Tzatzikiïsme

De heilige groene staven!

Het Tzatzikiïsme is een geloof uit Tzatzikistan (en Svalbrard) waar de gelovigen zich volledig richten op komkommers en op de komkommergod Theresia. De komkommer is dan ook niet zo heel bijzonder door de Tzatzikiisten heilig verklaard voor de smaak en het heilige aroma dat de komkommer bezit en waarmee heel veel dingen mee gedaan kan worden.

OorsprongBewerken

Het Tzatzikiïsme heeft haar oorsprong gevonden in Tzatzikistan, het land van de bergen en stumpers. Vergeet vooral de Sovjet Rusland grappen niet! Ergens iets na Christus. Hier werden ook komkommers geplant. Toen waren ze nog niet in kassen maar gewoon op het land door de hete temperaturen die juist goed zijn voor de komkommers. Een Griekse komkommerboer had een zeer goede komkommeroogst en maakte van de komkommers een salade die hij 'tzatziki' noemde. Deze wou hij aan Theresia geven en hield het boven zijn hoofd. Plotseling kwam de hand van God tevoorschijn en nam het bakje mee. Het begin van het Tzatzikiïsme. Hij begon met het bouwen van Komkommerkerken waar gratis komkommers werden uitgedeeld aan de armen. Zij kregen toen een paar plakjes, ja de komkommiester (die komkommerkweker) is ook niet gek dat hij een hele komkommer weg zou geven! Daar zijn ze tenslotte te heilig voor. Toen het Tzatzikiïsme meer dan 50000 leden kende werd de kerk opgeblazen. Niemand wist hoe dat kwam en iedereen kon het niet geloven. Deze dag werd de Kwakkende Kwamkwammer genoemd. Toen kwam er een zonnestraal naar beneden en wees op een komkommermoskee! Helemaal groen met op de top (i.p.v. de maan en ster) een grote komkommer. In de grote hal hing een grote kroonluchter met allemaal komkommers eraan. Er werden ook verschillende komkommerhapwedstrijden gehouden (oorsprong van het koekhappen). Na de 100000 leden grens te hebben bereikt kwamen de drie heiligen uit het westen met hun draagbare computer en fotocamera (ja in die tijd was dat er al!) en zij maakten even snel een foto om deze op de eerste allerheiligste website te plaatsen.

TzatzikistanBewerken

 
De vlag van Tzatzikistan. Met de halve maan in sterren en de komkommer.

Voor degenen die niet weten wat Tzatzikistan is: Tzatzikistan is een land dus vroeger bij de hele Sovjet troep hoorde. Nu zijn ze onafhankelijk en draait de hele economie op bier en goud. Het land grenst aan Soesbekistan waar de soesjes vandaan komen, aan Kirgizië, China en Afghanistan. Het hele land staat trouwens vol met moskeeën, zowel Islamitische als Komkommermoskeeën. De helft van het land is in de ban van het Tzatzikiïsme omdat daar het Tzatzikiïsme is ontstaan. Net als de Verenigde Staten is Tzatzikistan ook ontzettend zelfzuchtig en ze zijn ook enorm trots op wat zij allemaal gedaan hebben. Namelijk niet veel bijzonders.

KomkommerBewerken

De komkommer heeft bijna alles gedaan voor het geloof. De smaak die de komkommer heeft is gegeven door Theresia, op dat ene puntje na. De groene gezonde staaf die eigenlijk voor alles gebruikt kan worden. Hier komt ook de naam 'tzatziki' vandaan, een gerecht waar komkommer in gebruikt wordt. Het gerecht is eigenlijk gewoon yoghurt met knoflook en komkommer, maar dat klinkt nogal saai dus hebben ze het tzatziki genoemd. Dit is tevens het gerecht dat door Theresia zelf meegenomen werd. De komkommer staat ook centraal in een periode waar het Tzatzikiïsme massaal aanbeden wordt. Dit is de heilige week waar ook het bakje tzatziki de lucht in ging, namelijk de komkommertijd. Dit wordt gevierd in juli op steeds weer een andere datum. Hierbij gaan de gelovigen aan wedstrijden meedoen en ook toeschouwen bij het grote komkommerplukfestijn.

Zie ookBewerken

}