The artist formerly known as De 84-ste Letter Van Het Alfabet

14px-Microsoft windows logo.png (spreek uit: The artist formerly known as De 84-ste Letter Van Het Alfabet) is de 84-ste letter van het alfabet, al wil het zelf niet meer zo genoemd worden vanwege het slechte imago dat het in de jaren '60 heeft opgelopen.

WaardeBewerken

De letter   heeft nagenoeg dezelfde functie als de letter . Laatstgenoemde wordt echter veel vaker gebruikt dan  , hoewel   door alle computers goed wordt weergegeven, terwijl computers met het (weinig voorkomende) besturingsysteem Windows problemen hebben met het weergeven van . Daarnaast hebben enkel Apple-toetsenborden een -toets (hoewel ook Linux de goed kan weergeven). Pogingen echter om volledig te vervangen door   liepen op niets uit.

BibliografieBewerken

 
  speelde zelfs met de gedachte om mee te doen aan verkiezingen voor een plaatselijke rechtse partij. Dit was een concept voor een verkiezingsposter.

  werd geboren als Windows-logo in 1991 als zoon van Microsoft en Windows. Al in 1995 wist   tot het grote publiek door te dringen door op toetsenborden een plaats te krijgen als De 84-ste Letter Van Het Alfabet. Al vrij snel kreeg   echter een slechte naam dankzij de teleurgang van Windows.

  wist zich van een volledige ondergang te redden door publiekelijk "afstand te doen van het verleden". Niet langer wilde   aangesproken worden met "Windows-logo" of "De 84-ste Letter Van Het Alfabet", maar droeg hij de pers op voortaan naar hem te refereren als  . In uitspraak werd   echter al gauw "The artist formerly known as De 84-ste Letter Van Het Alfabet" of, afgekort, "The Artist" genoemd. In de eerste jaren na zijn identiteitsverandering voelde   zich erg verward, en hij raakte aangetrokken tot extreem-rechtse ideologieën. Dit duurde echter slechts enkele jaren.

  kreeg het voor elkaar om op alle toetsenborden de 84-ste Letter Van Het Alfabet-toets vervangen te krijgen door een  -toets. Alleen Apple weigerde een  -toets op de toetsenborden aan te brengen en verwijderde de 84-ste Letter Van Het Alfabet-toets, omdat als letter   dezelfde waarde en functie heeft als .

Zie ookBewerken