Verkeer

Voor wat extra pret raden we wiet aan. Alcohol kan ook.

Het verkeer, u weet wel, u gaat met een auto de weg op en dan komt u in het verkeer terecht. In het verkeer draait het er om zoveel mogelijk punten te verdienen. Verder probeert men heelhuids naar de bestemming te geraken.

RegelsBewerken

In het verkeer dient men zich aan regels te houden, anders volgen strafpunten. Allereerst is de bestuurder verplicht in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Als dit niet het geval is worden punten niet genoteerd en loopt men risico op politiegeweld of luchtaanvallen. Verder mag een auto niet zwaarder zijn dan 3500 kg. Dit is om oneerlijkheden uit te sluiten. Als men toch meer dan de eerdergenoemde limiet weegt bestuurt men een vrachtwagen. Hiervoor is een ander rijbewijs nodig.

TanksBewerken

Tanks zijn aparte voertuigen, ze zijn zwaarder en er is een speciaal rijbewijs nodig dat alleen in militaire dienst is te halen mits een onderofficiersrang is bereikt. Verder moet de tank zijn voorzien van rupsbanden en bepantsering. Zonder rupsbanden spreekt men van een lichte tank, deze mogen nooit meer wegen dan 23 ton. De bemanning van de tank moet voldoen aan een aantal regels zoals het verbod op overgewicht en de helmplicht.

BemanningBewerken

De bemanning van een voertuig moet bestaan uit minstens een bestuurder. Daarnaast kan een bemanningslid worden geclassificeerd als passagier, boordschutter, verkenner, boordtechnicus, commandant/ritmeester, lader en kannonier. De passagier is redelijk nutteloos en betaalt soms zelfs voor de rit. De boordschutter gebruikt een wapen, vaak een machinegeweer, om op voetgangers of de politie te schieten. De verkenner attendeert de commandant, ritmeester en/of bestuurder op de aanwezigheid en positie van eventuele doelwitten of bedreigingen. De boordtechnicus constateert en verhelpt technische mankementen aan het voertuig of de bewapening. De commandant voert het bevel over het voertuig, bij afwezigheid van de commandant is de bestuurder de baas. De ritmeester is de baas over een groep voertuigen en tevens commandant van zijn eigen voertuig. De lader laadt, indien aanwezig, het primair geschut en de kannonier vuurt de schoten af.

PuntentellingBewerken

Hier volgt een deel van de scoretabel voor speciale acties en een tabel met het aantal punten per doelwit, voor voertuig geldt dat het voertuig niet meer zelfstandig verder mag kunnen voordat het punten oplevert.

Actie Punten Voorwaarden/Opmerkingen
Handremdraai op kruising Normaal: 10 Door rood: 12 Twee wielen van de grond: +5 extra
Een fietser afschrikken met de signaalhoorn, ook claxon genoemd. Normaal: 2 Fietser valt: 3 Meerdere fietsers vallen: 5 Voor elke betrokken snor- of bromfiets: +2
Driftend over de rotonde Per volle ronde: 4 Een fietser raken bij verlaten rotonde: +3 per fietser
Vliegende drempel Normaal: 4 Met hoorbare toerenbegrenzer: 5 Inhalen door de lucht: 24 Landing op voertuig: +2 Landing op fietser: +3 Landing op scootmobiel: +4
Saluutschot Normaal: 1 Met siermunitie: 3 Afgevuurd per kanon.
Richtingaanwijzer voor de verkeerde richting gebruiken. Normaal: 2 Alarmlicht: 5 Telt dubbel op een vijfsprong
Inhalen over middenberm of busbaan. Overdag: 8 Schemering: 10 Donker: 14 +20 per ontwortelde boom.
Doel Punten Voorwaarden/Opmerkingen
Voetganger 15, 20 voor een kind. Hebben soms honden die elk vijf punten opleveren.
Fietser 25 E-bikes tellen dubbel, punten worden toegekend als de fietser niet meer kan opstaan
Scooter 35 Zelfde cirteria als voor fietsers
Auto 50 Bestelbus en pickup leveren zestig punten op.
Bus 70 Mag ook omvallen om te tellen. Telt dubbel indien beladen met mensen.
Vrachtwagen 80 Mag ook omvallen of ontkoppelen om te tellen.
Tank 150 Telt als de toren is opgeblazen.
Monstertruck 200 Voor monstertrucks met een kanon: 250.
Boom 6 20 op middenberm
Lantaarnpaal 5 Brandende tellen dubbel
Brandkranen 8 Ze moeten wel water gaan spuiten om te tellen.

VoertuigenBewerken

In het verkeer zijn verschillende voertuigen toegestaan, de meest voorkomende hieronder.

AutoBewerken

 
Een auto, een uitzonderlijk lelijke, dat wel.

Veruit het meest voorkomend. Het standaard voertuig, standaard bewapening, standaard gewicht en weining pantser. Mag niet meer wegen dan 3500 kg en daarom vormt het een makkelijk doelwit voor uitschakelingsacties. Meestal ontbreekt zelfs primair geschut.

Pick-up TruckBewerken

De pickup is de zwaarste ondercategorie van auto's. Deze voertuigen hebben grote laadbakken waar primair geschut van een zwaar kaliber op kan staan. Verder is de pickup wat slomer en wat beter beschermd. Ook bevat het vaak grotere hoeveelheden munitie.

CabrioBewerken

De Cabrio is de auto met een open dak en daardoor helemaal geen bescherming tegen gericht vuur. Wel biedt de boordschutter, meestal is er maar een, heel veel ruimte en overzicht. Zelfs de dapperste wegpiraten schuwen de cabrio.

BestelbusBewerken

De bestelbus is log, zwaar en sloom vooral het acceleratievermogen houdt veel te wensen. Het voordeel van de bestelbus is eigenlijk hetzelfde, het ding is groot waardoor er heel veel munitie mee kan. Ook hebben ze vaak zwaardere bewapening en een flinke laag pantser. Denk dus goed na voordat je de confrontatie met een bestelbus opzoekt.

TerreinwagenBewerken

Een zware auto, geschikt om door de natuur mee te rijden. Vaak uitgerust met zwaar geschut en een V8.

VrachtwagenBewerken

Een zwaar voertuig met een enorme trekkracht en een snelheidslimiet van tachtig kilometer per uur. Ze worden gebruikt om zware aanhangers voort te slepen. De aanhangers hebben nog meer munitie en vuurkracht dan een bestelbus en zijn zeker op de snelweg in het voordeel vanwege het gebrek aan obstakels en schuilplaatsen voor kleinere voertuigen.

BusBewerken

 
Dit was ooit een bus.

Bussen hebben meestal geen primair geschut en zijn dus ongevaarlijk als je erbij uit de buurt blijft. Ze hebben echter wel een groot aantal boordschutters, dit aantal kan oplopen tot boven de honderd. Deze zijn allemaal gericht op de zijkanten. Mocht je dus een bus willen aanvallen, val aan van achter want dat is vaak de minst beschermde kant. Verder zijn bussen nog logger dan vrachtwagens. Op de snelweg halen ze tot honderd kilometer per uur maar in de stad zijn ze teleurstellend traag.

ScooterBewerken

Voor de beginnende verkeersdeelnemer, goedkoop, makkelijk te besturen en vooral heel erg zwak. Spaar dus maar door voor een auto want scooters zijn zeer riskant.

MotorfietsBewerken

De motorfiets is een snel, licht, wendbaar en bovenal kwetsbaar voertuig. Dit voertuig komt vaak voor in groepen, ook bendes genoemd. Deze bendes hebben het meestal gemunt op geldtransporten en politievoertuigen.

MonstertruckBewerken

De monstertruck is een zelfgebouwd en zeer krachtig voertuig dat bijna onvernietigbaar is. Het heeft geen gewichtsresticties, geen afmetingsrestricties en vooral enorm veel motorkracht. Het kan de meeste voertuigen slopen door eroverheen te rijden.

OmgevingenBewerken

Het verkeer kent verschillende omgevingen met verschillende omstandigheden.

WoonwijkenBewerken

Hier is het moeilijk om hoge snelheden te halen door de vele bochten. Ook zijn er veel spelende kinderen (20 punten) en mensen die een of meerdere honden uitlaten (15 punten, 5 per hond). Was ooit de bedoeling om hier dertig te gaan rijden.

Stedelijk gebiedBewerken

Lijkt op de woonwijk maar de wegen zijn iets breder. Vaak zijn er busbanen waar overdag vaak bussen (70 punten) rijden die de rijbanen scheiden. Ook is hier meer ruimte om te schieten. Men rijdt hier ook iets harder.

Provinciale wegBewerken

De provinciale weg is een weg waar men tachtig rijdt en Tammo aanbidt. Deze wegen kennen vaak weinig kruisingen en dus kan je natuurlijk ook veel harder. Alle punten die met een snelheid hoger dan 140 worden behaald tellen dan ook dubbel. Verder is het een goede omgeving voor een zorgvuldig uitgekiende ramaanval.

Snelweg/AutobaanBewerken

 
Ziet u dit bord op de snelweg? Dan kunt u beter heel erg hard wegrijden.

Een lange rechte plak asfalt om vooral heel erg hard te rijden. Geschikt voor de snellere voertuigen. Tanks en monstertrucks zijn eigenlijk te langzaam voor deze omgeving. Ramaanvallen leveren dubbele punten op. Ook krijgt men honderd punten als men een snelheid van 350 of hoger haalt.

NatuurBewerken

Een arena voor terreinvoertuigen, pickups, tanks en monstertrucks. Vooral die laatste twee zijn hier erg gevaarlijk. Geschut is hier essentieel omdat het laten crashen van de vijand moeilijker is.

Zie ookBewerken

Aan de schandpaal genageld! Vastgenagelde versie:
3 juli 2017
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.