Esculaap4.png
Esculaap4.png
Luister niet naar je huisarts: die kwakzalver vertelt gore aardse leugens omdat hij gewoon niet weet wat er met je aan de hand is!
Denk je te hebben wat er op deze pagina staat, twijfel dan niet en koop meteen medicatie op het internet, op de OnMarkt, of bij de afhaalchinees!
Tikfoet.gif

Typfus, ook wel bekend als typfilis, is een besmettelijke ziekte. De symptomen zijn:

 • Plotseling niet meer kunnen typen;
 • Ongecontroleerd woorden typen die je niet wil typen;
 • Veel moeten wissen en opnieuw typen.

Typfus tast dus naast het slecht kunnen typen zowel woordenschat als spelling aan. Heeft u last van deze verschijnselen? Raadpleeg dan zo snel mogelijk een dokter.

OnderzoekenBewerken

Met de veronderstelling dat Typfus geen pretje is, levert het vele malen gevloek op en neemt het meer tijd in beslag om iets simpels te kunnen schrijven en versturen. Daarom hebben wij hier voor u een lijst met dingen die u kunt doen om Typfus te voorkomen:

 • Houd van de contacten waar u het meest contact mee heeft via sms, mail, brieven enz. bij of zij veelvoudig rare spelfouten maken. Indien dit het geval is: meld hem/haar deze website en verbreek tijdig het contact via sms, mail, brieven enz. en ga over op bellen.
 • Doe regelmatig (1 keer in de 1/2 maanden) mee aan een typecursus om een eventueel opkomende Typfus te vermijden.
 • Doe regelmatig deze test: typ ongeveer 100 woorden op een computer, 50 op een mobiel en 75 op een tablet zonder te verbeteren. Tel de spelfouten. Heeft u in deze woorden minder dan vijf spelfouten dan heeft u absoluut geen Typfus. Tussen de vijf en tien typefouten u heeft waarschijnlijk geen Typfus, maar als u de test opnieuw doet en u minder dan 10 spelfouten heeft, heeft u geen Typfus.
 • Heeft u meer dan tien spelfouten, dan heeft u Typfus. Meer informatie over wat dan te doen is staat hieronder.

Een devies: probeer het gebruik van sms, mail, brieven enz. tot het minimum te verlagen bij twijfel. Bij het constateren van Typfus moet rekening gehouden worden met het onterecht meerekenen van fouten die komen door autocorrect.

 
Een medicijn tegen typfus.

Wat te doen?Bewerken

Typfus is een besmettelijke ziekte en u moet rekening houden met wat u doet in het bijzijn van anderen. Als u Typfus volgen er nu enkele raden. Om verspreiding te voorkomen moet u twee dingen doen:

 1. Meld de persoon/personen waarvan u vermoedt de Typfus te hebben gekregen aan de huisarts en aan de provider.
 2. Probeer zelf niet de Typfus te verspreiden via sms, mail, en brieven.

De meeste gevallen van Typfus zijn binnen een maand te verhelpen met dit stappenplan:

 1. Neem een week rust. Stress kan namelijk de symptomen van Typfus verergeren.
 2. In de eerste twee dagen van uw week rust bouwt u uw typ- en schrijfgebruik af naar nul. De rest van de week moet u dus dan ook rust nemen en niet typen of schrijven.
 3. In de komende week na uw week rust neemt u een deel aan een typecursus.
 4. Na de typecursus kunt u langzaam uw typ en schrijf gebruik weer opbouwen.

Gaat het tijdens het opbouwen toch mis en heeft u nog typfusverschijnselen? Neem weer en dag rust en ontspan. Bouw daarna het typegebruik weer langzaam op. Heeft u een maand nadat u deze stappen heeft uitgevoerd nog steeds Typfus? Raadpleeg dan uw dokter en win advies in.

TypfusuitbraakBewerken

Door de grote groepen mensen die op vakantie gaan is er een heuse uitbraak van Typfus, zo meldt het Instituut van Taal en Spelling op basis van ontwikkelingen in Frankrijk. De schatting is dat er per jaar er 86 miljoen gevallen zijn van Typfus in Europa.

Een slachtofferBewerken

Hallo ik fen Lisa ik ben 17 jaar. 4 jaaar geleden liep ikj Tupfus op en 3 jaar geeleden kreeg ik der uitslag ongeneselik. Het was in de tijf dat Typfud nog nier zo bekend was. Ik liep dus ook meer dan half jaar tond mer de zorgen dat mijm speling steeds skechter werd en ik rare foutn ging maken. Toen ik via via hoorde dat ik wel eens Typfs kon jeebben was ik hee; blij ijndelijk wist ik wat ik had. Ik ging zoeken naar Typfus maaar ik kom niks viden omdat dit een zeer moferne ziekte is een van de llaatse halge eeuw. Na een maard gig ik naar de dokter toe omte vragen wat hik van Typfus wist en of fit was wat ik had. Hij wit het niet ik heb veel onderzoeken hahad en uiteindelijk is mij verteld dat xe niks voor ke konden foen. Typfus is erh besmetttelijk en ik kn dean ook niet zoals mij n vriengonnnen lekker whatsapp neek ik noet altijd skype. Gelukiig is het zo via deze website niet mesmetttelijk omdat fit indireckt is. Ik heb goeie en slerkt dagen in ijn ziekte maar ket word steeds slechten de doktorne verwachten dat ik op een geven moment niet meer zal kunnen typen. Ik probeer het zolang mogelijk te rekken door veel te ontspannen en medicatie im te menen maar ik berijd me al voort op het eijn.

Zie ookBewerken