Vogelbekdier

Zo ziet een vogelbekdier er dus uit.

Een vogelbekdier is een bever met een snavel.

LeefgebiedBewerken

Hoewel het vogelbekdier afstamt van bevers die gemuteerd werden door de ramp in Tsjernobyl, is hij uit schaamte geëmigreerd naar het leegste, meest afgelegen, onontwikkeldste land ter wereld: Australië. Hier verstopt hij zich in de modder uit schaamte voor die lelijke snavel.


VoedselBewerken

Zoals alle bevers eet het vogelbekdier takjes, maar aangezien Australische takken smerig zijn en naar een nieuwe kauwgumsmaak smaken, eet het vogelbekdier ook lekkerder dingen zoals wormen, kevers en slijk. Dit lekkers wordt door arme vogelbekdieren alleen op zondag gegeten, maar door rijke ook op woensdag.

VoortplantingBewerken

Het vogelbekdier is qua seks vrij simpel: Een vrouwtje zegt dat ze seks wil, dan vechten alle mannetjes om haar en de winnaar mag met haar naar bed. Dan is ze zo'n halfjaar zwanger, baart een jong, koopt een buidel en stopt het jong daarin. Dit buidelritueel wordt door veel Australische dieren, zoals ook de kangoeroe en de koala uitgevoerd. Daarom heten ze dan ook buideldieren.

 
De burgemeester van Sydney(links) en de gouverneur van Queensland(rechts) tijdens een vergadering

PolitiekBewerken

Aangezien vogelbekdieren naar Australische maatstaven best wel mooi zijn, zijn ze vrij actief in de politiek: zo is de burgemeester van Sidney en vogelbekdier, net als de gouverneur van Queensland. Alle dieren met een IQ van boven de 50 mogen namelijk stemmen in Australië, en aangezien alle bevers best wel slim zijn, krijgt de vogelbekdierpartij veel stemmen. Hun standpunten zijn:

  • Verbetering van de smaak van de Australische takjes;
  • Goedkopere kevers, wormen en slik;
  • Schonere modder;
  • Uitzetting van de eenden, want die concurreren met hen qua voedsel;
  • En buideldieren als heersers van de planeet.
 
Een vogelbekdier dat terugkeert van een missie.

Vogelbekdieren in AmerikaBewerken

Recentelijk zijn er ook vogelbekdieren gespot in Amerika, die wegens hun hoge intelligentie (wel 10x de intelligentie van de gemiddelde Amerikaan) ingezet worden als geheim agent. Alleen hebben journalisten hun activiteiten openbaar gemaakt, en zijn ze nu vaak te zien op tv. L.O.V.E.M.U.F.F.I.N., de Amerikaanse organisatie van slechte wetenschappers, heeft op een persconferentie het volgende bekend gemaakt: "Wij zweren wraak tegen alle vogelbekdieren! Ik vervloek je, Perry het vogelbekdier!" Aldus hun woordvoerder, Heinz Doofensmitz.

  Dat dit artikel niet echt een van de beste artikelen ooit is, hoeft niet te betekenen dat het niet alleen gelaten hoeft te worden en geen liefde en aandacht hoeft te hebben. Misschien kan jij dit artikel een beetje meer liefde en aandacht geven?