Struuk duken

Wie in een struuk duukt met een ander, is niet egoïstisch.
~ Kapitein Overduidelijk over struuk duken

Een goeie struuk duuk is nog een hele truuk
~ Oentum Geller over struuk duken

Struuk duken is een extreme sport. Deze extreme sport wordt uitgevoerd door onder andere idioten en andere dronkaards. De sport is onderdeel van de OnLympische Spelen.

GeschiedenisBewerken

Struuk duken is al een oud fenomeen, het stamt uit 362 v Chr. De sport is ontstaan na de uitvinding van drugs. De sport is uitgevonden door de voorvader van Marianne Weber. Deze inwoner van Wurstopolis, een stad in Mofrika, belandde tijdens een nachtelijke jachtpoging in een struuk. Na nader onderzoek bleek het dat de beste man onder invloed was van drugs. Ondanks de verwondingen had het toenmalige struuk duken een bevredigende werking.

De hype struuk duken breidde zich in 1582 uit naar Groningen, het buurland van Mofrika. De uitbreiding was een gevolg van de Nieuwe Verplichte Groningse Alcohol Consumptie Wet Deluxe. Door deze wet moesten de burgers verplicht bier gaan drinken.

Tegenwoordig is struuk duken wereldwijd verzeild geraakt. In sommige landen is struuk duken verboden door de regering. Moge zij branden in de hel.

In 1952 is struuk duken een officieel onderdeel geworden de de Onlympische Spelen.

Belangrijke dataBewerken

TriviaBewerken

BenodigdhedenBewerken

Voor een goede struuk duuk neme men:

  • Een struuk
  • Minstens één verdovend middel
  • Een struukduukbruuk
  • Vrienden

Reglement, tips en hintsBewerken

Om veilig en verantwoord te kunnen struuk duken is het belangrijk de volgende vuistregels in acht te nemen.

Zoek een geschikte struukBewerken

De dichtheid van de struuk moet groot genoeg zijn voor een zachte landing. De dichtheid kan berekend worden door middel van de stelling van Piet Apen Gras. Let op: geen doornstruken, geen struken met inwendige obstakels in de vorm van dikke takken of lege bierflesjes en geen bonsai-struuk. Het overslaan van deze regel kan leiden tot stuupduken.


Let op omstandersBewerken

Trotse struuk-eigenaren kunnen vervelend en vol onbegrip uit de hoek (of van achter de geraniums) komen na het zien van jouw goed geslaagde duuk. Zoek dus bij voorkeur een 'openbare' struuk. Kiest men er toch voor om een prive-struuk te beduken, pas dan op voor vervelende struukduuk-barbaren en het Vliegend Spaghettimonster.

Controleer de plaats van bestemmingBewerken

Veel voorkomende sfeerbedervers zijn emo's, boomstronken, hekjes, brandnetels of hondenpoep.

Goed oefenenBewerken

Oefen altijd één keer de aanloop naar de struuk, en houd hierbij de sprongtiming in de gaten. Vooral bij het duken met meerdere personen tegelijk is het belanrijk de timing, en de aanloop- en sprongrichting van iedere duker op elkaar af te stemmen.

Gebruik verdovende middelenBewerken

Struuk duken is pas toegestaan na het nuttigen van minstens één verdovend middel. Probeer, in welke geestelijke staat dan ook, deze struukduuk regels in acht te nemen. Neem de tijd om de duuk goed te overdenken, eventueel in overleg met mede-dukers.

Het niet in acht nemen van deze regels kan leiden tot ernstige verwondingen en geestelijk letsel.

TechniekenBewerken

Struuk duken kan op veel verschillende manieren uitgevoerd worden. Voorbeelden hiervan zijn: Solo duken, duo duken en synchroon duken. Het is belangrijk dat beginners beginnen met solo-duken.

Solo dukenBewerken

Solo duken is de eenvoudigste vorm van struuk duken. Het is een gevecht tussen jij en de struuk. Onderschat je tegenstander niet. Het is verstandig je vijand met je rug aan te vallen. Dit doe je om je jezelf te beschermen tegen onverwachte aanvallen van takken en dergelijke. Het is de truuk om zo diep mogelijk in de struuk binnen te dringen.

Duo dukenBewerken

Duo duken is veel gezelliger dan solo duken. Duo duken in veel verschillende standjes uitgevoerd worden. Je kunt er voor kiezen om naast elkaar, op elkaar, achter elkaar, onder elkaar, in elkaar of over elkaar in de struuk te belanden. Let er wel op dat de struuk breed genoeg is voor beide struuk dukers.

Synchroon dukenBewerken

Deze manier van struuk duken is alleen geschikt voor professionals en is dodelijk levensgevaarlijk. Bij synchroon duken is het belangrijk om tegelijk in het zelfde standje in de struuk te duken. Synchroon duken is het populairste onderdeel van de Onlympische Spelen.

Zie ookBewerken

Nutteloze verspillingen van energie en tijd

Atletiek · Badminton · Basketbal · Biatlon · Boksen · Bowlen · Bridge · Bukkake · Cricket · Curling · Dammen · Darts · Discussie · Fierljeppen · Formule 1
Golf · Heuvelspotten · Hockey · Hoken · Honkbal · IJshockey · In Die Kar · Jeu de boules · Judo · Karate · Karten · King of the Hill · Klootschieten
Koorddansen · Korfbal · Lopen · Mandjebal · Marathon · Midgetgolf · NASCAR · Niezen · Onderwaterdammen · Paalzitten · Pingpong · Rollatorwerpen
Rugby · Schaatsen · Schaken · Skiën · Snelwandelen · Snooker · Strijken · Struukduken · Tennis · Trefbal · Turnen · Veldrijden · Voetbal · Volleybal
Vrije val · Waterglijbaanbobslee · Waterpolo (met haaien) · Waterskiën · Wielrennen · Wikiworstelen · Winkelwagenracen · Worteltrekken · Zeilen · Zwemmen

Olympische Spelen (van Mongolië) · Paralympische Spelen · Winterspelen


Misschien vind je in een struuk wel de Verborgen schat. Anders misschien hier, of hier: Geheime schat.