The A-Team

What? Is the show starting? My lines, finally. In 1972, a crack commando unit was sent to prison by a military court for a crime they didn't commit. These men promptly escaped from a maximum security stockade to the Los Angeles underground. Today, still wanted by the government, they survive as soldiers of fortune. If you have a problem, if no one else can help, and if you can find them, maybe you can hire... THE A-TEAM... didn't I say this yesterday? And the day before? and before? and…
~ De verteller over dat hij heel erg vaak hetzelfde te vertellen heeft.

TAATATAAA, TATA, TA. TAATATATAAA, TAA TATATA TAA. TAATATA, TATATA. TATA, TATAATA, TATA TATA TA. Tadadadadadada tadaada, tadadadadadada tada...
~ The A-Team Tune

I pity the foo' who doesn't watch The A-Team.
~ Mr.T over televisekijkers

The A-Team is een show, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het echte verhaal gaat namelijk over de Vietnamoorloog en hoe een groep soldaten onschuldig werd berecht. Helaas voor justitie ontsnapten zij en gingen ze werken als Huurlingen (niet te verwarren met Premiejagers).

De personagesBewerken

 
Mr T in een van de eerdere afleveringen

Col. John "Hannibal" Smith Hij is het meesterbrein achter The A-Team. Hij wordt vaak gezien als hij een sigaar aan het roken is en een plan moet bedenken als The A-Team weer eens wordt gevangen. Verder geilt hij erop als een plan goed gaat (I love it when a plan comes together, it turns me on!).

Lt. Templeton "Faceman" Peck Misschien wel het grootste sekssymbool sinds John Lennon. Face zijn grote kunsten liggen dan ook bij het verleiden. Nadat hij in aflevering 1 neerstort in zijn Startfighter voegt hij zich toe aan the A-Team. Altijd bezig met het versieren van de eerste de beste schoonheid die hij tegenkomt, al komt hij echter nooit toe aan de daad omdat er altijd een schietpartij tussendoor komt.

Sgt. Bosco "B.A." Baracus

Hij is de stoere, sterke neger die wordt ingezet tegen het eeuwige racisme op de tv. Toen echter bleek dat hij het populairst was gaf men hem vliegangst. Dit deed men door hem een middel in te spuiten tijdens zijn gevecht tegen Rocky. Helaas voor BA kreeg hij tijdens het tweede seizoen problemen aan zijn been waardoor hij moest worden vervoerd met een speciaal busje.

Capt. H.M. "Howling Mad" Murdock Als toevoeging tijdens het eind van het eerste seizoen kwam Murdock in de serie. Murdock is een piloot die in iedere aflevering een andere persoonlijkheid heeft. Uiteindelijk wordt Murdock in de laatste aflevering ontvoerd door buitenaardsen van Starship Enterprise, waar hij gaat werken in de machinekamer.

Verloop van de afleveringenBewerken

In vrijwel iedere aflevering gebeurt hetzelfde, maar dan met andere locaties en andere mensen. De reden is, dat de scriptschrijver toen hij aan de 2e aflevering moest beginnen, toch maar voor zelfmoord opteerde. Hetzelfde script werd toen maar voor iedere aflevering gebruikt, waarbij alleen de namen van personen en locaties werden veranderd. Een overzicht van hoe iedere aflevering verloopt:

0:00 tot 3:00 minuten – Een lang intro met altijd dezelfde woorden met daarna een introductie met een groep mensen in nood. Hier is een knappe vrouw bij die vervolgens bezwijkt onder Face's charmes

3:00 tot 9:00 – The A-Team raakt betrokken bij de mensen in nood. Per toeval, waarna ze worden ingehuurd. Face begint met de knappe vrouw in nood te versieren.

10:00 tot 12:00 – The A-Team treft voorbereidingen om Murdock te bevrijden uit het gekkenhuis. Te zien zijn alleen alleen hun handen die dingen in elkaar aan het zetten zijn.

12:00 tot 15:00 – Er komt een lichte aanval maar The A-Team redt de dag.

15:00 tot 25:00 – The A-Team neemt wraak en gaat naar een huis/winkel/ander gebouw van de slechterik. Hier schieten ze alles overhoop maar maken ze geen slachtoffers. Uiteindelijk vertrekt the A-Team en laten zij de slechterik achter zodat hij eens goed kan nadenken over hoe hij het the A-Team betaald kan zetten.

25:00 tot 45:00 – Het plan om de slechterik weg te jagen werkt averechts en de slechterik neemt the A-Team gevangen maar doodt ze niet. In plaats daarvan sluit hij ze op in een kamer vol met elektronica en gereedschap.

45:00 tot 48:00 – Hannibal bedenkt een plan. Hij laat de cameraman hun handen filmen terwijl ze een gepantserd voertuig maken met de rommel die "toevallig" in hun kamer ligt.

48:00 tot 55:00 – Het plan wordt afgerond en ze vallen de slechterik aan die natuurlijk niets verwacht. Uiteindelijk nadat the A-Team 3 of meer voertuigen heeft verwoest is de munitie op en laten ze BA iedereen tegen de grond slaan. De slechterik wordt gevangen en ze bellen de politie.

55:00 tot 59:00 – De (militaire) politie komt en the A-Team vlucht. Face, net bezig met het plat krijgen van de knappe vrouw, komt niet aan zijn trekken.

59:00 tot 60:00 – BA wordt pissig op Murdock en noemt hem "sukkel".

WeetjesBewerken

 
Het Busje Van BA
  • Uit onderzoek is gebleken, dat BA zijn busje meer dan 50 keer moet schakelen om 60 km/u te rijden. Verder moet BA het stuur 3600 graden draaien om een bocht van 30 graden te maken. Ook heeft het busje speciale banden. die gaan roken als ze vanuit stilstand naar 60 km/u gaan. Dit komt waarschijnlijk omdat BA altijd de eerste 40 schakelingen overslaat. Ook zou de wegligging erg slecht zijn omdat BA op rechte stukken heel erg veel moet bijsturen (vaak wel 1200 graden).
  • Als er een autoachtervolging komt, verkiezen de slechteriken de "rifttechniek" om door een bocht te gaan. Helaas slippen zij dan en raken daardoor The A-Team kwijt.
  • Face gaat niet plat in de serie terwijl alle andere leden meer dan 30 vrouwen versieren.
  • YUI werd verbannen uit Japan omdat zij een slechterik speelde. Heel Japan was hier tegen, omdat Japan sowieso slecht is en het niet extra had hoeven worden duidelijk gemaakt. Overigens was Japan wel voor Koda Kumi die de rol van "Hopeloos Verliefd Japans Meisje in Schoolpakje" speelde.
  • Om de vier afleveringen heet de slechterik "Mendoza".
  • Oorspronkelijk was een rolletje weggelegd voor Michael Knight. Dit ging echter niet door, omdat Knight ruzie kreeg met de GMC Van. Deze wilde niet meer tegen hem praten. Later kreeg Knight de hoofdrol in een serie, waarin hij wél goed kan opschieten met zijn auto. Waarom hij altijd met zijn auto praat is nooit bekend geworden.

Zie ookBewerken