Bouncywikilogo.gif
Voor de uilskuikens die de afgelopen eeuwen onder een rots hebben gelegen zonder krant of Twitter, heeft Wikipedia ook een artikel over: slak.

Ik hield 'm bijna bij!
~ Michael Schumacher over de slak

De slak is het doorgaans meest vereerde scheppingswonder van deze wereld. Met zijn lichte huis en huiveringwekkende snelheid dwingt het beestje groot respect af bij de mens. Vele ontwikkelingen in de technologie zijn ontstaan uit het bestuderen van de slak.

GeschiedenisBewerken

 
Oude Rotstekening

Rond 3856 dagen voor Christus, werd God eenzaam. Hij zat nu al 34 dagen op een lege planeet. Dus hij besloot de slak te maken. Hij en de slak hadden veel plezier samen.

Vandaar dat er vandaag de dag vele oude geschriften staan volgetekend met slakken. De mens stond voor een raadsel. Ongeveer 13 jaar geleden is ontdekt dat in vochtige gebieden de slak nog steeds voorkomt. Meestal na hevige regenval of zonneschijn. Dit is bij toeval ontdekt door bekend wetenschapper Isaac Newton. Op een regenachtige dag struikelde hij over een glibberig stukje in het gras. Na grondig onderzoek op de plaats delict bleek dat er levende slakken voorkwamen. Na 4 jaar onderzoek overleed hij ten gevolge van een tram over het hoofd.

AnatomieBewerken

Wie de slak ooit van dichtbij bestudeerd heeft, zal het met meneer Newton eens zijn dat het dier een fascinerende bouw heeft. Hier zullen kort de belangrijkste Ledematen en het nut besproken worden.

  • Het slakkenhuis. Het slakkenhuis is te vergelijken met een huis in Afrika. Het is klein en er is maar 1 kamer. Het is van lichtgewicht slakkenmateriaal gemaakt, wat de slak uitstekend geschikt maakt voor races in binnen- en buitenland.
  • De slijmerige onderkant. Het slijm dat de slak afscheidt zijn in feite remsporen. Bekende filosofen als Flubber Makasati en Natalee Hallo Oke (recentelijk vermist opgegeven) hebben jarenlang getwist over de vreemde sporen die een slak achterlaat. Bij toeval is de oorsprong achterhaald op een racecircuit.
  • De voelsprieten. Deze hebben geen enkel nut.

GedragBewerken

De slak heeft een ontzettend ingewikkeld gedragssysteem. Jarenlang onderzoek heeft uitgewezen dat het leven van een slak bestaat uit racen met medeslakgenoten, blaadjes eten, slijm achterlaten, racen met medeslakgenoten, je planten verwoesten, je kassenbedrijf failliet laten lopen en racen met medeslakgenoten.

Een uitzondering op de levensstijl van de slak vindt plaats in de aanwezigheid van bier. Stel: uw kostbare tuin wordt verwoest door racende slakken. Dan doet u er goed aan een bekertje bier in te graven, zodat er net een klein randje boven de aarde uitsteekt. De slakken zullen na een slopende dag hun eten laten liggen en bier gaan drinken. Gelukkig voor u zijn ze hierna zo tam dat ze zullen verdrinken in het godendrankje.

Grand Snail PrixBewerken

 
Dit is Jack de Slak.
(Spreek uit als "Dzjek de slek)
Hij stak de Oncyclopedia server voorbij op dinsdag 26 februari 2008
om 22:15. En om 22:16. En om 22:17. En om 22:18 (tweemaal). En om 22:19. Enzovoort...

Een van de bekendere dierensporten is Formule Snail. Dat is algemeen bekend. De internationale slakkenrace voor huisjesslakken, de Grand Snail Prix, is sinds 1948 het best verkochte evenement in de herfst. Hierbij strijden 325 slakken om de beker. Het toernooi bestaat uit 1 finale en 1 prijsuitreiking. Het tweedaags toernooi vindt elk jaar plaats op 1 en 25 Augustus. De 6-voudig winnaar en favoriet is dit jaar Jack de Slak.

Aan de schandpaal genageld! Vastgenagelde versie:
3 nov 2008
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.