Rijnsburg: verschil tussen versies

395 bytes toegevoegd ,  13 okt 2020 09:12
geen bewerkingssamenvatting
 
De hedendaagse cultuur wordt beheerst door het de uissisch-orthodoxe stroming. De hedendaagse uissisch-orthodoxe kerk schrijft voor dat de mensen die in de leeftijdscategorie 16 t/m 25 en 96 t/m 101 vallen verplicht een Vespa moeten bezitten het liefst zo luid mogelijk en rijkelijk versierd met talloze attributen om hierbij de eer te bewijzen aan de uissisch-orthodoxe kerk , De uissisch-orthodoxe kerk verplicht je ook om mee te moeten participeren aan de Rijnsburgse voetbal cultuur, Je moet elk half uur bidden in oostelijke richting naar de Vespa fabriek, daarbij achten ze dat je een voortwoedende wrok moet koesteren tegen Katwijk. Als je je niet aan deze regels houdt wordt je verbannen uit de gemeenschap en verstoten uit de familie waar je toe behoord en word je Vespa ingenomen door de plaatselijke wetshandhavers. Tevens is er een ondergrondse sub-cultuur die zich afzet tegen de uissisch-orthodoxe kerk dit gebeurt allemaal in groot geheim deze anti's sympathiseren met de bevolking van Katwijk. Aan het einde van de Uien oorlog hebben de anti's de Katwijkers geholpen door gevoelige info door te sluizen naar de hoofd Katwijker tevens lijder van het Katwijkse leger : Dirk van der Plas en hij heeft door middel van deze info de laatste dolkstoot kunnen uitdelen die Rijnsburg heeft doen vallen.
 
== BedevaardBedevaart ==
Elk jaar organiseert de uissisch-orthodoxe kerk een bedevaart naar de Vespa fabriek. De uissisch-orthodoxe gemeenschap beschouwd het als heilige grond. De bedevaart bestaat uit een tocht naar de Vespa fabriek die je af moet leggen op je Vespa eenmaal daar aangekomen moet je vijf rondjes om de fabriek heen rijden en als iedereen dat heeft gedaan maak je tocht terug naar huis op je Vespa.
 
== Taal ==
Rijnsburgers communiceren op een eigen unieke manier met elkaar. Een veelgebruikte groet is het welbekende Moah, wat afkomstig is van de goedemorgen-groet van Graaf Floris, die een jaar voor zijn overlijden te danken aan een beroerte waanzinnige onzin uitkraamde. Zo bedacht Graaf Floris ook de zin 'wat mot dat kostuh dan?', gebaseerd op de plaatselijke verkoop van Vespa-claxons.
 
== Bezienswaardigheden ==