Viktor Horsting

Tegen JouBewerken

Als jij mij zou zijn terwijl je in de spiegel kijkt, zou je dit zien. Genialiteit! Het is te helder! Wendt je ogen af!

Jij bent blij me te ontmoeten. Dit stelt mij teleur. Mijn aanwezigheid zou veel meer dan alleen blijdschap moeten veroorzaken. Laat mij jou de waarheid vertellen, je bent extatisch. Hoe zou je dat niet kunnen zijn? Ik ben Viktor Horsting!

Luister naar me als ik praat. Luister baby. Vind je het erg als ik je "baby" noem? Het maakt niet uit. Het is niet jouw plaats om daarover te beslissen. Andere baby's zouden eeuwig gelukkig zijn als ik wat tijd uit mijn dag zou nemen en hen "baby" zou noemen. Denk je nu dat je speciaal bent? Nee! Alleen ik ben speciaal.

Volg Viktor Horsting zodat ik jou mijn macht kan laten zien. Pauzeer en kijk...

Tegen de klerennaaisterBewerken

Hey baby. Jij zou meer van dit soort werk moeten doen. Haar ogen zijn twee oesters, omringd door zonneschijn. Geweldig! Als jouw werk altijd zo goed was, dan zou jij een tweede Viktor Horsting zijn. Dan zou ik op je moeten jagen, je moeten neerslaan met een vaas en je huid als badhanddoek moeten gebruiken.

Later zou ik chocola hebben.

Jij bent de chocola die ik in de winkel koop. Ik zal je kopen en in mijn linker broekzak stoppen. Daar! Je bent gekocht. Als je mij nog meer plezier doet, dan maak ik van jouw mijn mobieltje met een mooie jurk en bijpassende schoenen, zodat je je moeder kunt bellen en haar kunt vertellen dat je in de broekzak van Viktor Horsting leeft. Zet jezelf wel op trilstand. Mijn geniale brein mag niet gestoord worden! Wacht, vertel je moeder dat ze jou nooit meer belt. Mijn broekzak is nu je moeder.

In de fles met modegevoel ben ik de champagne. Jij bent de bubbels die mijn neus kietelen. Jij zorgt ervoor dat ik moet giechelen.

Kijk naar al de andere naaisters om je heen. Ze zijn groen van jaloezie vanwege jou en mij, Viktor Horsting, en mijn linker broekzak met jou erin. Ze zijn zo jaloers dat als ze soep zouden zijn, ze de uien zouden zijn. Ik ben de lepel.

Viktor Horsting heeft het alleenrecht om over de straten van de stijl te lopen. Maak ruim baan voor de mode!

Tegen jouBewerken

Zie je nu mijn macht? Ik ben Viktor Horsting! Terwijl ik als een havik door deze zee van baby's zwem, noem ik mijn favorieten "baby", en ze worden als pudding in mijn handen, smeltend als chocola op het vuur van mijn huid. Ik neem de gesmolten pudding en vervorm het, zoals Da Vinci en dat schilderij met dat meisje. Als ik hem was, zou ik haar ontslaan! Te rond. Vet maakt me ziek. Ziekte vult mijn binnenste met afkeer, dan geef ik over en verkoop het als kunst! Koop het! Nu!

Hoe ben je eigenlijk backstage gekomen? Heb je de mannen bij de deur verteld dat je mijn "baby" bent? Waarom vul je deze plaats met leugens? Ben jij een piraat die de zeven zeeën van de mode-industrie bevaart, die aan boord gaat van mijn schip en bemanning die mij is laat lopen van de loopplank die mijn tong is? Mijn hoofd is niet voor leugens. Het is voor mode! Denk je dat leugens deze bril hebben gemaakt? Nee! Het was mode!

Ik ben van gedachten veranderd. Jij bent geen "baby". Je verdient dat niet. Ik heb dorst. Haal voor mij een Martini. Vertel de barman dat het voor mij, Viktor Horsting, is. Hij moet de perfecte Martini voor mijn perfecte lippen maken. Woorden die uit jouw mond komen zijn water; uit mijne, stoom. Het is niet veilig voor jou om zo dicht bij mijn kokende woorden te staan.

Stop! Jij kunt niet worden vertrouwd met zo'n verantwoordelijkheid. Jij bent niet schoon. Rolf zal er wel eentje halen. Rolf! Haal voor mij een drankje, terwijl ik baby hier de modewereld laat zien, maar dan backstage.

Zoals je kunt zien is dit een dag van mode. Het is tijd om mijn nieuwe herfstlijn te laten zien aan de mensen van deze wereld. Ze zullen het zien met jaloerse kokosnootogen en ze zullen hongerig zijn. Nadat ze mijn genie hebben aanschouwd, zullen ze met hun hond door het park van hun fantasie wandelen. Als ze een wolk zien, denken ze aan mij, Viktor Horsting.

Tegen modelBewerken

Er is mij verteld dat hier schilderijen hangen van dikke meisjes. Ik kom hier niet. Geen stijl.

Nee! Jij bent te dik! Kijk naar jezelf. Als je mijn ogen door deze zonnebril kon zien, dan zou je ze donker zien worden, zoals het vuur van een brandende paraplu onder de regen van jouw schaamte! Verdwijn uit mijn gezichtsveld! Nee, ga nog niet weg. Ik zal je misschien steeds leuker vinden, zoals een panda ook zijn velden met klaver steeds leuker vindt. Ga gewoon links van me staan. Terug! Verder Terug! Nu kan ik je niet meer zien. Ga daar staan en denk over hoe je uit de duisternis van jouw schaamte kan terugkeren naar mijn licht.

Tegen niemandBewerken

Modellen! Als ik ze kon fokken op een boerderij, zoals bizons op een ranch, dan zou ik het doen. Helaas, zelfs ik, Viktor Horsting, ben niet perfect genoeg om mij te zijn. Boerderijen hebben mest nietwaar? Idee: Parfum dat ruikt naar de boerderij die in mijn hoofd leeft! Rolf! Schrijf dit op! Rolf? Rolf! Boerderij parfum.

Boerderij. Parfum. Rolf, zorg ervoor dat ik het niet nog eens hoef te zeggen.

Ik ben een genie! Bij Caesar, alle baby's zullen naar de boerderij in mijn hoofd ruiken. Nee! In de toekomst zijn mijn baby's verdrietig! Ik heb mijn boerderij verkocht. Zelfs in mijn hoofd zou Viktor Horsting geen mest willen dragen. Het vuur van mijn geniale brein zou het in de as leggen.

Tegen een ander modelBewerken

Geweldig! Als jij yoghurt was, zou ik je mixen met aardbeien en over mijn hoofd uitgieten. Is dat een vlek? Jij bent geen yoghurt! Ga weg! Nu! Ga achter degene staan die ik niet kan zien. Jij zal niet naast mij op de catwalk lopen! Je zal niet meer voor mij werken tot je yoghurt bent!

Dit is een foto van mij, gemaakt door mij, voor mij, Viktor Horsting. Nadat ik hem had gezien moest ik wel van een 20 meter hoog gebouw afspringen. Het was te perfect!

Tegen RolfBewerken

Rolf! Daar ben je. Mijn hoofd zit zonder yoghurt. Breng mij vanilleyoghurt en één aardbei. Ik zal ze naar eigen inzicht met elkaar mixen. Maak het mijn hoofd naar zijn zin. Wacht! Ik heb de linker afslag op het kruispunt genomen op de weg die mij is. Breng vanille-aardbei en één yoghurt. Rolf, als ik jarig ben geef ik aan jou een kaart van Viktor Horsting. Je zult nooit meer in mij verdwaald raken! Op jou verjaardag verander ik je naam in Viktor Horsting en je zal een modehuis openen. Je ze zal het "Viktor Horsting" noemen.

Nee! Je bent ontslagen! Ik kan niet nog een andere Viktor Horsting zo dicht bij mij, Viktor Horsting, hebben. Er is maar één Viktor Horsting! Je zal je naam terug veranderen naar Rolf. Dan laat je een roos groeien in een glas met melk en die geef je dan aan mij op de dag van mijn keuze. Je zal weer een baby zijn, en dan heb ik mijn Rolf terug.

Ik voel me slaperig. Maak me wakker als ik weer adembenemend moet zijn. Te laat! Ik maakte een grapje. Ik ben altijd adembenemend!

Tegen jouBewerken

Ben je nu blij om mij te ontmoeten? Ik ben erg druk, en ik neem tijd van die drukte om met jou over mij, Viktor Horsting, te praten. <kijkt naar de groentenschaal die wordt rondgedragen door ober> In de salade van de wereld, ben ik de tomaat. Met peper en bedekt met een toefje mayonaise.

Deze ober met een oor waar een mobieltje aan vast zit is de dressing. Zijn dressinglach vult de leegte van mij met vreugde. Dan zal hij van de schaal vallen op de vloer en zijn dressingfrons zou de vreugde wegvagen en het vervangen met verdriet. Al mijn mode zou zwart zijn, vanwege het verdriet van zijn heengaan. Lach, dressing! Jij zit in mijn salade. Lach je dressinglach!

<Viktor begint met eten>

Weer tegen jouBewerken

Jij zou de sla zijn.

Niemand houdt van sla, maar het zit in mijn salade! Het zit daar tussen de dunne plakjes radijs en komkommer en wenst dat het dressing was. Je zou meer moeten drinken. Dan zou je grapefruit zijn en de zon zou je zegenen met haar warmte.

En ik zou nog steeds mij zijn.

Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
29 november 2009
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.