Oncyclopedia:Algemeen voorbehoud: verschil tussen versies

k
woeps
(→‎Licenties en auteursrechten: aanvulling en aanpassing - nog review nodig)
k (woeps)
 
In Nederland<ref>Artikel 18b van de Auteurswet. [http://wetten.overheid.nl/BWBR0001886/geldigheidsdatum_27-06-2013 Zie: wetten.overheid.nl]</ref> en België<ref>Artikel 22, paragraaf 1, lid 6 én artikel 46, lid 5 van de Auteurswet.
[http://www.ejustice.just.fgov.be/cgi_loi/change_lg.pl?language=nl&la=N&cn=1994063035&table_name=wet Zie: just.fgov.be]</ref> staan er in de Auteurswetten artikelen die bepalen dat bestanden vrij gebruikt mogen worden als zij een parodie zijn, een karikatuur of een pastiche (mits in Nederland "als het maatschappelijk redelijkerwijs geoorloofd is" en in België "rekening houdend met de eerlijke gebruiken"<ref>Volledig houdt dit in de praktijk achtzeven punten in. Parodie is van toepassing als:
<ul><li>het zelf ook origineel werk is;</li>
<li>het een humoristisch of ironisch karakter heeft;</li>
 
'''BELANGRIJK:''' ONCYCLOPEDIA'''<u>.NL</u>''' IS '''<u>GÉÉN</u> EIGENDOM''' VAN ONCYCLOPEDIA EN VERWIJST DAAROM NIET NAAR DEZE SITE! WIJ ZIJN NIET VERANTWOORDELIJK VOOR DE INHOUD VAN DEZE WEBSITE EN DAARMEE ZIJN WIJ OOK NIET VERANTWOORDELIJK VOOR EVENTUELE SCHADE DIE OPGELOPEN WORDT DOOR HET BEZOEKEN ERVAN. WIJ RADEN HET BEZOEKEN ERVAN DESONDANKS AF GEZIEN DE COMMERCIËLE (MOGELIJK SPAMGEVOELIGE) INHOUD!
<center>''Versie 2.67''.<br/><small>Zie de geschiedenis voor oudere versies.</small></center>
<references/>
[[Categorie:Oncyclopedia]][[Categorie:Beleid]]
Controleur, Flapdrollen, rollback, beheerders
40.805

bewerkingen