Ook bij slippers passen sokken perfect!

Een sok is een kledingstuk dat meestal aan de voet gedragen wordt. Alhoewel dit op het eerste zicht niet zo lijkt, is de sok een bron van vele mysteries. Niet enkel is het compleet onduidelijk hoe je ooit iemand van de sokken kan rijden, er zijn ook complexe sok-theorieën die zelfs gewag maken van parallelle universa.

Jaarlijks worden er meerdere fondsen vrijgemaakt voor de studie van dit wonderbaarlijk kledingsstuk.

Een mysterieBewerken

Het is algemeen geweten dat het nut van de sok pas tot zijn recht komt als ze gebruikt wordt in een paar. Sokken worden dan ook typisch per paar verkocht, gedragen en gewassen. Pas na het wassen komt de gebruiker tot de vaststelling dat er op zijn minst één sok is verdwenen. Via zeer boeiend wetenschappelijk onderzoek heeft men kunnen vaststellen dat dit een universele wet[1] is.

Diezelfde wetenschap is er nog steeds niet uit over wat de verklaring kan zijn van dit mysterieus fenomeen. Er werd reeds geopperd dat het te maken zou hebben met antimaterie of sok-etende bacteriën, maar de theorie die sinds enkele jaren het meeste aanhang verwierf is de parallelle sokkenuniversumtheorie.

De vorm van de sok is blijkbaar niet toevallig gelijkend op deze van een zogenoemd worm hole. De theorie stelt dat elke sok de potentie in zich heeft eigenvoetig een worm hole te creëren. Indien deze verbinding toevallig gelegd wordt met een parallel universum waar een structureel tekort aan sokken heerst, dan neemt de kans toe dat de andere sok wordt opgezogen en verdwijnt uit onze realiteit. De stuwende kracht achter dit proces zou vergelijkbaar zijn met de kracht die osmose doet ontstaan.

Andere gebruikenBewerken

  • De Kerstman schijnt het worm hole-effect al jaren te gebruiken om rond Kerstmis pakjes tot bij de mensen te brengen.
  • Sokken worden vaak gebruikt als veilig vervangmiddel van de bankkluis, zeker sinds de bankencrisis.

Onrechtmatig gebruikBewerken

  • Het onrechtmatig gebruik van de sok wordt uitgebreid behandeld op de pagina van de Red Hot Chili Peppers.

Zie ookBewerken

ReferentiesBewerken

  1. Nu ja, universeel betekent hier: overal waar er sokken gedragen worden!