Oeps! Bedoelde je soms Späm? Waarschijnlijk niet...
Spam01.gif
Spam10.gif

Spam is een gerecht, dat via internet veel wordt gepromoot.

Vaak in de vermomming van andere reclame, bijvoorbeeld voor appels.

Spam!

OntstaanBewerken

Spam is nog niet zo heel lang geleden ontstaan. Het werd uitgevonden, precies 15 seconden nadat het Internet in algemeen gebruik was genomen. Het is niet precies bekend wie het uitgevonden heeft, het lijkt volgens wetenschappers alsof heel veel verschillende mensen precies tegelijk op hetzelfde idee kwamen. Een bepaalde vorm van Spam werd al heel lang gegeten in een klein dorpje in de rimboe. Het is niet bekend hoe het gerecht van dat kleine dorpje over de wereld werd verspreid, men denkt aan een complot.

WerkingBewerken

Spam heeft een effectieve werking op de zenuwen. Het zorgt dat de gebruiker zin heeft om bepaalde dingen te kopen, dan wel geïrriteerd wordt en zijn computer kapotmaakt. De reclames waar spam in verborgen is, werken op een aparte manier. De nietsvermoedende lezer klikt op de reclame. Terwijl hij de reclame bekijkt, komen er stralen uit de computer, die de (mogelijk aanwezige) hersenen bewerken. De lezer krijgt dan ongelofelijke zin in Spam. Dit heeft de fabrikant van Spam goed afgesproken met de reclamemaker, want als de nietsvermoedende lezer eenmaal Spam heeft gegeten, is hij een stuk gevoeliger voor de aanwezige reclame.

 

VerbodBewerken

De regering heeft geprobeerd een verbod op Spam te leggen, maar dat is tot nog toe niet gelukt. (Critici zeggen dat dat komt omdat de parlementsleden zelf allemaal verslaafd zijn aan Spam. Hoewel het voor bepaalde beroepen verboden is Spam te nuttigen (o.a. brandweerman en leraar) stijgt de omzet van de Spamfabrikant ieder jaar nog met 12%.

KinderenBewerken

Het is niet verstandig Spam aan kinderen te geven. Ze raken sneller verslaafd dan volwassenen, en kunnen er domme dingen van doen (zoals al hun zakgeld opmaken aan onzinnige dingen). Men dient de gebruiksaanwijzing op de verpakking van Spam nog eens goed door te lezen.


De zeven zekerheden van het leven

Discussie · Dood · Oncyclopedia · Porno · School · Seks · Spam