Taiwan is een eilandenstaat die zich bevindt tussen China en de Filipijnen. Oorspronkelijk werd het bevolkt door Aboriginals. Sinds de 17e eeuw is Taiwan lastig gevallen door kolonisten uit achtereenvolgens Nederland, China en Japan. Na de Tweede Wereldoorlog hadden de Japanners dringend behoefte aan geld voor de wederopbouw, daarom verkochten zij de kolonie Taiwan aan de ruimtenazi's. Hoewel Taiwan talloze overheidsgebouwen heeft waar men vooral op de vuist gaat, ligt de macht over de eilandenstaat in feite bij de ruimtenazi's. Deze ruimtenazi's gebruiken het land met een slordige twintig miljoen inwoners vooral ter observatie van de mensheid, toch een vreemde soort voor de bewoners van Niburu.

Republiek NIET China
Taiwan.png
Basisgegevens
Talen Mandarijn, Taiwanees, Japans, Abbotalen, een rare mengelmoes van al het voorgaande en Joost mag weten wat de bruine au pair spreekt
Hoofdstad Vernoemd naar een roman van Tao Lin
Regeringsvorm Opstotocratie
Religie Boeddhisme, Taoïsme
Overige
Motto Wij schijten tenminste niet op straat
Munteenheid Pseudodollar
Traditioneel eten Vliegen van de nachtmarkt
Portaal  Portaalicoon Land

De Chinese Communistische Partij bestrijdt te vuur en te zwaard de veronderstelling dat Taiwan iets anders is dan een Chinese provincie. Dit is vooral het geval omdat het bestaan van ruimtenazi's niet te verenigen valt met het historisch materialisme, en dus niet aan het Chinese volk te verkopen valt. Kwaliteitskranten, Wikipedo's en andere verspreiders van nepnieuws beweren wel eens dat China en Taiwan ieder moment oorlog kunnen gaan voeren. Dit is ongeveer even waar als de veronderstelling dat christenen zich nooit voor het huwelijk laten naaien. In feite is het conflict tussen China en Taiwan doorgestoken kaart waaraan het militair-industrieel complex aan beide zijden van de straat van Formosa rijkelijk aan verdient.

Geografie en EconomieBewerken

 
Een alledaags Taiwanees straatbeeld.

Taiwan is ongeveer even groot als Nederland, maar heeft meer inwoners. Als dat al dichtbevolkt klinkt: meer dan de helft van het eiland is bergachtig en nagenoeg onbewoonbaar. Nagenoeg alle Taiwanezen wonen in sardienblikken van steden aan de westkust. In deze propvolle steden is geen ruimte voor parkeerplaatsen. Hierom zit er voor de Taiwanezen niets anders op dan zich per scooter te verplaatsen. Deze neiging tot scooterrijden is voor antropologen een belangrijke reden om te veronderstellen dat de Taiwanezen genetisch verwant zijn aan de Marokkanen.

Stad en plattelandBewerken

Zoals hierboven genoemd zitten de Taiwanese steden bomvol met miljoenen scooterrijders. Wie aan deze drukte wil ontsnappen kan een uitstapje maken naar de met bananenbomen en verbrande wensballonnen bezaaide bergen. De Taiwanezen zijn maar wat blij met deze werken, omdat ze uit het Oosten aanwaaiende orkanen tegen kunnen houden. Bruikbare landbouwgrond is tegenwoordig schaar in Taiwan, de projectontwikkelaars hebben het meeste namelijk al jaren terug te pakken gekregen. De weinige nog overgebleven Taiwanese landbouwers leven vooral van de compensatie van de overheid wanneer de zoveelste aardbeving of storm hun akkertje verwoest.

En hoe zit het dan met de centen?Bewerken

Ooit stond Taiwan bekend om de productie van paraplu's die nog sneller uit elkaar vielen dan door Sylvana Simons geleidde politieke partijen en fietsen waarop zelfs Lance Armstrong het rondje van de kerk in Akersloot niet kan uitrijden. Die dagen zijn zo voorbij als de gloriedagen van het Nederlands voetbal. Tegenwoordig produceert de Taiwanese industrie minuscule elektronica die bijna zo klein zijn als de kans dat een buitenlander ooit van wereldstad Rotterdam heeft gehoord.

Hoewel de term alweer evenzeer uit de mode is als jumpstyle en doen alsof je het verschil tussen uilenzeik en speciaalbier proeft, tracht met Taiwan wel eens een van de Aziatische tijgereconomieën te noemen. Dit wil zeggen dat zogeheten tijgermoeders een enorme bijdrage aan de Taiwanese economie leveren. Tijgermoeders zijn moeders die hoge verwachtingen hebben van hun kinderen en er alles aan doen om hun kroost een gouden toekomst te bezorgen. Tijgermoeders betalen bijvoorbeeld grof geld om in de Verenigde Staten te bevallen, zo krijgen hun kinderen automatisch een Amerikaans paspoort en dus de kans om ook ooit om te komen bij een schietpartij op een school of een roofmoord door Mexicaanse illegalen. Daarnaast dwingen tijgermoeders hun kinderen om allerlei klassieke muziekstukken uit hun hoofd te leren die zelf Thierry Baudet niet in zijn vingers heeft. Ook worden deze kinderen iedere dag urenlang afgebeuld in geestdodende bijlesscholen. Anders gezegd hebben Taiwanese kinderen het bijna even zwaar als de stakkers op Vlaamse kostscholen. Uiteindelijk oefenen zij een baan uit op hetzelfde niveau als Nederlanders die toen zij klein waren nooit een hond uitvoerden.

Thailand of Taiwan?Bewerken

 
Het verschil tussen Thailand en Taiwan.

Waar zijn de barmeisjes dan?
~ Verdwaalde Oost-Ralische toerist in Taiwan.

Mensen presteren het wel eens om Taiwan door elkaar te halen met Thailand, een begrijpelijk misverstand. De Taiwanezen voelen zich namelijk bijna net zo verheven boven op straat schijtende vastelandchinezen als de Thai zich verheven voelen boven de andere ASEAN-landen.

Toch zijn er essentiële verschillen tussen Thailand en Taiwan. Taiwanese vrouwen trouwen namelijk pas met buitenlandse mannen wanneer zij de dertig gepasseerd zijn en het bij de heren thuis al lang kunnen vergeten. Thaise vrouwen gaan er al veel eerder vandoor met nekbaarden die in boeken van Sid Lukkassen hebben gelezen dat blanke vrouwen stom zijn. Daar komt nog eens bij dat men in Thailand gefrituurde torren, wormen, slangen, schorpioenen en ander ongedierte eet, in Taiwan eet men zulke beesten rauw.

Culinair TaiwanBewerken

Toeristen en Taiwanezen die na een lang verblijf in het buitenland weer in Taiwan aankomen hebben één ding gemeen: zij willen zo snel mogelijk naar de nachtmarkt. Op de nachtmarkt eet men echte Taiwanese lekkernijen zoals gesneden fruit voor ruim dertig pleuro per blokje en gefrituurde groente met de vliegen erbij. Ook kan je er gefrituurde kip eten waarvaan je niet eens zo heel erg ziek wordt. Toch is het hoogtepunt van de nachtmarkt de stinkende tofu, het ruikt als de uitwerpselen van een met suikerbieten gevoerd rund, maar smaakt hemels.

 
Azië

Afghanistan · Armenië · Azerbeidzjan · Assadië · Bahrein · Bangladesh · Bhutan · Brunei · Cambodja · China · Cyprus · Egypte · Filipijnen · Gazastrook · Georgië · Indië
Indonesië · Irak · Iran · Israël · Japan · Japan-Frankrijk · Jemen · Jordanië · Kazachstan · Kha-Boem · Khyonesia · Kirgizië · Koerdistan · Koeweit · Goed-Korea · Slecht-Korea · Laos
Libanon · Maldiven · Maleisië · Mongolië · Myanmar · Nepal · Oezbekistan · Oman · Oost-Timor · Pakistan · Palestina · Perzië · Qatar · Rusland · Saoedi-Arabië · Siberië
Singapore · Sri Lanka · Syrië · Tzatzikistan · Taiwan · Thailand · Toeva · Turkije · Turkmenistan · Verenigde Arabische Emiraten · Vietnam · Verweggistan

Ceci n'est pas un pays.
Europa: België · Bordurië · Catalonië · Duitsland (DDR · NDDR) · Gallië · Joegoslavië · Oostenrijk-Hongarije
Polen-Litouwen · Romeinse Rijk · Scandinavië · Sovjet-Unie · Syldavië · Transnistrië
Daarbuiten: Gazastrook · Geconfedereerde Staten van Amerika · Filistijnen · Indië · Islamitische Staat
Kolonië · Ottomaanse Rijk · Perzië · San Theodoros · Soedan · Taiwan · Verweggistan