Weer wat geleerd

Weer wat geleerd? Waarom gaan we dan naar school?
~ Scholier over weer wat geleerd

Iets teveel geleerd...

Weer wat geleerd is een opmerking die veel gebruikt wordt in vervelende situaties als niemand wat weet te zeggen. Het kan soms goed overkomen maar gebruik deze opmerking desondanks met mate.

VoorbeeldenBewerken

In het algemeenBewerken

 
Toen mijn auto in de berm rolde, bedacht ik dat ik maar gewoon door had moeten rijden. Maar ik weet nu dat je je handrem niet moet gebruiken op de snelweg, dus weer wat geleerd.
  • Toen mijn vriend wegliep, bedacht ik dat ik maar beter niet had kunnen zeggen dat ik AIDS heb. Maar ik weet nu hoe mensen erop reageren, dus weer wat geleerd.
  • Toen het scheikundelokaal ontplofte, bedacht ik dat ik maar beter naar de leraar had moeten luisteren. Maar ik weet nu dat waterstof en vuur niet samengaan, dus weer wat geleerd.
  • Toen mijn auto in de berm rolde, bedacht ik dat ik maar gewoon door had moeten rijden. Maar ik weet nu dat je je handrem niet moet gebruiken op de snelweg, dus weer wat geleerd.
  • Toen de dokter die hamer uit mijn hoofd haalde, bedacht ik dat ik maar beter mijn mond had kunnen houden. Maar ik weet nu dat je de Maffia met rust moet laten, dus weer wat geleerd.

Op schoolBewerken

Op school wordt de opmerking weer wat geleerd veel gebruikt, vooral in de lessen. Voorbeelden:

  • Toen de Romeinse Keizer de rivier over stak, bedacht hij dat hij maar beter naar het orakel had moeten luisteren. Maar we weten nu dat je goed moet nadenken voordat je een beslissing neemt, dus weer wat geleerd. (geschiedenis)
  • Je had dat artikel op Oncyclopedia niet moeten schrijven voordat je weet hoe wikiopmaak werkt. Maar je weet nu dat een woord '''tussen drie 's''' vetgedrukt is en niet cursief, dus weer wat geleerd. (informatica)
  • Je had eigenlijk moeten leren voor dat proefwerk, dan had je geen 1 gehad. Maar je weet nu tenminste hoe je 'Uncyclopedia' schrijft, dus weer wat geleerd. (Engels)

Als je goed hebt opgelet zie je dat de 2e van Voorbeelden in het algemeen hier ook gepast had. Maar je weet nu dat je waterstof en vuur niet moet mengen voordat je de tweede lijst hebt gelezen, dus weer wat geleerd.

In combinatieBewerken

Weer wat geleerd kan in combinatie gebruikt worden met wat geeft het?:

  • Toen ik mijn assistente raakte, bedacht ik dat ik mijn messenwerpact beter had moeten oefenen. Maar ik weet nu waar je niet op moet richten, dus weer wat geleerd. Maar de politie heeft mij verboden ooit nog een mes aan te raken, dus wat geeft het?

Weer wat geleerd kan ook in combinatie met daar doen we dus niet moeilijk over gebruikt worden:

  • Toen de appeltaart ontplofte, bedacht ik dat je de slagroom niet ín de taart moet doen. Maar je weet nu hoe het moet, dus weer wat geleerd. Maar de taart was nog steeds best lekker, dus daar doen we dus niet moeilijk over.

Weer wat geleerd kan ook nog in combinatie met sjablonen gebruikt worden:


  Weer wat geleerd
Toen je computer crashte, bedacht ik dat ik die pornofoto's beter niet had kunnen downloaden. Maar je weet nu dat niet elke site betrouwbaar is, dus weer wat geleerd.


Zie ookBewerken


  Filosofen en hun Wijsgeersels

Associatie · Aristoteles · Thomas van Aquino · Bijgeloof · Brol · Confucius · Johan Cruijff · Daar doen we dus niet moeilijk over · Denken · De Zin Van Het Leven · Desiderius Erasmus
Drogredenering · Filosofie · Michel Foucault · Georg Friedrich Hegel · Idee · Ik moet helemaal niks! · Intellectueel · Isaac Newton · Jullie · Kiek · Logica · Morosofie · Niets · Nietzsche
Nu · Plato · Realiteit · Socrates · Taoïsme · Theorie van Luschu · Toeval · Waardeloos · Wanhoop · Wat geeft het? · Weer wat geleerd · Weet ik veel · Zijn · Slavoj Zizek