Steve Jobs

Steve Jobs is de uitvinder van de appel, toch?
~ Kapitein Overduidelijk over Steve Jobs

Hij is SLECHT in alles!
~ Bill Gates over Steve Jobs.

Steve Jobs is de bekende oprichter van het bedrijf Apple.

JeugdBewerken

Steve Jobs is naar verluidt opgegroeid op een glasblazerij ergens in Limburg. Hierdoor heeft hij een grote hekel voor glas ontwikkeld. Vaak werd Steve dan ook opgepakt toen hij bij zijn buurman, Bill Gates, een grote steen door de ruit gooide. Toen Steve Jobs weer vrijkwam, 10 jaar en 0,3 maand later, schreef hij een boek met de naam "Waarom ik wel van appels houd, maar niet van Glas". Het werd een best-seller met 5.000 kopieën, maar het werd een flop toen Bill Gates ook een boek schreef met de naam "waarom ik wel van glas houd, maar niet van appels". Toen Steve dit zag ging hij direct naar de rechtbank om Bill Gates aan te klagen, waardoor de eerste vormen van rivaliteit op kwamen aan beide kanten.


CarrièreBewerken

Steve Jobs werd (naar een hevige ruzie met een nog onbekende buurman) naar een kamp gestuurd, het computerkamp. Steve Jobs vond het niet erg leuk, ondanks zijn voorliefde voor computers, omdat het in Duitsland lag, ergens tussen 1933 en 1945. Het ergste vond Steve dat er niet eens een computer was in de benauwde cel, waar hij de komende 6,5 jaar in zou doorbrengen. Toen de Wereldoorlog over was kon Steve niet meer naar huis, want die was er niet meer. Dus verhuisde hij naar Amerika, waar ook zijn vriend Bill Gates woonde. Hier ging hij naar een computerschool, want hij had genoeg van het computerkamp.

 
een van de mislukte pogingen om een appel te maken

Het bedrijfBewerken

Al snel nadat hij zijn school had afgemaakt, ging hij een bedrijf oprichten met de naam Peer. Zijn werknemers vonden deze naam niet heel grappig, mede omdat het niet in het Engels was. Toen één werknemer Steve voorstelde om een bekendere fruitsoort te kiezen, de appel. Aangezien de naam Appel niet goed werd uitgesproken door de Engelstaligen besloten ze de naam te veranderen naar Apple. Al snel werd het een hype, maar er was nog één probleem: niemand wist hoe een appel er precies uitzag, dus gebruikten ze maar alle kleuren zodat minstens één kleur goed was.

Zie ookBewerken