Wanhoop

Wanhoop is het enige zekere in het leven. Alles, hoe goed het ook klinkt eindigt op wanhoop! Zelfs de beste gebeurtenis van je leven zal eindigen in wanhoop. Al is het wanhoop niet zichtbaar, het is er wel degelijk, zolang wachtend... tot de ontdekking.

この記事はかむことができる狭い印を含んでいる.
それの前の操業は食べる!


 
 
IK BEN IN WANHOOP! DE WERELD WAARIN DE SERVER VAN DE ONCYCLOPEDIA NEERLANDICA UITVALT HEEFT ME IN WANHOOP GELATEN!
 

 

—Oncyclopedist tijdens een serveruitval

Wanhoop door de geschiedenisBewerken

Al sinds de eerste eencelligen in een oersoep op aarde leefden was er wanhoop. Sterker nog, zonder wanhoop hadden deze eencelligen niet eens besloten samen te gaan werken!

Wanhoop in de oersoepBewerken

 
WANHOOP! Ze eten elkaar op, evolueren om sterker te kunnen zijn als de onderdanen die ze zijn... wetend wat hun lot is... WANHOOP!

Eencellige wezens lijken dan wel gevoelloos, het is aangetoond dat deze wezens één gevoel kunnen voelen, namelijk wanhoop. Dit was nodig als motivatie om zichzelf aan te passen en te verbeteren. Zo besloten cellen samen te werken waardoor ze samensmolten tot een meercellig wezen. Dit proces alleen al bracht een boel wanhoop met zich mee! Zo moest één van de eencelligen worden opgegeten door de andere met als resultaat de dood van één cel. Deze cel zou dan niets anders kunnen denken dan "Ik ben in wanhoop! De wereld waarin ik wordt opgegeten voor de evolutie heeft mij in wanhoop gelaten!".

Ook waren er andere manieren waarop deze één en meercelligen in wanhoop konden raken. Zo steelden cellen voedingsstoffen van elkaar waarvoor een cel veel moeite had moeten doen om het te verzamelen. Dit zijn slechts twee voorbeelden van hoe een cel in wanhoop kan zijn.

Wanhoop onder de dinosauriërsBewerken

 
Al de avolutie verloren gegaan aan dit! WANHOOP!

Nadat er genoeg wanhoop was beleefd door de één -en meercelligen ontstonden er dinosauriërs, wezens die verdoemd waren elkaar op te eten omdat er niet genoeg planten waren. Onder deze dinosauriërs bevonden zich diverse soorten dinosauriërs, van de kleine dikke trage "Adasaurus Diffido" tot de snelle vleesetende "Tyrannosaurus Despero". Deze waren allemaal verdoemd om te sterven door een meteoriet die later door de Grieken "Μετέωρα απελπίζομαι" werd genoemd. Over hoe de dinosauriërs zich gevoeld hadden tijdens hun leven is weinig bekend, alleen dat ze waarschijnlijk continu in wanhoop leefden door de vele teerputten, vulkaanuitbarstingen en gepaar met familie.

Wanhoop onder de oermensenBewerken

De wereld was kaal maar gelukkig waren daar de marsmannen om het een nieuw leven in te blazen. Wat voor leven? Onbenullige, mislukte experimenten! Dat klopt! De mensheid was een mislukt experiment van de marsmannen! Het ergste? De Mislukkelingen wisten dit! Ze voelden zich vastzitten in een constante wanhoop waardoor ze hun best deden beter te worden wat uiteindelijk alleen maar zorgde voor meer wanhoop. Zo begon het met het vuur. Nou leek het vuur een prachtuitvinding, het bracht warmte en men kon ermee koken, maar als er ook maar eventjes niet werd opgelet kon de wanhoop ervoor zorgen dat het eten aanbrandde, of nog erger, het hele dorp platbrandde.

Na de wanhoop in de vorm van het vuur kwamen de Mislukkelingen af met het wiel; de wanhoop in zijn ergste vorm. Zo leek het makkelijk om dingen te verplaatsen, maar ondertussen reed men kinderen dood, over voeten heen en het land aan gort. Niet beseffend hoe stom de Mislukkelingen bezig waren geweest, zorgden zij voor een vorm van wanhoop waar men voor eeuwig last van zou hebben: oorlog. Door het vuur en het wiel kon land makkelijker dan ooit worden ingenomen, maar toen de Mislukkelingen begonnen te praten was het helemaal raak. Overal was er dood en verderf; families in wanhoop door het verliezen van hun geliefden terwijl het bloedvergieten voor eeuwig verder gaat...

Wanhoop onder de RomeinenBewerken

 
Zij versloegen Cesar... zij brachten wanhoop.... De helden!

Door vele jaren van aanpassen veranderden de Mislukkelingen in Romeinen. Dit gierige volk had hun eigen lot al onder ogen, nog vóór ze ontstonden. Ze wisten vanaf dag één al dat ze zouden ten onder gaan en probeerden dus alles te geven van hun wanhopig leven des wanhoop. Ze plunderden, verkrachten, vochten en trouwden met alles en iedereen. Ze legden wegen aan naar Rome en dat allemaal zonder doel. Dit angstig leven eindigde abrupt toen er er twee legendes tot leven kwamen, Astrix en Obelix. Zij zorgden ervoor dat het hele Romeinse rijk viel en voor de zoveelste keer de wereld kon vullen met wanhoop.

MiddeleeuwenBewerken

De middeleeuwen waren de meest slechste eeuwen om te wonen. Niet omdat er te veel wanhoop was, in tegendeel, er was bijna geen wanhoop, maar omdat de wereld gewoon vast zat in een dal. Er veranderde vrijwel niets door het gebrek aan wanhoop wat ertoe leidde dat mensen elkaar massaal begonnen uit te moorden en uit te huwelijken op barbaarse wijze. Liefde bestond niet en langzaam maar zeker werd er een explosie van wanhoop bereid. Pas tegen het eind van de middeleeuwen was de tijd daar, men had genoeg wanhoop opgeslagen voor een ware tsunami van wanhoop! Een tsunami waarvan wij nog altijd de gevolgen van voelen.

Huidige tijdBewerken

 
Hij kon het niet aan... te veel wanhoop in zijn leventje. Hij nam dus de goedkope manier van verlossing.

Wanhoop is vandaag de dag het meest merkbaar. Sterker nog, er is geen wanhopigere tijd geweest op Aarde dan de tijd waarin we ons bevinden! Complete volkeren die elkaar uitmoorden, religies die botsen en politici die alles en iedereen in de maling nemen. Een leven die van tevoren al bepaald is! Kijk uit het raam en wat je zal zien is wanhoop! Regen, droogte, te koud, te warm, het is nooit goed en het zal ook nooit goed worden. Het beste ben je af als een dode maar zelfs dat wordt niet goed gevonden. jouw leven is eigendom van anderen, macht heb je niet en mocht je denken dat men hier op de oncy veilig is tegen al het wanhoop dan heb je het mis. Wat is er dan nog om voor te leven? Wanhoop! Wanhoop zla zorgen voor creativiteit, leuke momenten en een gelukkige dood wanneer je oud en 20 bent. Neem dan ook maar aan dat wanhoop de enige manier is om je leven te kunnen leven...

Hoe wanhoop is op te sporenBewerken

Wanhoop valt overal te bespeuren. Hoe positief iets ook lijkt, er zit toch altijd een verborgen wanhoop in. Het vereist soms enige kennis van de mensheid, maar deze theorie is nog nooit fout bevonden. Hieronder staat een schema voor het vinden van wanhoop samen met een aantal voorbeelden.

  1. Luister/Lees het eerste stuk van een verhaal aan (opening).
  2. Luister/Lees nu naar hoe het eerste deel verlopen is (verloop).
  3. Het lijkt tot zo ver allemaal goed te gaan. Laat dit je niet afschrikken. Hierna volgt vaak een wending in het verhaal waarin de wanhoop kan worden gevonden (wanhoop).
  4. Nu je een spoor van wanhoop hebt gevonden kan je de conclusie trekken (conclusie). Let op! Soms zijn er meerdere conclusies mogelijk!

Voorbeeld 1Bewerken

Opening: Ik heb laatst mijn vriendin voorgesteld aan mijn familie.
Verloop: Het klikte erg goed tussen hen.
WANHOOP: Die avond vroeg mijn oudere broer ons zelfs nog mee de stad in!
Conclusie: Je vriendin gaat nu met je broer omdat hij veel cooler is.

Voorbeeld 2Bewerken

Opening: Ik heb een week vakantie gekregen van school of werk.
Verloop: Nu kan ik eindelijk weer eens wat tijd voor mezelf nemen.
WANHOOP: Misschien kan ik nu zelfs dat boek uitlezen!
Conclusie: De persoon in kwestie heeft geen vrienden om heen te gaan en zal een rotweek hebben!

Voorbeeld 3Bewerken

Opening: Ik heb nu eindelijk een baan gekregen bij de platenzaak.
Verloop: De hele dag naar muziek luisteren en leuke mensen ontmoeten. Dat moet wel leuk zijn.
WANHOOP: Ik krijg zelfs korting op de CD's en DVD's!
Conclusie 1: Al de vrienden van deze persoon zullen om korting gaan zeuren bij hem waardoor hij ontslagen wordt!
Conclusie 2: Door het vele contact met mensen krijgt hij een besmettelijke ziekte waardoor hij de halve populatie zal vermoorden!
Conclusie 3: Hij zal geen tijd meer hebben voor zijn vrienden en daarmee veranderen in een dikke man van in de 30 die bij zijn moeder in de kelder woont en de hele dag anime kijkt!

Wanhopige citatenBewerken

 
Het internet heeft me in wanhoop gelaten. - Nozumi Itoshiki

Van wanhoop raak je wanhopig.
~ Kapitein Overduidelijk over wanhoop.

Blauw Blauw, wanhopig is Blauw. Blauw is wanhopig. Is wanhopig Blauw? Blauw wanhopig is.
~ Nieuwe Happy Happyist over Blauw.

IK BEN IN WANHOOP! De wereld waarin mijn vriendin me heeft gedumpt heeft me in wanhoop gelaten!
~ Jij wanneer je gedumpt wordt.

Zelfmoord? Nee joh, ik maak mezelf alleen langer!
~ Een man die aan een boom hangt.

C-C-C-C-COMBO BREKER!
~ Chanboarder in deze draad.

ZETSUBOUSHITA!
~ Een Japanner die in wanhoop is.

Één?! EEN ÉÉN?! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!
~ Studente die in wanhoop is na het ontvangen van haar cijfer voor Engels

IK BEN IN WANHOOP! DE WERELD WAARIN DE SERVER VAN DE ONCYCLOPEDIA NEERLANDICA UITVALT HEEFT ME IN WANHOOP GELATEN!
~ Oncyclopedist tijdens een serveruitval.

We moeten zonder hoop leren leven.
~ Jean-Paul Sartre over hoop en hoe de wereld zal veranderen in wanhoop

Zie ookBewerken


  Filosofen en hun Wijsgeersels

Associatie · Aristoteles · Thomas van Aquino · Bijgeloof · Brol · Confucius · Johan Cruijff · Daar doen we dus niet moeilijk over · Denken · De Zin Van Het Leven · Desiderius Erasmus
Drogredenering · Filosofie · Michel Foucault · Georg Friedrich Hegel · Idee · Ik moet helemaal niks! · Intellectueel · Isaac Newton · Jullie · Kiek · Logica · Morosofie · Niets · Nietzsche
Nu · Plato · Realiteit · Socrates · Taoïsme · Theorie van Luschu · Toeval · Waardeloos · Wanhoop · Wat geeft het? · Weer wat geleerd · Weet ik veel · Zijn · Slavoj Zizek