Slipknot

Zet die klereherrie af!
~ Varg Vikernes over Slipknot

Slipknot is een band die poprock en ongelooflijk vervelend klinkende muziek maakt. Een band die vervelende muziek maakt dan Slipknot bestaat niet op deze wereld. Er wordt wel eens beweerd dat Slipknot bestaat uit negen Amerikanen verscholen achter maskers, dit is echter gelul. De leden van Slipknot zijn gewoon ruimtenazi's van planeet Niburu.

Er zijn veel theorieën over wat de naam Slipknot in godsnaam zet die hersencel dodendemiziwk af betekent. De meest aannemelijke theorie stelt dat het een alternatieve spelling voor blik snot is of dat het een verwijzing is naar de favoriete hobby van de band, namelijk scouting en het daarbij behorende knopen van touwen.

Gothic? Nee joh! Op Niburu is dat heel normaal.

Als eerste buitenaardse rockband die op avontuur ging op planeet aarde zorgde Slipknot voor een enorme cultuurschok, desondanks heeft de band door een hoop uitlegwerk en inspanning alsnog een vrij grote aardse fanbase weten te creeëren. En bovendien zou dit het liefst het water ingeflikkert worden.

MuziekBewerken

 
Een fragment uit een van de composities van Slipknot.

De muziek van Slipknot op zijn minst merkwaardig te noemen. De band bestaat uit negen muzikanten: een gitarist, een triangelaar, een DJ, een zanger (lees schreeuwlelijk), een drummer, een malloot die zijn kop tegen een vuilnisbak ramt, een contrabassist, een vage knul die boeren laat (er wordt wel eens beweerd, dat deze persoon Smokey heet), iemand die met scherpe nagels over een schoolbord krast en nog iemand die iets doet wat niemand begrijpt maar toch op de een of andere manier iets aan het geluid toevoegt. De muziek van Slipknot klinkt in eerste instantie als een hersenloze bak herrie en dat is het ook. Men moet echter niet vergeten dat dit het geval is omdat de bewoners van Niburu eenvoudigweg iets anders gewend zijn dan de mensen hier. Op Niburu wordt hun muziek zelfs als mooi en beschaafd gezien. Wat ook vaak verkeerd begrepen wordt aan de muziek van Slipknot zijn de songteksten. Slipknot zingt levensliederen, louter in ruimtenazitaal. Maar omdat de mensen tegenwoordig denken dat er in de muziek alleen maar in het Engels wordt gezongen denken zij, dat de zanger van Slipknot allemaal nare en groffe dingen roept zoals

  • 'Fuck Yourself sick and throw up your lungs up: this is a war' (vert: Neuk jezelf ziek en kots je longen uit: dit is een oorlog).

Dit is bezijden de waarheid: mensen verstaan het gewoon verkeerd. Het nummer "Sic" (wat in ruimtenazitaal iets als liefdesverdriet betekent), had makkelijk van Jan Smit kunnen zijn als de herrie op de achtergrond niet zo extreem was. Slipknot is een nazikoor, ook dit hebben de mensen verkeerd begrepen. Door een spraakverwarring denkt iedereen denkt dat de band onder het genre 'nazicore' valt. De Fransen hebben er echter een heel andere benaming voor, zij noemen het 'mallcore', afgeleid van het Franse woord mal (dat ziek betekent). Men vindt Slipknot namelijk ziek in Frankrijk.

Op 24 mei 2010 is een van de ruimtenazi's overleden aan overmatig pindakaasgebruik. De band gaat nog gewoon door maar is naast hun muzikale werkzaamheden een campagne tegen pindakaas begonnen.

FansBewerken

 
Echte maden gaan door het vuur voor hun favoriete band

Ondanks al deze misverstanden en vooroordelen heeft de band op aarde veel fans weten te verzamelen. Allemaal metalheads denku u? Nou, dan zit u er naast. Zelfs metalheads vinden dit soort muziek overdreven rotherrie. Het merendeel van de Slipknotfans zijn pubers van een jaar of 10-15 die wanhopig een muzieksmaak proberen te vormen. Waarom juist die groep mensen? De verklaring is dat ze in hun hele leven niets anders hebben gehoord dan die goedkope rotmuziek die men altijd op de radio hoort. Hier krijgen zij genoeg van en dan willen zij iets nieuws proberen. Al gauw horen zij van Slipknot. Wanneer de pubers voor het eerst een videoclip van de band zien, zijn zij meteen verkocht. De pubers vinden de negen avontuurlijke ruimtenazi's er namelijk vet stoer uitzien. De pubers realiseren zich niet hoe bizar de muziek eigenlijk is. De ouders van deze pubers vinden het natuurlijk vreselijk dat hun kinderen naar Slipknot luisteren, maar realiseren zich gelukkig wel dat het nog altijd beter is dan wanneer hun kinderen van zouden zijn geweest van Tokio Hotel, dus protesteren zij niet. Fans van Slipknot (die zichzelf trouwens maden noemen) voelen een onweerstaanbare drang om zoveel mogelijk op hun idolen te lijken. Dit doen zij door zichzelf in maskers te hijsen en zichzelf te verminken. De ouders van deze maden keuren dit soort gedrag natuurlijk af, maar wederom is het nog altijd veel beter dan Tokio Hotel. Drummer en bandleider Joey Jordison (een artiestennaam, zijn echte naam is veel te ingewikkeld) zei in een interview het volgende over maden:

Het is jammer dat ze hun eigen gezicht verbranden om op ons te lijken, ik denk dat die kids zich niet realiseren dat we zo geboren zijn. Aan de andere kant is het natuurlijk prachtig dat we zo gewaardeerd worden, nooit tevoren is wie dan ook van Niburu hier zo populair geweest als wij.
~ Joey Jordison

U vraagt zich nu misschien af waarom de fans van Slipknot zich ondanks de afkeurende woorden van de bandleden blijven verminken. Het antwoord is eenvoudig: Jordison spreekt alleen maar ruimtenazitaal en dat verstaan de maden niet.

Maden hebben de gewoonte elkaar de hersens in te slaan tijdens concerten van Slipknot. Deze vorm van dansen wordt moshen genoemd. De bandleden vinden dit altijd een beetje luguber overkomen, dit kunt u hen niet kwalijk nemen, zij komen van een veel beschaafdere planeet dan wij. U moet nu alleen niet gaan denken dat moshen barbaars is of iets dergelijks. Als iemand tijdens een moshpartij op de grond valt wordt hij/zij namelijk vriendelijk om zeep geholpen en leeggezogen.

Zie ookBewerken

 
Slipknot's geweldige drummer Joey Jordison. Let vooral op het mooie drumstel.
Aan de schandpaal genageld! Vastgenagelde versie:
29 maart 2008
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.