Brudio Stussel


Studio Brussel.jpg

Exclusieve koeienvla voor Rock Werchter!
~ omg...

Studio Stad Die Een Defect Waterzuiveringsstation Heeft
~ boze Bart Somers, burgemeester van Mechelen

Studio Brussel is niet Studio Amsterdam.
~ Kapitein Overduidelijk

Studio Brussel (vaak afgekort tot Fristi) is een radiostation van de VRT en daarmee ook een blok aan het been van iedere Vlaming en Vlaams sprekende Brusselaar (of wat daarvan nog over is). De zender is één en al storend en brengt meer gehoorschade aan dan muzikaal genot. Deze zender wordt ingericht door de Vlaamse burgerlijke overheid en voornamelijk gefinancierd met belastinggeld, iets wat de Vlaming ongelooflijk stoort.

GeschiedenisBewerken

Precies wat geslaag op potten en pannen...
~ een muziekkenner over Studio Brussel

Studio Brussel startte op 1 april 1983 als regionale Brusselse zender van de toenmalige BRT. Iedereen dacht dat het werkelijk een aprilgrap was, maar al gauw bleek dat de zender op volle toeren aan het draaien was; er waren enkel uitzendingen tijdens de spitsuren. Het werd al een fiasco op het eerste zicht: de eerste twee presentatoren waren Paul De Wyngaert en Jan Hautekiet. Geleidelijk aan werden de uitzenduren uitgebreid en kon Studio Brussel zich als een storend element in heel Vlaanderen verspreid worden. De zender speelt veeleer alternatievere en zwaardere muziek die niet of weinig aan bod komen op de meer commerciële zenders, wat een goede zaak is. Vooral hun rock, maar ook metal, hiphop, house en techno schaden de hedendaagse muziekcultuur van de jongeren. Hij heeft het imago alternatieve muziek veel kansen te geven en niet aan populisme te doen. Het woord populisme spreekt echter voor zich: onbekend is onbemind.

Eind 2002 kreeg Studio Brussel een nieuwe look. Het logo met de "wilde" letters werd vervangen door een rode ellips met daarin de naam Brudio Stussel.

Op 24 april 2006 verliet Wim Oosterlinck Studio Brussel. Hij vond het wellicht welletjes en stapte op tijd over naar een andere radiozender, waar hij tenminste nog een leven had.

Sinds september 2008 verzorgt Tomas De Soete het ochtendblok, Peter Van de Veire verliet Studio Brussel en stapte ook over naar een andere radiozender waar hij tenminste een carrière kon opbouwen.

Volgens de jongste cijfers (Golf 18) van het CIM heeft Studio Brussel een marktaandeel van 8,60% en een gemiddeld dagbereik van 9,82%, wat dus dik gebuisd is.

EvenementenBewerken

  • Elk voorjaar organiseert Studio Brussel in de Vooruit (soort eettent) in Gent StuBru.Uit waar talrijke Vlaamse artiesten optreden zoals Geert Hoste en Raf Coppens.
  • Elke woensdag is er de hitlijst De Afrekening. Dan komt de Italiaanse maffia de zender betalen. Op het einde van het jaar is er de Eindafrekening, waarbij er sommige mensen voor de lol worden vermoord.
  • Eind 2005 eindigde de door Wim Oosterlinck opgestarte "kippensoepactie" in een steunactie voor de slachtoffers van de aardbeving in Kasjmir ("HOOP") met een sisser.
  • Gelijklopend met de actie Serious Request op de Nederlandse radiozender 3FM is Studio Brussel op 19 december 2006 gestart met de eerste Music For Life-actie, om de meer dan 30 miljoen landmijnen in de wereld te leggen. Dit alles bracht meer dan 2.419.416 euro op. Het daarop volgende jaar werd een gelijkaardige actie met politiemacht stilgezet.
  • Van 25 maart tot 1 april 2008 vierde Studio Brussel zijn 25ste verjaardag. Pas dan, toen men wat beter naar het logo keek, werd de fout Brudio Stussel ontdekt. Met het schaamrood op de wangen veranderde de Studio Brussel-crew de foute letters. Het ontwerpbedrijf in kwestie werd kort erna aangeklaagd, wat tot nu nog tot niets geresulteert heeft.

Zie ookBewerken

Externe linksBewerken

De leugenaars aan de overkant hebben ook een uitgebreid overzicht over Studio Brussel.
  ¡Zie hieronder de hevig concurrerende radiozenders!  
MNM ·Q-music ·Radio 1 ·Studio Brussel ·JOE fm
Klara ·3FM ·Radio 538 ·Veronica ·SlamFM