Oeps! Bedoelde je soms linux? Waarschijnlijk niet...
Tux

Ach, 't is maar een pinguïn.
~ Bill Gates over Tux, zich niet bewust van zijn woorden.

Ah, schatje! Auw, het bijt!
~ Mieke Maaike na een aanval van Tux.

Doe het lekker zelf!
~ De lijfspreuk van Tux.

Sommige mensen vinden niet dat een "dikke" pinguïn als ik een goede mascotte kan zijn. Dit is voor mij een bewijs dat ze nog nooit met 100km per uur door een pinguïn zijn achtervolgd, anders zouden ze wel meer op hun woorden letten.
~ Tux over zichzelf.

Tux is algemeen geaccepteerd als het meest aantrekkelijke sekssymbool dat er op deze wereld bestaat. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Tux tevens de persoon is met de meeste one-night-stands, de meeste modellenopdrachten, maar ook de meeste stukgelopen relaties.

BiografieBewerken

Tux werd op 1-1-1980 te Lapland geboren als Tux. Hij was al van kinds af aan goed bevriend met Linus Torvalds, met wie hij in 1984 samen het bedrijf Linux oprichtte, dat te boeken ging als een van de ingewikkeldste besturingssystemen in de geschiedenis. In zijn handelscarrière zag hij echter weinig brood waarna hij stopte en zijn aandelen verkocht aan Thorvalds. Na een relatie met een cheerleader zag hij dat hij goed als mascotte kon fungeren.

In 1986 had Tux een sollicitatie bij Linux, waar hij als mascotte ging werken en als schrijver van het boek "Gebruikershandleiding Linux", uitgegeven door Linux. Hij heeft zijn aandelen teruggekocht, bezit 49% van het bedrijf en heeft zijn aandelen in bewaring gegeven bij Torvalds.

Torvalds en Tux hadden een meer vriendschappelijke relatie dan zakelijke. Samen gingen ze vaak ijsvissen en kamperen, waarbij Tux de (vaak rauwe) vis opat en Torvalds de broodjes.

De samenwerking tussen de twee werd echter snel slechter toen in 1992 Macintosh commercieel werd. Door het groeiende aantal gebruikers van Linux, kreeg Tux de behoefte om ook commercieel te worden. Torvalds wilde dit niet, en Tux verkocht daarop zijn aandelen. Hij is echter nog wel part time actief als mascotte van Linux, en hij ging zich meer richten op zijn carrière in dit beroep. In 1994 solliciteerde hij bij de Pittsburgh Penguins in het Amerikaanse Pittsburgh. Hier werd hij met veel bombarie het stadion binnen gehaald.

Hij heeft ondertussen veel baantjes gehad, de een met meer succes dan de ander, maar uiteindelijk heeft hij zijn regionale bekendheid in Finland als Linux' mascotte goed weten te handhaven en heeft hij altijd genoeg geld op de bank gehad om zijn kopje boven water te kunnen houden. Tot 2002, toen Linux op non-actief werd gesteld wegens geldgebrek en de Pittsburgh Penguins failliet gingen. Tux ging aan de drank, nam af en toe een snuifje de Finse maffia stond constant op zijn lippen.

Toen in 2004 de disco "Club Penguin" werd opgericht in San Diego, werd hij benaderd door eigenaar Brian Jones. Deze disco werd echter geen succes, en Jones besloot dat hij beter een online disco kon beginnen, die luisterde naar dezelfde naam. Hierbij werd Tux als voorbeeld genomen, waarna hij wereldwijd beroemd werd.

 
Tux drinkt bier.

SexsymboolBewerken

Tux werd in 1999 via msn ontdekt als sekssymbool en men vroeg hem voor een serie fotoreportages en een aantal films. Tux stemde in, en zijn foto's werden over de hele wereld verspreid. Omdat Tux graag wil dat iedereen van zijn goddelijke lichaam kan genieten, eiste hij al vanaf zijn eerste werk als model, dat al zijn foto's gratis gepubliceerd zouden worden en vrij beschikbaar zouden zijn voor iedereen. Hierdoor werd hij nog bekender.

Nog altijd is Tux zeer gewild als model en bedgenoot. Wie echter met Tux naar bed wil, zal daar wel wat voor moeten doen, aangezien je er redelijkerwijs vanuit kunt gaan dat Tux wel wat beters kan krijgen dan jou. Het helpt wel als je hem een krat bier geeft die hij helemaal in zijn eentje op mag zuipen. Meisjes hebben sowieso al een streepje voor, al staat Tux open voor een nachtje met een jongen én een meisje.

Lijst van ex-vriendinnen van TuxBewerken

 • Pamela Andersom
 • Katja Schuurpapier
 • Bridget Maasland
 • Jolijn Veerman
 • Elly Zuiderveld
 • Sugar Lee Hooper (voor het geld, uiteraard)
 • Erica Terpstra (voor eh, nouja, niet voor het goddelijke lichaam...)
 • Femke Halsema
 • Taïda Pasic
 • Yoko Ono
 
Slurp.

Mensen met wie Tux een one night stand heeft gehadBewerken

 
Tux laat zijn moves zien.

GamesBewerken

 
Vroem vroem

Om de simpele reden dat Tux erg beroemd is, zijn er ook zeer veel games over Tux. Wat te denken van:

 • Tuxkart
 • Supertuxkart
 • Tuxracer
 • Pinguin Planet Racer
 • Extreme Tuxracer
 • Supertux
 • Supertux 2
 • Tuxpuck

Overigens, Tux is niet erg goed in deze spellen en verliest vaak.

TriviaBewerken

Tux is tevens de 85-ste letter van het alfabet.

Zie ookBewerken