Voldemort

Voldemort (Zottegem, 1910 - Berlijn, 1945) was een Belgische zanger.

JeugdBewerken

 
Voldemort met zijn vader op neem-je-kind-mee-naar-je-werk-dag.

Voldemort werd geboren in 1890, zijn naam was toen Jan Marijnissen, in de Belgische hoofdstad Zottegem. Vlak na zijn geboorte besloten zijn ouders te scheiden omdat ze elkaar steeds de schuld gaven van het feit dat Voldemort een lelijk en mislukt kind was. Hij had namelijk geen neus en zijn huid was wit. Daarom beschuldigde Voldemorts vader zijn moeder ervan vreemd te zijn gegaan met Michael Jackson. Dit werd een aantal jaren later echter ontkracht, omdat Voldemort kon zingen en Michael Jackson niet. Naast het feit dat Voldemort mislukt was, was zijn moeder erachter gekomen dat haar man een webcamrelatie had met Harry Mulisch, zijn jeugdliefde.
Na de scheiding van zijn ouders trok Voldemort in bij zijn vader Adolf, die in zijn geboortedorpje Branau am Inn samen ging wonen met Harry. Adolf durfde Voldemort niet in het openbaar te laten zien omdat hij zo lelijk was, dus kocht hij bij de Hema een mantel.
Toen Voldemort 3 was, mocht hij voor het eerst mee met zijn vader naar een van zijn toespraken. Ze waren toen naar het dorp München in Mofrika getrokken, samen met Harry.

SchoolcarrièreBewerken

De eerste schooldag van Voldemort in de plaatselijke joodse grundschule in München was een ramp. Toen Voldemort aankwam op de grundschule was het al direct duidelijk dat hij niet gewenst was, medescholieren begonnen bij het zien van zijn gezicht hem al direct te pesten. Woorden als neusloze ork, kale klapkaak, mormel en lelijk eendje gleden al snel uit de mond van zijn klasgenoten. Na 2 minuten en 32 seconden kon de jonge Voldemort het niet meer aan en riep "Avada Kedavra" waardoor hij nog harder werd gepest. Hierna trok hij naar de directie, de toenmalige directeur Viktor Frankl gaf bij het zien van Voldemorts gezicht de pesters gelijk en sindsdien moest Voldemort bij elke schoolactiviteit een zak dragen op zijn hoofd. Ook werd Voldemorts jodenster afgepakt hiermee konden ze de anders geaarde kinderen (zonder ster) en de normale kinderen (met ster) gemakkelijk van elkaar onderscheiden. Op de 2de schooldag viel bij het beklimmen van de trap zijn zak af waardoor een van zijn klasgenoten moest kotsen. Uit medelijden deed één van de klasgenoten neusje trek bij Voldemort om hem op te vrolijke, spijtig genoeg was deze scholier vergeten dat Voldemort geen neus had. Bij nader inzien wou hij zich terug trekken maar hij gleed uit over de kots van zijn medestudent en viel daarbij de trap af recht op zijn neus. Het resultaat hiervan was dat de neus van deze leerling moest worden geamputeerd. Door dit incident is Voldemort de eerste persoon geworden in de geschiedenis van Duitsland die geen schoolplicht heeft.

ZangcarrièreBewerken

In München ontmoette Voldemort later Frans Bauer, een boer die naast het dorp woonde. Bauer, zelf amateurzanger die er niets van bakte, ontdekte Voldemorts zangtalent en op zijn twaalfde trad hij al op in de dorpshut. Toen zijn vader naar Berlijn wilde verhuizen om een staatsgreep te doen, brak Voldemort door. Hij viel voor de auto en had zijn rug, zijn armen, zijn benen, zijn schedel, zijn ribbenkast en dertien nekwervels gebroken. Gelukkig overleefde hij het ongeluk en konden Adolf, Harry en Voldemort alsnog naar Berlijn.
De staatsgreep van zijn vader was gelukt en hij profiteerde dus van zijn vaders beroemdheid. Zijn vader liet hem namelijk altijd in het voorprogramma van zijn babbel-avonden zingen. Adolf liet ook iedereen executeren die niet al Voldemorts lp's in bezit had. Voldemorts populariteit steeg snel.
Voldemort zong alleen maar smartlappen. Hij wordt daarom gezien als een van de grondleggers van de smartlapocratie.

DoodBewerken

Voldemort kwam om het leven door een tragisch ongeval. Toen het Rode Leger in Berlijn was, rende iedereen de bunker van Adolf in. Voldemort, die op dat moment een lange man van 2 meter was, knalde met zijn hoofd tegen de deurpost, viel achterover in de muizenvallen die als verdedigingslinie waren opgesteld, rolde over een spijkermat en kwam onder de "douche" terecht.

Zie ookBewerken