Gebruiker:GeorgiusNL/Onkunde: verschil tussen versies

94 bytes toegevoegd ,  16 okt 2016 14:13
k
Kon het niet laten... :)
k (OK, mag niet, andermans gebruikersnaamruimte... maar dit heeft potentieel!)
k (Kon het niet laten... :))
 
==De kunde==
Onkundigen bestuderen alle zaken die, volgens de Nederlandse[[Nederlands]]e taal, het tegenovergestelde zijn van het origineel. Veelal worden die zaken gekenmerkt door begrippen met dehet prefix ''"on-"''.
 
==Geschiedenis==
Al op Mesopotamische kleitabletten uit de 10<sup>e</sup> eeuw voorvóór Christus zijn verslagen van onkundige studies te lezen, maar de wetenschap begon pas echt door te dringen vlak na de Renaissance in [[Italië]], [[Frankrijk]] en [[Duitsland|de Duitse landen]].
 
==Onkunde op universiteiten==
Slechts een handjevol universiteiten bieden de onkunde als vak aan, in [[Nederland|de Lage Landen]] kan men alleen in de Universiteit van Harderwijk en de Oncyclopedische Universiteit[[Oncycloversiteit]] terecht. Deze laatste is natuurlijkvanzelfsprekend veruitwereldleider de beste op dein geheledeze aardklootmaterie.
 
==Beroemde onkundigen==
*''Luigi Lavazza'', grondlegger van de moderne onkunde.
*[[Simon Stevin]], Vlaams wetenschapper. Hij verving de door de Romaanse talen gedomineerde wetenschappelijke termen voordoor Nederlandse, en waaronder dus ook de ''"onkunde"'' (voorheen bekend als ''"ignorantica"'').
*[[Leonardo da Vinci]], Italiaanse alleskunner die met zijn vlijmscherpe neus in alle toentertijd bekende wetenschappen sneed.
*''Johann von Dü'', Oostenrijks[[Oostenrijk]]s geleerde en pionier in de praktische onkunde.
*''Dexter diLabio'', Amerikaans[[Amerika]]ans wetenschapper en grondlegger van de microignorantica.
*[[Professor W. Druyff]], [[Vlaanderen|Vlaams]] ''homo universalis''<ref>Latijn voor ''"alleskunnende bruinwerker"''</ref>. Het spreekt voor zich dat hij eveneens de onkunde bestudeerde.
*[[Suske_en_Wiske#Professor_Barabas|Professor Barabas]], Vlaams uitvinder met een passie voor het onkundige.
 
Controleur, rollback
26.441

bewerkingen