Hallooo, ik ben een sokpop...
~ Sokpop over zichzelf

Ein Volk! Ein Reich! Ein Sockenpuppe!
~ Adolf Hitler over Sokpoppen

Een Sokpop is een hoog ontwikkelde levensvorm die zich vaak, hongerig naar macht, innestelt in de creatievere kringen. De eerste verschijning van een sokpop dateert uit 1804, toen Napoleon Bonaparte keizer der fransen werd. Deze invloedrijke leider werd altijd en overal (vaak in het geheim) vergezeld door een mysterieuze sokpop die later zijn raadsman bleek te zijn.

Later, in 1933, was de wereld weer in de greep van een sokpop. Deze snoodaard had zich weten te hechten aan een wanhopige creatieveling die graag schilder wilde worden maar wegens gebrek aan talent op straat belandde. Langzaamaan werd de arme man weer op de been geholpen, en besteeg met de sokpop aan zijn zijde de ladder der macht. Uiteindelijk wist de sokpop de man, die overigens Adolf Hitler heette, in 1933 in de functie van rijkskanselier te hijsen.

Hitler en zijn sokpop‎

Bestaan ze?Bewerken

Deze gebeurtenissen hebben grote invloed gehad op de wereld, een bewijs dat het bestaan van sokpoppen absoluut niet in twijfel getrokken mag worden. Want ze zijn ondanks hun zachtaardige uiterlijk zeer intelligent en geslepen.

Er is tot op heden niet veel informatie over sokpoppen bekend, daarom loopt er nu een internationaal en strikt geheim onderzoek om meer te weten te komen over het bestaan van dit wezen. Volgens de huidige verwachtingen zullen in de toekomst meer gegevens over het ras der sokpoppen geopenbaard worden.

Sokpop Terror Corps (STC)Bewerken

Het Sokpop Terror Corps is een duistere groepering die bekend staat om zijn vernielingen en roofovervallen. Vaak wordt het vandalisme van het STC afgeschreven op voetbalhooligans, maar dit is omdat de politie niets tegen het STC kan beginnen. Er zijn enkele pogingen ondernomen om infiltranten informatie te laten zoeken. Op de een of andere manier werden deze altijd ontmaskerd en nadat er 3 agenten in sok vermoord en met hun armen afgehakt werden teruggevonden zijn de pogingen gestaakt. In 2003 is er wel een mijlpaal bereikt, toen 2 kopstukken van het STC werden opgepakt. Na 3 maanden van vreugde ging er een golf van paniek door het land toen bleek dat Sokpop Sam en Dicky the Slipper op mysterieuze wijze ontsnapt waren. Tot op heden heeft de politie dus niets kunnen beginnen tegen de misdaden van het STC, en proberen ze het zo veel mogelijk in de doofpot te stoppen.

 
De sokpop van Loch Ness.

Sokpoppen en SchotlandBewerken

Er doen ook al tientallen jaren verhalen de ronde over een mysterieuze kolonie sokpoppen die zich schuil zou houden in Schotland. Vele amateurs, toeristen, wetenschappers en zelfs hele wetenschappelijke teams hebben zich gericht op dit raadsel. Het begon in 564 toen priester Sint-Columba dacht een Sokpop waar te nemen in de rivier Ness, hierna is het vaker voorgekomen dat mensen dachten het wezen te ontwaren, vooral de laatste 50 jaar is er vaak melding gemaakt van een mysterieuze verschijning van de Sokpop. Er zijn door de jaren heen vele foto's en filmfragmenten verschenen waar een Sokpop op te zien zou zijn, deze zijn helaas erg onduidelijk en kunnen nog geen waterdicht bewijs geven. Sommige sensatiezoekers beweren dat het hier gaat om een monster, of een overlevende kolonie onderwaterdinosauriërs. Ze hebben dit dier zelfs de achterlijke naam "Nessie" gegeven...

Werkwijze van de sokpopBewerken

Er gaan vele geruchten dat sommige mensen die verdwijnen het slachtoffer zijn geworden van een geïnfiltreerde sokpop. (Een veelgebruikte tactiek onder de sokpoppen.) Opvallend is het feit dat de verdwijningen vaak sterk getrainde hardlopers en vrijgezelle mannen betreffen. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat de sokpoppen voornamelijk gedijen op bilspieren en armen, welke sterk ontwikkeld zijn bij deze twee groepen. Dit vermoeden wordt nog eens bevestigd door het feit dat er om de zoveel tijd iemand terug wordt gevonden (in iemands schoorsteen nota bene) waarvan een arm of de billen missen (al zijn er gevallen bekend dat de neusgaten ook weggegeten waren). Ook zouden sommige mensen eindigen als slaven van het ras der sokpoppen, dit omdat mensen goed te hersenspoelen zijn. De handelingen die deze slaven uitvoeren kunnen verschillende dingen zijn zoals het infiltreren in een organisatie, maar vaak worden ze ook gebruikt als werktuig om het menselijk ras naar hun wil te kneden, een voorbeeld hiervan is Stalin. Het is overigens niet ondenkbaar dat de slaven ook voor andere doeleinden worden gebruikt, een sokpop heeft ook zo zijn behoeften. Voor het recruteren van slaven kunnen ze elke menselijke soort wel gebruiken, omdat de sokpop qua denkvermogen en telekinetische krachten ver boven de mens staat. Echter is er nog nooit een emo door een sokpop aangevallen, omdat emo's het enige wezen zijn met zo'n beperkt vermogen tot communicatie, en ze daardoor ook niet bruikbaar zijn voor het ras der sokpoppen. Ook is het begrijpelijk dat sokpoppen liever niet op de armen van emo's zitten, omdat er dan vezels in de sneeën in hun arm kunnen blijven hangen.

Zie ookBewerken