Voedsel

Typisch voedsel voor mensen.

Om nom nom nom...
~ Kat over een kaasburger.

Hee, pass die champignon nou 'es.
~ Een junk over het hosselen met voedsel.

Verbieden die handel!
~ Geert Wilders over voedsel.

Voedsel is één der ergste drugs die er bestaat naast het zuurstof. Elk levend wezen is er verslaafd aan - ook jij - en kan nooit zonder. Alles wat een levend wezen eet, wordt beschouwd als voedsel, van aarde tot boterhammen en van kaas tot worst. Voedsel wordt politiek gezien gedoogd, en valt net niet buiten de wetten met betrekking tot het gebruik van drugs. Elk levend wezen heeft voedsel nodig, anders zal deze sterven. Dit verklaart ook waarom een voedseltekort (ook wel een blauwe kalkoen genoemd) ook doodsoorzaak nummer één is voor elke drugsgebruiker die zonder voedsel kwam te zitten.

HistorieBewerken

 
Een holbewoner, na een geslaagde jacht.

Voedsel kan eigenlijk nauwelijks beschreven worden door middel van een historie, omdat sinds het ontstaan van alle levende wezens er namelijk al voedsel wás, nog véél eerder dan dat er überhaupt een levende cel was! Tot zóver kunnen wij niet gaan, maar wel kunnen we een algemene blik geven over wat er gegeten werd naarmate de jaren vorderden.

PrehistorieBewerken

De holbewoners moesten ooit uit hun hol komen, de wijde wereld in, om te kunnen eten. Zij wisten al, zonder dat hun dit aangeleerd werd, dat zij iets in hun maag moesten hebben, al noemden zij het de oegoegoewawawawargh. Zij begonnen met de groene rotzooi die op de grond lag: gras. Klaar om gegeten te worden. Het was weliswaar niet smakelijk, maar toch ging het er met hectares flink naar binnen. Opeens zag iemand een konijn lopen. Deze leek veel lekkerder dan dat stomme gras. Hij ging erachteraan, maar het konijn zag gevaar en vluchtte. Men begreep niet waarom het dier wegging, en men geraakte depressief omdat men maar niet begreep dat alles voor hen op de vlucht was terwijl zij zo'n honger hadden. Men moest een omweg bedenken, en dit kwam doordat men speren ging maken, en de dieren ermee van een afstand dood gingen steken. Dit ging al een stuk sneller, en het smaakte al een stuk beter dan het welbekende gras, dat hen inmiddels de maag uit kwam. Dit schijnt ook het moment te zijn dat de blinde darm langzaam uit begon te sterven.

Periode rond het ontstaan van de Ontwikkelde MensBewerken

Door het stom rondrennen in de hoop dat men eten kan vinden, moest men nadenken over een nieuw principe, namelijk een gedragsregel. Deze regel luidde: "Hoe smaakvoller, hoe meer moeite er voor nodig is" [1]. Men kon wel achter een konijn aan gaan omdat men trek heeft in gebraden Bobo of Bugs Bunny, maar men zal toch moeten rennen, conditie nodig hebben, en eventueel wapens om het jagen makkelijker te maken. Ook moest men leren slim te worden door bijvoorbeeld vallen neer te zetten. Het werd alsmaar makkelijker doordat de mens leerde praten (dus communiceren), leerde rechtop te lopen, en leerde om zijn macht te misbruiken door simpelweg slim te zijn. Men begon ook naast het gewoon jagen, ook dieren te houden, in plaats van direct op te peuzelen. Door bijvoorbeeld paarden in afgezette gebieden te zetten, konden zij deze gebruiken om met de paarden op koeien te gaan jagen, die sneller konden rennen dan de mens. Doordat de koeien ook werden gevangen, ontdekten ze ook een nieuwe bron van drank, namelijk melk. Zij gingen de koeien fokken, om meer melk en meer vlees te krijgen (nadat de koe was gestorven, kon men rustig het dier recyclen door deze op te eten). Dit ging een hele tijd door, van de Romeinen tot de Grieken tot de Egyptenaren.

MiddeleeuwenBewerken

Het jagen was inmiddels al een hele lange tijd een normale dagbesteding geworden, maar nog steeds wist men niet waarom de dieren altijd vluchtten voor de mensen, terwijl zij zelf honger hadden. Opeens begon het door te dringen toen men koningen en andere hooggewaardeerde mensen wijn zagen drinken. Wijn, een resultaat na het persen van druiven, het mengen met water en het mengen met een vage stof, die kwam van de plaatselijke druïde, die men alcohol noemde. Vanaf dat moment werd het duidelijk: al vanaf het houden van dieren kreeg men al een idee, maar door de nieuwe verslaving aan alcohol werd het bevestigd: de dieren vluchten omdat zij bang zijn! Men wilde ze eigenlijk daarna wel met rust laten, alles leuk en vredig, maar het ging gewoon niet doordat men wist dat men aan voedsel verslaafd was, al eeuwen lang, en men het gewoon nodig had! Men zat met een dilemma, maar men moest maar denken: eigen bestaan eerst, en daar hield men het ook bij.

Periode omstreeks nuBewerken

 
Deze afbeelding zorgde voor veel opschudding en ophef bij de groenen.

De wetenschap is ver gevorderd, beide wereldoorlogen zijn geweest, men wist één ding: vrede, zo snel mogelijk! Onder het kader vrede verstond men vrede met de medemens, maar ook langzamerhand weer vrede met alle dieren. Hieruit kwamen langzaam groene bewegingen, die streden voor een fijnere planeet om op te leven. Hun ideaal werd nog eens aangewakkerd nadat de verkoopcijfers van de auto's omhoogschoten en de Industriële Revolutie een feit was [2]. De aarde begon te vervuilen, men begon zich zorgen te maken, en opeens begon men de "idiote onzin" van de hippies wél te geloven. Koetjes en kalfjes, bloempjes en bijtjes, vrede op aarde, lang leve de vegetariërs! Vlees moest men met rust laten, het is heel erg zielig, het is onnodig, men kon het prima vervangen door niet te eten tofu [3]. Massale hart- en paniekaanvallen moesten worden vermeden en vele tranen ook, men moest het jagen verbieden! Echter bleef men het toch ook wel onzin vinden (mede vanwege het punt dat het jagen op dieren verboden moest worden) omdat men het eten van vlees al eeuwen lang doet, en er anders essentiële voedingsstoffen misgelopen zouden gaan worden. Zij gaven hierbij zelf een oplossing: de groenen zelf opeten. Dan zouden vele dieren óók gespaard blijven en zou de wereld al een stuk vrolijker zijn. Hier gingen zij niet mee akkoord, en mensen die tegen het kannibalisme zijn ook niet, waardoor dat plan ook in duigen viel.

BiologieBewerken

 
Een hallucinatie van iemand die al een maand niet meer gegeten heeft. "Pak me dan, je kan me toch niet pakken!"

Voedsel is een zodanig erge drug, dat bij de geboorte van elk levend wezen (in dit voorbeeld een zoogdier), het betroffen wezen direct voedsel nodig heeft. Het wordt nog even een stuk erger na het vermelden dat dieren zelf voedsel hebben voor hun nageslacht, zodat zij er direct al aan verslaafd raken, zonder dat zij het doorhebben.

Het hele leven lang, dient elk levend wezen te eten. Doet een eigenwijs levend schepsel dit niet, dan zal deze na een aantal bijeffecten zoals de welbekende knorrende maag die schreeuwt om voedsel, maagkrampen, door dezelfde maag die een beetje pisnijdig op de onvrijwillige bezitter ervan wordt, en ook flauwvallingen, die uiteindelijk ook kunnen leiden tot het einde des levens.

"Voedsel" op zich is een ingewikkelde term, omdat voedsel van alles kan zijn. Als iets gegeten kan worden (levend of niet levend), is het voedsel, maar een levend wezen dat zelf voedsel eet, kan ook gegeten worden doordat deze aangezien wordt als voedsel door een ander levend dier. Een goed bijvoorbeeld hiervan is de tabel hieronder, een kringloop van het voedsel, dat de jure geen kringloop genoemd mag worden, maar de facto wel is.

Bacteriën < Eencelligen < Kleine vissen < Makreel < Bevers < Honden [4] < Mensen < Beren < Olifanten < Mieren < Miereneters < etc.

Hieruit is te leiden dat mieren geen angst kennen en rustig een hele olifant naar binnen kunnen werken, nadat deze uiteraard is gestorven. Echter is er wel een paradoxaal gat in de kringloop van het voedsel:

??? < Boomsappen en/of water < Bladeren < Rups < Spin < Sprinkhaan < Kat < Hond < Mens < etc.

Hier is de fout duidelijk in te spotten. Boomsappen noch water zijn levende wezens. Zij kunnen wel gegeten worden, maar zij kunnen zelf niets. Het "eten" bij planten mag overigens niet "eten" worden genoemd, aangezien zijzelf niets eten, maar direct binnengezogen krijgen zonder mond of andere uitschijdingskanalen waaruit een vorm van ontlasting vrijkomt. Planten zijn daarom aparte gevallen m.b.t. het eten van voedsel, hoewel de vleesetende plant dan nog wel het dichtst in de buurt van een normaal etend levend wezen komt.

Voedsel per levend wezenBewerken

MensenBewerken

 
Vroeger genoemd: een varken, nu genoemd: een hamburger.

Sinds de mens geleerd heeft om zijn eigen hersenen te misbruiken, kan de mens ertoe gedwongen worden om alles te eten wat hij/zij tegenkomt, al is dat tegen de natuur in. De normale maaltijd (zoals het genoemd wordt) van een mens kan zijn: vlees, vis, groenten, fruit, granen of zuivels. Uiteraard zijn er meer, maar dit zijn een aantal belangrijke. Als de mens wilt, eet de mens ook rustig grond, planten en andere giftige dingen die mensen niet zouden moeten eten.

"Dealen"Bewerken

Mensen zijn zover gekomen dat zij alles wat zij doen zelf regelen. Zij bouwen gebouwen, hebben de macht en kennis om andere dieren neer te schieten, planten op gruwelijke wijze om te brengen (zie: grasmaaier), en nog veel meer. Mensen hebben een neiging naar macht, ook wel de territoriumdrift genoemd. Mensen zetten territoria af, en gaan (in tegenstelling tot alle andere schepsels) wetten opzetten. De mensheid heeft zelfs in die wetten opgenomen dat bepaalde soorten voedsel zelfs illegaal zijn. Meestal zijn dit soorten voedsel die van verschillende chemische stoffen of andere soorten voedsel komen die niet gegeten dienen te worden, zoals de wietplant. Deze vorm van voedsel wordt in de volksmond drugs genoemd. Het "gewone" voedsel is daarentegen legaal, terwijl het óók drugs zijn. Drugs wordt gedeald, maar "gewoon" voedsel wordt ook gedeald, hoewel men het niet dealen, maar handelen noemt. Mensen doen dit in zogeheten winkels, een voorbeeld hiervan is een supermarkt. Hier wordt voedsel in allerlei soorten en maten verkocht in ruil voor geld. Dit geld is echter geen voedsel, waardoor het nut van geld hierdoor echter betwist wordt [5].

Andere dierenBewerken

Andere dieren behalve de mensen, komen aan hun eten door te jagen. Bij wijs van spreken jagen mensen ook, hoewel het oeroude jagen steeds meer verdwijnt en wordt vervangen tot jagen voor een kuipje boter aan de kassa. Dieren zijn hierdoor veel fitter en minder vatbaar voor ziektes dan mensen.

PlantenBewerken

Planten eten door middel van hun eigen soortgenoten. Planten zijn hierdoor ook kannibaal. Bladeren "eten" boomsappen die van een boom komt, terwijl bladeren zelf aan een boom vast zitten. Het voornamelijke voedsel van een plant is water. Ook heeft een plant zonlicht en zuurstof nodig om te leven, maar geen van de twee is voedsel. Wel kan de plant hierdoor zelf wel voedsel uitstoten door fotosynthese.

BacteriënBewerken

Bacteriën eten niets. Zij leven een tijdje, en dan na een tijdje deelt een bacterie zich in twee stukken op, om daarna weer in twee delen op te delen, opnieuw in twee delen op te delen, wederom in twee delen op te delen, nogmaals in twee delen op te delen, dan in twee delen op te delen, terwijl dit zo ellenlang doorgaat.

ZiektesBewerken

Voedsel veroorzaakt veel ziektes. Vers voedsel heeft de minste kans op ziektes, maar er zijn uiteraard uitzonderingen. Voor de mens is dood voedsel het meest ideaal, want dan is deze tot rust gekomen en kan deze verder minder problemen veroorzaken in de krappe oven. Ziektes door voedsel gebeuren regelmatig, doordat men teveel eet, ook wel de vraatzucht genoemd, die kan leiden tot overgewicht (obesitas), of doordat men zeer weinig eet, dat kan leiden tot ondergewicht (anorexia). Beiden zijn niet goed, maar komen allemaal door één ding: voedsel is een drugs, en drugs hebben altijd onvoorspelbare bijeffecten. Een persoon die veel eet, krijgt altijd het gevoel bij het eten dat hij/zij zich in de zevende hemel bevindt. De persoon eet meer, meer, meer, om dat ene prachtige gevoel van een voedselorgasme [6] te krijgen, terwijl zij wel degelijk weten dat zij dit nooit zullen bereiken.

Ziektes maken compleet uit van wat voor soort voedsel er gegeten wordt, want fruit wordt veel liever naar binnen gewerkt dan een zeer giftige pijlgifkikker die met de blote hand, levend en al naar binnen wordt gewerkt.

Zie ookBewerken

Aan de schandpaal genageld! Vastgenagelde versie:
13 februari 2011
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.


VoetnotenBewerken

  1. Charles Darwin, zijn levende levenswerken, onbekend jaartal.
  2. Deze bewering klopt niet, omdat de Industriële Revolutie nog vóór beide wereldoorlogen was. Toch wordt deze niet weggehaald, omdat het verband met de vervuilende fabrieken onmisbaar is.
  3. Uit een onofficieel rapport van de VN: 81% van de algehele wereldbevolking (gevraagd aan 20 toevallige mensen in een willekeurig café) is het hiermee eens.
  4. Wat betreft mensen die honden eten, zie: China.
  5. Rapport van de Verenigde Naties m.b.t. het nut van geld, 2008.
  6. Eh... tja, anders refereren is tot op heden nog niet gelukt.