich afscheurde van de Eerste Karlieten in 1769 onder leiding van Petrus Swarte Pietersz van Gein, de Waarachtige Piet (dWP).


a²+ b²=sinterklaas², met b= 1 p per noot a, is de wiskundige vergelijking verstopt in de genetische code van Sinterklaas die verdacht veel op de stelling van Piet Apen Gras lijkt. Die is al reeds onderzocht en het lijkt er op dat het van pure, smeltende haat (chocolade) is gemaakt en pure broosheid (speculaas) dat met een speciaal drankje (sinaasappelsap) moet veranderen in een atoombom om Japan en China kapot naar de verdoemenis vol bloemen en kruidnagel te schieten! Aldus de Gereformeerde Vereniging Waarheidslievenden ter Verpietering van Schijnheilige Sinten.

 
Je moet tegenwoordig nogal opletten voor van die valse "Kindervrienden"...

HerkomstBewerken

Sinterklaas vindt zijn herkomst, volgens een dronken tandembestuurder, uit een keurige en vooraanstaande pedofielenfamilie van rond de jaren 1300. Ze waren het, volgens deze onberispelijke bron, zat elkaars kinderen te misbruiken en dus bedachten ze een Sint met vele pieten (later echte personages gebleken). De overige leden van zijn familie wilden niet opvallen en verfden zichzelf bruin en zwart en werden gedragsgestoorde schoorsteenvegers of schimmelwitte hobbelpaarden. Anderen houden zijn herkomst als onbepaald of zelfs ongewild verzonnen. Sinterklaas zou in de nacht van x op x+1 ergensvanjanuaritotdecember wanneer dan ook geboren zijn op de achterbank van een Zelfrijdende laat-Romeinse, vroeg-Byzantijnse autobus, waar hij zijn eerste wonder verrichte: het genezen van de bestuurder die vele jaren later pas het effect zou merken. Dergelijke verhalen over zijn afkomst zijn legio en moeilijk te achterhalen zonder teletijdsmachine.

Nicolaas FlamelBewerken

Sinterklaas wordt vaak verward met de alchemist Nicolaas Flamel, volgens Harry Potter de ware Sint Nicolaas. Nicolaas Flamel is een man die met gebruik van de Steen der Wijzen een oneindig lang leven beschoren is, en goud maakt van lood om zo geld te verdienen om de kindertjes in Nederland pakjes te schenken. Sinterklaas heeft (helaas) ook zo'n steen. Hij gebruikt hem echter verkeerd, en enkel voor het kwade. Nicolaas Flamel schijnt volgens inlichtingendiensten undercover te werken als Peter Pietersz Prietpraat Petroliet Piet, kortweg Peter Piet (PP of 5P).

VerradersBewerken

Nu blijkt dat volgens de overgelopen en ondergedoken Verhaaltjespiet (VP)- ook wel Duimzuigpiet (DP),dat deze zogenaamde "Sinterklaas" samenwerkt met de Duitse regering om onze aandacht van de Duitsers af te houden zodat ze in het geheim land in kunnen pikken zonder wij dat merken. Er blijkt nu al de helft van de vierkantswortel van 10,01 µm² Nederlandse uiterwaarden te zijn ontpolderd en reken maar dat het meer wordt! Nu is volgens dezelfde bron de tijd aangekomen om Amerika weer in te lichten over onze bevindingen waardoor zij de Duitsers zullen neerknallen worst aanpraten! Dezelfde Duitsers maken volgens hem ook gebruik van een magische kabouterklok met miniwijzetjes die hen 10 keer sneller maakt waardoor ze micrometer per micrometer elke Nederlandse koolplantage kunnen inpolderen met behulp van "Duitse technieken" en "Sinterwijsheden". Kort na dit gesprek werd Verhaaltjespiet weg gevoerd naar een instelling voor mythomanen en doemdenklustigen, waardoor zijn verklaring een extra bewezen werkelijkheid kreeg. De Sint zal zijn Broodjes Aap en andere smossen missen. Zijn plaats als raadgever van de Sint wordt nu ingevuld door Paranoiapiet (PP2). De "Sint" zelf leeft nu ondergedoken in het magisch beschermde Harzgebergte, ergens in Duitsland.

Terroristische bewegingBewerken

 
Kerstman over Al-Sinterkaeda
 
Madurodammer uitkijkend over de ravage na de aanslag door Bond Zonder Naam/LPDEBRKCE

Sinds de intocht van vorig jaar is bekend dat Sinterklaas een terroristische beweging genaamd Al-Sinterkaeda heeft opgericht. Deze beweging houdt zich bezig met aanslagen plegen op speelgoedwinkels en mandarijnenwinkels, om zo de concurrentie uit te schakelen. Speelgoedketen Interflut is hier al slachtoffer van geworden. Ook houdt de beweging zich bezig met het smokkelen van minderjarige tienermeisjes over de grens van Nederland, die vervolgens aan De Hoofdpiet (DHP), niet te verwarren met de Waarachtige Piet dWP worden uitgeleverd.


De Kerstman, die andere pretbederver, heeft al klacht ingediend tegen die louche praktijken en eist een schadevergoeding voor al de verloren gelopen werkuren, nadat Al-Sinterkaeda hem in elkaar heeft geslagen omdat hij die drugsdeal niet wou sluiten met de kleuterschool "Sinterklaas Kapoentje" net over de Zeeuwse grens in het Belgische Wachtebeke. De kleuters zijn daar nu zeer onhandelbaar geworden nu ze hun dagelijkse boterhammetje "stuff" niet meer krijgen en boycotten de Kerstman.


Een persbericht meld dat Vadertje Kerst zopas heeft besloten om samen te werken met Koning Winter en daarmee een guerillabeweging op te richten"ter bevrijding van het jonge volk uit de greep van Sinterklaas". De beweging heet "Het Lichtend Pad der Duistere Elfenkrachten ter Bevordering van een Rechtvaardig, Kindvriendelijk en Cocaïnesnuivend Europa"(LPDEBRKCE). Wegens de onuitspreekbaarheid van de naam, gewoon Bond Zonder Naam genoemd. Deze beweging heeft al wat successen op zijn naam, zoals onder andere de aanslag op Madurodam en denkt er over na een loopgravenoorlog te beginnen, maar voor de rest merkt de man in de straat nauwelijks iets van deze strijd tussen de twee grootste pakjesdiensten van Europa. Voortaan willen ook Kerstianen, zoals deze horde wordt genoemd, een hele periode voor Kerst aan hen voorbehouden.


Sint-Maarten, die laatste der Mohikanen, houdt zich voorlopig afzijdig in deze hele discussie en roemt zich op zijn schone blazoen. Koven, de Sint-Maartenspiet, kan niet anders dan zijn compagnon-de-route hierin bijtreden, aldus een Persbericht van de Verenigde Sint-Maartensvrienden. Om enige verwarring te vermijden komt deze Sint dan ook 25 dagen voor "Sinterdwaas", zoals hij en mede-Maartianen Sint-Nicolaas en Klasianen plegen te nenoemen.

Zie ookBewerken

  Criminelen met zwarte balkjes

A.A.P.J.E.S. · Algemene Internationale Vernietigings Dienst · Al Gore · Alfred Jodocus Kwak · Antic Cafe · Baks
Bassie en Adriaan · Beesie Wouterse· De Neus · Eddy Wally · Garfield · Hans Teeuwen · Jan van Speijk · Luis Figo · Marco Borsato
Marco van Basten · Mario · MI6 · Mohandas Gandhi · Nelson Mandela · NERF · Osama bin Laden · Pedobeer · Piet Piraat
Pikachu · Plafondkat · Saddam Hoessein · Samira · Schnappi · Sinterklaas · Spekkerd · Ultra Terror Oosterhout · Wally